Моята ИСТИНСКА Мисия

Посланията на Христос, Послание 7

ХРИСТОС казва: „Знам колко е труден животът ви. Когато слизам от висотите на духовна Радост, за да осъществя контакт със земните нива, аз самият усещам промените на съзнанието си и чувствам натиск върху душата си от тези тежки, обременяващи вибрации, както и от вашите мисли.”

Когато дойдох на Земята преди две хиляди години, моята Мисия бе да просветля умовете на хората, които бяха приели върху себе си и вътре в себе си една религия, отчасти езическа, отчасти мистична. Пропити от нея, те бяха арогантни и напълно убедени, че са народът, избран от Бога (Йехова), в когото пламенно вярваха, но който не съществуваше. Пророците им говореха за своята мистична представа за някакво трансцедентално духовно Съзнание. Използваха въздействащ език, за да опишат този БОГ, и създаваха мисловни картини на величие и великолепие. Успяваха да постигнат и желания ефект на контрол над хората чрез страха им от наказания от Небесата, достигащи до тях като лични загуби, болести, лишения, напасти и климатични катаклизми.

Целта на живота ми като Исус в Палестина бе да науча евреите, че представата им за техния СЪЗДАТЕЛ е изцяло погрешна. Но фанатичната им привързаност към безценните им религиозни вярвания беше непоклатима, вследствие на което, вместо да постигна целите си на Земята, бях разпнат заради тях.

За мен е невъзможно да се върна под каквато и да е форма – нито като дете, което не би могло да удържи мощните ми вибрации, нито като Небесно Създание, защото повечето хора не биха били способни да ме видят. Точно както има неща, виждани и чувани от животните, но невидими за човешкото око, така и аз оставам невидим за всички, които са на земните дължини на вълните. Следователно трябваше да подготвя ума на развита душа, приела човешка форма, която да предаде Посланията ми на света. Тези, които са достатъчно духовно напреднали да чуят, ще чуят. Онези, които все още не са готови, няма да успеят или няма да могат да ги приемат – за момента. Но всички вие вървите по възходящ път, който накрая ще ви изведе до най-извисените Небесни Царства.

И така, каква е истинската ми Мисия сега (чрез посредничеството на човешки ум)? Опитвам се да ви помогна да разберете напълно начина, по който Вселената е била приведена във видимо проявление и съществуване. Това е най-важното послание, изпращано някога на Земята, тъй като преминава отвъд повърхностното познание и стига до най-дълбоката основа на цялото съзидание. Разглежда ролята на хората в него – в изграждането на личността, здравето, взаимоотношенията, средата, преживяванията и събитията от живота им; обяснява причините за успеха или липсата му в ежедневието им; очертава сигурния начин, по който да превърнат непрестанните си провали в успехи.

С това Послание искам да привлека вниманието ви към вибрациите на съзнанието. С промяната на мислите ви, те също се променят, тъй като са отговорни за видимото проявление на всяко нещо. Когато дървото е току-що отсечено, то все още е здраво и вибрациите му са с определена честота, но ако е лежало на земята в продължение на дълги години, тогава постепенно спадат и дървото видимо загнива. Трябва да разберете, че външният му вид се променя единствено защото жизнеността и вибрациите му постепенно се понижават. Следователно трябва да ви е лесно да осъзнаете, че реалността на всяко нещо под слънцето всъщност се крие в основополагащата енергия, която го поддържа, а не в него самото, заради това, че може да бъде докоснато, видяно или чуто.

Същото важи и за вас. Първоначално вибрациите на здравото ви тяло са нормални. По-късно, с износването и негативните ви мисли, те започват да спадат до такава степен, че тъканта се променя – появяват се болести, чувствате се уморени и изтощени и вече не е толкова лесно да се придвижвате. След почивка и сън те се възстановяват и отново усещате, че сте способни да продължите с ежедневните си занимания.

Всичко в съществуването е СЪЗНАНИЕ, видимо като различна материя – растения, животни, хора, неодушевени предмети, елементи, камъни, метали, почви. Това, което срещате, всъщност е съставено от електрически частици, вибриращи на определена честота и произвеждащи определени външни проявления. Променете драстично вибрациите на някое от тях, „инжектирайте” го с ново съзнание, и ще получите нещо друго, коренно различно.

По такъв начин, използвайки мощта на визуалното си въображение и вярата си, успявах да свържа електрически частици, за да създам храна. Когато си представите нещо, което ви е необходимо, и вярвате с цялото си сърце и ум, че този електромагнитен отпечатък ще привлече към себе си компонентите, които ще го превърнат в реалност, в крайна сметка желаното ще се прояви.

Това откровение е отдавна познато, но едно още по-голямо разкритие е било пренебрегвано: внимавайте какво създавате за себе си, особено когато нямате представа какво правите. Пазете се от осъждане и критични мисли, които може да навредят на друго човешко същество и да се върнат, за да навредят и на вас. Пазете се от онези безразсъдни емоционални моменти, когато пожелавате на някого определени обстоятелства или събития. Разрушителните мисли предизвикват разрушителни последствия.

Смятате ли, че винаги ви върви наопаки? Ако отговорът е „да”, изследвайте отношението и емоциите си към другите. Помнете, че електричеството изпраща посланието, а магнетизмът го връща обратно – понякога с лихва. Не забравяйте, че когато гледате на нещата с тежко неодобрение или раздразнение, въздействате на естествените им вибрации, които ги правят такива, каквито са. Внимавайте да не би несъзнателно да разрушите стените на собствения си дом! Бъдете бдителни, дори когато се тревожите за времето – не се оплаквайте от дъжда и не казвайте, че бихте искали да спре, защото това може да стане за по-дълъг период, отколкото ви се иска. Не роптайте срещу слънцето, пожелавайки си да вали – може да ви застигнат порои.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, – ще отнасяте всичките си проблеми към БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ („ОТЦА“) и ще МОЛИТЕ за тяхното разрешаване или за удовлетворяване на нуждите по напълно подходящ начин. Тогава „ОТЦА ВИ“, който е неделимо свързан с вас, който е във вас и около вас, ще отговаря с правилния прилив на СЪЗНАНИЕ, за да облекчи затрудненията ви. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Моята ИСТИНСКА Мисия

Вашият коментар