Моята ИСТИНСКА Мисия

Посланията на Христос, Послание 7

Знам колко е труден животът ви. Докато слизам от висотите на духовна Радост, за да се свържа със земните нива, аз самият усещам промените в съзнанието си и чувствам натиска на вашите мисли и на тежките потискащи вибрации върху душата си.

Когато дойдох на Земята преди две хиляди години, моята Мисия беше да просветля умовете на хората, които бяха приели една религия, отчасти езическа, отчасти мистична. Тези, които бяха дълбоко пропити с нейните идеи, бяха арогантни в убеждението си, че са избраният народ на Бога (Йехова), в когото пламенно вярваха, но който не съществуваше. Техните пророци говореха за собствената си мистична представа за някакво духовно Съзнание, което превъзхожда всички, и използваха въображението си, за да опишат този БОГ. Създадоха мисловни образи на величие и великолепие и успяха да постигнат желания ефект на контрол над хората чрез страха им от наказания от Небесата – загуби, болести, лишения, вредители, климатични бедствия.

Целта на живота ми като Исус в Палестина беше да науча евреите, че представата им за техния СЪЗДАТЕЛ е напълно погрешна. Но тяхната фанатична привързаност към безценните им религиозни убеждения беше непоклатима, вследствие на което, вместо да постигна целите си, бях разпнат заради тях.

За мен е невъзможно да се върна на Земята в каквато и да било форма – нито като дете, което не би могло да побере мощните ми вибрации, нито като Небесно Същество, което повечето хора нямаше да могат да видят. Защото, точно както има неща, които животните виждат и чуват, но са невидими за човешкото око, така и аз оставам невидим за тези, които са на земните дължини на вълните.

Затова трябваше да подготвя ума на развита душа, приела човешка форма, за да предаде моите Послания на света. Тези, които са достатъчно духовно напреднали, за да чуят, ще чуят. Останалите, които все още не са готови, няма да чуят и няма да могат да ги получат – за момента. Но всички хора се придвижват нагоре по пътя, който в крайна сметка води до най-висшите Небесни Царства.

И така, каква е моята истинска Мисия този път – с посредничеството на човешки ум? Ще се опитам да накарам хората да осъзнаят напълно начина, по който тяхната Вселена е била въведена във видимо проявление и съществуване. Това е най-важното послание, давано някога на Земята, тъй като далеч надхвърля всички повърхностни знания и достига до най-основното ниво на цялото сътворение; разглежда ролята, която хората играят в него – в съзидателността на своите личности, във взаимоотношенията, средата, здравето, преживяванията и събитията в живота си; обяснява причините за техните ежедневни провали или сполуки и посочва сигурния начин да превърнат продължаващите неуспехи в устойчиви успехи.

С това Послание искам да привлека вниманието ви към вибрациите на съзнанието. Те отговарят за външния вид на всяко нещо и се променят с промяната на вашите мисли. Например, ако едно дърво е току-що отсечено, то е все още здраво, вибрациите му са с определена честота. Но ако е лежало на земята много, много години, неговите вибрации и неговата жизненост постепенно са се понижили и то видимо е променило външния си вид – дървото е загнило и разложено.

Сега трябва да ви е по-лесно да разберете, че реалността на всяко нещо под слънцето всъщност е в основната енергия, която го поддържа, а не в самото нещо, което може да бъде докоснато, видяно или чуто.

Същото важи и за вашите тела. Вибрациите в едно здраво тяло първоначално са нормални. После, с „износването“ и негативните мисли, те до такава степен спадат, че тъканта започва да се променя – появяват се болести, умора и изтощение, движенията са затруднени. След почивка и сън вибрациите се възстановяват и отново се чувствате способни да продължите с ежедневните си занимания.

Всичко в съществуването е СЪЗНАНИЕ, видимо като различна материя – растения, животни, хора и неживи материали като елементи, камъни, метали, почва. Всички неща, на които се натъквате, всъщност са електрически частици, които вибрират с определена честота и създават определен външен вид. Променете драстично вибрациите на някое от тях, „инжектирайте” го с ново съзнание, и ще получите нещо съвсем различно.

По този начин, като използвах огромната мощ на визуалното си въображение и вяра, успявах да свържа електрическите частици и да създавам храна. Когато си представяте нещо, което е необходимо, и вярвате с цялото си сърце и ум, че този електромагнитен отпечатък ще привлече към себе си компонентите, които ще го превърнат в реалност, в крайна сметка то ще се появи във вашия свят.

Това откровение е отдавна познато, но едно още по-голямо е било пренебрегвано: внимавайте какво създавате за себе си, когато нямате представа, че го правите. Внимавайте за осъдителни и критични мисли, които може да навредят на друго човешко същество и да се върнат, за да навредят и на вас. Внимавайте за онези неразумни емоционални моменти, когато пожелавате на някого определени обстоятелства или събития – разрушителните мисли водят до разрушителни последствия.

Смятате ли, че нещата около вас постоянно се объркват? Тогава изследвайте мислите и нагласите си към другите. Помнете, че електричеството изпраща съобщението, а магнетизмът го връща обратно – понякога с лихва. Не забравяйте, че когато гледате на нещата с тежко неодобрение или раздразнение, смущавате техните естествени вибрации, които ги правят това, което са. Внимавайте да не срутите несъзнателно собствените си домове върху главите си!

Бъдете бдителни, дори когато се тревожите за времето. Не се оплаквайте от дъжда и не си пожелавайте да спре, защото може той да спре за по-дълго, отколкото ви се иска. Не се оплаквайте от слънцето и не си пожелавайте да вали – може да ви застигнат порои.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ, МОЯ ПЪТ, ще отнасяте всичко на този свят към БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, „ОТЦА“, и ще МОЛИТЕ за решения или за нужди, които да бъдат напълно подходящи за вас. Така „ОТЦА“, който е неделимо свързан с вас, който е във вас и около вас, ще отговаря с правилния прилив на СЪЗНАНИЕ, за да разреши всяка ваша ситуация.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

One thought on “Моята ИСТИНСКА Мисия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *