Христовото Съзнание

Посланията на Христос, Послание 11

Не е достатъчно да сте загрижени за живота си на Земята, би трябвало да сте еднакво загрижени за живота и благосъстоянието си, когато ще преминете в следващите измерения. Тук повече от всякога ще се озовете в измерение на „Съществуване“, което е външно проявление на вашето съзнание, но в още по-голяма степен, отколкото е сега.

Когато сте на Земята, създавате собствена уникална среда от тъканта на своето общо съзнание, но също така можете да участвате и в средата на хората, с които се срещате или с които живеете. Това означава, че можете да се преместите в по-приятни обстоятелства от тези, които вашето съзнание обикновено създава, и да срещнете по-приветливи хора от онези, които то обикновено привлича към вас.

Но такова несъответствие води до противоречия и неудобства. Някои се чувстват неловко или се задушават от по-високите вибрации, на които се натъкват, и нямат търпение да се върнат в средата с по-ниско съзнание, където ще бъдат „в свои води”. Други са привлечени и родени в нива на съзнание, които са несвойствени за тях, и спонтанно започват да работят, дори още в детството, за да преминат в такива, в които ще могат да преуспяват.

Нивото на СЪЗНАНИЕ, с което умирате, е нивото на съзнание, с което ще се върнете.

Понякога човек с високи духовни възприятия може да бъде привлечен да се роди в семейство с по-ниски, защото такава среда ще повиши неговото осъзнаване и духовна издръжливост, докато още в младежките си години се бори да се върне „у дома“ – към подходящите за себе си вибрации в земния духовен слой, а по-късно – и в следващия.

Точно както преживявате неразвитото си съзнание, когато преминавате в различни вибрации, така влизате в по-висшите измерения, отразяващи вашето собствено съзнание, когато сте се прераждали няколко пъти и сте положили усилия да придобиете духовно прозрение. Тогава установявате, че вие и всички други, които срещате, сте на едно и също ниво на съзнание. Привлечени сте в условията, които са подходящи за вас и за които можете да допринесете най-добре със своята съзидателност.

Ако в момента на преминаване съзнанието е било злонамерено и ориентирано към егото, индивидуализираното същество ще се прероди бързо, тъй като чувството за дискомфорт ще бъде непоносимо. Такива хора с радост се връщат на Земята в друга идентичност, защото на това ниво на съществуване земните условия изглеждат за предпочитане пред онези в астралния свят. Необходими са много прераждания, преди душата да се пробуди за факта, че бягството от този кръговрат е възможно само когато човешкият ум се стреми да издигне съзнанието и възприятията си до по-поносима зона на комфорт.

Колкото по-духовно е съзнанието, преди човекът да премине нататък; колкото повече време е отделял да осмисли живота си, да добие представа за контрола на егото върху мислите и чувствата и да осъзнае болката и нещастието, които е причинил на другите, толкова по-голям ще бъде неговият духовен напредък. И тъй като ще се разкайва горещо, това страдание малко по малко ще премахне господството на егото над ума и сърцето му и в крайна сметка той ще напусне вашия свят с пълното съзнание, че единственият път, който трябва да се следва, е ПЪТЯТ НА БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ.

Тези хора напълно разбират, признават и осъзнават, че всички техни страдания – болести, лишения, неуспехи, нещастия – се дължат на липсата на ЛЮБОВ в подхода им към другите, към заобикалящата среда и живота като цяло.

КРИТИКАРСТВОТО е най-голямото препятствие към вашето вътрешно щастие, защото е силно разрушително. Когато съдите, това се отразява в живота ви, защото, както се казва, „каквото повикало, такова се обадило“. Критикуването на другите пречи на тяхното благосъстояние и следователно, докато наранявате дори в най-малка степен, болката ще се връща при вас заедно с лихвата.

Така че, когато решите да следвате Христовия Път, трябва да разберете, че това е път на безмилостен самоанализ и търсене на смелост да гледате на действията си в светлината на ЛЮБОВТА, с желание да видите истината за своите мисли и емоции.

Докато се придвижвате напред, ще става все по-лесно да възприемате истината на другите – какво ги стимулира, какво ги мотивира, какво ги кара да допускат грешки във взаимоотношенията, работната среда и семейството си. Колкото по-способни сте да им съчувствате и да ги разбирате, колкото по-добре осъзнавате трудностите, които ги подтикват към необмислени действия, толкова по-извисени стават духовността, състраданието и любовта ви към онези, които – както вече знаете – наистина правят каквото могат в средата и обстоятелствата, които са създали за себе си.

От тази гледна точка ще става все по-лесно да се извинявате, докато не настъпи моментът, когато, виждайки толкова ясно истината на другите, да прощавате незабавно и да заличавате всяко напрежение и критика от мислите си.

Когато дойде време да премине нататък, такъв просветлен човек, който живее в мир и хармония с целия свят, ще влезе в състояние на пълно блаженство и радост. Ще се придвижва в Светлината, без да поглежда назад към Земята. Накрая ще открие, че е преминал в такова измерение на Съществуване, където се чувства удовлетворен и напълно спокоен.

След известно време ще започне да забелязва, че има дори още по-високи измерения и ще се заеме да подготвя, разраства и разширява съзнанието си, за да усвои още по-висшите вибрации на Божественото, превръщайки се във все по-съзидателен и лъчист проводник на БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ.

Такива хора наистина въплъщават ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

One thought on “Христовото Съзнание

  1. Извървяното се завръща с безпощадността на живота и любовта към свободата на изразяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *