Прогонете Злите Духове

Посланията на Христос, Послание 4

Питам на разговорен език: защо вечер, преди да заспите, ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ПОГЛЕЖДАТЕ ПОД ЛЕГЛОТО СИ? Какво обикновено означава това във вашия свят? Означава, че когато сте били деца, понякога сте се страхували от зли духове, скрити под леглото ви, и е трябвало да погледнете, за да проверите дали наистина са там.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ, винаги трябва да изследвате мислите си, преди да заспите, за да установите какви са страховете ви. След като разберете дали имате някакви и какви са те, трябва да си припомните, че точно както детското ви въображение е поставяло зли духове под леглото ви, така и сега, като възрастни, вие си представяте бедствия, които НЕ Е НУЖНО някога да се случат.

Моля, обърнете внимание, казвам „не е нужно някога да се случат“, а не „може никога да не се случат“.

Казвам това, защото, каквито и да са вашите „проблеми”, те остават такива само в главите ви, докато не им посветите достатъчно умствена сила, за да се проявят в живота ви като „видими реалности“.

Възможно е „проблемите“ да са сериозни ВЕРОЯТНОСТИ – според състоянието на делата ви в момента. Например може да ви предстои уволнение от работа или да разполагате с толкова малко пари, че да не знаете как ще се справите следващата седмица; детето ви може да изостава в училище или да има опасност да бъде изгонено. Независимо какъв е „проблемът“, той не е истински, докато не се прояви в живота ви като реалност. Междувременно остава само „МОЖЕ БИ“ в бъдеще, но вече ви кара да се свивате от страх и да обикаляте насам-натам с натежало сърце.

Но дори в някакъв момент страховете ви да се проявят като очевидни реалности, дори и на самия ръб на катастрофата, нещата могат да се ПРОМЕНЯТ!

ХОРАТА, които постоянно се ТРЕВОЖАТ, обикновено смятат, че нищо ДОБРО не е сигурно или надеждно, а точно обратното. Ах, вие, скъпи мои, само ако можех да издигна съзнанието ви високо над света, да ви отведа „зад кулисите“ на видимата материя, към невидимото измерение на духовна съзидателност, където всяко нещо наистина започва да се появява, тогава сами щяхте да се уверите, че ИЗТОЧНИКЪТ на вашето СЪЩЕСТВО, вашият единствен ИЗВОР на ДУХОВНА БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ, е осигурил всичко необходимо, за да задоволи всяка ваша нужда. Но тъй като не разбирате реалността зад съществуването, вие създавате свои собствени липси и ограничения, болести и бедствия. Правите го с критиките и оплакванията си, с неохотата си да признавате постиженията на другите, да показвате привързаност към всички хора около себе си и да бъдете щедри към онези, които живеят в нищета.

За да разберете защо това е така, четете Писмо 1, докато не осъзнаете напълно ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО на ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО, който наричах „Отец“, когато бях на Земята.

Когато следвате ХРИСТОВИЯ ПЪТ, МОЯ ПЪТ, знаете много добре и без никакво съмнение, че вашата абсолютна вяра и убеденост в Божествената Закрила ще ви измъкнат от тревогите и ще ви спасят от възможна загуба или болка. За да разберете защо хората, които наистина следват ХРИСТОВИЯ ПЪТ, са способни на такава вяра и убеденост, четете и препрочитайте Писмо 5 и Писмо 6, докато не осъзнаете напълно, че всичко, което можете да видите, усетите и докоснете, всъщност са само ИМПУЛСИ, проявени благодарение на съвършеното действие на електромагнетизма.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ, също така знаете, точно както знаех и аз, докато бях на Земята, че има само някои неща, през които трябва да преминете, защото те са естествени последствия от нещо, което сте направили в миналото. Те са резултати от ваши предишни действия и ще се върнат като необходими уроци, които ще ви донесат духовен растеж…, а той от своя страна – духовни благословения.

НО…, когато наистина СЛЕДВАТЕ ХРИСТОВИЯ ПЪТ, ще приемате уроците без съпротива или негодувание, защото също като МЕН ЩЕ ЗНАЕТЕ…, че ще ви бъде дадена силата и вътрешният покой, за да преминете през тях с възможно най-малко страдание.

