НЕ Сте Сами!

Посланията на Христос, Послание 6

ХРИСТОС казва:

Дойдох да говоря с вас на разговорен език, доколкото ми е възможно, за да достигна до хората, които все още не са открили моите ПИСМА или за момента не намират причина да ги четат. Всъщност ТЕ поясняват какво проповядвах в Палестина и дават повече подробности за произхода на съзиданието; показват на възприемчивите хора средствата за преодоляване на всяка трудност, с която се сблъскват в ежедневието си. Може да ви звучи пресилено, но въпреки това е вярно. Писмата ви дават информацията, която е известна на истинските Учители, показали, че владеят „атомните състояния на съществуването”, като контролират елементите и създават храна и предмети от нищото. Аз също контролирах елементите, изцелявах и създавах необходимите неща. И бях способен да го правя само защото разполагах с това дълбоко и скрито знание, което сега споделям с вас в Писмата си.

Не сравнявайте моите послания с посланията на други.

Всеки има своя уникална мисия и цел в живота, а моята ИЗКЛЮЧИТЕЛНА цел е да ви дам подходящите средства, чрез които да се издигнете над сътресенията на своето съществуване в момента – нищо повече. Затова моите Послания може и да се повтарят, но са предназначени единствено да ви вдъхновят и помогнат да вземете решение да следвате ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, без значение колко труден може да ви се струва той. Ще бъдете упорити и постоянни, защото по него ще откриете награди, които ще ви докажат, че изборът ви със сигурност е бил правилен. Но вие не можете дори да стъпите на Моя Път, докато не разберете напълно, че цялата Вселена е СЪЗНАНИЕ-ОСЪЗНАВАНЕ, видимо проявено чрез взаимодействието на електрическите частици и магнетизма. Това е обяснено подробно в Писмо 5 и Писмо 6.

Но само четенето им няма да ви направи Учители, защото един истински Учител е наясно, че ПРОИЗХОДЪТ на всяко творение е ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ и че ТО е Божественият Източник на цялата Любов и Интелигентност. За да бъдете такъв Учител, трябва да разбирате начина, по който е възникнала Вселената, да познавате отблизо истинското естество на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ и да се пречистите от импулсите на егото до такава степен, че умът и емоциите ви да са напълно освободени от тях.

Когато достигнете до това състояние на вътрешна чистота на мислите, чувствата и действията – никога да не изисквате от другите, но с охота и нетърпение да давате и последното, което притежавате, защото много добре знаете, че можете да имате всичко необходимо, – ще станете напълно отворен канал на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, което е съзидателният Импулс в това измерение на видимо творение. Когато постигнете такова състояние на вътрешна непорочност и чистота, ще живеете с радост, спокойствие и безусловна любов; ще разбирате живия свят и трудностите, с които се сблъскват живите същества; ще чувствате незабавна и спонтанна обич и състрадание към всички. Ще се издигнете над материалния свят и неговите милиони лични интереси, поквари, отчаяния, страхове, отмъщения, омрази, клевети, клюки, отхвърляне на другите. Всички тези светски дейности ще продължават да се случват около вас, но вие няма да участвате в тях. Ще чувствате само безгранично състрадание и любов към хората. Единственото, за което ще копнеете с цялото си сърце, е да ги НАУЧИТЕ на ИСТИНАТА ЗА БИТИЕТО. Ще правите всяка жертва с радост, за да им помогнете да Я разберат и да Я прилагат в мислите, думите и делата си. Ще го правите, защото ще бъде болезнено за вас да знаете, че докато те упорито следват същия начин на живот – с мисли, чувства и реакции, подчинени на емоциите, продължават да създават само повече от същите нещастия, които се стремят да избегнат.

Когато хората най-накрая намерят изход от тресавището на хаотичното си мислене и емоционални реакции, ще бъдат изключително облекчени и благодарни, че са успели да преодолеят тези свои навици, които по-рано са ги въвличали в преживявания, причиняващи им болка и страдание. Тогава разбират, че това е бил единственият правилен път към щастието.

Не се учудвайте и не се съмнявайте, че наистина съм аз, ХРИСТОС. Дойдох да говоря с вас, чрез напълно пречистените ум и сърце на своя Писар, за това, което ви е необходимо да знаете, за да превъзмогнете тъгата и отчаянието на миналото. Дойдох да ви дам кураж и стимул за ново начало, като ежедневно медитирате и привличате Божественото Съзнание, което ви е дало съществуване, в своето.

Преди всичко искам да разберете, че не сте сами в борбата си за спокоен и щастлив живот. Не сте сами в битката си да промените мислите и чувствата, с които сте привикнали. Колкото по-често призовавате Божественото съзнание, дори да установявате само мигновен контакт, толкова повече привличате в своето Интелигентност, Любов и нов начин на живот, които ще ви вдъхновят в още по-висока степен, ако упорствате и НЕ ГУБИТЕ КУРАЖ. Когато ме призовавате, ще се свържете с моето Христово Съзнание и ако имате въпроси, в крайна сметка ще узнаете моите отговори и насоки.

Помнете, че пречистването на мислите, емоциите и негативните ви реакции към другите отнема време. А докато не се отървете от своите най-дълбоки и мрачни чувства на гняв, язвителна критика, отхвърляне, възмущение и неудовлетворение, няма да сте способни да чуете моя Глас. Не забравяйте, че за да доловите първия ми шепот в тишината на своята медитация или в моментите си на вътрешен покой, трябва да промените съзнанието си и да разберете напълно, че ЛЮБОВТА е единственият път към свободата, а това изисква търпение и време.

Вие не сте сами. Ние, които се намираме в най-висшите ешелони на духовно развитие и Божественото Съзнание, изпитваме към вас само любов и нашето най-спешно желание е да се освободите от мъките и да напредвате в Светлината, Мъдростта и безусловната Любов.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Не сте сами!

Вашият коментар