Споделено за книгата Писмата на Христос

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 1)

Вместо УВОД – A. A.: Скъпи приятели, ХРИСТОВИЯТ ПИСАР ни оказа честта да се обърне лично към нашата група със следната молба: “Моля те, предай на хората от Групата ви моята Любов и им кажи, че би било добра идея да пишат и говорят ПРАВДИВО как Писмата на Христос са им помогнали да променят живота си към по-добро, за да помествате такива свидетелства на сайта.”
Дали това ще е цялостна промяна или просто случка от ежедневието, е изключително добра идея, защото опитността на всеки един от нас би помогнала на останалите да направят асоциация със своите лични преживявания, със своите чувства и емоции, със своя прочит на Писмата.

А. А. Приятели, понякога се връщам назад до 2014-та, когато срещнах Писмата. Оттогава минах през много тежки моменти на пречистване, изпитания и уроци, но и през много свръхвълнуващи, свръхемоционални, свръхщастливи, направо неземни преживявания. Не съжалявам нито за едните, нито за другите – мисля, че ме обогатиха и изградиха. Имам още много работа, но съм убедена, че изминатият път е в правилната посока, т.е. в никакъв случай не искам да се връщам към съзнанието си в онзи момент през 2014-та и преди това. Как е при вас? Има ли нещо, което сте развили чрез четенето Писмата и съжалявате за него? Намирате ли някоя промяна в съзнанието си, която не харесвате? (април 2023 г.)

J. N. Помня първата си среща с Писмата в началото на 2014, нямаше група, нямаше сайт, само едно заглавие мина през погледа ми – ПИСМАТА НА ХРИСТОС! Отхвърлих го без да мисля и по същия начин веднага го върнах. Когато започнах да чета, кръвта ми се вдигна в главата, главата ми зашумя, стана ми усилно и много топло. Разбрах, че попаднах на нещо безкрайно познато, което безкрайно ми е липсвало, което ме прави щастлива и свободна. И до ден днешен силното чувство за принадлежност ме държи в същото състояние. Думите, с които благодаря на нашия Учител и Спасител Христос са бледо копие на чувствата ми. А на физическия проводник на УЧЕНИЕТО – Христовият Писар, както и проводниците му за България, Д. и А., мога само да съм признателна до гроб и в следващите пребивавания тук, на тази прекрасна Земя!

Честит 10-годишен юбилей, приятели на Христос, на Светлината и на Висшата Визия за един ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ в Истина, Правда, Любов, Мъдрост и Добродетел! (януари 2024 г.)

Й. М. Продължавам да ги чета! Само така ставам все по-добър и по-добър! Всичко постигнах с тези Писма: както в живота си, така и в работата си! Имам и се радвам на изобилен живот и безпределна радост! Амин! Благодаря ти, Господи!

F. D. Не се съмнявам, че Писмата са продиктувани от самия Христос. Вярно е също, че щом чуем името “Христос” и “Исус”, няма човек на тази земя, който да не го свързва с религията – освен хората, които са чели Писмата.

След като молих дълго Божественото съзнание да ме просветли във връзка с това, разбрах, че Писмата трябва да интегрират и обединят всички религии по света, така че Христовото послание да може да извира от сърцата на всички негови последователи, търсачи на Истината, а не да се препредава от човешки свещеници и техните относително адаптирани и приспособени тълкувания. Когато този етап бъде постигнат и религиите се разпаднат, отстъпвайки място на това оригинално и всемирно послание на Христос, ще настъпи началото на Небесното Царство на тази Земя, тъй като това небесно царство ще се роди във всеки съзнателен човек, за който крайната цел е да изразява Съзнанието на Божествения Баща-Майка – Живот. (29.12.2023 г.)

F. C. As Cartas, também me encontraram, em 2014. Tive muitos altos e baixos. Sabia intuitivamente, que faziam parte da ascensão e purificação, do meu ego. Mesmo com períodos de dúvidas, me mantive firme e confiante.

Hoje, tenho CERTEZA ABSOLUTA, de estar no ÚNICO CAMINHO, que me levará ao encontro da Vida mais abundante.

Dia a dia, sinto-me mais próxima da Consciência Crística e do Reino dos Céus (em mim e ao meu redor).

Faria tudo de novo, se fosse necessário para estar como estou agora.

So tenho Gratidão, por tudo que passei e passarei.

И. Д. Помолих да срещна истината и тя ми се разкри чрез Писмата , издигнаха ме на съвсем различно ниво на мисли и чувства . Гледам на света като истинско небесно царство.

К. К. Откакто срещнах Писмата, съм безкрайно благодарна и щастлива! Благодаря на Бог постоянно за всичко! Всеки ден се чувствам щастлива, че Бог е в мен, около мен и с мен! Спокойна съм, защото знам, че съм закриляна и обгръщана с любов! Безкрайно съм щастлива, ако направя някого щастлив, ако съм помогнала на някой в нужда или съм дала от моята любов! Благодаря на Бог, че ми даде Писмата!

И. К. Писмата ме научиха как да извличам любовта от всяко предизвикателство! Сега разбирам, че всичко през което съм преминала е било необходимо за моето израстване! Има доста път който имам да извървя, но го очаквам с трепет и любов! Често наблюдавам хората с които се срещам и се припознавам в тях преди да намеря Писмата! Сега ги разбирам и не се гневя за дребнавости, а ги обичам, защото знам че те дават толкова колкото могат! Животът е различен за всички, но всеки избира реалността, в която иска да бъде!

Б. П. Само като се върнах назад в миналото преди Писмата мислено и ме втриса. Но, като се замисля, нищо не е било случайно и всяка случка ме е подготвяла за срещата с тях. Сега непрекъснато изследвам минали и настоящи събития и състоянието на съзнанието ми преди и сега. Дори за миг не искам да се връщам назад, освен моментите, когато ставах майка. Странното е, когато родих Д…, оставиха ни сами веднага заради спешен случай и половин час я гледах как тя до кантара стои и се мъчи да гледа света със сините си очи. Тогава почувствах, че нещо ме свързва с нея. С голямата ми дъщеря го нямах това чувство. И сега виждам, кое е това нещо, което бяхме обречени да изживеем и да се учим взаимно – Писмата! И понеже въпроса е дали има нещо, което да не харесваме след Писмата, останало в нас ще кажа, че все още не мога да изкореня внезапните мисли, които съвсем противоречат на реалността. Направо съм изтощена от опитите да ги изчистя. Но нищо лошо не се е развило от четенето. По-скоро само хубави неща. Въпреки, че не знам на този етап развитието на интуицията и “виждането”, на някои явления дали да ги категоризирам в графа “хубави” или “лоши”….Но все пак вярвам, че всичко е за добро. Благодаря мила моя А… за тази тема на разговор.

И. К. Опознавам писмата от четири месеца. Чувствам истинско щастие. Усещам как вярата, надеждните и любовта ми растат всеки ден. Благодаря ви, че ги разпространявате! Съжалявам единствено, че толкова късно се срещнах с Писмата на Христос. Разбрах истината за съществуването и гледната точка за света се промени изцяло. Благодаря ти Отче!

Б. П. Скъпа И. К. не е късно изобщо. Писмата идват в точния момент, когато си готова. Не съжалявай, а си представи , че ги беше срещнала преди 3 г. и ги беше отхвърлила, като фантасмагории, както се случва с някои, защото просто не си била готова… Точно това е за съжаление.

Т. А. Скъпа А…, подписвам се под всяка твоя дума тук и сега; благодарна съм за всичките уроци, получени чрез Писмата. Наистина животът ми се дели на “преди” и “след”…

Каквото и да ми се случва, каквото и да чета – Писмата настроиха вътрешния ми барометър, центрираха го и оттам нататък продължих и продължавам смело напред! “Не сте сами!” е толкова изпълнено със сила, нежност и любов, закрила и усещане за сигурност… Какво повече му трябва на човек, за да полети към мечтите си!!!

Всеки ден благодаря на Божественото Съзнание за огромната любов и подкрепа, получавани и усещани чрез хората, с които общувам! Как да не ти се иска да откликнеш по същия начин към всичко, което те заобикаля?!

В. В. Писмата ми дадоха ВСИЧКО което търсих цял живот !!!!!! Спокоен ум Кротост и спокойствие в сърцето и Душата

Чувствам се обичана от БС защото непрекъснато усещам подкрепата и защита Му . Сърцето ми отново позна радостта смеха щастието и съм в това прекрасно състояние не от външни фактори а от ,,Бога вътре във мен’’

Благодаря на Христос че ни даде това Велико Знание чрез Писмата

Те са моето пътеводна светлина и ,,устав’’ който се стремя да изпълнявам, да прилагам в живота си всяка секунда и минута от живота си

За да не позная никога повече страха самотата и болката която изгаряше Душата ми

Благодаря на Христос и БС МИЛИОНИ МИЛИАРДИ ПЪТИ!

Д. П. Иде ми да напиша книга ама айде…този път ще съм кратка

Края на 2016г. разбрах за Писмата.

Дори помня момента… отричах, но вътре в себе си знаех, че са истина, защото всичко беше логично обяснено.

Мисля, че 2018 започна истинската борба до ден днешен.

Не искам да се връщам в онези години, в които съзнанието ми бе крайно негативно и без да знам силно разрушително, за което сега нося последствията.

Определено мога да твърдя, че в момента съм се променила и то много.

Минах през много неща… неприятни периоди

и т. н., но накрая имаше един много тежък период, от който смятах, че няма да изляза, но всъщност той ме изтласка нагоре, за което съм благодарна.

Е…още ми викат „бандитка“ ама то си ми е в кръвта

Писмата промениха съзнанието ми и начина на живот.

Помогнаха ми да се боря с лошите навици и дори тежкия ми характер.

Писмата са като храната и водата.

Имаме нужда от тях всеки ден.

С тях успяваме с трудностите в ежедневието.

Благодаря на хората помогнали Писмата да стигнат до всеки, който в готов!

Благодаря ти, любима А.! Обичам те, Маме!

И нещо за финал, което ми е любимо и обичам да казвам:

“Да вървите по моя път Христовия път е работа за цял живот”

И. И. Има промяна !!!

Нищо не искам да се връща.

Всичко е прекрасно и ще става още по

прекрасно.

Благодаря ти  Anastacia Anastacia , за чудесния автентичен превод , и за възможността да се докосна до ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters) на родния си език.

М. Л. Никога не съм била по-кратка и категорична. Писмата на Христос са всичко най-ценно в моя живот!

И. К. Често се питам за какво съм живял живота си преди да срещна Писмата.

И единственият отговор, който ми идва на ум, е – за да върша непрестанно глупости

В. K. Смятам, че Писмата само са ми дали, надградили и помогнали в отношението към себе си и към другите. Дадоха ми по-ясно разбиране за нещата и съм щастлива, че ви срещнах.

Е. Г. Щастлива съм и се радвам на всяка една малка промяна в съзнанието ми след срещата ми с Писмата! Ако съжалявам за нещо, то е, че нещата не винаги се получават със скоростта, с която ми се иска.

А. А. Благодаря на Христос, че изпрати Писмата – животът ми се промени напълно, но и научих повече. Бог ме дари със огромна любов.

Д. Ц. Писмата наистина донесоха и отговори, които много ми липсваха – отговори на едни от най-важните въпроси от целия спектър на живота ми, но и на съществуването като цяло. И ще продължават да го правят по много специален начин, дори когато ще съм в друго измерение.

Ще използвам примера на Христос – както едно дърво не може да се превърне обратно в семката, от която е поникнало, така и връщането ми в състоянието отпреди срещата с Писмата е съвършено невъзможно. И слава богу!

Благодаря и аз на Христос, на Христовия писар, благодаря на всеки, който е допринесъл за разпространението дори с най-малкия жест! Благодаря и на всички вас, скъпи приятели, които сте приели Учението за свое, благодаря за подкрепата и за общото стремление да напредваме по Христовия път!

Убеден съм, че успехите на всеки ще са по-големи и по-впечатляващи, отколкото днес бихме могли да си представим!  (април 2023 г.)

D. P. Скъпи Приятели, обмислях да напиша публикация, за да обсъдим един цитат, но внезапно ме обзе чувството да споделя с вас, че съм неописуемо щастлива, че имам в живота си Писмата на Христос! След години на четене, съмнения и накрая доказателство, че тези Писма са истина днес отново се уверих, че съм на правилния път.

Четете, Приятели!

Четете, осъзнавайте и действайте, защото наградата е красива… и не е само една, а за всеки успех, за всяка борба… за всяко едно постижение…! Дeсетки пъти съм споделяла радостта си с вас, но няма да спра да го правя! Няма да спра да нося вдъхновение на тези, които все още се съмняват, на които им е трудно и т.н…

Обичам ви и ви благодаря! Благодаря на Всемирното Съзнание за този прекрасен свят, в който сме създадени да го изразяваме чрез ума и сърцето си… с любов! Дерзайте и смело напред! Ние не сме сами! Силата да променим живота си е изцяло в нашите ръце, точно там, където сме! Дори и на самия ръб на катастрофата….нещата ВИНАГИ могат да се променят!

Вярвайте! (ян. 2023 г.)

D. P. Поводът да пиша е отново за ефекта от Писмата на Христос. Най-неочаквано първия ден от новата година, при мен започна с болезнени обвинения от близки роднини. Почти винаги в такива ситуации съм реагирала по не хубав начин, с доста ядове, нерви и т. н., но в този ден…нямаше и следа от онези мои остри и вредни реакции. След като получих обвинение, което би ме накарало да отвърна на удара, аз всъщност слушах със спокойствие и търпение. Да, както споделих на онлайн срещата частица от мен искаше да се развихри и да забушува

Накрая изпитах удоволствие, че си тръгнах с мир, без кавги, без скандали. Почувствах лекота на душата, въпреки, че ми бе станало и тежко от думите на отсрещната страна, но интересното беше, че, когато си тръгвах, като че ли по инерция се напъвах да се ядосам като си мислех какво се бе случило. Дадох си ясна сметка , че реагирам по навик на дадени ситуации.

След два часа получих други тежки обвинения и там реагирах с учудващо спокойствие. Колкото и да ме болеше изпитах радост, че за първи път можех да реагирам без да се фукам с егото си

Знам, убедена съм, че тази промяна е единствено и само заради Писмата. Важното е наученото от тях да носим в съзнанието си във всеки един момент, където и да идем, каквото и да правим …и да не го забравяме! От както тях ги има… всичко започва да става възможно и красиво! И един цитат на скъпия ни Христос:

“Откакто бяха публикувани, много хора се опитват да живеят според Истината в тези Писма и споделят за големи промени в себе си, в средата си и в живота си като цяло. Следването на ХРИСТОВИЯ ПЪТ дава неизмеримо повече, отколкото едно обикновено подобряване на отношенията с другите, защото води до продължителна, макар все още скрита, положителна промяна във вашето съзнание.” (Януари 2023 г.)

Послание 13 “Ако вярвате” www.pismatanahristos.com/poslanie13/

О. Х. Вярвам, че мнозина осъзнават, а повечето от нас вече сме наясно, че “Писмата на Христос” не са просто текст, не са и роман – Те са най-пълния и задълбочен съвременен пътеводител за Живота и за цялостното Съществуване. Те са и най-конкретния наръчник и подробен указател за духовните пътешественици по Христовия Път, устремени към бъдещето на Небесното царство на Земята. (септ. 2022 г.)

В. К. За мен земната йерархия никога не е била определяща и в това отношение нямам проблем, но безспорно Писмата дават толкова много, че наистина променят човешки животи. (септ. 2022 г.)

Р. Г. Неслучайно Христос ни насочва към най-ключовите моменти, чрез които това Свещено знание да стане достъпно и за нас:
1. Подбира най-точните думи, които са най-подходящите за нашите възприятия, с които да можем да осъзнаем Реалността на Източника и неговото естество.
2. Природата на Егото и начините му на функциониране във всеки от нас.
3. Когато достигнем до разбирането, че ние сме едновременно и двете, общо взето ни става ясно какво трябва да направим!
Когато се заемем с пречистването на съзнанието си, ако сме упорити и следваме точно указанията на Христос, нашите човешки възприятия постепенно започват да се извисяват и малко по малко да приближават към духовните. И тогава наистина нашият фокус се променя! “Когато виждате нещата различно, вече ще действате различно!” Много от нас вече могат да свидетелстват, че указанията Му работят точно и неотклонно, така както са неотклонни и Законите на Съществуването! Кураж, скъпи мои! (юли 2022 г.)

И. К. Наскоро Христос ми се яви в съня, но беше реален! Бях наведена и когато се изправих, той се яви с невероятен образ, който няма да забравя никога! Пред мен имаше ограда и не можах да го видя изцяло, виждах само лицето му, което сияеше с невероятна красота и светлина, която освети всичко наоколо! И най-странното е, че до мен беше последовател на Писмата Т…! Когото го видях, замръзнах на място, но и едновременно бях спокойна и сякаш го очаквах и само казах: Ти ли си? А той ми отговори: Аз съм! През мен премина вълна на силна любов и блаженство! Т.. се приближи и каза: Откъде го познаваш? А аз не знаех, а в същото време знаех, че е Христос! Отворих очи, все още това дълбоко чувство,състояние на любов, което изпитах,  ме съпътстваше няколко дни! Благодаря О… за това, че думите ти отговарят напълно за срещата ми с Христос! (юли 2022 г.)

Б. П. Не помня дали съм го разказвала… най-вероятно да, но и аз Го видях за секунда в медитация. Беше по времето, когато четях автобиографията на Христовият писар. Бях много впечатлена, чувствах се с нея като едно, защото имахме идентични преживявания. За момент склоних глава и изпаднах в медитативно състояние. Веднага пред очите ми се появи ярка светлина и чувството бе, че се доближих и усетих нейното съзнание. В този момент съзрях нещо като тунел, а в дъното бяла малка фигура с бял плащ. Все едно ме чака. Нещо обаче ме извади от това състояние и аз чух в главата си думата “Чакай…”, но не можах да се върна обратно. Много съм благодарна на тези видения, защото те останаха трайни в паметта ми, като фар, по който да се ориентирам. Благодаря ти О… за публикацията и на теб В…, че ни напомняш как Христос неизменно е до нас – в сънища, медитации и навсякъде, където Го търсим. (юли 2022 г.)

D. P. Здравейте, Приятели! Многократно съм споделяла, че съм в труден период и как ми се помага.
Сега ще споделя, че този период продължава и става все по-труден и болезнен.
Донякъде съм отчаяна (колкото и да се опитвам да отричам), както и изтощена, но не спирам да мисля, че надеждата ми е единствено и само в Писмата.
Както знаете всички, те са средствата, с които ще постигнем по-изобилен живот и т. н.
Седейки на любимото си място (до морето) с натежало сърце, започнах да чета Писмо 7 без да знам защо точно него.
И четейки този цитат отново очите ми се напълниха със сълзи, отново ясно осъзнаване, чувство на олекване на душата, и чувство, че не съм сама и някой знае как се чувствам точно в този момент.
Приятели, с всяко следващо прочитане на Писмата, отново и отново дори едно и също, забелязвам, че разбирам все по добре, и осъзнавам все по-ясно всичко, което е написано на тези страници.
Между тези редове отново ясно ми бе даден отговора на моето състояние и как да се справя.
Винаги се намира кой да ни подсеща за това, което сме забравили.
Надявам се цитатът да бъде полезен на някой… 🙂
Ние не сме сами с борбата си за по-добър живот!
И любимото ми:
“Да вървите по моя път ХРИСТОВИЯ ПЪТ е работа за цял живот.”
“Трябва да разберете, че когато предприемете духовно пътуване, вече сте стъпили на пътя, който ще издигне вибрациите на съзнанието ви до по-високи нива. Нехайството и непоследователността ще ви въведат в състояние на колебания в честотите, а такива моменти са изпълнени с емоционална болка. Докато се люшкате, първоначалният импулс на висша енергия, който по-рано е издигал духовната ви визия, изчезва, а в последствие се оплаквате, че ви е трудно да се върнете към молитва и медитация и да се свържете с Божественото Съзнание, което е било възможно, преди да се впуснете в някаква носеща удоволствие забежка, довела до понижаване на вибрациите ви. По този начин, като се поддавате на непреодолими пориви, правите живота си по-труден и пътя си – по-каменист. (…)

И. К. Давам си сметка каква Благословия са Писмата! Как щяхме да научим за Законите на съществуването, за преодоляването на егото – църквите не ни казват всичко това както го прави Христос!
Защо има власт, война, глад, разруха и всякаква ,,мерзост”? Никой не казва защо се случва всичко това, а започват противоречия и действия, които носят още по голяма разруха! Липсата на знание и готовност на душата да получи тази искра, която да осветли и озари ума и сърцето й за истинското съществуване!
И аз бях една от тях, помагах за сътворяване на колективна разруха! Но сега е различно, приемам с разбиране защо хората около мен са забулени и живеят като ,,къртиците“, както казва Христос! Знам, че и тяхното време ще настъпи, ако има светлина, за да им покаже, че има друг начин за по-добър живот! (май 2022 г.)

N. K. За себе си мога твърдо да заявя, че срещата ми с Писмата на Христос е най-прекрасното и уникално преживяване, което съм изпитала в живота си. Писмата не само променят живота ни. Те Са Самият Живот! Това, което ме удивява в Тях е, че Христос ни дава всеки ден и във всеки един момент примери, обяснения, доказателства за Истината! И всичко това е поднесено с толкова много любов и състрадание, че не е възможно човек да не изпитва благодарност и пълна отдаденост. Изпитвам безкрайна любеща благодарност към Христос, към Христовия Писар и към всички вас приятели, които създадохте ФБ групата Писмата на Христос! Благодаря Ви!

Р. Г. Най-важното от всичко за постигането  на ВЯРАТА е да достигнем до правилното разбиране на Бога. Христос е категоричен, затова акцентира толкова задълбочено върху своето ярко описание на ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО на Източника на нашите същества!
Това нарастване на духовното разбиране за истинската си природа се случва, ако сме упорити! Всеки сам трябва да ГО преживее Небесното Царство вътре в себе си лично! Тогава отпада всякакъв страх и можем да Му се доверим безрезервно, защото:
“Хората, които чрез молитва, медитация, самодисциплина и решителност успяват да пречистят съзнанието си от егото и да го извисят, като създават и поддържат все по-искрено любещи мисли към другите и към света като цяло, постепенно се издигат към вибрационните честоти на Божественото измерение – Небесното Царство, където живеят удобно и спокойно, в хармония с Всемирните Закони на Съществуване. Установяват, че каквито и да са проблемите и бъркотията около тях, те са хранени, изцелявани, закриляни, обгрижвани и поддържани в съвършено спокойствие – ако останат в тези духовни честоти.”  (https://www.pismatanahristos.com/letter7-p3/)
Няма по-ценни Послания, давани някога на човечеството от тези Писма!

E. D. Отново благодаря на всички ,които направиха възможно “Писмата на Христос“ да стигнат до всеки, който е готов за тях! 🙏❤️ Чета почти всичко, което се публикува в групата www.facebook.com/groups/pismata.na.hristos и днес се включвам, защото и аз вчера бях в кризисна ситуация, в която, благодарение на “Писмата на Христос”, разбрах две неща:
1. Страданията идват от причинно-следствените връзки /Егото.
2. Помощ получавам винаги и само от Божественото Съзнание.
Позволявам си да добавя трето – лична отговорност!
Благодаря още веднъж, и друг път съм споделяла – “Писмата на Христос“ преобърнаха живота ми, в тях има Всичко.

С. К. Благодаря на А. А. за умелото представяне на опасностите, които може да срещнем по пътя на духовното развитие. Бих искала да споделя с Вас, че като търсач на Истината за Съществуването съм прочела много книги на духовна тематика. До известна степен, част от знанията ми допадаха и ми помагаха като някои в по-голяма степен, други в по-малка. Но нито една от прочетените досега книги не успя да ми въздейства по такъв начин както Писмата на Христос. Знанието, което ни е дадено в Писмата наистина е несравнимо, посочени са много ясно и точно причините за несполуките ни и са ни дадени правилните средства за тяхното преодоляване. Голяма част от другите учения призовават да се използва въображението и така неусетно оставаме приковани в материалното измерение на егото, а „въображението не е духовно – то е упражнение за волята ви във вашето настоящо ниво на съзнание“ – Писмо 9. „Единствено пълната „Тишина” и „Покой” на вашето съзнание ще отворят вратата в ума ви, която води към Божественото, и точно към това трябва да се стремите. Ако сте жадни и имате нужда от напитка, защо да си представяте, че сте близо до езеро? Идете до него и пийте чиста, освежаваща вода“ – Писмо 9. Знанието, което Христос ни дава в Писмата са „най-високите стандарти, познати по света“, „магистърската програма“, те представят „единствените правилни средства за духовно развитие“, но както ни предупреждава Христос, Пътят който води към Небесното Царство е труден за следване, защото най-напред трябва да се справим със себе си, да поемем отговорност за мислите и чувствата които изпитваме към себе си, близките ни, хората които ни заобикалят и света като цяло. Трябва да анализираме емоциите си доколко са градивни и доколко са насочени за подобряване на условията за живот. А това не е никак лека задача, защото автоматично се включва егото и не ни е лесно да оставаме безпристрастни когато лично сме засегнати. И тъй като нашето съзнание е съзидателно ние неусетно сами си създаваме плановете за собствения си живот и собствените си преживявания по великия ЗАКОН „ЖЪНЕТЕ ТОЧНО ТОВА, КОЕТО СТЕ ПОСЕЛИ“. Безспорно Писмата на Христос са единствения правилен, но не лек път. И най-важното винаги да търсим напътствия от Божественото Съзнание, но не помощ само за нас, а за най-правилното, най-съвършеното разрешаване на ситуацията, „Затова най-напред винаги търсете напътствията на Божественото Съзнание и се опитайте да направите това своя втора природа. Дори и да ви се струва, че не долавяте нищо от Него, истина ви казвам, ако останете непоколебими във вярата си, в бъдеще Неговите отговори ще се проявят във видима форма“ – Послание от 2007 г.
И накрая бих искала да споделя разбирането си, че следва да се проявява толерантност и уважение към хората които са избрали да следват друг път за духовното си развитие както и към тези които проявяват неразбиране и безразличие, и въпреки това да продължаваме искрено да вярваме в разпространението и усвояването на знанията от Писмата, защото както Христос е казал в Писмо 8 „Това със сигурност ще се случи, защото СЕМЕНАТА на такова бъдеще вече са посети в тези ПИСМА“.

K. K. Когато чета Писмата на Христос или си казвам молитвата, подскачам. Някаква огромна сила ме кара да подскачам. Облегната на дивана, с потвърждение на това което чета, някаква сила ми казва”Да”и подскачам. Колкото повече чета, толкова повече подскачам. Седнала казвайки си молитвата, някаква сила ми блъска краката! Сега докато пиша това, подскачам и силата ми казва “Да”! Много ми липсва контакта с вас, мили хора! За съжаление имам проблем с компютъра и не мога да присъствам с вас в неделните срещи! Гледам срещите в ютуб! Благодаря ви! Обичам ви!

И. К. Четенето и усвояването на Писмата на Христос ни действат така както ние ги чувстваме или както ги приема нашето съзнание.Понякога когато тялото ни се намира в ниски вибрации при четенето се извисявам,а когато си напрегнат те ме успокояват! Вълшебни са и сякаш улавят нуждата от подходяща вибрация! Те не само ни носят знания,но и ни помагат да се чувстваме хармонично!

F. R. C. As terapias podem “ajudar” a lidar com um bloqueio emocional, mas somente As Cartas de Cristo trazem TUDO para a Elevação Espiritual. Gratidão eterna a Claire, por seu trabalho e amor, pelo bem maior da humanidade. (Терапиите могат да „помогнат“ да се справяме с емоционалени блокажи, но само Писмата на Христос довеждат ВСИЧКО до Духовното извисяване. Вечна благодарност на Христовия Писар, за нейния труд и любов, за най-голямото благо на човечеството!)

E. A. Когато чета Писмата на Христос, започвам да изпитвам толкова силна любов, която не мога да опиша с думи….Чувството е невероятно!!!

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 2)

S. P. Здравейте, прекрасно семейство! Това е първият ми пост в групата и се вълнувам. Исках да споделя как попаднах за пръв път на Писмата… Малко предистория – израснала съм с много духовна Майка, определено не религиозна, много отворено съзнание и обичаща Христос и в дълбока връзка с него. Чрез нея съм изградила тази любов и любопитство към духовното. Преди 5 години се сдобих с Библия с основната цел, че исках да науча много повече за Христос, но нещо все ме спираше да я прочета и все отлагах, а вътрешно имах силното желание да науча Истината за Христос, но усещах, че това не е в Библията. Имах постоянни разговори с Божественото с молба да разбера истината за Христос и неговото учение. И … миналата година 2020 беше доста трудна, както за повечето хора. Живея в ОАЕ и бяхме в lockdown 4 месеца вкъщи. Беше много трудно време за духа и аз отправях постоянни молитви да получа сила и подкрепа в това време и постоянно мислех за Христос. И една вечер гледах “случайно” документален филм за изчезнали предмети от Библията и в края на филма реших да потърся повече информация в Google написах нещо и на първа страница на първия ред ми излезe нещо тотално различно от това, което написах – Излезe ми pdf Книга – Духовните Закони на Винсент Гилем. И започнах да чета с огромен интерес, цяла нощ четох и там прочетох неща за Христос, които още повече отвориха желанието ми. На следващия ден написах Духовните закони и на първи ред ми излезe Сайта pismatanahristos, и имах вътрешното усещане, че всичко се случва с причина и ми се дава осъзнато, защото съм го поискала. Дълбоко вярвам и знам, че Христос има основна роля в това. По изключително специален начин и в много важен за мен момент Писмата дойдоха в живота ми. Когато видях каква прекрасна организация има за Писмата в България бях много щастлива. Прекрасен превод, прекрасен дублаж на аудиото, книги! Вложена е много любов и Благодаря на всички вас! С нетърпение чакам да се прибера и искам да се сдобия и с хартиените носители! За съжаление не намирам същото развитие на английска група или не съм попаднала. Имам много близка приятелка от Южна Африка и наскоро и подарих принтиран вариант на Писмата на английски и ще се радвам да й споделя и развити английски групи, ако има такива! Благодаря, бъдете Благословени!

М. А. „При първото четене през 2012 г. тези Писма отговориха на много мои въпроси. Каква свежест и благополучие, почувствах се изпълнена вътрешно, макар и ОБЪРКАНА от истини, силно противоречащи на тогавашните ми убеждения.
Затова затворих документа (pdf), анотиран и поставен на таблет, обръщайки се към Светия Дух с думите: „Бих искала да разбера, но не вярвам, че е възможно да променя определени убеждения, в които съм вярвала от години и нещо повече, който дори съм преподавала. И така, обръщам се към Теб, Свети Дух, да направиш така, че да разбира и т.н., и т.н. ”
Еврика, 8 години по-късно! В началото на януари 2020 г. ми хрумна да препрочета тези 9 Писма от Христос.
Смайващо за мен, всичко беше кристално ясно! Докато препрочитах Писмата, съмненията, които ме накараха да ги оставя настрана през 2012 г., вече бяха се превърнали в очевидни истини. Бях изпълнена с радост и това продължава и днес. Благодаря ти, Христос! ”

M. K. Здравейте, прочетох няколко ваши материала и буквално съм ударен от като с мокър парцал. Преди около 10 години се присъединиха към евангелска църква. Това ме накара да се интересувам кой е Бог да търся Бог. С времето това което получавах като познание не ми беше достатъчно и като че ли се отегчих малко и спрях да я посещавам но въпреки това продължавам да търся. От близо две години съм с момиче което е израснало в Германия и тя постоянно ми говори за една книга на знанието която обаче е на немски език и все се случва така че няма време да ми я преведе. От части на това което ми е разказвала за тази книга се препокрива с нещата които чета от вас. . Току що ме удари мисълта, че цел номер едно в нашия живот е да достигнем пълна съзнателност и че нищо случващо се в материалния свят не бива да ни прави тъжни щастливи и т.н. Всичко се крие в нас и нашата съзнателност.
Бих желал да получа повече информация за вас и вашето движение. Искам да знам дали правите сбирки и дали мога да ги посещавам.
Казвам се М. К. петкратен световен шампион съм по б… с… и за някои това е огромен успех. От дете усещах че съм създаден за някаква висша цел но не знаех каква. С постигането на тези успехи за момент си помислих че е това. Да ама не , за това и продължавам да търся и вярвам че Божественото ме проводи до вас

В. М. Да! Вярвам в прекрасното бъдеще на духовните търсачи.
Скъпи О…, мога да потвърдя, че всички думи на Христос, които си споменал в публикацията са Истина, която виждам все по-ясно да се проявяват в живота ми. Вярвам и се доверявам напълно, че съм подкрепяна и водена от ВСЕМИРЕН УМ. Всички необходими уроци ще се появят в живота, за да стъпя на следващото духовно стъпало.
А как да преодоляваме съмненията?
– Разбира се с молитва, медитация и да държим в нашия ум мисълта за по-висша визия и вярата, че Животът никога няма да ни разочарова

В. В. Благодаря за положения труд от О…. За себе си искам да споделя, че Пътят към Христовото Съзнание е РАБОТА, НЕСПИРНА РАБОТА ВЪРХУ СЕБЕ СИ. ОСЪЗНАВАЙКИ целостта си със всички творения, и твоята отговорност към общността, и света като цяло. На тази тема ми бяха размислите през седмицата. Още не можех да видя ясната разлика в предишната тема за Ню Ейдж молитвите и Христовите. И за себе си установих, че Христовия Път е строго индивидуален за всяка душа. Няма еднаквост с нито една друга душа. Всички минаваме през страданието, но формата и пътя е различен. И тези които сме си предали душите с радост на Христос, не ни представлява проблем да обичаме света и хората, да им служим, осъзнавайки единността си с тях и че те са също част от еволюцията на човечеството и имаме обща крайна дестинация Христовото Съзнание и после сливането с Всемирното Съзнание. Докато имам колежка, която също е заклета Християнка. Фейсът й е пълен с молитви към Христос, последовател на Джо Маер мисля се казваше една симпатична дама, с много дар слово, но точно тук намерих огромната разлика. За тях Христос и Пътят към Него е единствено потребителско-консуматорски, защото са само искания с цел здраве, пари успехи и т н. И се сещам, че в едно от Писмата Христос пита… „А почтено ли е това?“
Благославяй враговете си не защото се усещаш едно цяло с тях, и прилага все мирните закони с цел духовно израстване и единение с Христа, а само за лична изгода. И мисля, че това е съществената разлика самата ИДЕЯ при молитвите И търсене на контакт с Христос. Истинските последователи на Писмата са приели ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ за пречистване на Его-импулсите, осъзнали сме еволюционният път на промяната, която започва от централната точка на всяка душа и само по нейно желание чрез осъзнаване.

M. A. „При първото четене през 2012 г. тези Писма отговориха на много мои въпроси. Каква свежест и благополучие, почувствах се изпълнена вътрешно, макар и ОБЪРКАНА от истини, силно противоречащи на тогавашните ми убеждения.
Затова затворих документа (pdf), анотиран и поставен на таблет, обръщайки се към Светия Дух с думите: „Бих искала да разбера, но не вярвам, че е възможно да променя определени убеждения, в които съм вярвала от години и нещо повече, който дори съм преподавала. И така, обръщам се към Теб, Свети Дух, да направиш така, че да разбира и т.н., и т.н. ”
Еврика, 8 години по-късно! В началото на януари 2020 г. ми хрумна да препрочета тези 9 Писма от Христос.
Смайващо за мен, всичко беше кристално ясно! Докато препрочитах Писмата, съмненията, които ме накараха да ги оставя настрана през 2012 г., вече бяха се превърнали в очевидни истини. Бях изпълнена с радост и това продължава и днес. Благодаря ти, Христос! ”

Р. Г. В един много драматичен период от моя живот, бях достигнала до момента, в който интуитивно усещах нуждата от Учител, просто исках да приключа с лутането си в Духовните учения.
Започнах да чета Учителя (П. Дънов) с ясното Намерение в мен, да се опитам да установя връзка с неговото съзнание. Но …… за мен това се оказа изключително трудна задача, имайки предвид моята огромна амбиция! Бях в период на дълбока депресия, а моите отчайващи опити да превърна Учителя и в свой “Учител” още повече задълбочаваха кризата ми. Но аз не се отказвах и продължавах да упорствам, изваждах си негови цитати в специална тетрадка и дълго размишлявах, за да ги осъзная и направя така жадуваната връзка с него, но тя все ми убягваше…
И това беше момента, в който Христос ме “доведе” до Писмата.  Паметно събитие за изтерзаната ми Душа, което нагледно доказва как Учителят сам идва при ученика, когато е готов! Вече шеста година изучавам Свещеното Знание, дадено ни от Христос и мога смело да кажа, че ТО е всичко за мен – СТОЖЕРА, с който изграждам себе си и живота си! Това най-Висше Знание ми помогна да извися възприятията си за естеството на Реалността и нашия истински произход.
Сега вече се чувствам подготвена да чета и разбирам Учителя, защото Христос промени моя фокус! Не искам да ангажирам никого с мнението си, че Учителят Беинса Дуно е един Истински Посланик на Христос и Неговото Истинно Учение! Лично аз мисля, че няма нужда от тези сравнения!  Иска ми се да завърша с един негов цитат относно Мисията му. “Затова аз дойдох, за да ви оживя, да ви просветя, да ви помогна, да ви дам знание и мъдрост, да ви утеша, като взема част от мъката ви и ви предам от радост да чуете Божието живо слово.”

M. G. Важното в случая е не начинът, а резултата – това знание трябва да залее като вълна целия свят и то колкото може по-бързо! Чета и не мога да спра да благодаря! Всеки ден и все по-ясно осъзнавам, че всичко, което е нужно на човечеството сега, е вече сведено до знанието му. Трябва само да стигне до онези хора, които са готови да го приемат и да поемат по пътя, очертан от Христос в Писмата и Посланията му! Затова призовавам всеки от вас, последователите на ХРИСТОВОТО УЧЕНИЕ, разпространявайте го! Нека то достигне до всеки, който е готов да го получи!

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 3)

В. Б. При мен Писмата дойдоха сами. Как? В разстояние на един месец се появяваха на стената ми и аз ги подминавах с мисълта, че това е поредната секта. В този момент моята вяра беше на ниво – религиозен и малко от горе.
При поредното излизане пред очите ми на Писмата, нещо ми каза – Абе, я погледни за какво става дума.
Започнах и не спрях да гледам клиповете и въодушевлението ми и радостта ми се развиваха вълнообразно до момента в който избухнаха и се случи чудото ПРОСВЕТЛЕНИЕ във всяка моя клетка и то точно така както е описано в Писмата! Последваха Самадхи, изцеления и потвърждения по време на медитация и едно в будно състояние!
Исках да крещя така ,че цялото човечество да ме чуе – Хорааа, истина ееее!!!.
С течение на времето разбрах, че Писмата наистина отиват при хора, които имат основа, чрез Бог и по тази причина аз ги препоръчвам и понякога публикувам, а кой ще ги прочете и приеме като единствена пълна в достатъчност Истина за Сътворението и Бог, това не е моя работа. В групата е друго, трябва да се срещаме и увеличаваме, но по естествен път.
Бог с нас!

Б. П. Вече почти 4 години живея с Писмата и не спирам да се удивлявам за това,че дойдоха при мен по този “магичен” начин. Няколко пъти преди да се ”сблъскам” с тях,компютърът ми сам се включваше от спящо положение,а това за моя стар комп. не е възможно. Излизаха ми реклами на сайта,отделни откъси, но си мислех, че или е секта или някое църковно писание. Отминавах ги винаги с пренебрежение. Докато в един момент с изострена чувствителност и внимание заради това, че сам компютърът се включваше и знаех дълбоко вътре в себе си, че Някой иска нещо да ми покаже, на целия ми монитор излезе страница от Писмата. Нещо ме подтикна да я прочета, но бях в голямо недоверие и се чудех защо изобщо го правя. Докато прочетох в средата на страницата едно изречение…..после второто…..после третото и цялата настръхнах. Продължих ентусиазирано, като след всяко изречение си казвах – да, да, да, това е, което търсех. И така се започна. После дойде моментът, в който Христос ми показа какво е Неговото чувство за безусловна любов /това съм го разказвала вече/ и първата медитация, която преобърна изцяло живота ми. Последва мощен импулс да разпространявам Писмата. Знаех, че не идва само от мен. Дни наред мисълта ми беше заета с това КАК да го направя, без да го налагам на никой, а само да го показвам, че ги има, че са тук сред нас, за да може всеки, който е готов, да ги прочете. Така реших чрез други профили, с други приятели и т. н. да ги разпространявам, като няколко профила ми бяха блокирани, но така и не се отказах. В последствие от член на групата също имахме обвинение, че чрез разпространението ние умишлено заставяме хората да ги четат. За мен това е абсурдно, но от моята си гледна точка. Да покажеш пред хората, че ги има, че са тук сред нас не значи, че ти ги налагаш насила. Както аз имам свободната воля да ги чета и показвам, така всеки друг има своя свободна воля да избира какво да чете. Затова за мен беше абсурдна тази критика. По-скоро човекът може би искаше да оправдае своя отказ да публикува цитати, но не съм сигурна дали е така. Импулсът да покажа, че всеки може да промени живота си, както моя се промени, ако знае истината, е много силен, за да спра да го правя. Има моменти, когато не мога всеки ден, но винаги се връщам към тази си дейност. Това го правя с пълното съзнание, че дори да не го правим по този начин, Христос ще се погрижи да го види всеки, който е готов. Но не спирам, защото импулсът да ги показвам е все още силен и ми харесва да работя за Светлината. Това, което съм забелязала е, че никой, който не е готов няма как да ги прочете всичките. Вибрациите са високи, а човек с по-ниски няма как да е в резонанс с тях. Беше време, когато аз самата се учих на това и допусках грешки. Силно се надявам да съм се издигнала над това. Но така и не можах да разбера хората, които четат Писмата и паралелно с това и други източници, а после все ме питат за нещо, което не разбират в Писмата. Това за мен е изпитание на егото ми, защото продължавам да се бунтувам и ядосвам на факта, че се чете хаотично всичко, а после изпадат в тази мисловна каша. Трябва да ги разбираме, но с това не се справям все още. Но за разпространението не бих могла да спра. За мен това е най-важната задача, която си поставям 🙏

A. C. Б. П., je me sens proche de ce que tu as dit et de ton expérience. Je ne peux m’empêcher de diffuser les Lettres. Beaucoup moins de personnes sur ma page Facebook depuis que j’y présente des extraits des Lettres, mais cela ne me blesse pas, je sais que lorsqu’une personne est prête à accueillir les Lettres, elle viendra. Lorsque j’ai été guidée vers elles, j’étais prête à écouter la Sagesse de Christ. Cela m’est arrivé de façon surprenante parce que depuis quelques temps, j’avais soif de ce que Christ nous enseigne et je lui avais demandé: “PLUS, je veux plus de Toi.” Chaque chose arrive au bon moment pour soi. C’est fabuleux ! Quel cadeau ! Cet été, j’étais dans un supermarché et faisant tranquillement mes courses. J’ai entendu, alors qu’elles n’étaient pas du tout à côté de moi, une dame demandant de l’aide à une employée du magasin pour choisir un melon. Celle-ci s’est excusée disant qu’elle ne s’y connaissait pas et ne pouvait pas l’aider. Spontanément, j’ai relevé la tête de dessus mon charriot et j’ai dit à haute voix, ” moi je peux vous aider”. Pourquoi ai-je eu cette impulsion ?! Dans le fil de notre discussion, je lui ai parlé des Lettres du Christ. Très attentive, elle m’a dit que ça l’intéressait. Alors je me suis souvenue que dans la portière de ma voiture, il s’y trouvait un exemplaire, au cas ou… 😉 Nous nous sommes retrouvées sur le parking et cette parfaite inconnue est partie avec mon livre. Que j’étais dans la gratitude ! Ne jamais imposer quoi que ce soit est très important pour moi, donc lorsque je sens une réticence, je n’insiste pas. En revanche, informer de l’existence des Lettres est une envie très forte lorsque je me trouve face à un esprit ouvert et que l’Univers Créateur m’en donne l’occasion. Soyez tous merveilleusement bénis. 🙏

D. P. Здравейте!  Осъзнавам, че аз не мога вече без Писмата! От скоро съм се отдалечила, липсва ми това да си говоря с Божественото Съзнание …въпреки, че не минава ден, час и минута без да мисля… но все пак ми липсва … тази вечер осъзнах  че колкото повече се отдалечавам, толкова повече се връщам в предишните си състояния..като тревожност, паника и т. н. …усещам как се отчайвам и падам духом…Осъзнах, че дори в ежедневието си, мислено да му се помоля, усещам някакво успокоение.
А сега (кратка медитация) и по-късно просто прелистих някоя страниц , както ме посъветва приятел  и веднага усетих облекчение, спокойствие и дори радост ! Увереност, че не съм сама!
Това ми дава сили да се стегна и да кажа: ще се справя, аз мога! Ще бъде трудно, но ще успея !
Та как съм живяла преди без Писмата? Не ми се мисли … Дори не бих си представила живота без тях сега !
Аз имам нужда от тях,имам нужда от помощ и знам,че ако повярвам ще видя ..! Защото вече ми бе доказано …
Мъчно ми е за тези, които ги отхвърлят, но ако имаха шанса да се докоснат мъничко до тях … само да усетят силата на любовта…би било достатъчно да започнат да следват правилния път, да открият истината и да бъдат свободни.
Да, пътят не е никак лесен, дори много труден, но…си заслужава! Заслужаваме да бъдем свободни и щастливи !! И ни се предоставя този шанс. Всичко зависи от нас самите !!
Хората,които ми помогнаха да стигна до тук не са случайни !! Няма нищо случайно в този живот ! Те не са просто хора….те са ангели с Големи сърца !!!!!
Благодаря !!!
Е. Н.  Малей-и-и-и! Сега сериозно – напълно споделям казаното от теб, D. P.! След периода, който преживях, искрено заявявам, че оцелях благодарение на Писмата!  Добре си го описала – всеки миг, когато се чувствах на предела на силите си, мисълта, че не съм сама и имам подкрепата на БС ми даваше сили за още и още.
F. C. Linda declaração! Realmente é uma pergunta urgente: Como as pessoas podem rejeitar, este Tesouro dos mais preciosos tesouros? Para mim é IMPOSSÍVEL continuar sem As Cartas. Te Amo! Te envio força e ânimo para sempre seguir elevando-se. 💗🌹🌿🌺🌻 *Meu propósito final é expressar a Consciência Divina Pai-Mãe-Vida. 💙

X. I. Kогато за първи път се срещнах с Писмата на Христос, усетих любовта, грижата и закрилата! Усетих близостта на Христос и неговата безгранична сила и неговото всемирно милосърдие! “Писмата на Христос” ми бяха показани и открити в момент от живота, в който бях много объркан по отношение на духовната истина и църквата. Започвайки да чета сълзи ми се изливаха в онази нощ ( която винаги ще помня ) от радост, благодарност и чиста любов към Христос! Буквално вътрешно се разширяваха всички части от тялото ми усещайки и силната вибрация на Любовта ! Знаех че това е отговорът, който бях търсил и за когото помолих да ми бъде дадено напътствие и знаци къде да се насоча. Насочих се именно към Писмата на Христос, там открих и откривам все повече истината за съществуването ни и истината за нашите беди , нещастия и болести. Всеки път щом седна да прочета конкретно писмо имам огромно признание и респект към всеки, който е допринесъл в популяризирането на Писмата! Благодаря Ви, прегръщам Ви, мили, сродни души!

J. N. Прекрасно, Х… ! Описваш личната история на всеки от нас тук. И всеки е споделял, че се е изкачвал по духовната стълба, докато е започнал да тъпче на едно място в очакване на НЕЩО, едно усещане, което Душата внедрява в нас, за да подкрепи очакването ни 😍 И ето, в един подходящ за нас момент, Христос ни показва и привлича към Писмата, с които всички се чувстваме като НОВОРОДЕНИ. И оставаме смаяни, очаровани и щастливи, че сме стъпили най-сетне на старта към най-важното събитие за нас – Началото на Пътя, който води към Дома!

V. B. Просветлението ми – Божи дар – дойде чрез Писмата. Неописуемо внезапно,изненадващо, като разтърсваща мощна сила, която ми даде Истината точно както е описано в Писмата. Дойдоха изцеление, свидетелства И потвърждения чрез видения в медитация и дори в съвсем будно състояние. Неописуемо щастие е за мен да виждам все повече братя и сестри, които получават същото, четейки Писмата. Няма никакво съмнение, че това е словото на Христос нашият Господ и любим брат. Ще се умножим и това е сигурно! Бог с нас!

D. P. Когато за първи път седнах да чета Писмата, след първите няколко страници усетих огромно облекчение и въпреки, че много неща още не са ми ясни и много неща не мога да приема, знам, че те са Истината, която всеки търси! Те са свободата! Лично за мен те са спасение от затвора, в които съм в момента и който сама си създадох… Успех 🙂

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 4)

D. P. Преди да си срещна с Писмата много желаех да го видя да имам личен контакт с Христос и преди да заспя след молитвата Отче наш си пожелавах да го видя, и на втората вечер се случи. Бях на прекрасен морски бряг, който никога не съм виждала наяве сам сама и се възхищавах на природата и благодарях на Отец, когато от нищото се появи до мен Христос – чувството е неописуемо, онемях сякаш, а той се усмихна и застава пред мен като тръгна по водата, и ми каза: “Следвай ме!” И тръгнах след него по водата, но той не говореше с думи и звук, а в мисълта ми. Тръгнах след него и аз по водата, направих 2 крачки върху водата като него и после се събудих. Трудно е да се опише. Незабравимо! От тогава започна моето отстъпване от петдесятните сестри и братя даже не можех да контролирам като пишех с тях в един чат за Библията – това, което им пишех беше еретично за тях и се отстраниха, а това са неща, които днес ги пише в Писмата на Христос. май 2020

V. M. Здравейте, приятели! Иска ми се да споделя едно преживяване с вас и се надявам да е полезно за някой 🙂 Случва се понякога да вкарвам в ума си неподходяща мисловна “храна”. В резултат на това имам лек спад във вибрациите си и липса на вдъхновение. Не е нищо притеснително, но знам, че и по-добре съм се чувствала. В момента препрочитам Писмо 5 и стигнах до следните думи: “Но много хора, получили малък „изблик на прозрение” и докоснали се за кратко до „Божественото“, после, едва осмелили се да повярват в този превъзходен момент на осъзнаване, са започвали да го поставят под въпрос, да се съмняват и в крайна сметка са разсеяли лекия Божествен прилив. Внимавайте да не го допускате! Неверието ще ви върне назад, ще ви оплете в материалната плоскост на съществуването повече, отколкото можете да си представите. Каквото и да ви е било дадено и сте съумели да получите, дръжте го здраво и не се съмнявайте. Съмнението унищожава устойчивия напредък, защото създава свои собствени „форми на съзнание“, които ще потиснат и дори ще заличат прозренията, които сте придобили по-рано. Затова вашият избор на мисли – вяра или неверие, доверие или съмнение – изгражда или разрушава прогреса ви в търсенето на ИСТИНАТА. […] във всеки един момент внимавайте как използвате ума си! Нека мислите ви да са винаги градивни, за да може да допринесат за вашия духовен растеж, вместо постоянно да му пречат.” https://www.pismatanahristos.com/letter5-p6/

След това се отпуснах за медитация, бързо усетих потрепване на главата и присъствие.”Видях” как аз стоя до Христос, но по-ниско от него, като че ли коленичила, Той ми подаде ръка, за да се изправя и усетих следните думи в съзнанието си: “Всичко в моите Писма е Истина, уповавай се на тях и По-висшата Визия за твоето бъдеще и на човечеството.”

Не че ми е нужно доказателство за истинността на Писмата, никога не съм съмнявала. Това за мен е пореден знак, че Христос идва на помощ винаги, когато имаме нужда, за да ни подкрепи и насочи в точната посока. Благодаря му от сърце за това и се моля повече хора да разберат, че Писмата на Христос са ЕДИНСТВЕНОТО средство за спасението ни и само чрез прилагането им ще изградим малко по малко Ерата на Любов и Мир 🙏💕

С. Я. Трябва да се стремите да достигнете до Всемирното Съзнание, което ще стане само и единствено с помощта на Писмата и насоките на Христос. НУЖНА НИ Е САМОДИСЦИПЛИНА ! Ако в момента не осъзнавате важността на това, което написах, живота ще ви накара да се връщате отново и отново към Писмата, докато не осъзнаете на по-дълбоко ниво, че те са ни необходими толкова, колкото въздуха! март 2020

М. Л. Благодаря О…! Дано не прозвучи нескромно – като молба за аплодисменти, но аз непрекъснато търся в детските си интереси причини защо съм избирала да чета нетрадиционна за деца литература, която няма нищо общо с детските интереси като “Орфей прорицателя” на Пламен Цонев , “Плутарх” , “Цивилизацията” на Кенет Кларк, “Фараон” на Болеслав Прус, “Юлий Цезар” на С. А. Утченко и много други, да не изброявам. Странно ми е и все още не мога да си обясня интереса на едно дете израснало в среда без подчертан интерес към книгите. Още по-странното е, че не съм ги разбирала на възрастта, на която съм ги четяла, но въпреки това съм упорствала. Препознавах се в героите и ако не е била езиковата бариера, съм имала желание да се запозная с авторите, за да им изкажа благодарността си затова, че са изразили моите мисли и чувства. Не е суета интересът ми, но от момента, в който се срещнах с Писмата изгубих подчертния интерес към “старите приятели” – книгите и го прехвърлих на Христос. Все повече ми се натрапва убеждението, че цял живот, навсякъде съм търсила Христос.☺ март 2020

J. N. Една от най-свещените тайни за Съществуването, дадени ни от Христос, е тази за начина, по който се зареждаме с необходимата ни за живот енергия. Голяма част от хората правят това с помощта главно на храна, добавки, упражнения и т. н., тоест на физическо ниво. Но този начин е неефективен, защото след приключване на консумацията има кратък период на възстановяване на силите и се оказва, че сме пак на нулата. Христос ни казва, че трябва да се зареждаме главно / 😃 но не само / с енергията на Източника на нашето Съществуване. Тогава, ако връзката ни е постоянна, ще бъдем заредени непрекъснато, ще сме жизнени, активни, продуктивни. Начинът е ясен – молитви, медитации, утвърждения и т. н. духовни практики. А в Писмо 4 Той в прав текст ни казва, че здравословното ни състояние и изцеление зависят и са правопропорционални на времето, което сме готови да отделим за връзка с Божественото Съзнание и Живот, както и преди всичко от готовността ни да отворим напълно съзнанието си за Тях и ги поканим в ума си. Това са СВЕЩЕНИ ЗНАНИЯ !!! Нямат аналог ! Това е щедро подадената ръка на нашия Учител и Божествения Живот ! А в Писмо 7 , Христос ни информира за изцелителната практика на древните, които имали това знание и са го ползвали в лечебната си практика, както и Бъдещите такива, които са пред нас и четящите, и прилагащите Писмата могат вече да ги ползват. Връзката с Божествената Реалност е Основата на Съществуването и само от нашето Осъзнаване зависи да я ползваме в опазване на здравето си. Връзката с Жизнената Сила, изпълваща всяка клетка, ни осигурява възможността да я привличаме в засегнатите органи и части на тялото с помощта на ума и да й дадем възможност да изчисти, излекува, поднови и изпълни със свежа енергия болното място. Зареждайки се постоянно с Божествена Енергия чрез духовните практики и силата на утвържденията, мисля, че не бихме дали възможност за разболяване, както и със сигурност влияем върху ободряването и обновяването на духа на хората около себе си – семейство, роднини, приятели. Възможностите са в ръцете ни, Христос щедро ни ги е предоставил. От нас и само от нас зависи дали и как ще ги използваме , приятели !😍😍😍

M. G. Минах през много и различни книги… някой от тях започвах въодушевена, но в последствие или се разочаровах, или си оставаше само книга. Единствената книга, която вече 5 години не спира да ме учи и вълнува, в която при всеки прочит успявам да намеря нещо ново е КНИГАТА “ПИСМАТА НА ХРИСТОС”! 💖

S. S. И през ум не ми е минавало, че ще дойде ден да спра да чета книги. Но ето, че дойде. Писмата на Христос ми отвориха очите. Благодаря на моите духовни учители, че ме изведоха на Пътя! Бъдете щедро благословени скъпи приятели февруари 2020

Б. П. В навечерието на най-светлият Празник – РОЖДЕСТВО, изпитвам импулса да кажа БЛАГОДАРЯ! Благодаря за знанието, което ми се предостави чрез “Писмата на Христос” !
Края на 2016 г. ме срещна с “Писмата на Христос” по един тайнствен и необикновен начин. Само тези, които държат Книгата в ръцете си, знаят какво искам да кажа и какво означава това. Благодарна съм, защото веднага ми беше показано какво е чувството на безусловната любов. Връхлетя ме изведнъж, от всички страни, за около 15-20 секунди (не можеше да продължи повече, защото човек не би могъл да го издържи), но чувството, което изпитах, е несравнимо с човешките емоции и усещания, които няма как да бъдат на това ниво на възприятие – невъзможно е. Тогава не знаех какво е това, не можех да го “асимилирам” по моя си, човешки начин, до момента, в който прочетох думите на Христос, че докато четем тези Писма, Той ще е тук до нас и ще ни дава напътствия и вдъхновения по трудния Път към Христовото Съзнание. Защото Той изпраща, излъчва своята мощна Христова любов към нас. Няма по-голяма радост от това да разбереш, че НЕ СИ САМ и че Той никога не си е”отивал” от нас!
Благодаря за насоките, които непрекъснато ми показва, за знаците, които получавам винаги, когато кривна от Пътя, за любовта, която ми вдъхва, за смелостта, която придобивам, получавайки знанието за Истината на Съществуването. Преди срещата с Писмата аз бях в един водовъртеж от незнание, объркване, слепота и не спирах да се питам: “Каква е истината? Дали някога ще я разбера? Дали съм достойна за това? Къде е тя?” И тя дойде, дори без да зная с какво го заслужавам. Донесе ми нови Приятели, преобърна мирогледа ми, започнах да отнасям към всеки по един различен начин, започнах да обичам и разбирам хората. Осъзнавам, че съм в началото, но НЕ СЪМ САМА и този път бихме извървели заедно, аз и всички вие, които имате щастието да се срещнете с “Писмата на Христос”! БЛАГОДАРЯ, ХРИСТОС! СВЕТЛИ И СПОДЕЛЕНИ ПРАЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ!

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 5)

Ж. Ж. Всеки път си казвам ето това е най-добрият цитат, но няма най-добър цитат ! Всичко в книгата си е точно и на място ! Обичам всяко едно изречение в нея 💖

Р. Г. Абсолютно си прав, Ж…! Духовният смисъл на всяка изречена дума от Христос, все повече ни се разкрива! Преживяването на всеки следващ прочит е истинско блаженство! 💖

М. Л.  Писмата на Христос, за мен остават универсално свързаните думи, които отговарят на всяка ситуация. По какъвто и начин да бъдат изречени имат смислов еквивалент и принадено вдъхновение на Любеща Интелигентност!!!💖

Y. B. B. Приятели, бих искал да споделя, че Писмата промениха значително живота ми и ми дават смелост и решителност в ежедневието. Слушал съм ги и съм ги чел десетки пъти, но не твърдя, че ги познавам, поради което продължавам да ги чета редовно и с всеки следващ прочит пред мен се разкрива нов, по-дълбок пласт от Истината. Вярвам, че през подобен процес са минали още много хора и техния Живот, или иначе казано престой на тази прекрасна Планета, също е придобил по-висш смисъл. Още в самото начало на запознаването ми с Писмата изпитвах огромна благодарност към хората, които са организирали разпространението им в България. Бях пробвал да ги чета и на Английски, но Истината навлизаше дълбоко в мен само и единствено на български. Замислих се и осъзнах, какъв колосален труд представлява превода и озвучаването на Писмата. Помислих си колко отговорна и трудоемка е такава задача и изпитах дълбока признателност към хората, извършили тази възвишена работа, още преди да ги познавам. Днес съм особено щастлив да видя, че критичния и плашещ с възмездие коментар, идващ от профил с име C. C. /не знам дали този профил е реален/, завихри енергии на Любов и признателност и остана абсолютно изолиран в стремежа си да омаловажи и опетни безкористните усилия на хора с чисти сърца. Това за мен означава, че сме стъпили на Христовия Път ♥️

Т. А. С…, само едно допълнение – “пътят е самотен” – може би имаш предвид, че имаме самостоятелна работа вътре в себе си. Но откакто срещнах Писмата, повече никога не съм се усещала самотна – и заради работата в екип, и заради осъзнаването на присъствието на Отца във и около себе си… Колкото и малък да е напредъкът, това дълбоко чувство на любов и благодарност, на дълбок покой и взаимосвързаност с всичко и всички е най-вдъхновяващото нещо, което ми се е случило в живота и което ми дава удовлетворение и желание да продължавам все така. И по-добре! 💖 🙂

S. S. Tака се чувствам и аз, Т… . Не, не беше дума за самота. Правилно си ме усетила.
Това, което се “случи “с всички нас го приемам като велик благослов. По-добро нещо в земния ни свят за мен не съществува. Прегръщам те ❤

Т. А. Мила И…, Христос е написал Писмата до всички хора, до целия свят. Първо ще ги прочетат тези, които са в състояние да приемат и разберат думите в тях и енергията отвъд словото… Постепенно тези Писма ще се разпространят навсякъде и всички досегашни земни религии ще се обединят в това Христово учение, което е за всички! Важно е да започнем моментално да работим върху себе си, защото това ще допринесе и за промяната в Цялото Световно Съзнание. Една усмивка, едно добро дело – от сърце – променя Енергията на Цялото, защото сме дълбоко свързани един с друг, дори и да не осъзнаваме в каква степен и доколко! Прегръщам те, смело напред, стъпка по стъпка!

C. C. […] И сега един съвет, когато, ако влезете в Небесното Царство, което е във вас, около вас и ви надхвърля…….. докато сте още на Земята, наистина ще се почувствате божествени. Запазете самообладание и бъдете смирени, бъдете внимателни с думите, които използвате… не правете като мен. Аз се възгордях, в мислите си постъпих егоистично, като си помислих по човешки, че едва ли не съм бог… изрекох думи, които сега няма да спомена и всичко това (просветление, покой, духовно възвисяване…, бел. О. Х.) ми бе отнето и изпаднах в ниските вибрации…

И сега отново към Писмата – огромни благодарности на всички, които ги разпространяват безплатно! За мен е истински важно, ако отново се преродя на Земята (нещо, което не искам да се случи), независимо като какъв се преродя, но да попадна на Писмата на Христос още докато съм дете и да израствам с тях, защото знам, че Христос е Истината, Пътят и Живота… на всички вас желая да влезете в Небесното Царство още докато сте на Земята…”

Е. Г. Поздравления! В “Писмата” всеки намира това, което е за него, в точния момент и в зависимост от нивото, до което е достигнал. Когато ги прочетох за пръв път преди години, се разплаках, като си мислех, че разбирам всичко. Да, аз разбирах, но не осъзнавах всичко. Едва по-късно, след периодично препрочитане, започнах да ОСЪЗНАВАМ все повече неща и този процес продължава и досега.

Р. Г. Тук може би е мястото, където е подходящо и аз да споделя своя сън с Нашия Възлюбен Христос! Той беше издигнат над нас, на нещо като сцена, облян от Светлина, а всички ние бяхме долу – в Тъмнина. Нямаше конкретни лица, всичко беше тази Тъмнина. В един момент от Него започнаха да политат Светещи рамки очила, наподобяваха ми на някогашните “пенснета”. Тези светещи рамки политаха надолу към Тъмнината, ярко открояващи се и се увеличаваха все повече и повече! Беше изключително вълнуващо преживяване! Себе си помня, че бях набутана в най отдалеченото кьоше на Тъмнината :), с неистовото желание и аз да се добера до заветните очила! Усетила бях важността на момента и исках да извикам, но не излизаше никакъв глас от мен и изглежда нямаше кой да забележи моето присъствие! И точно когато бях започнала вече да се отчайвам и о, чудо – една Светеща рамка полетя точно срещу Мен! И аз бях изключително благодарна и щастлива! Бях вече посветена в СВЕЩЕНОТО ЗНАНИЕ! И се събудих от силната ВЪЗТОРЖЕНА РАДОСТ! 💖 💖 💖

D. P. Искам да споделя с вас, приятели, че прочетох книгата Писмата на Христос (Учебно издание) и съм много щастлива. Многократно плаках, докато четях, от преклонност и благодарност към Отец, че Христос тъй обичан ме докосна с Писмата и всички мои въпроси, които исках да задам преди да прочета тази вълшебна книга, се изпариха – беше ми отговорено. Благодаря от все сърце, че имам това слово в ръцете си. Благословени бъдете! Обичам ви!

О. Х. Писмата на Христос са необикновена книга. Тя е едно от най-ценните духовни съкровища, които човечеството познава до днес! Четейки я, неизбежно променяме себе си и живота си. Писмата на Христос са най-висшето познание за разбирането на Вселената и на своето собствено съществуване! Писмата на Христос са реално Учение за духовно израстване и действен наръчник за Нов начин на живот. С тях започваме най-голямото си пътешествие към по-високите духовни измерения!

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 6)

Т. А. Поради изключителната важност на тези думи, ги изваждам отново
“Тук всяка дума носи отговорност.” – чета и препрочитам тези думи, изпълнена с любов и благодарност към тази 79-годишна жена…
“На близките ми в България препоръчвам да купят, книгата (и една за мен), като новата Библия и подчертават, препрочитат и се опитат да отворят замръзналите си от неволята днес сърца за единственото възможно лекарство – Христовото Съзнание и послания, така, пак казвам, висококачествено преведени от вас. Българите обикновено имат много добри преводачи, но Писмата са най-отговорният и изискващ феноменалност превод, смятам, в преводаческата история! Тук всяка дума носи отговорност. Затова съм също в АВЕ, че сте намерили разковничето и в превода! Аз съм много чувствителна към преводите, понеже обикновено познавам оригинала, но рядко срещам лош превод на български. Българинът, когато иска, е неповторим! ”

J. N. Да , и аз ти благодаря, приятелю, че изкарваш на преден план много важни Христови Напътствия за нашата ежедневна работа ! Не винаги имаме възможност да се ровим в този Свещен Текст, някои напътствия се забравят, въпреки че четем Писмата повече от 10 пъти 😃 Така е, но с ежедневните си молитви и медитации вече сме разбрали, че натрупваме навици, а това неминуемо се отразява върху характера ни и формира, неусетно за нас, самодисциплина и решителност, фокусирайки ни върху пречистване на съзнанието и поддържане на любещи мисли към всички Божии създания, стремеж към сближаване с реалността на Божествения Живот. Четенето е базата. Учителите съветват да оставим книгите и да се отдадем на практикуване 😃 Но аз не мога да оставя настрана Писмата, защото искам всичко в тях да побера в ограниченото си човешко съзнание. Това е “мисия невъзможна”, но все пак до някъде приблизително осъществима. Народът е казал “С труд и постоянство всичко се постига ” 😃💓

E. D. Здравейте, много се радвам, че ви намерих и благодаря за споделянето на Писмата на Христос! Те оказаха изключителен прелом в животът ми. Това е Истината и Пътят! Бъдете здрави и още веднъж благодаря !

Р. Г. Точно това е ценното в Писмата – освен, че разкриват Истината за Съществуването, съдържат в себе си най-точните инструкции за това как реално бихме могли да приложим това ВЕЛИКО ЗНАНИЕ в живота си и в собственото ни израстване! Мила моя Габи, ти отлично си схванала това. Когато преодолеем себе си, веригите падат, настройваме ума си в хармония с Отца вътре в себе си, който както знаем е Съвършена Любов! Не си спомням къде точно Христос ни съветва, каквото и да се случва с нас, да се грижим за духовната структура на нашето съзнание! С всеки следващ опит ние успяваме да издигнем нашите човешки възприятия, да сменим фокуса и погледнем на събития и хора с по-голямо разбиране и състрадание! 💖

И. Д. Здравейте приятели , искам да споделя с вас една моя история или по скоро едно мое просветление от преди няколко дни . Просветлението ми беше пратено за един мой въпрос който бях отправил към божественото съзнание . Въпросът ми беше как да обясня на някого който вече познава Писмата на Христос, но продължава да търси помощ и отговори в друга духовна литература и други учители и учения. Разбира се отговора не закъсня. 24 часа по късно в най-неочаквано за мен време докато си работех на полето с моята машина , почувствах как правя контакт. Мислите ми започнаха да се редят с тълкование на въпроса ми. Аз все пак реших да попитам, Това ти ли си на Христос . Да, отговори ми със силна и отчетлива вибрация. В следващият час мисълта ми се редеше без никакъв контрол от моя страна даде ми се отговор точен и ясен и осъзнат напълно от мен . Един час бях в някакво състояние на унес , работата си вървеше, аз си карах трактора , но не усещах че работя телом бях там духом другаде. По едно време спрях защото работата го изискваше и реших да разкажа на майка ми “защото бях я вземал за помощник ” какъв отговор ми се е дало . С най голямо удоволствие започнах да и разказвам отговора на въпроса ми който така добре се разви в съзнанието ми. След кратко обяснение сричане и запъване осъзнах , че колкото и добре да беше отекнал отговора в съзнанието ми и да бях доволен от него предаването му с думи в точно съдържание чрез моят ум беше доста объркващо. Почувствах объркване и страх. Как да подбера най правилните думи, как ще бъда разбран, трябва ли да го правя. За през деня бях блокирал. Сега изникна друга дилема, с която за помощ отново отправих взор към Божественото Съзнание. Вечерта имах дълга медитация с молитви. Но дилемата оставаше. Трудно заспах в неспокоен сън, разбира се отговорът дойде с две бих ги нарекъл съновидения за по-кратко защото ясно виждах и чувах какво ми се казва . В първото бях с кола на бензиностанцията и трябваше да заредя за да продължа по дълъг път с много скъп бензин, пътят беше ясно кой е, а скъпата цена, трябваше да преодолея страха неувереността и съмненията си и всички предразсъдъци, за да мога да вървя смело. В второто вече се бях прибрал у дома, но за да ми е уютно и приятно трябваше да запаля котела на парното, голямо щъкане падна,  дърва цепих, въглища слагах, бях се изцапал целия. В къщи ясно къде е царството небесно, но без положен труд нямаше да съм там и да ми е хубаво. Два дни се молех за осъзнаване и как да го представя . Та отговора, който ми се даде да осъзная и представя е, че всички духовни учения , учители от миналото са дошли пратени от Божественото Съзнание на земята в помощ на човечеството, те са си свършили работата идеално за времето си. Помогна ли са на хората тогава, провокирали са съзнанието им да търси просветление и да се развива в своята духовна еволюция. Но те са дошли тогава при други честоти на вибрации на земно съзнание, за в момента е можело да се стигне до определено ниво на духовно развитие. Всичко дошло на ниво на земно съзнание се пречупва през призмата на земните честоти и се изкривява под една или друга форма , затова не може да остане в застой на развитие. Те са положили една основа, но това е както ученик започва своето образование от първи клас и върви нагоре. Затова всяко ниво върви с по-високи честоти и знания. Не може да си студент с материала за основно образование. Затова, който е открил Писмата е получил знанието, познанието за своята магистърската програма. И ако гледа назад няма да осъзнае нищо и ще му бъде трудно в своя напредък. Ще бъде объркан и без ясна посока на развитие. Новото разяснява всичко до сега научено и изчистено от всякакви изкривявания през времето. Писмата са ни пратени със съвършена Божествена Любов да предизвикат революция в съзнанието и да бъде преборено егото.
Постепенно осъзнах и друго , какъв велик ум и желязна психика и безупречна логика разполага нашата обичана госпожа Писарката. Тя е велик човек, който е предал толкова много информация с абсолютна точност и логика, просветлен до съвършенство ум и съзнание.

S. S. Наистина имаше нужда от това прозрение и споделяне тук в групата и това което се случи мисля че не е случайно. Струва ми се,че това се отнася повече за всички членове на групата,защото много пъти съм чела коментари, в които се изразява мнение за други източници и как били те почти като Писмата и едва ли не по-добри от тях. Аз за себе си отдавна съм намерила решение /нямам интерес към нищо друго/ защото минах през доста увлечения и все си мислех, че съм на правилния път, но то е било просто посока към Писмата.
Нека всички прочетат какво ни казва отново Христос, казва го директно чрез теб и в това няма никакво съмнение. Обсъждали сме темата, вадени са и цитати, но сякаш това остава като суха материя, минаваща покрай съзнанието ни и все ровим някъде или се възхищаваме от някой съвременен учител.
Вярно е – покриват се някои неща, но Писмата нямат и няма да имат друг аналог. Благодаря за споделеното Ванко! Бъди благословен 💖👏

Ж. Ж. Благодаря И. Д.! Ти си един от членовете в групата, които показват и доказват, че Писмата на Христос не е обикновена книга която се чете… Писмата на Христос е учение, което се живее! 💖

Y. A. Когато един ученик е прилежен, той взима класовете един след друг и може да не запомни всичко дословно, но изгражда мисловна структура съхраняваща основното познание, което е нужно, за да продължи по пътя си.

J. N. Нямам думи! Това е капитално помагало и колосален труд ! Благодарностите не стигат. Това дело визира бъдещето, подсигурява ново състояние на съзнание на следващите поколения, скъсява процесите на формиране на ЛЮБЕЩО съзнание и доближава хоризонта на ЕРАТА НА ЛЮБОВ И МИР на Земята! (за учебното издание на Писмата на Христос)

Д. Ц. […] Втора „добра вест“ е, че само след няколко дни излиза от печат учебното издание на Писмата. А. А. вече потвърди, че първи ще вземат книгата в ръцете си тези от нас, които ще имат възможността да участват в историческото празненство за 100-я юбилей на Христовия Писар.
От моя страна държа най-напред да благодаря на френския последовател на Писмата Давид Рамри, който получава от Христос идеята за учебен вариант и го съставя на френски език. Имах удоволствието да кореспондирам с него по някои уточнения във връзка с френския превод и в един момент стана ясно и за мен, че подобно издание е от изключителна полза за изучаващите Писмата.
Вярвайте ми, скъпи приятели, че един подострен молив ще е достатъчен за всеки, който се гмурне в дълбините на текста, където… малко е парадоксално, но в тези дълбини ще почувства постепенно ЛЕКОТА И ПО-ДОБРА ВИЗИЯ от наличието на по-ясна „светлина“ и повече „кислород”, които постепенно провокират собствената ни интелигентност…
Знаем добре, че „Писмата на Христос” са върховно Познание, „Магистърска програма”, концентриран израз на комплексни и понякога сложни логически и интуитивни съждения, които описват и характеризират Истината за Съществуването.
Специалното учебно издание е опит да представим тази Магистърска програма в по-ясна и прегледна форма, която, вярваме, ще подпомогне осмислянето, изследването и интуитивните възприятия на това извънредно богато и необикновено духовно Учение. […]
Ще добавя, че голямата новост бе азбучният показалец, който съдържа ключови цитати за разбирането на термините, както и насоки за специфичното им значение. По този начин читателят може много по-лесно да се „придвижва“ в текста и да прави собствени аналитични и интуитивни открития, да напредва по-гладко и по-успешно в осъзнаването на Истината и така действително да израства духовно.
Благодаря отново (и отново 🙂 ) на А. А. за конкретните насочващи статии за четири от най-важните термини: „Всемирно и Божествено Съзнание“, „По-висша визия“, „Проактивност“ и „Егото“! […]
Това е и един вид поздрав за най-нетърпеливите да се срещнат с учебното издание на „Писмата на Христос“ ✌️

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 7)

C. C. Това което Писмата излъчват е високочестотна енергия която буквално ме заливаше на първо четене – толкова горещо ставаше. Радвах се. Аз нямах желание да се харесвам на когото и да било. Какво ме касае това. Аз вървя по моя си Път. 04.01.19

M. L. До този момент, никога не ми е хрумвало, че ще ми се наложи да убеждавам човек, който е чел “Писмата на Христос” в тяхната изключителност. Истината, която лъха от тях е толкова поразителна, че не остава заспала клетка в организма на човека не пробудена. Затрудненията ми винаги са идвали от това да направя подходящо представяне на книгата, за човек, който стои пред мен и очаква достатъчно доводи от мен, за да я отвори и прочете.
Ако някой си е направил труда, да я прочете достатъчно старателно, тя не се нуждае от аргументация, защото ни разкрива Истината, а когато търсим нашата Истина, тя не се нуждае от одобрението на другите.
Няма да успея да изброя примерите на подкрепата, която получавам ежедневно от Писмата, разбира се, като следвам указанията точно, и се старая да разпознавам “знаците”.
Животът ми без тях не би бил истински, всяка стъпка е продиктувана от тях. Толкова много са проявленията продиктувани от Писмата, че ако не съм в резонанс с тях, намирам живота си: своя и на близките ми, за безсмислен. Те са в основата на ценностната ми система. Това не означава че не правя грешки и ми е лесно…, но всеки ден на медитация правя равносметка. Целта на всеки четящ Писмата, наистина е духовното израстване, но получаваме подкрепа на всички нива, когато изпълняваме указанията на Божественото Съзнание.
“Вселената не е произволно създадена или създадена без най-дълбока любеща загриженост за живите същества, които я обитават. Изучаването на еволюцията при всеки отделен случай ще разкрие един действащ в творението ИМПУЛС, който показва познание за цялото същество, познание за нуждите дори на най-малката единица в него и познание как да ги задоволи по един съвършен начин.
Ето защо, само ако можехте да разберете, че Божественото Съзнание – ЖИВОТЪТ – ви подкрепя и поддържа, че ЗНАЕ ВАШИТЕ НУЖДИ и е готово да им отговори и да ги изпълни по най-добрия начин, за да ви освободи от стреса – физически, емоционално, умствено и духовно, – щяхте да можете да отхвърлите страховете и тревогите си и да МУ се доверите безусловно. Само ако можехте да осъзнаете това напълно, цялостно, абсолютно, съвършено и уверено и да спрете да мислите, че вашите малки ограничени умове са способни да планират бъдещето ви!” Послание от 2007 г., стр 2.

T. A.  Новият превод е толкова прекрасен!!! Речта се лее и звъни! Отеква в съзнанието, мигом обикаля по всички клетки и те радостно запяват! Когато “чуят” истината, те стават щастливи, а ТОВА е тяхното естествено състояние!!! Благодаря ви, А… , Д… ! За собственото ви израстване, довело Писмата до ново звучене! Обичам ви!

Fwor: Единственото, което горещо и от сърце бих препоръчала на всеки един Човек на тази прекрасна Планета Земя е да чете Писмата на Христос, защото там се крият отговорите на всички въпроси, на всички нива, за абсолютно всеки човек тук и сега в тези времена! За мен няма по изчерпателна и изпълваща с Надежда Душата ми книга! А поех тонове информация във всички области от нашия живот и имам все пак базата за сравнение някакво и разбира се жизненият опит и смелостта да не си перфектен на всяка цена, а просто човек, човечен, разбиращ, любещ, помагащ, търпелив и толерантен към себе си и всичко около себе си!!! 03.08.2018
Из коментарите към Послание 1 Source: https://www.pismatanahristos.com/poslanie1/

N. D. Прекрасно…невероятно… усещане за Писмата…аз ги чувствам по същия начин 🙂 Ако човек се опита поне една година да живее през призмата на Писмата ще установи сам, че това е абсолютната Истина 🙂

T. A. И колкото повече време минава с Писмата, толкова по-трайно Те се установяват в клетките ни и заживяват в нас! А чрез тях – Христовото Съзнание! Нещо вътре в нас ЗНАЕ, че е така! 💕

Д. А. Заявих осъзнато пред себе си и пред Вселената, че съм готова за избрания от мен Път към Светлината и Любовта. И, скъпи приятели, започнаха интензивни изпитания от всякакъв характер, изчистване на стари модели, болезнени физически състояния, раздяла със стари приятели за сметка на нови духовно по-подготвени, преживявания, радващи душата и още и още … Разбрах, че всичките тези изпитания, уроци и промени са за добро, проправящи ми Пътя към желаната цел. Благодаря на книгата „Писмата на Христос”, която без всякакви съмнения ми показа, че съм на правия път. С годините дълго съм чакала тази информация, която знам, че е достоверна, че това е дълго жадуваната Истина. Нека чрез Любовта заедно и осъзнато изграждаме Небесното Царство на Земята Тук и Сега. Всички се нуждаем от Промяната, за да живеем в Единение, в Мир, в Хармония. За всичко Благодаря! Благодаря и на вас, че сме заедно по Пътя! 22.04.18

К. Н. Чета и вниквам във всяко изречение в Писмата, чувството е уникално! Когато ги чета, през мен минава вълна на дълбок размисъл, имам да се боря още много със собственото си его, но вярвам, че съвсем скоро ще съм готова. 20.04.18

P. D. ПРИЯТЕЛИ-Писмата на Христос ме карат дълбоко да мисля – много ги харесвам, а някои прочитам по няколко пъти.

В. Г. Писмата ме намериха през лятото на 2014 г. Някой от приятелите ми във ФБ беше споделил линк и прочитайки началото на Писмо 1 разбрах без съмнение, че това е Христос, че това съм чакала да прочета винаги.

П.  Още с първото прочитане на ПИСМАТА в мен не остана никакво съмнение, че те са от Христос и че са ‘магистърската степен’. Считам, че ПИСМАТА са висшето образование на всички висши образования, т.е.призовавам – никой учен да не се нарича ‘учен’, докато не ГИ прочете и осмисли!
Учителят Петър Дънов е казал ‘ВЯРА БЕЗ НАУКА НЕ МОЖЕ,НАУКА БЕЗ ВЯРА НЕ МОЖЕ’.
И още’ВЯРА БЕЗ НАУКА И НАУКА БЕЗ ВЯРА СА ОПАСНО НЕЩО’.

Р. Ж. Не преставам да се удивлявам на тази чудна книга, тя е като едно сбъдване на това, което винаги съм искала! Вече всички се съгласихме, че с всеки следващ прочит ние неусетно се променяме, ставаме все по-възприемчиви за думите. Техният духовен смисъл нахлува все по-безпрепятствено в нашето съзнание! И така се “завихря” една спирала от духовно пречистване, която със сигурност можем да кажем, че е Христовия път! За пореден път попадам на текст, който възприемам по съвършено различен начин и реших да го споделя с вас, приятели

А. А. Благодаря за това напомняне, Р…! Текстът наистина е като вълшебна, вдъхновяваща, извисяваща музика!

О. Х. Даа, Писмата са великолепни, Р…! Мисля си, че ако беше възможно да се заменят думите с подходящите ноти, то би се получила някаква величествена симфония… Трябва само компетентен, просветлен и “свързан” с БС композитор…

X. I. Не мога да опиша с думи усещанията и преживяванията си от посланието на Христос към нас в Писмо 7! Не зная дали бихте ме разбрали правилно, какво преживях и усетих.
Не зная, как бихте реагирали и приели написаното. Само знам, че докато слушах аудио записа на писмо 7, в един момент започнах да виждам Хора от миналото, близките ми и цялата планета земя( първоначално в Златна Светлина), но колкото повече вибрациите на Съзнанието, Мислите и Тялото ми се повишаваха, толкова в по Бяла Чиста Светлина ги виждах да сияят! В него момент имах усещането, че всичко което видях, беше Пречистено Изцелено, Освободено и Обичано със съвършена Любов! Докато преживявах това, неукротимо се стичаха по бузите ми сълзи, от Вълнение, Благодарност и Чиста Обич към Всичко, с което съм заобиколен в живота, и което ми беше дадено да видя, разбера и осъзная в онзи паметен момент на ”Вдъхновение” в ”Златна Светлина”!

И още нещо: Накрая почувствах как мъката, тъгата, обидата и гнева, които бяха се загнездили дълбоко в Ума, Душата и Сърцето ми, как по естествен път се топят, така както лед в гореща вода ! Чувствах се Пречистен и Освободен от товара, който носих дълго време. Радвах се със сълзи, че бях Благословен и Извисен, в Христовото Съзнание и Христовата Любов!

Ето Защо, Препоръчвам писмата на Христос на онези, които жадуват да научат и разберат, Истината на Нашето Битие на Съществуване, както и за Могъщата Всемирна Сила и Безусловна Любов на Онова, което ни е Създало и Вдъхнало Живот! Ако внимателно се вслушвате в посланията на Христос и вникнете зад думите описани в книгата и аудио-записите от Писмата на Христос, приемете с безусловност и без критика дара, който получавате, Вярвам, Вие неминуемо ще усетите неговата невидима (но Мощна Любеща Сила), която ви подкрепя винаги, независимо, какви събития се случват по света и какво е моментното ви състояние. Ще усетите пълен мир на Ума и Покой на Душата! Ще усетите, как се издигате Високо в прегръдката на Христовото Съзнание и в неговото Най-”Висше Намерение” на Безусловна Любов, което е Светлина, Чистота и Благословия за всеки дръзнал да се следва Христовия Път и Неговото Истинско Учение! Искам да знаете, че думите, които четете не са плод на моето човешко Съзнание, Те не идват от Земното измерение и от подбудите на моето Его- Съзнание, Знам и Усещах, че те дойдоха от Много Висше Естество и самият аз бях Изумен !!! Бъдете Благословени и в Христовото Съзнание Пречистени и Просветлени!

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 8)

M. G. Мога само да кажа, че тази КНИГА разтвори напълно сетивата ми за духовното измерение. Допълни и завърши пъзела при търсенето ми на Истината за съществуването. В нея Христос говори, освен за всичко, което е споменато в другите коментари и за истината за греха. И тази истина се оказа доста по-различна от догматично налаганата до сега идея. “Видях, че „ГРЯХ“ е изкуствена концепция, целесъобразно създадена от хората, за да опишат тази човешка дейност, която поражда болка у другите. За вас е неизбежно в определен момент да не причините някаква злина или страдание на някого заради естествените си характеристики да „заграбвате“ от останалите и да ги изблъсквате грубо, за да получите от живота каквото искате. Тази човешка склонност да наранявате в никакъв случай не е „престъпление“ за ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ (Бог), както се твърди от еврейската и „християнската“ религия. Само хората разбират смисъла на думата „грях“, тъй като само хората и всички „подчинени на тях творения” някога ще познаят болката, нищетата и страданието, които причиняват двата фундаментални ИМПУЛСА на ИНДИВИДУАЛНОСТТА Свързване-Отхвърляне, действащи в земната „личност“. Вроденият човешки порив да защитавате себе си ви кара да налагате правила и закони в обществото. „Всемирната Съзидателна Сила“ – ЛЮБОВТА – няма абсолютно нищо общо с вашите забрани, ограничения, закони и присъди.” Освен това, в Писмата си до нас, Христос говори и за истинските взаимоотношения между мъжа и жената, описва истината за сексуалния акт – какво представлява той в духовно и физическо отношение. В едно с това, “говори” и за това как да живеем според Законите на Битието, така че да постигнем истинско хармонично и благословено съществуване – такова, за каквото всъщност сме родени. И накрая, искам само да кажа на хората, които все още не са се решили да поемат по този път – сигурна съм, че онези, които се осмелят да последват Христос в това начинание, ще си спестят не един, а няколко живота в търсене на изконната ИСТИНА! Бъдете!!!

M. L. Уважаеми читатели, след като ни дава основополагащата Истина за Сътворението на света в ” Писмата на Христос”… Исус Христос ни представя и основателни твърдения за процеси, дали тласък за осъществяването на живот на земята във всичките му форми, след Големия взрив, които дават смисъл на Света в нас и около нас. Създавайки ни с предостатъчно основания и капацитет да живеем смислен и удовлетворителен живот, Творецът не може да остане равнодушен към опустошителните прояви на егоистичните ни импулси, които са на път да унищожат планетата Земя (нашият дом и дома на нашите деца), която безмилостно унищожаваме ден след ден с безумните си човешки дейности под всякакви подбуди: печалбарство, невежество, липса на морал. Посланията на Исус Христос са продиктувани от актуалните събития, маркирани в различни точки по света. Те са камбаната, която ни напомня, че ако не забелязваме разрушителните процеси в следствие на човешките ни дейности, включително и взаимоотношенията ни като човешки същества, ако не предприемем разумни действия към положителни промени… много скоро ще станем свидетели на собственото си унищожение, подвластни на егото си. Нека, когато четем посланията на Христос, не ги приемаме, като поредното четиво, което не ни засяга пряко, а да си дадем сметка какво се случва и с какво можем да съдействаме, за да предотвратим неминуемата катастрофа!!! Надявам се всички ние да проявим достатъчно разум, за да не отрежем клона на който стоим!? Приятно четене!

X. I. Благодаря ти за коментара, М! Чисто, правдиво и логично звучи! Ако мога да допълня моето впечатление от прочита на книгата Писмата на Христос , бих казал следното: В книгата Христос ни излага фактите и произхода на нашето съществуване, разказва Истинската си история по време на престоя си на Земята преди 2000 години, както и какво се е случило в пустинята, за да се превърне в завършен Учител и Лечител. Благодаря на всички, които полагате грижа за разпространението на Писмата на Христос! Благословени и Одухотворени да сте!

М. М. Най-важните неща, които се сещам в момента, че научих от книгата са:
1. Че Христос днес е жив и е на наше разположение и достатъчно близо до всеки един от нас, за да ни помогне.
2. Кога и как молитвите се изпълняват. Какъв е принципа на действието и изпълнението им.
3. Как правим живота си по-добър или по-лош и как това се отразява на всички и всичко около нас.
4. И не на последно място – фундаменталните знания за сътворението и действието, животът на сътвореното. Неизменния Божествен Ред, в който се извършва всичко и че онова, което е извън този Ред е невъзможно, нереално или временно.

С. Г. Писмата на Христос са тъй дълбоки, че със сигурност, щом са посочени от самия него като духовна платформа за човечеството през следващите хилядолетия, по същия начин като предците ни и ние няма да сме успели да осъзнаем цялостният им смисъл в настоящия момент; то и така се разбира – че всеки според скоростта и посоката на своето развитие ще успява или не, но целта е ясна пред всички ни: да изразим Божествения живот, рано или късно. Това, че ни се струва позната една или друга идея, е подвеждащо усещане – като децата сме: знаем много неща, но нямаме опита от прилагането им, затова бързо-бързо се правим на равни с Божественото съзнание и аха да почнем да му опонираме с примери от книгите, сътворени от нашето ограничено човешко въображение. Е, Христос няма да ни се сърди за това, но ни предупреждава, че подхлъзването в невярната посока ще ни създаде сериозен личен проблем.

Т. А. Приливите и отливите са в неразривна прегръдка… Мисля, че всеки, който е срещнал Писмата, ще ги носи завинаги в себе си. Друг е въпросът какво време и пространство ще им отреди. Дисциплинираните хора като че ли по-лесно ги внедряват в ежедневието си… Останалите се люшкаме по-дълго… Първият порив от появата им, после първото отхвърляне от страна на близките на дръзналият да им ги покаже, после решението да се отдръпнеш от света и да поработиш с поривите на егото си, после странните нови изживявания по време на медитация… Докато стъпиш стабилно на Пътя, (стъпил ли съм и до колко? 🙂 ) Докато почувстваш, че сам Пътят те е избрал и вече само на него дължиш обяснения… Нека всеки се чувства свободен да бъде или не бъде и колко често да пребивава тук или там, без присъствието или отсъствието му да е причина за радост или печал… Осъзнаването ни като същности е процес – дълъг и сложен. Научавайки повече за себе си, разбираме по-добре и другите, а само по този начин ги приемаме безусловно…

M. L. Не винаги, когато поискаме нещо сме на съзнателното ниво да разберем дали сме готови да го приемем. Понякога енергията се оказва по-мощна отколкото можем да понесем на този етап от възприятията си. Писмата са най – естествената духовна платформа за бъдещото развитие на човечеството, но ако е било толкова лесно да се развият всички духовни критерии, нямаше да се налага да получим указанията,чрез Писмата от самия Исус Христос. Всички ние които ги приехме с разбиране и възхищение, трябва да бъдем щастливи, че интуицията ни в годините на “дивия преход” не ни е поставила в условията на пълно безсилие, така, че да бъдем поставени на колене пред немислими за нас обстоятелствата, които ни принуждават да правим компромиси с принципите си. Идеалния вариант е, в идеални условия, да вземам идеални решение, но дали всеки е имал възможност за обективна преценка!? Писмата за мен са: най – широко отворената врата, да отидем натоварени с целия си багаж от миналото и да го оставим като ненужна вещ по Пътя към Божественото съзнание. Но зависи кой с какво може и иска да се раздели!!??

R. J. Толкова е вдъхновяващо! Обичам Книгата на книгите от Учителя на Учителите!

M. L. Невероятно вдъхновяващ и силно мотивиращ анализ!!! (виж по-долу G. N. от август; б. ред.) Докато го чета цялото ми същество се изпълва с най – красиви пориви на любов и себеотрицание, желание за служене и отдаденост. Този висок дух на осъзнатост усещах през цялото време, докато четях Писмата и по същата тази причина продължавам да Ги чета вече почти две години. Това изключително силно послание ми се иска да достигне до колкото е възможно повече хора, защото е толкова завладяващо и повдигащо духа, че няма как да не докосне всеки, който го прочете. Благодаря!

L. T. […] Да, така е, твърде завладяващ е гласът на Христо Ч., но аз бях много изненадана от нещо друго, и в същото време завладяна. Това беше истината за Христос. Да си призная, преди да изслушам Писмата и да разбера, че Христос е бил човек като всички нас и “син човешки” не вярвах на всичко, което се говореше и пишеше за него… Бях предубедена, но ако ме питате защо, не мога да ви отговоря… Чела съм библията, много пъти съм я отваряла и търсила отговора на моя въпрос. Но не го намирах… Нещо ми пречеше да повярвам на това, което ни представяха за неговата личност, на това, че ще дойде, за да се разплати на Земята с лошите и добрите хора, с грешниците и праведните… Да, честно, всичко ми звучеше като фантасмагория… Но сега, сега ме заля удивителна яснота за нашия Спасител! След като изслушах всичките 9 Писма, които ни е изпратил, за да разкрие Истината, мога твърдо да кажа, че ВЯРВАМ !! Вярвам във всяка една негова дума и разбирам смисъла й… Успокоих се, душата ми се отвори, сърцето ми преля от топлота… Видях себе си и грешките, които допускам всеки ден спрямо хората и спрямо себе си…

M. L. Много силно вдъхновяващ текст! Всички ние, които обичаме личността на Исус сме си изградили представа за Него и може би с малки изключения външният образ се разминава, но белезите на духовната Му същност ни обединява в една огромна маса от енергия, която съдържа и отдава любов!!! Не може човек да разпознае любовта Му и да остане безразличен или да я задържи само за себе си!!!?? ?

X. I. Да така е. Съгласен съм. Писмата съдържат невидима и мощна небесна вибрация, която преобразява и лекува съзнанието и тялото на човека. Благодарен съм, че се запознах с Универсалната и достоверна Истина за нашето съществуване и битие, както и за Истинската История, за Живота на Христос преди 2000 години по време на неговата мисия от престоя му тук на Земята. Поклон към това Висше – Съзнание и Познание! Вярвам и съм Убеден, че Писмата на Христос лекуват! Горещо ги препоръчвам на всеки- било то болен, изпаднал духом или отчаял се от живота . Четейки писмата сами ще се убедите колко по леко се чувствате през деня, ще подсилите вярата си още повече, както във себе си, така и в Вселената. Ще знаете, че не сте сами, когато скърбите, защото вътре в себе си ще усещате присъствието и безусловната Любов на Божественото Съзнание – Баща – Майка, което винаги е на Ваше разположение щом се обърнете към него. Благословение и Просветление, за Всички Братя и Сестри! Дълбоко в същността си, Едно сме – Безусловна и Чиста Любов!!!

T. T. Закупих я преди 2 години и я прочетох. Стана ми настолна книга. Изпълнена е с толкова много енергия. Всеки път когато имам нужда от помощ просто я отгръщам и получавам всичко. Горещо я препоръчвам.

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 9)

G. N. Книгата Писмата на Христос е като хвърлен камък в блатото на религиите и духовността на опортюнистите. Тя е и сверяване на часовниците; мощно напомняне, че няма друг проблем на Земята, освен непознаването на Законите на съществуването, което поражда егоизъм и липса на съзнателност. С други думи, докато не бъдем в състояние да издигнем този дебат и да преодолеем вярванията си, нищо няма да се промени. Бог не ни наказва, той просто чака да се пробудим!
Това е КНИГАТА, която трябва да познавате, ако искате да се освободите от масовия конформизъм; тя е Единствената, която трябва да вземете със себе си на самотен остров и е Единствената, която ще ви накара да възкръснете от пепелта с радостен вик на освобождение. Христос нанася последния щрих. Това е чиста манифестация на здрав разум; на спасителен електрошок, която ни напомня, че лъжата не се превръща в истина само защото и бездруго всички лъжат. Нужна ни е поне малко честност към самия себе си, за да се възползваме от преобразяващата енергия на Писмата. Тази книга достига директно в Сърцето и прониква в цялото тяло; тя ви се разкрива. Христос говори за човешката действителност без заобикалки, далеч от мъглявите и избледнели религии и духовност, далеч от езотеризма и окултизма, далеч от техники, които само подсилват най-ограничения аспект на човечеството. Той ни предава ключовете за истинско съзидание, което е Свобода и достъп до по-висшите измерения на Съзнанието. Ако можете да разберете и приемете това, то ще се прояви в живота ви.
Педагогическият подход, разгърнат в Писмата, е висше изкуство; той просто е грандиозен. Новата Ера започва и носителите и създателите на промяната на Земята ще бъдат тези, които са свързани с източника на своето Същество, а другите ще останат подчинени на закона на причинно-следствената връзка (кармата), докато не се събудят. Защото как да настояваме за свобода, докато не станем готови да уважаваме живота във всичките му форми? Та нали кармата свързана с неуважението към другия.
Писмата на Христос правят точен анализ за причините за кризата, в която е навлязло човечеството – и тя е само сбор на взаимодействията на личните кризи. Книгата ни посочва средствата да излезем от нея и инструментите, които ще ни дадат възможност да положим основите на нова цивилизация на Земята. Христос подчертава много изказвания на други пробудени хора, особено от 20 век, като някои безпрецедентни подробности дават нови перспективи на техните идеи.
Чел съм и съм работил върху много книги, но тази е единствената, която прочетох четири пъти подред. И ще бъде последната. Само за 30 дни, три прочитания и по 30 минути медитация на ден, както ни препоръчва Христос, Съзнанието ми се отвори устойчиво към реалността, погледът ми се промени, изпълних се с нова енергия.  И този процес се задълбочава все повече. Докато през изминалите 20 години на духовни търсения моментите ми на прозрения бяха много редки, напълно непредвидими, без никакъв контрол над напредъка. Благославям Христовия Писар, защото без нея това нямаше да е възможно. Благодаря ви, госпожо, че ми позволихте отново да се свържа с Този, който винаги е имал привилегировано място в живота ми, а чрез Него – и с безкрайния Източник на Съществуване. Благодаря на Учителя на Учителите, че за пореден път се обръща благосклонно към човечеството! Нека този път да бъде чут от повече хора!

A. A.  за Христовия Път: След като успях да го намеря в този океан от духовни учения и практики, няма да сляза от него и пак да почна да търся 🙂 И смятам да помогна и на други да го намерят точно чрез Писмата, защото аз лично не знам за друг, който да е толкова сигурен и бърз  20.07.17

S. S. за Христовия Път: …просто това е Пътят – най-прекият ! Той говори за обществото, за културата, за науката, за нашия вътрешен свят, за интимността между хората – за всичко! 20.07.17

К. Н. Когато започнах да чета Писмата на Христос почувствах, че винаги съм усещала и вярвала точно по начина, описан в книгата. Отговорих си на един въпрос , който си задавах много пъти , а именно “Защо не се чувствам добре, когато влизам в църква?” – манипулацията се усещаше много тягостно в мен. Благодаря ти, Господи, за Писмата! Те ми дават отговор на много въпроси. 15.04.17

А. L. Книгата е прекрасна и мисля, че всеки би я чел с лекота и удоволствие 🙂 Има и друго интересно свойство – при всеки следващ прочит се разкриват нови пластове и дълбочини за възприемане и осмисляне… 13.04.17

Б. П. Преди десетина дена бях на работа и на обяд прочетох 2-3 страници от Писмо 7. Бях много развълнувана от прочетеното, защото отговаряше на мои въпроси и нагласи дословно. Когато вдигнах после поглед към прозореца, облаците се бяха отдръпнали и един голям ясно начертан знак Х стоеше точно пред мен/бял облак под формата на буквата Х/.Удивително!!! 🙂 11.04.17

X. I. […]И така, след доста дълго лутане и търсене на нова връзка с по-висша истина, и общение с други духовни водачи, отново се завръщам към четенето на Писмата на Христос. Днес отново си дадох сметка колко СИЛНА и колко БЛИЗКА е връзката ми с Писмата на Христос. Докато четях писмо 7, стр. 1 и 2, цялото тяло ми трептеше, очите ми сълзяха, усещах силно разширение, както на тялото, така и на съзнанието си. Имах невероятно силно чувство на прилив на енергия, който като струя от топъл душ се стече по цялото ми тяло, започвайки от главата надолу към краката ми. Беше невероятно! Накрая се усетих с пречистено и леко тяло, с ободрен и силен дух! 10.04.17

Ш. О. И аз нямам думи, защото от години съм се посветил на това да претворя вътрешния си глас, за да мога да бъда по-полезен на хората в помощта ми към тях. В този период от живота ми се доверявах само на вътрешния си глас. Често срещах ченълинги, които виждах зад истината много лъжи, които целят да заблудят хората. Писмата на Христос бяха попадали в полезрението ми неведнъж, но никога не ги бях отварял, защото смятах, че са поредните ченълинги, но вчера отворих един запис и се заслушах. Чувах моите осъзнавания, дори примерите които ползвам в книгите си, които пиша, са подобни на тези, които чух. Все едно някой описваше пътя, по който вървях… Мога да застана зад всяка казана от Христос дума, че е истина и не толкова, защото вярата ми е силна, а защото опитът ми го подкрепя. Не веднъж по пътя си съм получавал подкрепата на Него, но и много пъти съм попадал на ченълинги, които целят, че канализират Христос, но зад думите им не бе той, а злонамерени същности, които целят да се възползват от вярата на хората в Него, за да отворят сърцата си и те да ги поробят, да се вкоренят в тях. Тази причина и църквата са две от основните причини, хората да са загубили доверие в чистотата на името Христос, защото много се спекулира и използва за измамни цели. Това, което разпространявате е истина и смело мога да застана зад всяка дума! Затова имате моята подкрепа…
Заставам непоклатимо зад всяка моя дума, нека се запознаят с труда ми с мен самия и сами се убедят, че говори истина. Слепите, колкото и красиво да обрисуваш истината им не биха могли да я видят, защото нямат сетивата да я доловят и възприемат, но тези, които са на път да прогледнат, на тях това ще им даде увереност и ще прогледнат. Нека Истината им въздейства и разпали огъня на любовта в тях, за да може да прегори всичко старо и ненужно, за да може новото (Христовото съзнание) да израсте в тях.
Имате подкрепата ми, защото Истината седи зад думите, които разпространявате. Досега накъдето и да съм поглеждал все съм виждал след ценното и плява, която да се посее из съзнанието. Тук не видях плява, а точно обратното, Истина заредена с много енергия, която да се вкорени в съзнанието на хората. 10.04.17

Ж. Ж. Четох публикациите в сайта раздел Споделено и се сетих как попаднах на Писмата… Ровя си в мрежата дълго време за различни учения, но все нещо им липсваше, бяха някак “постнички” или прекалено фантастични… Често изникваше в главата ми мисълта да прочета нещо за Исус, но умишлено я отбягвах, защото ми се струваше някаква фантасмагория Бог да има син ! Но се уморих да чета за различните учения и един ден просто написах съвсем съзнателно в търсачката “послания от Исус”… и познайте какво ми се отвори – ПИСМАТА НА ХРИСТОС! След 30 минути четене бях зашеметен… разбрах, че съм открил отговорите на всички въпроси… Бях чел някъде, че когато ученикът е готов идва учителя! А сега, след месеци откакто чета Писмата, нещо ми светна… Дали онази натрапчива мисъл да прочета нещо за Исус не е било внушение от Христос ??? Чак настръхвам докато пиша това 🙂 07.09.2016

Т. А. Целият ми живот е бил белязан от въпросите “Коя съм аз?”, “Защо съм тук?” и “Накъде отивам?” На 16 вече търсех езотерична литература, която се разпространяваше апокрифно, преписвах на ръка и ксерокопирах. Четях и откривах зрънце по зрънце. Чувствах, че има още и още. Изучавах всичко старателно, защото знаех, че трябва да съм подготвена и всяко знание ще ми послужи за нещо – някъде, някога…
В самата среща с Писмата има нещо необичайно и силно разтърсващо! Есента на 2014 претърпях леко произшествие с кола (мина ми задната й гума през крака – без абсолютно никакви последствия?!?!) и просто трябваше да полежа известно време с вдигнат на възглавница крак… Преди това имаше драматични обстоятелства в личния ми живот и многократно бях призовавала за помощ! В деня на “избавлението” бях усетила почти физически как съм обгърната от някакво незримо наметало (“плащ”, в Писмата)… Повече от месец беше изминало между “онази” случка и произшествието с колата, а в душата ми цареше хаос, в главата ми се блъскаха въпроси… Четях жадно всичко, което намирах в нет-а. Бях в една група за нумерология и здравни съвети, когато ме привлече публикация на Огнян Христов – “Писмата на Христос”. Веднага изтеглих Първо Писмо и се зачетох… След първите думи бях като закована… Седях без да мога да помръдна, плачех и благодарях… “Ето, това е!!!”… Изчетох ги на един дъх и след това първата ми работа беше да благодаря на Оги и да помоля за присъединяване към групата… И така намерих новото си семейство, новите си цели, новия си живот, новата себе си… И искам това пътешествие да продължава… 02.04.17

Б. П. […] За това написах “да се начертае ПЪТЯТ до Писмата”. Ясно е “как”, но Пътят е интересен. Всички сме имали огромни периоди на трудности, то без тях няма как да стигнеш до една духовна промяна. Дори и Х. го е казал. Моя път беше доста странен, поне за мен. Един “случайно” прочетен текст преди 2 г. ме накара да осъзная, че не виждам нещата по правилния начин, а че от малка си задавам въпроси, които не осъзнавах, че са правилни. Вчера в Писмо 7 Христос ясно посочи пример за въпросите, които един “пробуждащ” се човек си задава. Абсолютно точно като моите, но тогава не четях Писмата и не знаех. Първата ми съзнателна мисъл беше,когато бях на 1 г. и 8 м. /и не се шегувам/. След “странният” текст, дойде при мен една книга. И като казвам “дойде”, точно така стана. Тази книга беше изхвърлена до контейнер за боклук, заедно с още други, основно по тематика -как да се изкарват пари и да жънеш успехи. Тази книга беше в 3 екземпляра /така и не разбрах,защо в 3/. Един човек, който никога през живота си не е чел книги ги намерил и ми ги донесе. Нещо ме накара именно тази книга да отворя и прочетох за кратко време. Тя съдържаше познание за едно древно учение, върху чиито основи се изгражда по-късно Християнството. Познание за Христос /на който името е съвсем друго, а Христос е земното му име/, защо да се разграничава личността Исус от тази на Христос, връзки и разлики между ЕГО ,ЛИЧНОСТ, ПСИХИКА, ДУХ и т.н., точно както Х. ги описва, но в ”Писмата на Христос” е обяснено по много по-разбираем начин. Последваха няколко “странни” включвания на компютъра ми, като по този начин неусетно стигнах до Писмата. При всяко “странно” включване ми се показваха някои интересни пасажи, които едва ли е важно да ги споменавам, но непрекъснато се появяваше и страницата на Писмата на Христос. В началото не обърнах много внимание, защото винаги старателно съм избягвали всякакви религиозни групи, текстове, свързани с църкви или секти, защото аз си бях против всички религиозни догми от край време. Но след 4-то такова включване вече наистина се замислих или по-скоро усетих много силно, че НЯКОЙ нещо ми показва и така попаднах на откъс от Писмо, което бяхте публикували на страницата, с което моментално ми беше привлечено вниманието 🙂
[…] Няма как да е по друг начин. Когато почнах да чета ПИСМАТА НА ХРИСТОС просто разбрах, че това е нещото, което съм търсила цял живот! 🙂 Аз съм на 46 г. Значи 45 г. съм се лутала в безпътица, търсене на отговори и отчаяние, че нищо не разбирам, а най-вече в страх. Много повече от благодарност изпитвам. Изпитвам ЛЮБОВ КЪМ НЕГО! ❤ 🙂 02.02.17

B. H. Може би пътят до книгата е колкото различен, толкова и общ за всеки. Личният ми път към духовна литература бе отключен след силно страдание и години последователност и жажда за все повече информация, четейки различни източници. Така в един момент, по неслучайните случайности се появиха и Писмата. На този етап, благодарение на тях, всяка появяваща се информация сравнявам само с тях и те остават пътя, който кореспондира най-близко до вътрешното убеждение, че тук е цялата истина. Само трябва да се разбере и изживее. 🙂 02.02.17

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 10)

М. Г. От този голям самиздат (на Писмата на Христос от 2015 г.) имам и аз. След като се убедих, че Писмата са истински си ги разпечатах и подвързах, за да чета преди лягане и по възможност без технически средства. Исках да се връщам и препрочитам по-лесно. Това улесняваше разбирането…. Колко много време мина от тогава. Сега ги имам, освен във всички книжни варианти и в електронен. Изтеглени са на компютри, телефон и ел. книга (+ аудио варианта). Така те са с мен навсякъде. Благодаря ви ПРИЯТЕЛИ!  ❤ ❤ ❤ 02.02.17

Д. Ц. И аз така, М… 🙂 Но началото за мен беше френското издание и по-късно, след като и аз се убедих, че са истински, дойде и самиздата. Минали са само няколко години, а имам чувството, че е половината живот… С Писмата времето минава по особен начин – лети, но и се “разтяга”, малко като в квант. физика 🙂 02.02.17

М. Л. В годините, когато четях по 3 книги едновременно и винаги дописвах в списъка следващите, които трябва да си купя при първа възможност, не можех да си представя, че ще дойде момента, в който ще чета една единствена книга. Тя ще е в състояние да отговаря на всичките ми въпроси, които от своя страна, ще задоволяват всичките ми потребности, ще задоволят по удивителен начин интересите ми без да ме заключи в догматичната рамка на подчинение и страх, че ще бъда наказана. По рано изречението: ” Няма да четеш друга литература!“, ми действаше ужасяващо, потискащо и дискриминиращо. Сега не съжалявам, че съм прочела всички ония книги (за този етап от живота ми, те са си свършили работата), но вече не искам да бъда всеядна „коза“, която няма усещане за примирение и готовност за служене в полза на общото. Не допусках, че ще искам да правя непрекъснато, с цялото си желание, без да се чувствам ощетена или ограбена неща, които съм почувствала само от едно послание в една книга, която е станалата ВСИЧКО за мен, и то без да влизам в конфликт със собствените си убеждения. Ще искам да въвлека всичките си близки и (целия свят) в моята “авантюра” с убеждението, че никой няма да ме съди след това и във всеки един пропуснат момент да съжалявам, че съм го допуснала. 29.03.17

Д. В. Попадайки на Писмата на Христос, аз също разбрах, че няма какво повече да се търси и единственото, което е от значение за духовното израстване и сливане с божественото, е прилагането на Знанието. Всички, безброй прочетени книги са били полезни, дали са ми основата, на която да стъпя и всяка следваща е надграждала по нещо, но сега Писмата са настолната ми книга, която съдържа всичко необходимо и вече нямам нужда да се разпилявам с друга литература. И сега единствената цел, към която се стремя е да търся и да усещам постоянен контакт с БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, винаги, навсякъде и при всички обстоятелства. 29.03.17

М. Г. Когато някой човек е воден от егото винаги си получава “шамарите”, които да го разтърсят и събудят. Колко дълго ще продължи това “шамаросване”, зависи само от него… и от степента му на осъзнаване. Нагледах се на гурута, лечители, вестители, контактьори, врачки и прочие крадци на енергия. За сетен път ще споделя, че за мен търсенето приключи с намирането на “Писмата”. Каквото и друго да прочета, то ще бъде преценявано през техния поглед. Старая се никога вече да не казвам “никога”, но се надявам да не се откажа от “Писмата” и до края на живота си да успея да навляза в тяхната същност до толкова, че да мога да използвам казаното в тях в ежедневието си. Толкова по тази тема…. Обичам ви и благодаря! 28.03.17

T. A. Да, за нас, които живеем Писмата, това вече е естествено състояние – да преценяваме всичко през тяхната призма… От четенето, слушането, премислянето им, както и медитацията, молитвите, обсъждането им… в умовете и сърцата ни, оттам – в телата ни – живеят ПИСМАТА… Ние вече не сме същите. Не сме предишните. Благодарение на семенцата, посети от думите им и най-вече от енергията, която стои зад тях, в нас започват промени. Започват да се раждат нови думи. Наши думи, които са вече плод на Писмата…и сме благодарни за това! 27.03.17

M. G. […] Ето, това беше първият сигнал за истинност, който намерих в Писмата на Христос, още щом започнах да ги чета. Цитатът на Д. е много точен. Чела съм много неща. Някой от тях резонираха в мен, други разпознавах като манипулативни и глупави инсинуации, но нищо от прочетеното не бе толкова силно, че да сложи точка на търсенето ми…. Нещо все не достигаше. Не намирах моето място в целия този свят…. а интуитивно усещах, че има защо да съм се родила тук и сега… Още щом прочетох първите страници от Писмата знаех, че те са истински и наистина идват от Христос. Щом прочетох цялата Книга, знаех, че търсенето ми е приключило. В тези Писма открих ИСТИНАТА. Тук никой не ме “галеше с перце”, а ясно ми се каза, че ако искам нещо, трябва да работя над себе си… всеки ден, всеки час, всяка минута… и отново никой не ми гарантира успеха. Той зависи само от мен, от личния ми избор и вярата, в това което правя. Аз съм част от цялото и трябва да дам своя принос за да заслужа мястото си. Ето за това никъде другаде не се говори! 08.01.2017

В. К. Какво са Писмата за мен? Моя пътеводител в този живот, тук на земята, за да премина както през всички щастливи, така и през трудни моменти, да науча нужните уроци, които ще ме отведат на следващото стъпало на духовната ми еволюция. Понякога съм постоянна, понякога не, но никога няма да забравя преди повече от 2 г. усещането при първия прочит на думите от Писмо 1:

„Аз, ХРИСТОС, използвам тази възможност да говоря директно на ТЕБ.
Дойдох да поправя погрешните тълкувания на учението,
което проповядвах, когато бях известен като „Исус“
преди две хиляди години в Палестина.“

Тогава си казах: „Ето това съм чакала винаги!“ До този момент не бях имала целенасочено търсене на Бог, но многократно ми е било показвано в тежки ситуации, че съм закриляна и подкрепяна. Сега вече знам благодарение на Христос и Писмата, че Божественото Съзнание е винаги с/в/около мен и мога да се обърна за помощ, да чуя Гласа Му, ако заглуша и покоря егото си. Уча се на това. Откакто се запознах с Писмата, ми се случват много хубави неща. Едно от тях е, че като директен отговор на молитва срещнах любимия човек. Получавах като внушения в медитация, че ме чака изненада и не след дълго, той „падна от небето“ по най-неочаквания начин. Щастлива и благодарна съм на БС за всичко и знам, че занапред ме очакват много прекрасни изненади. 10.12.16

Т. А. За мен – след като открих Писмата – започна най-вълнуващата среща със самата себе си. Бях приела клишето „Майка на три деца, която се е справила сама с отглеждането им“. Без постоянна работа. Без удовлетворяваща връзка. С голяма фамилия, която се събира по празници на трапеза. Много и различни приятелки, предимно у дома. Самотни разходки – след като децата „отлетяха“. Все по-малка потребност от социални контакти, връзки, масови мероприятия… 🙂 И една постоянна в непостоянството си връзка с мъж, доста години… И едно чувство, че аз не съм аз. Че като че ли по-голямата част от мен е скрита някъде дълбоко, тайно и от мен самата, незнайно къде… Започнах работа с прословутия списък с негативните прояви на егото, близо две години вече (и това ще продължава); преминах през насочване на безусловна любов и благодарност към всеки един член на фамилията (и всички, с които е свързан), като това също е „нишка в развитие“; – тук вече има някои награди!… Съвсем скоро и за кратко имах опит за нова връзка с мъж. Човекът ме отряза. Аз отрязах косата си. 🙂 (имам над какво да работя година и половина – две, докато порасне отново!) Важното е, че през последните два месеца поведението ми във връзка беше необичайно. Вече анализирах не само себе си, но и себе си във връзка с цялото. Благодарна съм, че започнах да се уча да разпознавам чувствата си, да говоря за тях открито с другия (или да му пиша поне). Преди мълчах, за да не нараня някого и в крайна сметка наранявах себе си. Започнах да разбирам, че дълбоката неувереност, която ме е спъвала във всичко досега, започва постепенно да избледнява. Чувствам се все по-обичана, харесвана, подкрепяна от Божественото Съзнание, от всички вас. А това ми дава сили да изляза навън от пашкула си и да позволя на светлината да мине през мен и да се излъчи към света. 10.12.16

Ж. Ж. Какво са Писмата за мен?!? Отвори ли сте една изключителна тема и няма как да не се включа в нея! Вчера си говорим с Т. и разбрах, че тя и М. ходят по духовната пътека от години… Сигурно са много повече хората от групата, които търсят истината, но конкретно Т.. спомена М. Веднага ми направи впечатление, че аз сега прохождам! Винаги ме е привличало мистичното, но никога не съм търсил нещо в дълбочина, може би заради интензивния начин на живот – работа, сметки, квартири, приятелка, градски транспорт, стрес, умора… Докато не се контузих сериозно и не смених изцяло начина си на живот! Преживях близо 2 години най-голямата си криза и депресия в живота… Всичко започна в началото на тази година 2016… споделих на Т., а сега и на Вас, че видях НЛО не знам дали наистина беше, но на 99 % за мен беше НЛО!!! И от там започна моето търсене…!!! Разбрах, че не сме сами!!! В рамките на около 3 месеца четох за разни неразгадани загадки и учения, докато не написах в Google послания от Исус! И познайте къде се озовах? В Писмата НА ХРИСТОС! След кратко четене, както каза М. в неговия коментар, разбрах, че това е ВЪРХОВНАТА ИСТИНА ЗА БИТИЕТО ! Спирам до тук… Какво са реално за мен Писмата в момента? За мен Писмата, както ги усещам в момента, Са ОГРОМЕН ОКЕАН ОТ ДУХОВНА МОЩ И СИЛА, която стои зад самите текстове! Ако се потопиш в тях и ги „РАЗБЕРЕШ“ истински, а не да ги назубриш… ще ти дадат по-плодотворен живот! Това не е поредното учение… Писмата са фундаменталната истина за човека и ТВОРЕЦА! Всички го виждаме, но почти никой не го казва на глас, че вървим към пълно самоунищожение на човешката раса! Шепа магнати вкопчени в своите милиарди си мислят, че държат света, но те го убиват… Как да се справим с този Огромен проблем всички ние на земята?!? За мен решението е само едно – пътят към ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ! 10.12.16

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 11)

Д. П. За мен „Писмата на Христос“ са запознаване с върховната истина на съществуването. ИСТИНАТА е донасяна от много учители в миналото и сега, но само в Писмата виждам точния смисъл, неоспоримо обединяване на всички Учители Знания и нещо повече … Единствено обединението може да ни извади от кашата, която сами сме забъркали. Тяхната ценност не се изразява само в това, че аз ще науча нещо за себе си. Те очертават пътя за създаването на „По-плодотворен живот“ и „Божието Царство на Земята“.

Защо точно Писмата?! НЯМА по-кратко, точно и ясно описание на краткия Път. Пресилено ли ви звучи?! Помислете. Колко учители могат да заявят „АЗ СЪМ ПЪТЯТ И ИСТИНАТА И ЖИВОТЪТ“? За всички нас Писмата дават едно ново и съвсем различно, дори противоположно на нашето досегашно разбиране. Затова някои се отказват още в началото и не стигат до Любовта, която изпълва всяка дума от написаното. За тях има учители, които по подходящ начин ще ги въведат в знанието, за съжаление след „някои преживявания“. Тази книга не е за всеки. Тя е „Това, което не очаквате“.

Както винаги бях кратък. Не мога да напиша повече, по скоро бих допълнил с цитат – „ЦЕЛТА НА Писмата“ – или друг.  09.12.16

Пропуснах да пиша за личните си облаги и награди в предишния си отговор. Може би започвам да свиквам с тях като даденост (а не е ли така?!) Всяко ново преживяване не толкова ме изненадва, колкото ми е интересно защо се случва, какво следва и докъде ще се стигне в крайна сметка. Гледам да не пропусна нещо, което ми предлага живота, освен ако личния ми опит от проба – грешка ми подскаже, че това не е за мен.

Благодарение на Писмата осъзнах, че Божественото Съзнание е в мен, както във всичко живо и неживо в творението със всичките си „принципи“ и „характеристики“ (от П1). Независимо, че все още контакта ми с НЕГО не е стабилен и толкова явен, че както се казва да го пипнеш ежедневните резултати са на лице. В работата, въпреки че не е най-желаната от мен, се чувствам много добре. Работя с машини (на пръв поглед твърде тежка материя, за да се повлияе от нещо духовно, съзнание или подобно). Без да правя нещо по-особено от колегите си при мен машините работят безупречно. Често съжалявам, че повечето настройки и ремонти се правят от другите смени и съм благодарен, че при мен си вървят и разполагам с време да си чета или за фейса. Съжалявам също, че има хора смятащи се за каръци. Ремонтите се падат при тях и съответно – дават по-малко продукция и получават по-малки заплати.

Доходите в семейство ми от преди година и половина до сега се удвоиха. Всеки месец имаме нова придобивка и мисля, че така е по-добре отколкото всичко да дойде на куп. Имаме време да се порадваме на всяко ново нещо. Има още много, но мисля че и това е достатъчно. И всичко това при условие, че не съм от най постоянните с медитациите (макар и рядко пропускам ден), а някои неща правя по свой начин! 10.12.16

М. Л. Не е важно какъв извод си прави всеки поотделно от Писмата. Няма човек, който би могъл да си направи погрешни изводи, ако не е предубеден. Писмата изпълнени с толкова много любов са: най-силното оръжие срещу всяка злина. Ако духа Им владееше сърцата на хората, омразата на верска основа, насаждана от хилядолетия, не би имала тези измерения днес. Толерантността на Христос към другите религии и техните учители, можеше да спаси човечеството от мракобесните „свещени“ войни, пренесени днес в рафиниран вид и в още по-злокобен вариант. Цитирам книгата:

„Чудите ли се, че аз, Христос, се връщам отново при вас в сегашната епоха, за да ви обясня какво си причинявате? Как би могло едно духовно въплъщение на ЛЮБОВТА да остане далеч от такава агония на духа и да не се опита да окаже помощ, когато тя е възможна?“

„Затова, както казах и преди, не съм сам в тази задача. Чрез настоящите Писма говоря от името на всички Учители, които служат на последователите на земните си проповеди и ги призовават да четат, да се вслушват и да се молят, за да могат да попият ИСТИНАТА, съдържаща се на тези страници; да се стремят да пречистят мислите и действията си и да се превърнат в олицетворение на любовта към другите.“

Писмата ми ще положат началото на Епоха на Промяна.“

„Когато хората по целия свят наистина се пробудят и разберат какво са причинили на съзнанието им такива алчни, безскрупулни и деградирали магнати, ще изпитат силен гняв. Ще започнат да разпознават коварството и подлостта, с които постепенно са били примамвани в мрежите на „мерзостта”.“ 09.12.16

Р. В. Не съм чел друга духовна книга като Писмата на Христос, която да е толкова точно, ясно и разбираемо предадена. 08.12.16

М. Л. Защо са толкова важни Писмата за мен? Защо искам да докоснат всяко човешко сърце? Защо точно Писмата и Посланията на Христос? Защото след дългото лутане по духовните пътеки на съзнанието ми и търсене на Истината от различни източници, все някак си недоверието се промъкваше по гънките на достигнатото знание, все нещо не ми достигане накратко като усещане, че това е моя Път. Чувството,че изпадам в клопката на догматизма, непрекъснато ме държеше в напрежение.

Откакто прочетох Писмата, независимо че не съм проникнала в дълбочината на всички Божествени категории, усещам как се освобождавам от веригите на привързаността и Божествения дух навлиза в мен като Тържество на свободната воля, защото всеки ден, всеки час, аз разговарям с Бог, съветвам се с него, споделям без страх от възмездие, виждам недостатъците си и се старая да ги преодолявам, вглеждам се в себе си, вслушвам се във вътрешния си глас. Чрез Писмата навлизам все по-дълбоко в себе си и се идентифицирам все повече с Божественото Съзнание и то е това, което ме мотивира да го правя.

Сигурно всичко това изглежда наивно за поколението, което има достъп до цялата информация в света, по един или друг начин, но само преди 30 години достъпът до духовна литература не беше възможен, не защото някой я беше скрил, а просто я нямаше. Нямаше съзнание за духовна култура в обществото. Всякаква информация беше класифицирана, без да бъде обявявана за такава и най-вече духовността беше последната човешка категория, от която се нуждаеха хората. Малцината, които са имали потребност те не са били от „уважаваната“ част на обществото. Ако някой се нуждае от духовна подкрепа, може да потърси упование в църквата,(ако разбира се не се страхува да не бъде уволнен от работа, порицан или осмян). За да намери човек отговори на духовни въпроси от морално естество : нежелана бременност, връзка с неправилния човек, междусъседски спорове, трябва да се разрови из дълбините на душата си и сам да намери моралния отговор: дали да убие детето си, да разбие сърцето на партньора си или да разстреля съседа си. Всички тези морални решения всеки взема еднолично, сам за себе си, воден от етичните си или егоистични подбуди.

Истина е, че вярата си сме засукали със майчиното мляко, но тя не само че не беше подхранвана (макар и неосъзната), напротив, беше изтръгвана по най- прагматичния начин от безсмисления ни начин на живот, чрез натрапване на модели на поведение и всичко, което ни отклонява от Бог. Ако обявиш вярата си публично, се превръщаш в нищожество, което няма място в обществения живот.

Днес ние можем да оспорваме, да имаме смелост и самочувствие да го правим, да подлагаме на съмнение генезиса си, посредством научните си познания, дори, когато 50 Нобелови лауреата недвусмислено заявяват безпогрешната намеса на Бог във всяка една човешка дейност. Само до преди 120 години Планетата е тънела в мрак, а Никола Тесла заявил претенциозния си план , че може да я залее в светлина. Човечеството гледа на него като на чудо… Откритията си Тесла прави изхождайки от убежденията, че вселената предлага всичко от което имаме нужда. Хората само трябва да използват ума си, за да създадат устройства, улавящи потенциала, който ни се предлага.

Писмата на Христос ни дават яснота за нашата същностна характеристика и връзката и с вселената. За мен те са необорими и в това е силата на Писмата и надеждата за нашето спасение. Дори и да гледаме скептично на тях, ако ги допуснем в съзнанието си, ще намерим опорните си точки и онази яснота, която ще ни даде увереността, че сме на Христовия Път!!! 07.12.16

М. Л. Зад всички споделяния стоят много емоции и лични преживявания, които ме изпълват със съпричастност. В момента в който ги чета ме изпълва топло чувство на приятелска взаимност, каквато в живота много рядко ми се случва. Дори съм сигурна, че остават много недоизказани неща, които могат да ни трогнат до сълзи, но не това е целта. Важното е, че намираме ключа към сърцата си и омесваме оная гъвкава сплав, която ни е нужна, за да вървим към общата цел, която събира толкова различни хора в едно цяло. Хора за които дори не съм подозирала, че съществуват до преди няколко месеца, да усещам като родни братя и сестри. Това е уникалното въздействие на Писмата на Христос върху всички нас чрез магнетизма на Божествения дух. 01.12.16

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 12)

В. Д. „Писмата“ ПРОСТО ЩЕ ГИ НАРЕКА ТАКА, какво значение има, кой ги е дал на човечеството!? Дори и това да е самия Мефистофел. Те просто, при приложението на написаното вътре, „РАБОТЯТ“! УВЕРЯВАМ ВИ В ТОВА! Поне при мен е така, а и май (като чета изявленията им) при още хиляди хора е така! Те просто ти подобряват живота (във всичките му аспекти), в зависимост от степента, на която ги приложиш, ЗАЩОТО ПРИЛОЖЕНИЕТО ИМ НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА (ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ), но си заслужава труда, УВЕРЯВАМ ВИ! Така че не губете и минута от ценното си време, а ги проучете и приложете в живота си, ако нямате нещо друго по-добро за вас. А дори и да имате друго по-добро (за вас си) от „Писмата“, просто ги прочетете (за сравнение), възможно е, начина по който нещата са представени в тях, да ви помогне по-добре да разберете нещо от вашата система, което по един или друг начин ви е убягвало. Аз съм ги изпробвал и да ти кажа при мен те работят. Живота ми се преобрази значително, в сравнение с хаоса в който живеех преди това (на мен и моите близки също), имам почти всичко необходимо за физиологичните ми нужди, без да работя някъде постоянно и под напрежение, и без особени усилия. И ред други плюсове. Живота ми потече, като пълноводна и спокойна река, след като изпълних на 70 %, това което ме съветват „Писмата“, а какво ли ще е при 100 % изпълнение. „Кризата, която имаме не е политическа, социална или икономическа, тя е криза на съзнанието, на начина на мислене, на вътрешното състояние на хората.“ Това е и ценното на „Писмата“. ТЕ ПРОСТО ПРОМЕНЯТ СЪЗНАНИЕТО и така ще решат кризата, в която сме изпаднали. Разбира се, те не са единствени, има още много други подобни, но препоръчвам ви ги, защото (ПОНЕ ЗА МЕН) са уникални по формата и начина си на поднасяне, на нещата от живота. 04.11.16

М. Л. (из разговор на Фейсбук страницата на „Писмата на Христос”) Б. Д., благодаря за усърдието, с което се постара да ме спечелиш за твоята Истина. Не мисли, че Писмата са първият ми сблъсък с тази тема. Повече от 30 години провокирам съзнанието си с всякаква литература и религиозна, и научна, но никога не съм практикувала сляпа вяра. Вярата е свободен избор и никой не е в състояние да ме спечели за собствените си вярвания, ако те не преминат през личният ми опит и убеждения. Христовият Писар не ми е сложила пистолет на слепоочието, за да приема нейните аргументи. По силата на убежденията и личния си опит в годините на моето израстване в духовен план Писмата и още няколко други източници на информация заслужиха окончателно доверието ми, което не само ти, но и никой друг не би разклатил. Не ти давам съвет, а ти предоставям още една гледна точка: „Как да пречистите съзнанието си? Помнете, че ако разчитате ЕДИНСТВЕНО на своето собствено човешко съзнание, вие призовавате егото си да прогони мислите, които самото то е породило, а това е невъзможно. Егото не може да преодолее егото. Трябва да се пробудите за разбирането, че над човешкото е Супер Съзнанието на Божественото. Можете да създадете Земния си Рай, като се научите да се свързвате с Божественото и го каните да изпълни ума и сърцето ви, давайки нова насока на мисловния ви живот, а след това и на бъдещото ви съществуване и действия. Копнея да се освободите напълно от егото си и да навлезете в превъзходната радост на Божественото, докато сте все още на Земята. “ 30.10.16

К. Г. С цялата си любов на която съм способна, искам да благодаря на моят Отец , за това че Ви има! Четейки тази сутрин вашия материал за въпросната самотна душа и проблемите й във въпроса към Христовия Писар „Изглежда, сякаш няма никакъв изход“ направо се стъписах. От доста време търсех отговор за повече от нещата, които споделя с вас тази жена. Разликата между нас обаче е тази, че аз бях омъжена и след 30 г. брак осъзнах, че трябва да се разведа, след като бях създала две деца, дом и семейство. До този момент на съществуването си бях силна и имах ясна представа, как да продължа и какво да очаквам от живота. От няколко месеца изпитвам подобни несгоди със самота, близки и роднини, все хора на които съм помагала безрезервно, но които изоставих, за да направят сами своят избор. Моля се непрекъснато и търся отговор на въпроса, защо няма изход? Сега когато разбрах, че съм създала настоящата ситуация с предишните си действия, болката ми се удвои, сълзите ми рукнаха, но пък нахлу надеждата у мен за промяна и разбрах, че изход винаги има. БлагоДаря Ви! Благословени всички до един! Любов и светлина!  27.09.16

В. Х. Искрено благодарим за това сърдечно споделяне, скъпа К.! Сълзите ви са били пречистващи и освобождаващи! В никакъв случай обаче не се обвинявайте за предишните си действия – всички човешки същества грешим в определени моменти, но това са били действия, които сме сметнали за подходящи и правилни на този етап от пътя и развитието си. Страданието изцелява душата и пречиства духа – колкото и странно да звучи, трябва да сме му благодарни. Така че вина няма, а само необходимост от промяна на съзнанието – вие вече го знаете и най-доброто от живота ви тепърва предстои. Искам да ви уверя, че наистина се случват чудеса и то такива, които човешкият ум не е способен да си представи! 27.09.16

 М. Ч. Бих искал да споделя, че когато искрено се придържаме към Писмата на Христос, и, че самият Христос ни казва, че ако поставим притесненията си в ръцете му, той ги поема и намира решение за нас. Ето че вече от една година бях предал в ръцете му моите финансови притеснения и тази седмица Той отговори на молитвите ми. Вратата на рая се отвори за мен. Никога не падайте духом! Дръжте се здраво за вярата! От всичко прочетено за Христос, Писмата са, които ми донесоха Радост, Щастие и Надежда за един по-добър свят. 24.09.16

Н. Б. Бог да ви благослови за тези Писма! Тук вече дори не става дума за „вярване“ а за „знаене“! Аз не вярвам в и нищо, докато не попадне на място като липсващ пъзел в съзнанието ми. Никога не съм била религиозна, винаги нещо логично липсваше в религиите, които изучавах половин век. Този път, За мен лично, „Писмата на Христос“ са абсолютното доказателство за ИСТИНАТА, която съм носила в себе си през моя дълъг живот, търсеща я също така половин век, но никога до сега не е била така представена и доказана от точно Този, който не можах да приема, както бе „предложен“ от църквата , с всичките последствия от религиозните убеждения и ВЯРА на „последователите“ Му за цели 2000 години! Писмата на Христос са духовната революция, от която имах нужда, преди да се срещна лично с Него! Искрено БЛАГОДАРЯ освен на ХРИСТОС, така и на всеки и всички останали, които „доведоха“ до мен този дар от Бога! Сляпата вяра без ум е опасна! Христос иска да ЗНАЕМ, преди да вярваме! Затова дойдоха тези Писма. Българите са благословени да ги имат на родния си език, при това. Чета ги на английски, но друг ефект има за българина да ги чете на български! Благодаря за чудесният превод на един така труден и отговорен материал! Бог да благослови хората, предали това съкровище на човечеството! Дано този път бъде разбрано правилно, стане същността на човека и замени сляпата, дискриминираща „вяра“ с възвишено, интелигентно съзнание, съзерцавайки и приемайки БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ и ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ с отворени очи, умове и сърца, така както ХРИСТОС ни учи в Писмата си да го направим! АМИН! ❤ 🙂

Благодаря и на вас! Трогната съм до сълзи от отговора ви. Не очаквах, но съм щастлива, че съм правилно разбрана! Вдъхновението, екзалтацията ми по правилно, идва от дълбоката истина в думите, която най после чувствувам изцяло разкрита за мен. Живея на запад от 53 години и на множество езици прочетох до днес може би хиляди книги, слушах велики гурута по телевизията и в действителност, глътнах в real time the New Age „истините“; От Блаватски, Кейс, Безант, Кришнамурти, Ошо до Ерхарт Толе, Дънов, дори Давид Айк – всичко и всички по средата (за половин век) е минало през очите, вниманието и съзнанието ми. Лиана Антонова бе моя колежка и тутор дълги години. Оставям чистото изучаване на религиите и развитието на науката по „темата“ в друга страница от обучението ми! Не казвам всичко това, за да се правя на важна! Напротив! Искам да подчертая само, че след такъв – 5 десетилетия – непрекъснат труд , страстен копнеж и драйв да науча „истината“, нищо не можа да ме разтърси така тотално както Писмата! Една книга за Христос „Words like fire“ от днес Ошо – тогава Bhagwan Shree Rajneesh (като жив), имаше подобен ефект, но аз не приемам нищо сто процента от живи хора, поради филтърът на личността им, затова така си и останах жадна! Защо не станах просветлена на собствен мотор, не мога да отговоря. Явно имам друг път на развитие и друга карма! Сума сумарум: целта ми е само да подчертая значението на Писмата и вашата изключителна мисия за разпространяване на Абсолютната ИСТИНА! Щом имаха такъв колосален ефект при един трениран адепт, представете си пред новодошлите! С цялата си душа ви желая да изпълните мисията си отредена ви в този живот блестящо! Вие сте вече благословени! Изпращам ви искрена обич и благодарност за дарът, който давате на мен и българите! Страхотна нужда има от него! Пак казвам, дано само го приемат и изтълкуват правилно! Амин! ❤ 🙂

Добро утро! Първото, което благослови денят ми с умиление и радост до сълзи е вашият отговор! Наистина съм благодарна, защото се боях да не би моят отговор да се приеме малко като самохвалство за духовния background, който съм построила през годините в чужбина по времето на комунизма в БГ и до днес. Щастлива съм отново, че съм разбрана! Всъщност, души разбрали и разпространили Писмата не са дребни с повърхностно възприятие, а дълбоко прозрение на същността на нещата. Да, но се притесних. Сега мога да бъда спокойна във връзката ми с вас, за което съм щастлива и благодарна! Душата ми е с вас – екзалтирана, както споменах!

Аз, от своя страна, тук (Швеция, където живея от точно 50 години), ги разпространявам сред всички, не само българите), които мисля биха могли да ги разберат. Католиците са трудни, лутераните още по вече, но християните от Близкият Изток може би ще разберат поради хаосът, в който се намират душите им днес и имат нужда от стабилност. Няма превод на шведски и унгарски, (съпругът ми е унгарец), но изпращам английската версия. На близките ми в България препоръчвам да купят, книгата (и една за мен), като новата Библия и подчертават, препрочитат и се опитат да отворят замръзналите си от неволята днес сърца за единственото възможно лекарство – Христосовите съзнание и послания, така, пак казвам, висококачествено преведени от вас. Българите обикновено имат много добри преводачи, но Писмата са най отговорният и изискващ феноменалност превод смятам, в преводаческата история! Тук всяка дума носи отговорност. Затова съм също в АВЕ, че сте намерили разковничето и в превода! Аз съм много чувствителна към преводите, понеже обикновено познавам оригиналът, но рядко срещам лош превод на български. Българинът, когато иска, е неповторим!

Благодаря, че ме поканихте в групата! Влизам с радост! Предполагам, всички сте млади хора. Каква утеха е мисълта, че ИСТИНАТА е вече при вас и я разпространявате ТОЧНО ТАМ, където най много има нужда днес! А казват, че нямало ангели! Вие сте благословени и благославяте нас с мисията си и Христовите слова! Амин! ❤ 🙂

П.С. Това го казва същество, което за своите 79 години, НИКОГА не е употребявало името Христос с подобно убеждение и ВЯРА (абсурдна дума за мен) както след вашият труд и ВЯРА в словата Му! Една скептична душа да достигнете, сте успели! УСПЯХТЕ!!! ❤ 🙂 09.09.2016

Писмата на Христос

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 13)

Е. Н. Наистина възхитително! Приветствам Н. Б. с цялата си душа и сърце! Бъди благословена, Н. Б.! Огледах се в теб, в пътя ти и търсенията като в близначка. Върна ме към момента, когато „случайно“ открих Писмата и цялото ми същество откликна с неизпитвани до тогава възторг, нежност и милост. Душата и умът ми намериха отговорите,които и аз търсех къде ли не. Сега Писмата са в моя живот, в който има много повече любов и осъзнатост. Не ми достигат думите… Мога само да благославям и благодаря , че съм част от всичко това!

Н. Б. Скъпа, скъпа Е.! Не бях сигурна за момент не съм ли аз писала думите по горе! Видях името и заплаках! Това са мои мисли! Мои чувства! Господи, какво чудо! Колко сме благословени, скъпа, че преживяваме това действително чудо по този животворен начин! Желая го искрено на всички от цяло сърце! Тази реакция у нас и сигурно много други – дано- е доказателство за мен за автентичността на Писмата! Те идват от ХРИСТОС! Изведнъж нахлу съмнение: „в този свят на фалшификация, и това може да е блъф“! Добре! Благословен да е, щом толкова прилича на Христовото съзнание, знание и ударна сила, причиняваща невиждано цунами в съзнанието на много, готови за това души! Така че, каквото и да се говори, дрънка в последствие, аз лично приемам Писмата като извор от ИСТИНАТА за ИСТИНАТА! Ти си вече благословена, иначе не би чувствала така! Аз също! Нека взаимно пожелаем на всички благословени с Писмата да изживеят същата еуфория и прозрение за Бог, Христос и съществуванието! Амин! С много обич! ❤ 🙂

Е. Н. АМИН! Как добре го каза „животворен начин“! А за „Писмата“ нямам съмнение, както и нямам импулса да доказвам на някого дали са автентични. Те са всичко необходимо за настоящия ми живот а виждам, че и на вас, приятели на душата ми.

Н. Б. Аз НЕ съм по рождение „неверний Тома“! Дългият ми живот и жажда за знания ме направиха да стана такава – да слагам всичко под въпрос, специално днес, когато всичко ТРЯБВА да се слага под въпрос, толкова софистикирано е измамничеството. Дори плащът на (Христос е с модерна дата… ) Затова Писмата имат такъв феноменален ефект върху мен, защото аз дори и „блъфът“ бих приела за истина! Аз знам в този момент, че приемам Писмата с пълна отговорност и с всичките си тела: физическо, етерно, астрално, ментално и причинно/светлинно го наричат на български! Тези Писма не са за мен еднодневка за улесняване на живота ми днес като наркотик. (Говоря принципно! ) На моята възраст те са търсената десетилетия от мен духовна платформа, на която Христос скоро ще ме посрещне. Писмата ни „задължават“ също към съществувание според тях! Не е танц по рози да си „праведен“ , когато егото е моторът на личността, когато светът е всичко друго освен това, за което Христос зове. Когато еуфорията от Божестеното прозрение у нас мине, идва всекидневието, ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. Не я ли направим съзнателно БОЖЕСТВЕНА с деянията си ще се върнем назад и не вярвам Христос да диктува нови Писма скоро! Ние сме абсолютно отговорни вече пред себе си и ХРИСТОС за ПРИЛАГАНЕТО ИМ в личния ни земен живот! Желая успех на всички по този „Богоизбран“ път! Дано е лек! ❤ 🙂

М. В. Прочетох я. Забележително четиво! Мисля че Бог ми се откри по подобен начин, затова съм впечатлена от всичко описано в нея. Много ми харесва описанието на царството божие – то е състояние на ума и сърцето. Не мисля че съм срещала по добро . А разделението на толкова много религии, които претендират за достоверност не може всичките да са истинни, защото Бог е един и няма как да се раздели така че всички да са прави. 06.09.2016

Ж. Ж. Четох публикациите в сайта раздел споделено и се сетих как попаднах на Писмата… Ровя си в мрежата дълго време за различни учения, но все нещо им липсваше бяха някак „постнички“ или прекалено фантастични… Често изникваше в главата ми мисълта да прочета нещо за Исус, но умишлено я отбягвах, защото ми се струваше някаква фантасмагория Бог да има син ! Но се уморих да чета за различните учения и един ден просто написах в търсачката съвсем съзнателно „послания от Исус“… и познайте какво ми се отвори – Писмата НА ХРИСТОС след 30 минути четене бях зашеметен… разбрах, че съм открил отговорите на всички въпроси… Бях чел някъде, че когато ученикът е готов идва учителят ! А сега след месеци откакто чета Писмата нещо ми светна… Дали онази натрапчива мисъл да прочета нещо за Исус не е било внушение от Христос ??? Чак настръхвам докато пиша това!

Всеки разбира Писмата по свой начин… Аз мисля, че Христос набляга върху ОСНОВНИТЕ-ФУНДАМЕНТАЛНИ ИСТИНИ за битието… Той казва – „Има толкова много да учите, че не знам от къде да започна…“ Той ни показва плевнята Ние сами трябва да намерим вратата !!! Силно впечатление ми прави естеството на създателя и изцеленията и управляването на елементите на Христос !!!

Разбрах и друго за себе си… Егото ми ме е СТИСНАЛО здраво и не знам как да се освободя ? … Усещам кога то говори, хващам го в крачка, но не мога да го контролирам… Понякога като чета Писмата ме залива едно много топло чувство и започвам да разбирам поне малко на кое казват БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ… Жалко, че трае кратко, няколко часа… Но неусетно Егото ме дърпа надолу (мисля, че вече усещам вибрациите когато паднат ми става зле и Егото започва да мърмори за всичко). Не знам дали имам напредък или не, но се опитвам да се контролирам ! 07.09.2016

Ж. Ж. Аз ще съм кратък… Тези текстове са най вдъхновяващото нещо което някога съм чел !!! С всяко ново препрочитане осъзнавам нещо ново… Трябва не просто да четете, а да се потопите в текстовете !!! 04.08.16

ЕМУЗАРА: Всичко в думите, изпъстрили страниците на тази удивителна книга е пропито от състрадание към човешките същества изгубили пътя, отвеждащ до истината, даряваща вечен живот. Малко по твърдо звучи написаното, но така и трябва. Всички до една или друга степен изпадаме в затруднени моменти, чувстваме се объркани, изгубени, понякога дори ни се струва, че целият свят ни е обърнал гръб. В твърдостта на посланията на Христос лишени от съчувствени и милозливи думи е скрит един вълшебен ключ. Ключът към най-древното знание, което уж било укривано от хората.

Моето лично мнение е, че дори и да са изопачени някои факти от историята, че дори и да са имали за цел да манипулират човешкото съзнание, че в каквато и форма да е бил представян Бог-ИСТИНАТА-винаги е била пред нас.

ОБИЧАЙ БЛИЖНИЯ ТАКА КАКТО СЕБЕ СИ !!!!!!!!! ЧУВАТЕ ЛИ ХОРА?

Да се обичаме един другиго, както обичаме себе си. Но дали можем ,дали някой някога ни е учил какво изобщо означава това? Аз като човек практикуващ холистични методи за изцеление на различни заболявания непрестанно се срещам с хора, които не са научени да се обичат. Всички страдания, с които е бил белязан живота ни до сега произтичат от неспособността ни да се обичаме. Живеем в огледален свят, в който всичко рикошира върху нас самите.

Толкова е просто ,че ни става страшно. ВСИЧКО във Вселената е подчинено на вселенските закони основаващи се на полярността,привличането и отблъскването. ВСИЧКО съществува в безусловен закон и ред. Сингулярността е нашата истинска природа. Христос ни дарява с един напълно обновен завет и който има уши да слуша. Това негово осъвременено послание е като вързопче с вълшебни семенца. Който иска, нека си обработи земята, нека да посее и внимателно да обгрижва посятото! И най-главното е!!!!!

НЕКА ИМА ТЪРПЕНИЕ! НИТО ЕДНО ПЛОДНО ДРЪВЧЕ НЕ ДАВА РЕКОЛТА НА ПЪРВАТА ГОДИНА.

