Ново издание на “Писмата на Христос – ПОСЛАНИЯ”!

Излезе от печат ново издание на “Писмата на Христос – ПОСЛАНИЯ”!

ново изданиеТретото преработено издание на български език включва и двете най-върховни духовни послания, които Христос е изпращал на човечеството – тези от 2007 и 2014 година, както и уводна статия за новите термини „По-висша визия“ и „Проактивност“. Кратка извадка от увода:

По-висша визия

Най-напред ще уточним, че терминът „визия“ не се използва с неговото основно значение – като визуална образност, а в преносен смисъл – като виждане, схващане по даден въпрос; идея, представа за нещо, което предстои. Едва ли има много хора, които се замислят каква е визията им за света, а още по-малко – които предполагат, че тя би могла да има някакво въздействие върху каквото и да било. […]

От тази книга ще научите каква е визията ни в настоящия момент, защо е такава, каква трябва да бъде и как да я постигнем, за да подкрепим духовната си еволюция, а не да я блокираме и да рискуваме да унищожим света си.

„Трябва да бъде широко разпространено и прието, че за да постигнете задоволителен мир на Земята, трябва да има ПО-ВИСША ВИЗИЯ, която да се стремите да прилагате в ежедневието си. Само ако я постигнете, физическият свят ще бъде спасен от масово унищожение, когато непросветлените мъчително ще пожънат плодовете на сегашната си хаотична сеитба.“ Послание от 2007 г. „Призив за По-висша Визия“

Проактивност

Тъй като този термин e чужда дума, за която липсва съответстваща в българския език и не е особено популярна в управленските среди, а още по-малко – в духовните, най-напред трябва да уточним какво точно означава. […]

Действията ни, цялото ни поведение е продукт на взетите от нас решения всяка минута, всяка секунда, но ние, човешките същества, сме по-склонни да обвиним някой друг за неуспехите си или за качеството си на живот като цяло – хората около себе си, неподходящите ситуации, неблагоприятните обстоятелства, каквото и да е, стига да е извън нас. Така нашата реактивност оказва влияние на условията в обкръжаващата ни среда и кръгът отново се завърта.

Когато сме проактивни, т.е. когато действаме, ние създаваме обстоятелствата, а не просто реагираме на вече съществуващи такива. Но имайки предвид, че отговорността за всяко взето решение и всеки направен избор е наша собствена, трябва да ги създаваме на базата на вътрешните си ценности, а не на моментните си емоции. Това е начинът да се освободим от зависимостта си от реакциите на другите, от обстоятелствата и ситуациите, създадени от другите. Това е и начинът да създадем такова качество на живот, за каквото всеки от нас копнее.

И така, проaктивен е този, който предизвиква промени, моделира ситуацията, а не просто да реагира на вече настъпила такава. […] Проактивното поведение е резултат от съзнателен избор, базиран върху ценности, а не от състояние, основано върху чувства. Така можем да бъдем решение на проблема, а не част от него, и да посеем семената, които после ще се радваме да пожънем. […]

„В самото начало на вашия стремеж да водите този нереактивен – и проактивен – начин на живот, който изисква от вас да отхвърляте съзнателно реакциите на егото и да влизате в състояние на проактивност, ще установите, че е много болезнено и дразнещо да се налага да превъзмогвате старото чувство, че са се отнесли зле с вас, и да го оставите да си отиде. Но ако сте упорити, един ден ще откриете, че вече сте способни да се придвижвате незабавно в състояние на проактивна радост, прошка, разбиране и загриженост за онзи, който е разклатил равновесието ви.
Когато достигнете до това ниво на любещи реакции към външните тъмни влияния, вие сте създали „рамките“ на Божественото Съзнание на Земята.“ Послание от 2014 г.

Скъпи приятели, побързайте да си купите книгата, изданието е с ограничен печат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *