НЕ Сте Сами!

Посланията на Христос, Послание 6

Дойдох, за да се обърна към вас на разговорен език и, доколкото ми е възможно, да достигна до тези, които все още не са открили моите ПИСМА или в момента не виждат причина да ги четат.

Всъщност ПИСМАТА ми ще дадат на възприемчивите хора средства за преодоляване на всяка трудност, на която се натъкват, защото поясняват моите проповеди в Палестина и произхода на творението. Може да ви звучи твърде пресилено, но въпреки това е вярно. Тези Писма ви дават информация, известна на истинските Учители, които са показвали, че владеят „атомните състояния на творението”, като контролират елементите и създават храна и предмети от нищото. Аз също контролирах елементите, изцелявах и създавах необходимото. И бях способен да го правя само защото разполагах с това дълбоко и тайно знание, което сега споделям с вас в Писмата си.

Не сравнявайте моите послания с посланията на други.

Всеки има уникална мисия и цел в живота си. Моята ИЗКЛЮЧИТЕЛНА цел е да ви дам точните средства, за да се измъкнете от сегашните сътресения в своето съществуване – нищо повече. Затова моите Послания може и да се повтарят, но са предназначени единствено, за да ви вдъхновят и помогнат да вземете решение да следвате ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, – без значение колко труден може да ви се струва той. Ще бъдете упорити и постоянни, защото по него ще откриете награди, които ще ви докажат, че определено сте взели правилното решение.

Но не можете дори да стъпите на Моя Път, докато не разберете напълно, че цялата Вселена е СЪЗНАНИЕ/ОСЪЗНАВАНЕ, видимо проявено чрез взаимодействието на електрическите частици и магнетизма. Това е подробно обяснено в Писмо 5 и Писмо 6.

Но само четенето няма да ви направи Учители. Един истински Учител знае, че ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ е ИЗТОЧНИКЪТ на всяко творение и Божественият Извор на цялата Любов и Интелигентност. Той трябва да разбира начина, по който е възникнала Вселената, да познава отблизо истинското естество на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ и да се пречисти от импулсите на егото до такава степен, че да освободи напълно ума и емоциите си.

Когато постигнете такова състояние на вътрешна чистота на мислите, чувствата и действията – никога да не изисквате от другите, но с охота и нетърпение да давате и последното, което притежавате, защото знаете отлично, че можете да имате всичко необходимо, – ще станете съвършено отворен канал на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, което е съзидателният Импулс в това измерение на видимото творение.

Когато постигнете такова състояние на вътрешна чистота и непорочност, ще живеете в радост, спокойствие и безусловна любов; ще разбирате света и трудностите, с които се сблъскват неговите обитатели, и ще чувствате незабавна, спонтанна обич и състрадание към всички. Ще се издигнете над този свят на милиони лични интереси, задоволяване на собствените нужди, отчаяние, омраза, страхове, отмъщения, клевети, клюки, отхвърляне на другите. Всичко това ще продължава да се случва около вас, но вие няма да участвате в него.

Когато постигнете такова състояние на вътрешна чистота, ще чувствате само безгранично състрадание и любов към хората и единственото, за което ще копнеете с цялото си сърце, е да ги УЧИТЕ на ИСТИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Ще правите всяка жертва с радост, за да им помогнете да Я разберат и прилагат във всяка своя мисъл, дума и действие. Ще го правите, защото ще бъде болезнено за вас да знаете, че докато продължават да следват упорито своя начин на живот – с мисли, чувства и реакции, подчинени на емоциите, – те само създават повече от същото нещастие, което ги е накарало да потърсят някакво решение.

Когато хората най-накрая намерят изход от тресавището на своето хаотично мислене и емоционални реакции, те ще открият, че това е единственият правилен път към щастието. Ще бъдат изключително облекчени и благодарни, че са успели да преодолеят навиците, които преди са ги въвличали в преживявания, носещи им болка и страдание.

Не се чудете и не се съмнявайте, че наистина съм аз, ХРИСТОС. Дойдох да говоря с вас чрез напълно пречистения ум и сърце на своя Писар и да ви кажа това, което е нужно да знаете, за да започнете да превъзмогвате тъгата и отчаянието на миналото. Дойдох да ви дам кураж и стимул за ново начало, като ежедневно медитирате и привличате в човешкото си съзнание Божественото, което ви е дало съществуване.

Преди всичко искам да разберете, че не сте сами в борбата си за спокоен и щастлив живот. Не сте сами в битката си да промените мислите и чувствата, с които сте привикнали. Колкото по-често призовавате Божественото, дори връзката ви с Него да е кратка, толкова повече нов живот привличате в съзнанието си и толкова по-често преживявате моменти на Интелигентност и Любов, които все по-силно ще ви вдъхновят, ако сте упорити и НЕ ГУБИТЕ КУРАЖ.

Когато ме призовавате, вие правите контакт с моето Христово Съзнание и в крайна сметка долавяте какви са моите насоки и отговори, в случай че имате въпроси.

Помнете, че отнема време, за да пречистите мислите, емоциите и негативните си реакции към другите. А докато не се отървете от най-дълбоките си и мрачни чувства на гняв, язвителна критика, отхвърляне, възмущение и неудовлетворение, няма да сте способни да чуете моя Глас. Не забравяйте, че за да доловите моя първи шепот в тишината на своята медитация или в моментите си на вътрешен покой, трябва да промените съзнанието си и да разберете напълно, че ЛЮБОВТА е единственият път към свободата, а това изисква търпение и време.

Вие не сте сами. Ние, които сме достигнали до най-висшите нива на духовно развитие и на Божественото Съзнание, изпитваме само любов към вас и нашето най-спешно желание е да се освободите от мъките и да напредвате в Светлина, Мъдрост и безусловна Любов.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *