Моята ИСТИНСКА Мисия

Посланията на Христос, Послание 7

ХРИСТОС казва:
Знам колко е труден животът ви. Докато слизам от висотите на духовна Радост, за да се свържа със земните нива, аз самият усещам промените в съзнанието си и чувствам натиска на вашите мисли и тежките потискащи вибрации върху душата си.

Когато дойдох на Земята преди две хиляди години, моята Мисия бе да просветля умовете на онези, които бяха приели в себе си една религия, отчасти езическа, отчасти мистична. Хората, които бяха силно пропити от нея, бяха арогантни в убеждението си, че са избраният народ на Бога (Йехова), в когото пламенно вярваха, но който не съществуваше. Техните пророци ги учеха на собствената си мистична представа за някакво възвишено духовно Съзнание – БОГ, като използваха въображението си, за да го опишат с мисловни образи на величие и великолепие. Те успяха да постигнат и желания ефект на контрол над хората чрез страха им от наказания от Небесата – загуби, болести, лишения, вредители и климатични бедствия.

Целта на живота ми като Исус в Палестина бе да науча евреите, че представата им за техния СЪЗДАТЕЛ е напълно погрешна. Но тяхната фанатична привързаност към безценните им религиозни убеждения беше непоклатима, вследствие на което, вместо да постигна целите си, бях разпнат заради тях.

За мен е невъзможно да се върна на Земята под каквато и да е форма – нито като дете, което не би могло да удържи мощните ми вибрации, нито като Небесно Същество, тъй като повечето хора не биха били способни да ме видят. Защото, точно както има неща, които виждат и чуват животните, но не и човекът, така и аз оставам невидим за всички, които са на земните дължини на вълните. Затова трябваше да подготвя ума на развита душа, приела човешка форма, за да предаде Посланията ми на света. Тези, които са достатъчно духовно напреднали да чуят, ще чуят. Останалите, които все още не са готови, няма да чуят и няма да могат да ги получат – за момента. Но всички хора се развиват по пътя, който в крайна сметка води до най-висшите Небесни Царства.

И така, каква е моята истинска Мисия този път – чрез посредничеството на човешки ум? Тя е да се опитам да накарам хората да осъзнаят напълно начина, по който тяхната Вселена е била въведена във видимо проявление и съществуване. Това е най-важното послание, изпращано някога на Земята, тъй като далеч надхвърля всяко повърхностно познание и достига до най-дълбоките основи на цялото сътворение; разглежда и ролята на хората в него – в съзидателността на тяхната личност, здравето, взаимоотношенията, средата, преживяванията и събитията в живота им; обяснява причините за техните ежедневни успехи или неуспехи и какъв е сигурният начин да превърнат постоянните провали в сполуки.

С това Послание искам да привлека вниманието ви към вибрациите на съзнанието. Те се променят с промяната на вашите мисли и отговарят за външния вид на всяко нещо. Например, когато едно дърво е току-що отсечено, то е все още здраво и неговите вибрации са с определена честота. Но ако е лежало на земята много, много години, вибрациите и жизнеността му постепенно се понижават и дървото видимо променя външния си вид – загнива и се разпада. Сега трябва да е лесно да разберете, че реалността на всяко нещо под слънцето всъщност е в основната енергия, която го поддържа, а не в него самото, заради това, че може да се докосне, види или чуе.

Същото важи и за вашите тела. Първоначално вибрациите в едно здраво тяло са нормални. По-късно, с „износването“ и негативните мисли, те започват да спадат до такава степен, че тъканите се променят – появяват се болести, умора и изтощение, движенията ви са затруднени. След почивка и сън вибрациите се възстановяват и отново се чувствате способни да продължите с ежедневните си занимания.

Всичко в съществуването е СЪЗНАНИЕ, видимо като различна материя в растения, животни, хора и неживи неща, като елементите и камъните, металите, почвата. Това, което виждате, всъщност е електрически частици, вибриращи с определена честота, създаващи определени външни проявления. Ако промените драстично вибрациите на някое от тях и го „инжектирате” с ново съзнание, ще получите нещо съвсем различно.

По този начин, използвайки мощта на визуалното си въображение и вярата си, успявах да свържа електрическите частици и да създам храна. Когато си представяте нещо, от което се нуждаете, и вярвате с цялото си сърце и ум, че този електромагнитен отпечатък ще привлече към себе си компонентите, които ще го превърнат в реалност, в крайна сметка то ще се появи във вашия свят.

Това откровение е отдавна познато, но едно друго, още по-голямо, е пренебрегнато: внимавайте какво създавате за себе си, когато нямате представа какво правите. Пазете се от осъдителни и критични мисли, които може да навредят на друго човешко същество и да се върнат, за да навредят и на вас. Внимавайте с онези безразсъдни емоционални моменти, когато пожелавате на някого определени обстоятелства или събития. Разрушителните мисли носят разрушителни последствия.

Смятате ли, че нещата около вас постоянно се объркват? Тогава изследвайте нагласите и мислите си за другите. Помнете, че електричеството изпраща съобщението, а магнетизмът го връща обратно – понякога с лихва. Не забравяйте, че когато гледате на нещата с тежко неодобрение или раздразнение, въздействате на техните естествени вибрации, които ги правят това, което са. Внимавайте да не срутите несъзнателно собствения си дом върху главите си! Бъдете бдителни, дори когато се тревожите за времето – не се оплаквайте от дъжда и не казвайте, че искате да спре, защото може да спре за по-дълго, отколкото ви се иска. Не се оплаквайте от слънцето и не си пожелавайте да вали – може да ви застигнат порои.

Когато ВЪРВИТЕ ПО ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, ще отнасяте всички проблеми на този свят към БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, „ОТЦА“, и ще МОЛИТЕ за решения или за обстоятелства, които ще бъдат напълно подходящи за вас. Тогава „ОТЦА ВИ“, който е неделимо свързан с вас, който е във вас и около вас, ще отговаря с правилния прилив на СЪЗНАНИЕ, за да разреши всяка ситуация.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Моята ИСТИНСКА Мисия

One thought on “Моята ИСТИНСКА Мисия

Вашият коментар