Съществува ли Бог наистина?

Посланията на Христос, Послание 3

Върнах се, за да ви обясня на достъпен език как да преодолеете различните проблеми, с които трябва да се справяте, докато сте на Земята. Правя го (чрез ума на своя Писар), защото тези, които действително са прегърнали ИСТИНАТА, съдържаща се в моите Писма, и които се опитват да водят всекидневния си живот в съответствие с проникновеното разбиране на тайните на сътворението, накрая намират огромно облекчение от предишните си тревоги. Те с радост откриват, че човечеството не е родено да бъде жертва на обстоятелствата. Знаят, че разполагат с истински надеждно СРЕДСТВО, с което да преодоляват трудностите или да понасят неуспехите с вътрешна сила и дори с щастие.

Какво е това СРЕДСТВО? То е ИЗТОЧНИКЪТ на цялото БИТИЕ – не Бог Йехова, описан в Библията, а ВСЕМИРНАТА СВЕТЛИНА на СЪЩЕСТВУВАНЕТО, преживявана от действителните мистици. С течение на времето хората, копнеещи да се потопят дълбоко в духовната ИСТИНА (не в религията), ще установят, че имат естествена способност за мистицизъм. Когато това се случи, повече няма да питат: „Съществува ли Бог наистина?“. Ще знаят извън всякакво съмнение, че има величествена, всемирна ПЪРВОПРИЧИНА – ВСЕМИРЕН ИЗТОЧНИК на БИТИЕ, от Който всяко нещо е приело индивидуална форма. В тази възхитителна ЕНЕРГИЯ НА СЪЗНАНИЕТО всичко живо и неживо е подкрепяно и поддържано по време на цялото си съществуване… и завинаги.

Осъзнавате ли колко удивително извисяващо и възхитително вълнуващо е да откриете, че всъщност не сте обременена душа, жертва на обстоятелствата, родена да остане завинаги в същия коловоз, в който е вкарана още от раждането си, или в бездната, където е паднала впоследствие? Разбирате ли колко е стимулиращо да проумеете напълно и ясно, че ВСЕМИРНАТА СЪЗНАТЕЛНА ЕНЕРГИЯ е била във вас през цялото време, тайно и тихо поддържаща растежа, храненето, изцелението и защитата ви от микроби; гарантираща подмяната на умиращите ви клетки; даваща допълнителна сила на мускулите и сухожилията ви при по-високи натоварвания… И всички тези възхитителни дейности в телата ви са се извършвали без никакъв принос от ваша страна. Виждате ли, че ден и нощ сте били подкрепяни от нещо…, което не познавате? Учените могат да обяснят подобни функции, но не са в състояние дори и да предположат кой велик ИМПУЛС на БИТИЕТО ги задейства.

Аз мога да ви кажа, тъй като на Земята получих пълно просветление и се извисих през различни нива от СВЕТЛИНА, докато не достигнах до самите порти на ВЕЧНОТО РАВНОВЕСИЕ, в което нашата обща ПЪРВОПРИЧИНА – ИЗТОЧНИКЪТ на цялото БИТИЕ – пребивава в ПРАЗНОТАТА на Покоя и Тишината. Познавам истинското естество на ПЪРВОПРИЧИНАТА, защото аз самият съм НЕЙНА почти съвършена индивидуализация.

ВИЕ и аз – Възнесеният Христос, познат по-рано на Земята като „Исус“ – ЗАЕДНО произлизаме от един и същ ИЗТОЧНИК, който нарекох „ОТЕЦ“, защото след просветлението си осъзнах, че ТОЙ е ИСТИНСКИЯТ БАЩА/МАЙКА НА ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ. Човешките родители са само посредници на съзиданието, чрез които ИЗВОРЪТ на БИТИЕ работи.

Повярвайте ми, защото знам отвъд всякакво съмнение и ви казвам искрено: дори човешките ви родители да ви разочароват, докато вървите ПО МОЯ ПЪТ – ХРИСТОВИЯ ПЪТ, – в крайна сметка ще установите, че ОТЦА ВИ е неизчерпаем ИЗТОЧНИК на подкрепа, изцеление, напътствия, неочаквани възможности, вдъхновение и радост. Където и да се намирате по Земята, каквито и затруднения да имате, пред каквито и унижения да сте изправени, каквото и безпаричие да ви преследва, дълбоко във вас, около вас и над вас имате ДУХОВНА ОПОРА, на която да разчитате с цялото си сърце и ум. АКО НЕ СЕ СЪМНЯВАТЕ, отговорът непременно ще дойде.

