Обградете се с Любов

Посланията на Христос, Послание 5

ОБГРАДЕТЕ СЕ С ЛЮБОВ, ПРЕВЪРНЕТЕ СЕ В ЛЮБОВ.

Както вече обясних, тази поредица от Послания ще бъде практична, конкретна и на достъпен език, за да достигне по-лесно до вас.

Знам, че веднага след като чуете Послание, свързано с „любовта“, може да реагирате с повдигане на рамене и да си помислите: „Да, така казват всички. Много е лесно да се твърди, че Христос отправя послание за Любов – разкрийте ни нещо ново, нещо истинско!“.

Първото, което искам да изясня, е следното: Има два вида любов – и двата напълно различни, защото възникват в две различни измерения на битието. Единият е Духовната – непостижима за вашето съзнание, докато то не премине през определени етапи на първоначално пречистване от егото. Вторият е човешката любов и няма нищо общо с Духовната. Когато душата започне да се освобождава от Егото, тя оставя в съзнанието неотложна потребност да се отърве от бариерите, които я отделят от другите, и да се почувства в духовна хармония с тях. Това е нейно висше състояние и сега вече ще срещне личен Учител, за да я преведе през различните етапи на умъртвяване на егото.

Ако помислите върху естеството на човешката любов, ще установите, че се основава изцяло на „желание за нещо, което носи удоволствие“ – лъскави дрехи, различни храни, по-представителен автомобил, нов партньор или къща. Ето защо тя изчезва с времето. Ако срещнете някого, който продължава да бъде дълбоко загрижен за благосъстоянието на партньора си след много, много години, прекарани заедно, трябва да сте сигурни, че някои негови аспекти са се издигнали в духовното измерение и той черпи способността си да обича безусловно от по-висши нива. А когато се сблъскате с нагласата: „Вече не те обичам, искам друг!“, ще познаете, че е Човешка Любов, управлявана от гласа на Човешкото его. Подобно съзнание е напълно неспособно да каже нещо различно, защото такова е нивото на неговото лично духовно възприятие за вашия свят и затова не бива да бъде съдено по никакъв начин.

Но ако поне един аспект от съзнанието ви вече е в духовното измерение, ще можете да отговорите спокойно и търпеливо на партньора си: „Да, разбирам как се чувстваш. Постъпи както смяташ за правилно при тези обстоятелства. Върви си с мир. Да ти помогна ли да опаковаш багажа си и да извикам такси?“.

Ако кажете нещо такова на ЧОВЕШКО съзнание, управлявано от егото, то ще изкрещи: „Винаги съм знаел/а, че си к…, с… Не искам повече да виждам противното ти лице…“ или думи, предаващи сходно послание на гневно отхвърляне. ИЛИ ще извика: „След всичко, което направих за теб, така ли ми се отплащаш?“. ИЛИ ще заплаче и ще промълви: „Знаеш, че не мислиш това, което казваш.“ (въпреки че съвсем ясно сте предали намеренията си) и ще ви умолява да остане, докато го/я водите към изхода. (Споменах, че ще използвам разговорен език, за да достигна до вас! Моят Писар не подозираше какво възнамерявам да кажа, преди да започна Посланието. Тя е шокирана.)

Мисля, че вече започвате да разбирате „езика на егото“, защото разпознавате „АЗ ИСКАМ“ или „АЗ НЕ ИСКАМ, ЗАТОВА ОТХВЪРЛЯМ“. И ДВЕТЕ ЧУВСТВА СА НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИ И ОПРАВДАНИ (според Всемирните Закони), при условие че не причинявате страдание на някого, ако се отдръпнете или избягате от него.

Ако четете Писмо 7 и Писмо 8, ще осъзнаете точно какво имам предвид под егоистична и ДУХОВНА ЛЮБОВ. Ще научите как да преодолеете Бариерите на егото и да осъществите контакт с вибрациите на БЕЗУСЛОВНАТА, за да можете да чувствате и изразявате истинска, духовна, безрезервна Любов. Това е от съществено значение, ако имате намерение да Вървите по Христовия Път. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Обградете се с Любов

Вашият коментар