Споделено за книгата Писмата на Христос

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата „ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)“ и 
Страницата на „Писмата на Христос“ във Фейсбук
(стр. 1)

Вместо УВОД – A. A.: Скъпи приятели, ХРИСТОВИЯТ ПИСАР ни оказа честта да се обърне лично към нашата група със следната молба: „Моля те, предай на хората от Групата ви моята Любов и им кажи, че би било добра идея да пишат и говорят ПРАВДИВО как Писмата на Христос са им помогнали да променят живота си към по-добро, за да помествате такива свидетелства на сайта.“
Дали това ще е цялостна промяна или просто случка от ежедневието, е изключително добра идея, защото опитността на всеки един от нас би помогнала на останалите да направят асоциация със своите лични преживявания, със своите чувства и емоции, със своя прочит на Писмата.

N. K. За себе си мога твърдо да заявя, че срещата ми с Писмата на Христос е най-прекрасното и уникално преживяване, което съм изпитала в живота си. Писмата не само променят живота ни. Те Са Самият Живот!Това, което ме удивява в Тях е, че Христос ни дава всеки ден и във всеки един момент примери, обяснения, доказателства за Истината! И всичко това е поднесено с толкова много любов и състрадание, че не е възможно човек да не изпитва благодарност и пълна отдаденост. Изпитвам безкрайна любеща благодарност към Христос, към Христовия Писар и към всички вас приятели, които създадохте ФБ групата Писмата на Христос! Благодаря Ви!

Р. Г. Най-важното от всичко за постигането  на ВЯРАТА е да достигнем до правилното разбиране на Бога. Христос е категоричен, затова акцентира толкова задълбочено върху своето ярко описание на ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО на Източника на нашите същества!
Това нарастване на духовното разбиране за истинската си природа се случва, ако сме упорити! Всеки сам трябва да ГО преживее Небесното Царство вътре в себе си лично! Тогава отпада всякакъв страх и можем да Му се доверим безрезервно, защото:
„Хората, които чрез молитва, медитация, самодисциплина и решителност успяват да пречистят съзнанието си от егото и да го извисят, като създават и поддържат все по-искрено любещи мисли към другите и към света като цяло, постепенно се издигат към вибрационните честоти на Божественото измерение – Небесното Царство, където живеят удобно и спокойно, в хармония с Всемирните Закони на Съществуване. Установяват, че каквито и да са проблемите и бъркотията около тях, те са хранени, изцелявани, закриляни, обгрижвани и поддържани в съвършено спокойствие – ако останат в тези духовни честоти.“  (https://www.pismatanahristos.com/letter7-p3/)
Няма по-ценни Послания, давани някога на човечеството от тези Писма!

E. D. Отново благодаря на всички ,които направиха възможно “Писмата на Христос“ да стигнат до всеки, който е готов за тях! 🙏❤️ Чета почти всичко, което се публикува в групата www.facebook.com/groups/pismata.na.hristos и днес се включвам, защото и аз вчера бях в кризисна ситуация, в която, благодарение на “Писмата на Христос”, разбрах две неща:
1. Страданията идват от причинно-следствените връзки /Егото.
2. Помощ получавам винаги и само от Божественото Съзнание.
Позволявам си да добавя трето – лична отговорност!
Благодаря още веднъж, и друг път съм споделяла – “Писмата на Христос“ преобърнаха живота ми, в тях има Всичко.

С. К. Благодаря на А. А. за умелото представяне на опасностите, които може да срещнем по пътя на духовното развитие. Бих искала да споделя с Вас, че като търсач на Истината за Съществуването съм прочела много книги на духовна тематика. До известна степен, част от знанията ми допадаха и ми помагаха като някои в по-голяма степен, други в по-малка. Но нито една от прочетените досега книги не успя да ми въздейства по такъв начин както Писмата на Христос. Знанието, което ни е дадено в Писмата наистина е несравнимо, посочени са много ясно и точно причините за несполуките ни и са ни дадени правилните средства за тяхното преодоляване. Голяма част от другите учения призовават да се използва въображението и така неусетно оставаме приковани в материалното измерение на егото, а „въображението не е духовно – то е упражнение за волята ви във вашето настоящо ниво на съзнание“ – Писмо 9. „Единствено пълната „Тишина” и „Покой” на вашето съзнание ще отворят вратата в ума ви, която води към Божественото, и точно към това трябва да се стремите. Ако сте жадни и имате нужда от напитка, защо да си представяте, че сте близо до езеро? Идете до него и пийте чиста, освежаваща вода“ – Писмо 9. Знанието, което Христос ни дава в Писмата са „най-високите стандарти, познати по света“, „магистърската програма“, те представят „единствените правилни средства за духовно развитие“, но както ни предупреждава Христос, Пътят който води към Небесното Царство е труден за следване, защото най-напред трябва да се справим със себе си, да поемем отговорност за мислите и чувствата които изпитваме към себе си, близките ни, хората които ни заобикалят и света като цяло. Трябва да анализираме емоциите си доколко са градивни и доколко са насочени за подобряване на условията за живот. А това не е никак лека задача, защото автоматично се включва егото и не ни е лесно да оставаме безпристрастни когато лично сме засегнати. И тъй като нашето съзнание е съзидателно ние неусетно сами си създаваме плановете за собствения си живот и собствените си преживявания по великия ЗАКОН „ЖЪНЕТЕ ТОЧНО ТОВА, КОЕТО СТЕ ПОСЕЛИ“. Безспорно Писмата на Христос са единствения правилен, но не лек път. И най-важното винаги да търсим напътствия от Божественото Съзнание, но не помощ само за нас, а за най-правилното, най-съвършеното разрешаване на ситуацията, „Затова най-напред винаги търсете напътствията на Божественото Съзнание и се опитайте да направите това своя втора природа. Дори и да ви се струва, че не долавяте нищо от Него, истина ви казвам, ако останете непоколебими във вярата си, в бъдеще Неговите отговори ще се проявят във видима форма“ – Послание от 2007 г.
И накрая бих искала да споделя разбирането си, че следва да се проявява толерантност и уважение към хората които са избрали да следват друг път за духовното си развитие както и към тези които проявяват неразбиране и безразличие, и въпреки това да продължаваме искрено да вярваме в разпространението и усвояването на знанията от Писмата, защото както Христос е казал в Писмо 8 „Това със сигурност ще се случи, защото СЕМЕНАТА на такова бъдеще вече са посети в тези ПИСМА“.

K. K. Когато чета Писмата на Христос или си казвам молитвата, подскачам. Някаква огромна сила ме кара да подскачам. Облегната на дивана, с потвърждение на това което чета, някаква сила ми казва“Да“и подскачам. Колкото повече чета, толкова повече подскачам. Седнала казвайки си молитвата, някаква сила ми блъска краката! Сега докато пиша това, подскачам и силата ми казва „Да“! Много ми липсва контакта с вас, мили хора! За съжаление имам проблем с компютъра и не мога да присъствам с вас в неделните срещи! Гледам срещите в ютуб! Благодаря ви! Обичам ви!

И. К. Четенето и усвояването на Писмата на Христос ни действат така както ние ги чувстваме или както ги приема нашето съзнание.Понякога когато тялото ни се намира в ниски вибрации при четенето се извисявам,а когато си напрегнат те ме успокояват! Вълшебни са и сякаш улавят нуждата от подходяща вибрация! Те не само ни носят знания,но и ни помагат да се чувстваме хармонично!

F. R. C. As terapias podem „ajudar“ a lidar com um bloqueio emocional, mas somente As Cartas de Cristo trazem TUDO para a Elevação Espiritual. Gratidão eterna a Claire, por seu trabalho e amor, pelo bem maior da humanidade. (Терапиите могат да „помогнат“ да се справяме с емоционалени блокажи, но само Писмата на Христос довеждат ВСИЧКО до Духовното извисяване. Вечна благодарност на Христовия Писар, за нейния труд и любов, за най-голямото благо на човечеството!)

E. A. Когато чета Писмата на Христос, започвам да изпитвам толкова силна любов, която не мога да опиша с думи….Чувството е невероятно!!!

Leave a Reply