Четете Писмо 3, в което говоря за живота си на Земята и за седмиците преди да бъда разпънат на кръста. Ще разберете, че във всяка ситуация „контролът над ума“ е единственият начин да се изправите пред живота и да преодолеете неговите препятствия. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Прогонете злите духове

7 thoughts on “Прогонете Злите Духове

 1. Нерешителността е в основата на страха.тя искристализира в съмнение двете се обединяват и се превръщат в страх.Възникват и ни обсебват преди да сме доловили тяхното присъствие.Страхът е просто състояние на ума.Съществуват 6 вида страх,които заедно с безпокойството предизвикват проблемите в ежедневието ни.Това са: страх от бедността,страх от критиката,страх от заболяване,страх загуба на любовта, страх от старостта и страх от смъртта .Те и безпокойството водят до всичките ни проблеми./По-обстойна информаия по темата за страха може да намерите в книгата на Наполеон Хил “Да прецакаш Дявола”/Всеки човек е способен да контролира напълно собственото си съзнание.Човек има пълен контрол само върху мислите си.Тъй като всички мисли имат склонност да се материализират страхът и бедността няма как да се материализират в смелост и печалба.Безпокойството е вид страх. То дейста бавно,упорито ,коварно стъпка по стъпка парализира разума,унищожава самочувствието и самоинициативата.Безпокойството е форма на постоянен страх дължащ се на нерешителност следователно то е умствено състояние,което подлежи на контрол.След като веднъж вземем решение да следваме определена линия на поведение то изчезва.Освободете се от страха от смъртта като я приемете за нещо неизбежно .Освободете се от страха от бедността като преживявате с толкова с колкото имате и вярвайте че утре ще получите повече.Освободете се от страха от критика,като решите да не се безпокоите за това какво ще кажат другите .Надмогнете страха от старостта като я приемете не за недостатък ,а за благословия защото носи мъдрост самоконтрол и дълбочина.Отървете се от страха от болести като не търсите постоянно симптоми на някакво заболяване.Овладейте страха от загуба на любов,защото може да живеете и без любов.Преодолейте навика да се безпокоите за всичко,което живота ви поднася защото не си струва.Заменете страха си с Вяра и така ще получите всичко което ви е необходимо.Само истинската, силна, непоколебима Вяра и контролът над ума водят до съвършенни резултати.

  • Мариета, хубаво мнение, вероятно добре обмислено и подкрепено от куп теории, които за съжаление са в известна степен чисто човешки размишления. Има практики, които ни се наслагват още от ранна детска възраст, в училище, на работа, но не са единствения нито успешния модел с който трябва да живеем в обществото. Напротив. Това е кълъпът, чиято форма е еднаква с останалите и е необходима за подреждането в матрицата или световния ред ако ви харесва, за да сме пионки като всички останали, борбени и безумни, които се въртят в кръг и испълняват еднородни действия. Такива хора не ни водят към прогрес. Всички откриватели, звезди и хора, които допринасят за по-добър живот са различни от останалите. Никой, който е в калъпа на ежедневните грижи не е преуспял или станал известна звезда.
   Решителноста е просто решителност. Тя не върши нищо без намерението, поставянето на крайна цел от които започва изпълнението. Христос е описал, точно как е създаден Светът и как ние създаваме своя живот, ситуациите в които попадаме и дори материалните ни придобивки и околната среда. Страхът от смъртта става излишен, когато разберем че смърт НЯМА, а не е неизбежна както се твърди. Да, когато вярваме, че утре ще получим повече пари ще ни стане по-леко, но не това е начина да получим повече пари, а по-скоро по този начин никога няма да ги получим, защото вярваме че ще се случи някъде в бъдещето и мечтата завинаги си остават в бъдещето. Критиката е вредна и за двете страни. Тук подхода е по-сложен за описване и в по-голямата си част е зависим от степента в която чуваме шепота на душата си. Това, че можем да живеем без любов е абсолютно погрешна мисъл, както и да го погледнем. Страх от това, което ни поднася живота? Какво е това? Знаем ли опредлението за ЖИВОТ? За контрола над ума в известна степен съм съгласен, но в никакъв случай не бих исползвал думата “контрол“. Контрола е само заблуда, че налагаме контрол и ако случайно се получи в началото е от нашата вяра, че го правим, но сед това, понякога може и след като мине време сценарият се изпълнява според първоначалното намерение свизше. Ние нищо не контролираме. Можем само да творим и е жалко, ако някой не го прави, а се отдава на дейности, от които няма никаква полза. За вярата не ми се пише. Само за нея ще изпиша повече отколкото до тук. Масово е много криво разбрана. Затова са и в това положение повечето хора. Бъдете благославени!

  • Благодаря за задълбочения коментар, Митко! Мариета също казва интересени неща, благодаря! Впечатлен съм от идеята, че човек има пълен контрол върху мислите си. Предлагам ви, все пак, един малък тест – опитайте се да спрете мислите си за няколко минути. Ако го можете, Мариета, приемете моите почитания.

  • Много добре написано.Живот без Любов не е Живот. Бог е Любов. Казвайки , че можеш да живееш без Любов все едно заявяваш , че можеш да живееш без Бог.

   Бог е вътре в нас, и навсякъде около нас!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *