Прогонете Злите Духове

Посланията на Христос, Послание 4

Питам ви на разговорен език: „ЗАЩО ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ГЛЕДАТЕ ПОД ЛЕГЛОТО СИ, преди да заспите вечер? Какво означава обикновено това във вашия свят?”. Означава, че когато сте били деца, понякога сте се страхували от зли духове, които може да се крият под леглото ви, и е трябвало да погледнете дали наистина са там.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ, преди да заспите, винаги трябва да изследвате мислите си и да установите какви са страховете ви. След като разберете дали имате такива и какви са те, трябва да си припомните, че както детското ви въображение е поставяло зли духове под леглото ви, така и сега, като възрастни, вие си представяте бедствия, които НЕ Е НУЖНО някога да се случат. Моля, обърнете внимание, казвам: „не е нужно някога да се случат“, а не „може никога да не се случат“.

Казвам това, защото каквито и да са вашите „проблеми”, те остават такива единствено в главата ви, докато не им посветите достатъчно умствена сила и не се проявят като „видими реалности“ в живота ви. Те може да са сериозни ВЕРОЯТНОСТИ в зависимост от състоянието на делата ви в момента. Например, може да ви предстои уволнение от работа; да разполагате с толкова малко пари, че да не знаете как ще се справите следващата седмица; може детето ви да изостава в училище или да е изправено пред опасността да бъде изгонено. Какъвто и да е проблемът, той не се превръща в истински, докато не се прояви като реалност в живота ви. Междувременно остава само ВЕРОЯТНОСТ за бъдещето, но вече ви кара да се свивате от страх и да ходите с натежало сърце. Но дори и ако в някакъв момент страховете ви се проявят като видими реалности, дори и на самия ръб на катастрофата, нещата могат да се ПРОМЕНЯТ!

ХОРАТА, които постоянно се ТРЕВОЖАТ, обикновено смятат, че нищо ДОБРО не е сигурно или надеждно, а точно обратното. Ах, вие, скъпи мои, само ако можех да издигна съзнанието ви високо над света, да ви отведа „зад кулисите“ на видимата материя, към невидимото измерение на духовна съзидателност, където наистина всяко нещо се появява, тогава сами ще се уверите, че ИЗТОЧНИКЪТ на вашето СЪЩЕСТВО, вашият единствен ИЗВОР на ДУХОВНА БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ, е осигурил всичко необходимо, за да задоволи нуждите ви. Но тъй като не разбирате реалността зад съществуването, създавате свои собствени липси и ограничения, болести и беди, като се оплаквате, критикувате, не обръщате внимание на постиженията на другите, не показвате привързаност към тях и не проявявате щедрост към тези, които живеят в нищета. За да узнаете защо е така, четете Писмо 1, докато не осъзнаете напълно ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО на ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО, който нарекох „Отец“, когато бях на Земята.

Когато следвате ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, знаете много добре и без никакво съмнение, че вашата безусловна вяра и убеденост в Божествената Закрила ще ви изведат от неприятностите и ще ви спасят от възможна загуба или болка. За да разберете защо хората, които наистина следват ХРИСТОВИЯ ПЪТ, притежават такава вяра и убеденост, четете и препрочитайте Писмо 5 и Писмо 6, докато не осъзнаете напълно, че всичко, което можете да видите, усетите и докоснете, всъщност са само ИМПУЛСИ, проявени благодарение на съвършеното действие на електромагнетизма.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ, знаете също (както и аз, докато бях на Земята), че има само някои неща, през които трябва да преминете, защото те са естествени последствия от това, което сте направили в миналото. Те са резултати от ваши предишни действия, които сега ще се върнат като необходими уроци и ще ви донесат духовен растеж…, от който ще дойдат духовни благословения. НО…, когато наистина СЛЕДВАТЕ ХРИСТОВИЯ ПЪТ, ще приемете урока без съпротива или негодувание, защото също като МЕН ЗНАЕТЕ…, че ще ви бъде дадена сила и вътрешен покой да го преодолеете с възможно най-малко страдание.

Четете Писмо 3, в което говоря за живота си на Земята и за седмиците преди разпъването ми на кръста. Ще разберете, че във всяка ситуация „контролът над ума“ е единственият начин да се изправите и да преодолеете препятствията на живота. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Прогонете злите духове

6 thoughts on “Прогонете Злите Духове

  1. Нерешителността е в основата на страха.тя искристализира в съмнение двете се обединяват и се превръщат в страх.Възникват и ни обсебват преди да сме доловили тяхното присъствие.Страхът е просто състояние на ума.Съществуват 6 вида страх,които заедно с безпокойството предизвикват проблемите в ежедневието ни.Това са: страх от бедността,страх от критиката,страх от заболяване,страх загуба на любовта, страх от старостта и страх от смъртта .Те и безпокойството водят до всичките ни проблеми./По-обстойна информаия по темата за страха може да намерите в книгата на Наполеон Хил „Да прецакаш Дявола“/Всеки човек е способен да контролира напълно собственото си съзнание.Човек има пълен контрол само върху мислите си.Тъй като всички мисли имат склонност да се материализират страхът и бедността няма как да се материализират в смелост и печалба.Безпокойството е вид страх. То дейста бавно,упорито ,коварно стъпка по стъпка парализира разума,унищожава самочувствието и самоинициативата.Безпокойството е форма на постоянен страх дължащ се на нерешителност следователно то е умствено състояние,което подлежи на контрол.След като веднъж вземем решение да следваме определена линия на поведение то изчезва.Освободете се от страха от смъртта като я приемете за нещо неизбежно .Освободете се от страха от бедността като преживявате с толкова с колкото имате и вярвайте че утре ще получите повече.Освободете се от страха от критика,като решите да не се безпокоите за това какво ще кажат другите .Надмогнете страха от старостта като я приемете не за недостатък ,а за благословия защото носи мъдрост самоконтрол и дълбочина.Отървете се от страха от болести като не търсите постоянно симптоми на някакво заболяване.Овладейте страха от загуба на любов,защото може да живеете и без любов.Преодолейте навика да се безпокоите за всичко,което живота ви поднася защото не си струва.Заменете страха си с Вяра и така ще получите всичко което ви е необходимо.Само истинската, силна, непоколебима Вяра и контролът над ума водят до съвършенни резултати.

    • Мариета, хубаво мнение, вероятно добре обмислено и подкрепено от куп теории, които за съжаление са в известна степен чисто човешки размишления. Има практики, които ни се наслагват още от ранна детска възраст, в училище, на работа, но не са единствения нито успешния модел с който трябва да живеем в обществото. Напротив. Това е кълъпът, чиято форма е еднаква с останалите и е необходима за подреждането в матрицата или световния ред ако ви харесва, за да сме пионки като всички останали, борбени и безумни, които се въртят в кръг и испълняват еднородни действия. Такива хора не ни водят към прогрес. Всички откриватели, звезди и хора, които допринасят за по-добър живот са различни от останалите. Никой, който е в калъпа на ежедневните грижи не е преуспял или станал известна звезда.
      Решителноста е просто решителност. Тя не върши нищо без намерението, поставянето на крайна цел от които започва изпълнението. Христос е описал, точно как е създаден Светът и как ние създаваме своя живот, ситуациите в които попадаме и дори материалните ни придобивки и околната среда. Страхът от смъртта става излишен, когато разберем че смърт НЯМА, а не е неизбежна както се твърди. Да, когато вярваме, че утре ще получим повече пари ще ни стане по-леко, но не това е начина да получим повече пари, а по-скоро по този начин никога няма да ги получим, защото вярваме че ще се случи някъде в бъдещето и мечтата завинаги си остават в бъдещето. Критиката е вредна и за двете страни. Тук подхода е по-сложен за описване и в по-голямата си част е зависим от степента в която чуваме шепота на душата си. Това, че можем да живеем без любов е абсолютно погрешна мисъл, както и да го погледнем. Страх от това, което ни поднася живота? Какво е това? Знаем ли опредлението за ЖИВОТ? За контрола над ума в известна степен съм съгласен, но в никакъв случай не бих исползвал думата “контрол“. Контрола е само заблуда, че налагаме контрол и ако случайно се получи в началото е от нашата вяра, че го правим, но сед това, понякога може и след като мине време сценарият се изпълнява според първоначалното намерение свизше. Ние нищо не контролираме. Можем само да творим и е жалко, ако някой не го прави, а се отдава на дейности, от които няма никаква полза. За вярата не ми се пише. Само за нея ще изпиша повече отколкото до тук. Масово е много криво разбрана. Затова са и в това положение повечето хора. Бъдете благославени!

    • Благодаря за задълбочения коментар, Митко! Мариета също казва интересени неща, благодаря! Впечатлен съм от идеята, че човек има пълен контрол върху мислите си. Предлагам ви, все пак, един малък тест – опитайте се да спрете мислите си за няколко минути. Ако го можете, Мариета, приемете моите почитания.

Вашият коментар