Христовото Съзнание

Посланията на Христос, Послание 11

Не е достатъчно да сте загрижени за живота си на Земята, би трябвало да сте еднакво загрижени и за живота и благосъстоянието си, когато преминете в следващите измерения. Тук, повече от всякога, се намирате в измерение на „Съществуване“, което е външното проявление на вашето съзнание, но в още по-голяма степен, отколкото е сега.

Когато сте на Земята, създавате собствена уникална среда от тъканта на цялостното си съзнание, но също така можете да участвате и в средата на хората, с които се срещате или живеете. Това означава, че можете да се преместите в по-приятна обстановка от тази, която вашето съзнание обикновено създава, и да срещнете по-приветливи хора от онези, които то обикновено привлича към вас.

Но такова несъответствие води до противоречия и неудобства. Някои се чувстват неловко или се задушават от по-високите вибрации, на които се натъкват, и бързат да се върнат в средата с по-ниско съзнание, където ще бъдат „в свои води”. Други са привлечени и родени в нива на съзнание, които са несвойствени за тях, и спонтанно започват да работят, дори още в детството, за да преминат в такива, които са по-благоприятни за тях и ще могат да преуспяват.

Нивото на СЪЗНАНИЕ, с което умирате, е нивото на съзнание, с което ще се върнете.

Понякога човек с високи духовни възприятия може да бъде привлечен да се роди в семейство с по-ниски, защото такава среда ще повиши неговото осъзнаване и духовна издръжливост, докато още в младежките си години се бори да се върне „у дома“ – към подходящите за себе си вибрации в земния духовен слой, а по-късно – и в следващия.

Точно както преживявате неразвитото си съзнание, когато преминавате в различни вибрации, така влизате в по-висшите измерения, които отразяват собственото ви съзнание, когато сте се прераждали няколко пъти и сте положили усилия да придобиете духовно прозрение. Тогава установявате, че вие и всички други, които срещате, сте на същото ниво на съзнание. Ще бъдете привлечени в условията, които са подходящи за вас и за които можете да допринесете най-добре чрез собствената си съзидателност.

Ако в момента на преминаване съзнанието е било злонамерено и ориентирано към егото, индивидуализираното същество ще се прероди бързо, тъй чувството за дискомфорт ще бъде непоносимо. Такива хора с радост се връщат на Земята в друга идентичност, защото на това ниво на съществуване земните условия изглеждат за предпочитане пред онези в астралния свят. Необходими са много прераждания, преди душата да се пробуди за факта, че бягството от този кръговрат е възможно само когато човешкият ум се стреми да издигне възприятията и съзнанието си до по-поносима зона на комфорт.

Колкото по-духовно е съзнанието на човека, преди да премине; колкото повече е отделял време да осмисли живота си, да добие представа за контрола на егото върху мислите и чувствата и да осъзнае вредите и нещастията, които е причинил на другите, толкова по-голям ще бъде неговият духовен напредък. Тъй като се разкайва горещо, тази болка малко по малко премахва господството на егото в ума и сърцето му и в крайна сметка напуска този свят с пълното съзнание, че единственият път, който трябва да се следва, е ПЪТЯТ НА БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ.

Такива хора напълно разбират, признават и осъзнават, че всички техни страдания – болести, лишения, неуспехи, нещастия – се дължат на липсата на ЛЮБОВ в подхода им към живота, заобикалящата среда и към другите.

КРИТИКАРСТВОТО е най-голямото препятствие към вашето вътрешно щастие, защото е силно разрушително. Когато съдите, това се отразява в живота ви, защото, както се казва, „каквото повикало, такова се обадило“. Критиката към другите пречи на тяхното благосъстояние, следователно, когато наранявате, дори съвсем малко, тази болка ще се върне обратно при вас заедно с лихвите.

Така че, когато решите да следвате Христовия Път, трябва да разберете, че това е път на безмилостен самоанализ и търсене на смелост да гледате на действията си в светлината на ЛЮБОВТА, с желание да видите истината за своите мисли и емоции.

Докато се придвижвате напред, става все по-лесно да възприемате истината на другите – какво ги стимулира, какво ги мотивира, какво ги кара да допускат грешки във взаимоотношенията, работната среда и семейството си. Колкото повече можете да им съчувствате и да ги разбирате, колкото повече осъзнавате трудностите, които ги подтикват към необмислени действия, толкова по-извисени стават духовността, състраданието и любовта ви към онези, които – както вече знаете – наистина правят най-доброто, на което са способни в средата и обстоятелствата, които са създали за себе си.

И от тази гледна точка става все по-лесно да се извинявате, докато не настъпи моментът, когато, виждайки толкова ясно истината на другите, да прощавате незабавно и да заличавате всяко напрежение и критика от мислите си.

Когато дойде време да премине нататък, такъв просветлен човек, който живее в мир и хармония с целия свят, ще влезе в състояние на пълно блаженство и радост. Той се придвижва в Светлината, без да поглежда назад към Земята. Накрая открива, че е преминал в такова измерение на Съществуване, където се чувства удовлетворен и напълно спокоен.

След известно време ще започне да забелязва, че има дори още по-високи измерения и ще се заеме да подготвя, разраства и разширява съзнанието си, за да усвои още по-висшите вибрации на Божественото, превръщайки се във все по-съзидателен и лъчист проводник на БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ.

Такива хора наистина въплъщават ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Христовото съзнание

Вашият коментар