Много хора ще отхвърлят това послание и ще се присмеят. Истината е, че те живеят в състояние на неверие. Но вие, които сте избрали минута по минута да следвате МОЯ ПЪТ – ХРИСТОВИЯ ПЪТ, ще се съгласите с думите ми, защото ще сте усвоили правилния начин да медитирате – успокоявайки ума си и приемайки малко от Покоя и Тишината на Празнотата и Всемирното Равновесие (самия Източник на цялото съзидание и съвършенство) и по този начин черпите от НЕГО. Не позволявайте на никого да заклеймява или критикува посланието ми, докато той също не успее да успокои глъчката в главата си и не навлезе в Тишината. След такова преживяване нито един човешки ум не може да устои на повика на Божественото да търси ОНОВА, което му е дало живот и го е отгледало до зрялост.

Четете Писмо 1, за да разберете какво научих по време на просветлението си в пустинята на Палестина. Когато сте възприели напълно цялата ИСТИНА за съществуването и започнете да прилагате това знание в ежедневните си действия, както направих и аз, вие също ще откриете, че около вас започват да се случват чудеса толкова по-често, колкото по-задълбочено и по-пълно усвоявате и практикувате вечните Истини.

За да осъзнаете изцяло своя ИЗТОЧНИК и истинската си връзка с НЕГО, четете Писмо 5 и Писмо 6 отново и отново, докато никога повече не си и помисляте да възприемате света си като твърда материя, а да признаете незабавно, че той е съставен единствено от ВЕЧНОТО СЪЗНАНИЕ и величествените ИМПУЛСИ, изграждащи ЕСТЕСТВОТО на цялото БИТИЕ. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Съществува ли Бог наистина?

3 thoughts on “Съществува ли Бог наистина?

  1. Бог е в съзнанието, сърцето ,душата, ума на всеки един от нас.Във всеки един човек Бог е дотолкова силен, доколкото човек,може да го приеме, разбере и прояви.Ако обичаме Бога,ако Вярата и мисълта ни са дълбоки и силни той ще ни се изяви.Разумния човек има правилни отношения към своя ум,към своето сърце,към своята воля.Съвременния човек не познава себе си и не търси Бога в себе си.Когато обичаме Бога той е вътре в нас, не само около нас.Когато станеш сутрин радостен знай,че това е Божието лице в тебе. Човек трябва да бъде смел за да открие Бога.Смелият действа бързо,решително и с Вяра.Вярата върши чудеса.Трябва да се размишлява върху нещата ,но и да се действа започнеш ли да размишляваш много работата ти се върши мудно.Смелост му трябва на човек и за да преодолява трудностите в живота.Затова приложете в ежедневието си своя разум,своята Вяра и смелост и тогава си отговорете на въпроса“ има ли Бог“.Предлагам ви когато търсите отговор на въпроса „има ли Бог“ да се ръководите от следното:Попитай и ще ти бъде отговорено!Търси и ще намериш!почукай и ще ти бъде отворено!Обичай и ще бъдеш обичан!Мисли и разсъждавай и ще сбъднеш мечтите си !вярвай и ще успееш !Защото всеки ,който иска получава реалност която заслужава.

  2. През целия си съзнателен живот търсих Бог, но не общо приетия Бог, този в църквите… Търсих Бога, който ме изпълва с вдъхновение , който не ми налага забрани и предразсъдъци , а ми дава право на избор и свободна воля по пътя ми към усъвършенстване. Любопитството ми ме преведе през много заблуди. Много капани щракваха под носа ми.Много покаяния и катарзиси преживях, но продължавах, докато не открих едни писма на „Христовия писар Йоан предтеча“ . Те откриха пред мен нови представи, различни от всичко онова, което бях прочела до този момент, а то не беше никак малко . Вълнението ми беше голямо, изпълваше ме с възторг, че най-после съм намерила отговор на моите търсения. Толкова много исках да си купя тези три книги, да са ми под ръка по всяко време, но никой в никоя книжарница не беше чувал за тях. Три месеца след това видях „Христовия писар“ във Фейсбук, нямах търпение да го поръчам… мислех,че е това което познавам, но то се оказа съвсем различно издание.За голяма моя радост, в концептуален план, двете книги се припокриват, само в първата събитията са проследени в исторически план от времето когато Исус е бил на земята, възнесението Му и доста подробности в планетарен план, разказани в трето лице, а в това ново издание Христос ни говори от първо лице. Посланията са лични и неподражаеми, силно въздействащи и вдъхновяващи по невероятен начин, по силата на Божествената любов.Тя ми вдъхва увереност във всяка минута…

Вашият коментар