Христовото Съзнание

Посланията на Христос, Послание 11

ХРИСТОС казва: „Не е достатъчно да сте загрижени за живота си на Земята. Трябва да бъдете еднакво загрижени и за своето бъдещо съществуване и благосъстояние, след като преминете в следващите нива.” Там ще се озовете в измерение на „Същество“, което повече от всякога е външно проявление на собственото ви съзнание, но в още по-голяма степен, отколкото на Земята.

В настоящото си ниво на съществуване създавате своя уникална среда от материята на цялостното си съзнание, но можете да участвате и в средата на ближния, когото срещате или с когото живеете. Това означава, че когато сте на Земята, имате възможност да се преместите в по-приятна обстановка и да срещнете по-приветливи хора от онези, които обикновено привличате. Но такава несъвместимост води до противоречия и неудобства. Някои се чувстват неловко или се задушават от по-високите вибрации, на които се натъкват, и бързат да се върнат към по-нисшата си среда, където се усещат в „свои води”. Други са привлечени и родени в слоеве на съзнание, които са несвойствени за тях, и спонтанно започват да работят (дори още от детството си), за да се отдалечат и да се придвижат към по-благоприятни за себе си нива, където ще имат възможност да преуспеят.

Нивото на СЪЗНАНИЕ, на което умирате, е нивото, на което ще се върнете на Земята. Понякога човек с високи духовни възприятия може да бъде тласнат към прераждане в семейство с по-ниски. Това е така, защото подобна среда ще укрепи осъзнаването му и ще повиши духовната му издръжливост, докато още в младежките си години се бори да се върне към подобаващите си вибрации в земния духовен слой, а по-късно – и в следващия.

Точно както упражнявате недоразвитото си съзнание по време на преминаването си в друг свят, така отивате в по-висшите измерения, отразяващи собственото ви състояние, когато, след многократно прераждане и усилия, сте достигнали до определени духовни прозрения. Ще установявате, че вие и всички други хора, които срещате, сте от едно и също ниво на съзнание. Според закона за привличането ще бъдете въведени да живеете в условия, които са най-подходящи за вас и за които сте в състояние да допринесете по най-добрия начин чрез своята съзидателност.

Ако към момента на преминаването си нечие съзнание е било злонамерено и ориентирано към егото, човекът ще се прероди бързо, тъй като усещането му за дискомфорт ще бъде непоносимо. Такива хора с удоволствие се връщат с друга идентичност на Земята, защото условията на това ниво на съществуване изглежда са за предпочитане пред онези в астралния свят. Необходими са много прераждания, преди душата да добие ясна представа за факта, че би избегнала незабавното връщане във вашето измерение единствено когато човешкият ум си постави за цел да се опита да извиси възприятията и съзнанието си до по-поносима зона на комфорт.

Колкото повече хората са отделяли време да осмислят живота си, да трупат наблюдения за контрола на егото върху ума и чувствата си, да разберат какви щети са нанесли на другите и нещастието, което са им причинили; колкото по-извисено е съзнанието им преди преминаването, толкова по-значителен духовен напредък ще постигнат. Усещането за изгарящо разкаяние е болката, която изкоренява господството на егото над умовете и сърцата им, докато малко по малко напускат този свят, осъзнавайки напълно, че ПЪТЯТ НА БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ е единственият път, който трябва да следват. Те изцяло разбират, приемат и знаят, че всички техни страдания – болести, лишения, неуспехи, нещастия – се дължат на липсата на ЛЮБОВ в подхода им към живота, към жизнената им среда и към другите.

КРИТИКАРСТВОТО е най-голямото препятствие към вътрешното ви щастие, защото е силно разрушително. Когато съдите, това се отразява обратно в реалността ви, тъй като, както се казва, „каквото повикало, такова се обадило“. Критикуването на другите пречи на тяхното благоденствие, а когато наранявате някого, дори и в най-малка степен, действието ще се върне обратно при вас заедно с лихвите.

Така че, когато решите да следвате Христовия Път, трябва да разберете, че това е път на безмилостен самоанализ и търсене на смелост да гледате на своите действия в светлината на ЛЮБОВТА, с желание да видите истината за собствените си мисли и емоции. Докато вървите напред, става все по-лесно да започнете да възприемате правдата на другите – какво ги стимулира, какво ги мотивира, какво ги кара да допускат грешки във взаимоотношенията, работната среда и семейството си. Колкото повече им съчувствате и ги разбирате, колкото повече осъзнавате трудностите, които ги подтикват към необмислени действия, толкова по-извисени стават духовността, чувството ви на състрадание и любов към онези, които (както вече знаете) действително полагат огромни усилия в средата и обстоятелствата, които сами са създали за себе си. От такава позиция ще ви става все по-лесно да се извините, след което ще настъпи моментът, в който, виждайки ясно истината на другите, незабавно ще прощавате и ще заличавате от ума си всяко напрежение и критични мисли.

Когато дойде времето, такъв просветлен човек, живеещ в мир и хармония с целия свят, ще премине нататък в състояние на пълно благословение и радост. Ще достигне Светлината, без да поглежда назад към Земята. Ще установи, че най-после е навлязъл в измерение на Битието, в което се чувства удовлетворен и напълно спокоен. Не след дълго ще започне да забелязва, че има още по-висши нива на съществуване и ще се заеме да подготвя, разраства и разширява съзнанието си, за да усвои още по-извисените вибрации на Божественото, превръщайки се във все по-съзидателен и лъчист проводник на БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ.

Такива хора наистина въплъщават ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Христовото съзнание

Вашият коментар