Щастлива съм да споделя с Вас,че аз лично вече имам реколта, макар и оскъдна, но е факт. И не смятам да се отказвам да вървя в Христовите пътища. ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ Е ПЪТЯТ И ИСТИНАТА И ЖИВОТА! Бъдете благословени и се обичайте! 26.07.2016

М. Л. Поръчах си книгата за Коледа. Мислих,че ще я прочета много бързо, като роман. Четох я шест месеца. Исках да попия всяка дума. Осмислях всяко изречение. Исках да я наизустя. Не искам да подчертавам мъдростта на тази книга, тя е несъмнена ! Тук се съдържа смисъла на живота ни, на цялото човечество, което без да се замисля, безразсъдно руши устоите на цялата планета, дори не само с грандиозните проекти на обезумели и алчни печалбари, но и на съвсем дребни в човешки план неща, като човешките взаимоотношения, например, които са толкова важни за устойчивата структура на планетата, колкото и за оцеляването на личностните ни взаимоотношения. Тази книга е съвременната Библия, настолна книга от която се нуждаят толкова много модерните хора.

Когато бях дете, четох някъде, че Бетовен цял живот е чел една, единствена книга и тази книга била Библията, тогава се питах, какво толкова има да я чете!? Тогава не знаех,че това е книгата на живота.

Ако някой има достатъчно силен аргумент да опровергае написаното, нека го направи. Тези силни думи могат и трябва да ни провокират не само да се замислим, но и да осъзнаем как с начина си на живот сами режем клона на който стоим. 19.07.16

Р. Й. Дълго време се лутах в искрените си търсения за духовен напредък и наистина извървях доста дълъг път /според моите представи/, за да дойде точния момент, в който да срещна своя УЧИТЕЛ – и то какъв учител само! Сега разбирам, че всяко чакане си струва, ВСИЧКО от което се нуждаем идва в най-подходящия за нас момент – единствено и само тогава, когато сме наистина готови. Точно затова трябва да предадем своята Човешка воля на Неговата, да Му се доверим напълно – нашият ограничен човешки ум не може да знае кое е най-добро за нас ? Бъдете благословени, приятели, ЩАСТЛИВА съм, че ви имам! 29.06.16

Ю. Н. Скъпа Р…, и с мен е така. Много години четох и изучавах книгите на различни духовни учители. От всеки усвоих това, което ми е най-близко като енергетика. Попаднах на автор , с който не чувствах близост и група, която нямаше общо бъдеще. Останах спокойна, защото вече бях научила най-главното. Останах и в очакване да се случи нещо различно. И тогава ме намериха „Писмата на Христос“, групата и всъщност Учителят ми, Който очаквах да се появи вече в живота ми, ме пое. 29.06.16

Когато Писмата ме намериха и се включих в групата в средата на февруари 2014 г., тя наброяваше сто двадесет и …члена . Усещам още вълнението, което изпитах когато се запознах с Писмата и страстта , с която се нахвърлих да ги чета. Сега страстта е заменена с органичното желание психиката и физиката ми дълбоко да поемат всяка дума в Тях, да осъществя непоклатима симбиоза между ментално, емоционално и физическо тяло, между мисли, думи и дела.

Това, че групата се подкрепя от 1000 души е прекрасно! Радостно е това Глобално Знание да е достояние не само на повече хора, а именно на тези, които органически имат нужда от него. Благодаря от цялото си сърце на Христос, че ни събра и обедини! Благодаря, че с Негова Помощ се събрахме в едно живо пулсиращо цяло – ФБ групата „Писмата на Христос“! 07.06.2016

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 14)

А. А. И аз намерих Писмата преди 2 години. Какво откритие само! Потърсих едно мое изказване за тях няколко месеца след като влязох в групата, защото сега важи в още по-висока степен… „По своя път винаги съм се опитвала да чувам вътрешния си глас, когато търся отговори на въпросите си за Битието, за Сътворението и за начина, по който мога да издигна съзнанието и вибрациите си. Също като много други, и аз прерових доста различни учения и религии в търсене на Истината, но все се оказваше че не мога да приема всичко, а само отделни елементи, за които вътрешният ми глас казваше „Да, това е Истина“. В медитация също търся отговори и често ги получавам – като знание или като картина. В момента, в който срещнах Писмата, вече бях сглобила някакъв пъзел (с липсващи части), но не намирах автор, учител, религия или каквото и да е друго, където моят пъзел да се вписва изцяло. Да не говорим, че изобщо не вярвах в нашата християнска религия, а още по-малко – в православната църквата като институция, дори се бунтувах срещу генералната идея „Бог е наш Отец и ни обича, но зверски ни наказва, когато съгрешим…“

После всичко се наводни с нови движения, религии и учители. Спрях да чета, с изключение на това, което интуитивно усещам, че ще ми бъде полезно. А и него приемах избирателно – само това, което не се сблъсква с разбиранията ми, а ги надгражда.

Докато четях Писмо 1, си казвах постоянно „Да, това е Истина. И това, и това, и това… Знаех си, че Христос не би казал/направил това…“ и т.н. Бях намерила пъзела си и то с липсващите му части Толкова се развълнувах… Усетих топлина и закрила, усетих трептящата Любов навсякъде около мен.

Сега, когато изпадна в трудна ситуация, се питам „Какво би направил Христос? Какво би казал за това?”, сещам се за групата, сещам се за участниците в нея и ми става по-леко… И Писмата, и групата вече са важна част от живота ми…“ 07.06.2016

С. С. Скъпи приятели, искам да споделя с вас нещо, което се случва с мен напоследък.За кой ли път чета Писмата – вече нямам представа… Спряла съм да ги броя! Но отскоро където и да отворя и щом прочета 1-2 страници, започва да тече енергия – много топла. Усещам я! Толкова е хубаво -чак не ми се затваря книгата! Не съм наясно какво точно се случва – дали аз я привличам или самата книга е заредена с енергия? Но каквото и да е – просто е прекрасно! 07.06.2016

М. Г. Много съм благодарна за откриването на „Писмата“. Предполагам, че всеки достига до момента на истината тогава, когато е готов, но веднъж достигнал до нея, няма връщане назад. Много години търся, чета, оценявам, но, както се изрази майка ми, „цял живот съм чакала точно това познание“. Намирам много общи неща в усещането на Христос за възприемането на Божественото. Още от дете съм си задавала въпроса, защо след като Бог ни обича има такива бедствия, нещастия и мъка…?! Много пъти се опитвах да прочета Библията, но така и не успях (освен детския вариант, когато бях дете и се разпространяваше тайно). „Писмата“ свързаха всичко, което научих от книги, семинари и обучение. Дадоха завършен образ и осмислиха всичко. Благодаря на хората, които ги преведоха на български и ги направиха достъпни за всички нас, които не ползваме английски език. ПОКЛОН пред всички вас за огромния труд!

М. Г. Мисля, че Христос наистина най-сетне възкръсна, но не както другите си го представят. Възкръсна истинското слово на Учителя… като се има предвид, че е било погребано 2000 години. Ето, най-сетне той се върна на земята и отново ни дава шанс за различен живот. Дано скоро го проумеят много, много хора. 30.04.2016

Т. С. Благословени сме ние, мили приятели, които сме прозрели, че култът и преклонението пред инквизиторски и мъченически образи е възможна, само при липса на разбиране и сляпо следване на традиции и догми. Но как другите ще го разберат? Как може от един такъв образ с това разпятие (от което всяка чувствителна душа би потреперила от ужас) да се провокира, предразположи и роди любов? Кой иска все още да вярва на безумието, че пролятата Христова кръв е очистила всичките ни грехове? Логично е, че ако беше така, сега Царството Небесно трябваше да се изявява тук на Земята във целият си Блясък и Любов. Не разбирам, ако някой не може да го проумее, че е логично.

„Не ставаме просветлени, като си представяме фигури от Светлина, а правейки тъмнината съзнателна“. К. Юнг.

Да не говорим, че в образа на разпятието има единствено тъмнина – безумието на човечеството от подобна жестокост. Затова на поздрава „Христос Воскресе“ – „Воистина Воскресе“, който се използва досега, аз бих отговорила така: „Христос възкръсна със словото си“. Нека в любов да се възкресят и нашите души и дела“. Блажени тези, които не са видели, но са повярвали. 29.04.2016

М. Д. Първо прочетох на един дъх са „Писмата на Христос – Послания“ (чета ги от таблета и ми се видяха много 284 страници на „Писмата на Христос“). Прочетох и тях, преписах молитвата, търся начин да ги отпечатам – все ми се струваше, че има много повече от онова, което е в Библията (както сам казва Христос – най-четената книга в света) – за мен тя бе само скелета и на непросветените се дава малко. Молех се Бог да ми се открие,но не знаех как се медитира. Чела съм Това, което и Той спомена – представяш си музики, но вътрешно не бях убедена и пак се молих – трябва ли да се медитира и как. Това, което е от Бог да ми се открие и като четиво, а ако не е Божие дори да чета нещо, да се изпари и да не достига нищо, което не е от Него. Радвам се и се моля Бог да отвори духовните очи и уши на всички ни и на деца и внуци на всички по цялата Земя. Ще дойде ден, когато Божествената любов ще възтържествува, за да живеем с обич, мирно, щастливо, изобилно с божественото умиротворение, изпълвайки Божието повеление. Като придобием Христовия ум и мъдро да се обхождаме помежду си за Прослава на Великия, съвършен Творец и наш любещ Баща. Бъдете благословени, единни, обичливи, мъдри и красиви, душевно, морално, силни и здрави за прослава на Всевишния! Поклон на чистото Му и Свято Име! Бог с нас! Амин! 27.04.2016

Р. Й. Неотдавна ми попадна Библията и, искрено ви казвам, не съм я отворила. Не защото не искам, просто имам вътрешно усещане за изкривена истина. Това е мое мнение. Откакто се запознах с Писмата (вече няколко пъти ги чета), моят вътрешен свят се промени. За мен тези Писма са докосване до най-дълбокото душевно състояние на искреност и любов, дори дъхът ми спира, докато ги чета, целият свят спира да съществува. А това докосване до Христовото учение, тази изключителна възможност да ти се разтвори цялата истина за Извора и сътворението, за Божественото Съзнание до най-малката подробност и представено по най-възприемлив начин за всички нас, едва ли може да се нарече ЛЪЖЕХРИСТ! Аз лично се прекланям пред възможността да се докосна до тази светиня и съм щастлива, че открих Писмата. 21.01.2016

В. Д. Писмата – най-доброто, което някога съм чел! На най-достъпния език! И почти всичко е казано на едно място, което трябва да знае човекът, желаещ да тръгне по Пътя! Прекрасен „пътеводител“! Остава само да го практикуваш и да се радваш на резултатите от това. Аз лично вече бера (макар и не много) първите плодове от практикуването му. Едно нещо се познава дали е истинско, след като го приложиш и видиш, че работи, другото е суеверия и чужди внушения. 02.01.2016

В. Х. Може да звучи пристрастно, но Писмата наистина са най-ценният дар в живота ми. Те промениха и продължават да променят същността ми, като ми дават нова визия за цялото творение и нов начин да приемам света около себе си. В най-тежките си моменти, те бяха „приятелят“, който изцяло допусках до себе си и който неусетно ми даваше сили да се изправя. Сигурна съм, че за повечето от нас тук Писмата действат по същия или по сходен начин и много се радвам, че ставаме все повече. 15.12.2015

В. Ж. Здравейте на всички! Да, О., такова е и моето усещане, когато ви чета – че съм си у дома, говоря с най-близките си хора и мога да споделя всичко! След години четене на духовна литература, разбирам, че придобитото Знание е ласкаело егото ми, но не ми е помогнало да разреша проблемите си! Писмата са тези, които ме накараха да се взра в себе си и да започна да се наблюдавам отстрани. След първите реакции на екстаз, у мен настъпи объркване – не мога да спя и мисля ли, мисля… Всъщност, разбрах, че години аз съм се молела на Христос като на Бог, благодарила съм му, уповавала съм му се и той винаги ме е чувал, утешавал… Чудесата в живота си пак с него свързвах! А е трябвало само да благодаря за Пътя и Истината, да се моля на Божественото Съзнание. Така излиза! Е, това не е грях, но трудно се излиза от тоя коловоз! Не съм религиозна, но на големи Празници винаги ходех на църква да запаля свещи за живите и за тези, които не са между нас. Сега в навечерието на Рождество Христово не знам как ще постъпя. Мисля си за Света Богородица, за българските светци, чиито имена носим и също споменаваме с молитви. Мисля си за храмове, манастири и икони, пред които стават чудеса, защото те не са построени на случайни места, енергията в тях е друга. Тя създава мистиката… Ето, такива мисли не ми дават покой и се моля за истинско просветление, та дано намеря отговорите! Дали с всичко сме били манипулирани, не знам, но вярвам, че ще намеря пътя и дано видя Светлината! С обич! 14.12.2015

М. Г. Здравейте, приятели, и от мен. Когато съвсем неслучайно попаднах на Писмата и влязох в сайта, за да си ги сваля, усетих с цялото си същество една необикновена радост. С нетърпение и с отворено сърце ги прочетох, усещайки веднага енергийното присъствие на Христос. Трудно ми е да опиша блаженството и екстаза които изпитвах, когато ги четях, защото в тях открих отговорите на всичките си въпроси за духовната ни същност. Никога не съм била религиозна, но винаги съм търсила ТВОРЕЦА и божественото вътре в мен. Медитирах и се молех по свой собствен начин, без да се придържам към някаква особена техника или духовно учение. Бягах от всички схеми инстинктивно. Ето защо, когато попаднах на Писмата, учудването ми бе толкова голямо, че приех и повярвах веднага и безусловно, че идват от истинската същност на Христос. Благодаря ви от все сърце, че ги разпространявате и така все повече хора могат да се събудят и заживеят истински духовен живот. Намерих Писмата на италиански език и ги свалих, за да може и моят съпруг да ги прочете. С него сме си сродни души и той също реагира по същият начин като мен. Обсъждаме ги заедно. Започваме да откриваме, осъзнаваме и коригираме недостатъците си. В трудни ситуации се оставяме в ръцете на БОЖЕСТВЕНОТОТО СЪЗНАНИЕ и се осланяме на неговата подкрепа и помощ. Благодаря ви още веднъж! Обичаме ви! Поздрави от Италия! 14.12.2015

В. Ж. Прочетох „Писмата на Христос“ и разбрах това, което подсъзнателно винаги съм знаела… Чета я и благодаря за Просветлението, което ми дава! Години се молих да го получа! Винаги, когато си помисля, че едва ли не всичко съм изчела, се появява новото! Но „Писмата на Христос“ за мен се оказаха отговор на всичките ми молитви! Просветление, Озарение! Взрях се в себе си и видях неща, за които не съм и подозирала! Чак се засрамих! И започна разкаянието, вътрешната Промяна… Дълъг е Пътят пред мен, но вървя по него с Вяра и Смирение! Благодаря на Божественото Съзнание, че ми ги прати! Това е Истината, Пътя и Животът, както казва Христос! Още веднъж благодаря, че ме приехте в групата! Чета дискусиите ви, анализите ви и го споделям със сърце и душа! Д., мисля, пише, че години чете Писмата… Аз 3-ти път, но всеки път откривам нови истини, сякаш написани за мен, сякаш Христос лично се обръща към мен и ме прегръща!.. Изпрати ми толкова сродни души във ваше лице… Чудеса са за мен сбъдването на молитвите ми! С обич, Любов и Светлина за всички! 28.11.2015

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 15)

Т. С. …за мен това наистина е новата библия, защото я чувствам така със сърцето си. Библията досега, която съм се опитвала да чета, никога не успя да ме вдъхнови да я прочета цялата – дали защото в голяма част от нея е писано по начин, по който моят мозък не можеше да асимилира, или не съм била готова – не знам, но тя си остана непрочетена. Само пасажи от тук и там. Но когато попаднах на „Писмата на Христос“, еуфорията и вдъхновението бяха факт. Най-сетне имах много от отговорите за това кои сме ние и какъв е смисълът на битието. Жалко само, че няма по-прецизен отговор какво става с душата след земния ѝ път. Може да има продължение на писмата и така, ако Христос е решил ще стане достояние за търсещите ни души… А по повод Книгите на Майкъл Нютон – чела съм, но все нещо не ми достига. За църквата като инситуция съм на твоето мнение. И преди да чета „Писмата на Христос“ съм ходила в тях, за да се уединя по някакъв начин и да се моля по своему в тишината на храма. А що се отнася до свещениците, винаги съм усещала някакъв страх и дискомфорт от всички заучени церемонии и бръщолевене, без да разбирам почти нищо от езика и песнопенията, които не можех никога да разбера докрай. Но за Светиите и най вече за Майка Богородица не съм готова да ги отрека, смятайки ги наложени от църквата. Преди години в много труден период за мен, сънувах послание от Майка Богородица и то стана факт. Зная, че ако трябва да науча повече ще ми се даде, затова ще продължа да търся. Радвам се, че тук на тази трибуна можем да споделяме всичко, защото не са много хората, които се интересуват от пътят и целта на душата. Ако греша, моля за извинение, но за 15 години живот в чужбина, все още нямам антураж от хора, които се вълнуват от всичко това. Затова – БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИЕ, КОИТО МИ ПИШЕТЕ, ВИ ИМА! 10.09.2015

Р. Й. Прочела съм много книги на духовна тематика – от 2011 година насам чета ли чета. В началото доста неща ми бяха чужди и неразбираеми, но вътрешно в себе си исках да продължа своето духовно развитие. Никога не съм била религиозна, защото не съм вярвала нито в написаната по този начин Библия, нито на някакви църковни канони – интуицията ми винаги ме е напътствала към духовното ми извисяване. Вървейки по този път, откривах за себе си нов начин на мислене и възприемане на света около себе си. Но всичките ми познания от стотиците книги, които прочетох, не ми даваха истинското вътрешно усещане за духовно учение. Едва сега, след като започнах да чета Писмата, мога с чисто вътрешно усещане да кажа, че намерих своята истина за духовното си извисяване и разбиране за това, на което Христос ни учи. Благодаря!!! 30.07.2015

Х. Б. „…От 10 години търся Светлината – както се казва – и в Писмата намерих събрана есенцията на всички учения, които съм чел. Тук е херметизмът; терминът „Баща-Майка“ ми навява мисълта за сефирите Хохма и Бина в Кабала. Наистина Писмата трябва да се изучават задълбочено и наистина да се медитара върху тава познание, за да се възприеме то с дълбините на сърцето. Може би това е бил и начинът на изучаване на Божественото от раннохристиянските гностици. Като такива, носители на Светлината са били и богомилите, които са били много дълбоко запознати с христианските мистерии…“ 22.07.2015

Х. И. Искам да кажа, че четейки Писмата на Христос, усещам как мощен прилив на енергия нахлува в тялото ми, до такава степен, че направо тръпки ме побиват и сълзи от радост се стичат. Така че за мен тези Писма са истината. Те са Благословия и истинско Просветление за нас хората. Благодаря на всички хора взели участие при издаването на книгата Писмата на Христос. Обичам Ви сърдечно!

Х. П. …Писмата са много силно светещ фар към новите полета на изследване, в които се насочваме и аз наистина благодаря на Христос за тях. 9.06.15

Скъпи приятели, четейки публикуваното за случилото си с Христос, се сещам в този момент, че този разказ съвсем не е случаен. Той ни припомня как се е опълчил срещу една социално-религиозна система, която е потискала обикновения евреин. Срещу тази система „на неправилно мислене – погрешно мислене, създаващо нещастия, бедност, болести и мизерия“, Христос е бил готов да проповядва, докато се промени съзнанието на хората, като е бил готов да умре на кръста. За какво четем тези редове? Само за да попълним банката от лични знания ли? Взимаме ли си поука от прочетеното?

Сега, скъпи приятели, дали животът на хората е по-щастлив, по-спокоен, по-мирен от тогавашните христови времена? Не ни ли подтиква Христос да се събудим и да се опитаме да се променим чрез неговите Писма. Не ни ли дари Писмата, защото вижда, че човечеството тъне в тъмнина, болести, мизерия, войни и духовна нищета. Не е ли дошло време, променяйки себе си, да дадем шанс и на децата си да изразяват Божественото Съзнание по начин, по който на нас ни е бил отнет. Ние искаме промяна, а какво всъщност правим за тази промяна?

Думи, думи, думи… Не, само с думи, нещата няма да станат. Пасивността и отлагането е пагубно. Промяна в мисленето, промяна в действията, нов подход към децата ни у дома, на улицата в образователната система, навсякъде. Нека станем модел за подражание на децата. Този е пътят да скъсим времето за настъпването на новите радостни времена на планетата ни. За себе си аз избирам този път. 5.06.15

По повод завръщането или по-скоро присъствието на Христос сред нас в това материално ниво. Не, няма да казвам, че съм го виждала с физическите си очи, просто защото наистина не съм. Но признавам – не изпитвам необходимост да го видя по този начин. Има обаче нещо по отношение на него, или поне така си мисля, че става въпрос за неговото съзнание, което бих споделила на тази стена с вас.

За разлика от тези, които са го виждали с човешките си очи – аз разговарям с Него. Има моменти, в които Той няма нищо против да се включи във вибрациите на съзнанието ми и да проявява там своите отговори. Това става обикновено когато съм в силно емоционално състояние и стигам дотам, че дори започвам да споря, да упорствам и да настоявам. Когато разказвам на близките си за случаите на мисловен контакт с Него, обикновено им казвам – „пак се скарах с Христос“

Предполагам, е пределно ясно, че няма как да се „скарам“ с Христос, а просто аз съм емоционалната или изпадам в променено състояние на съзнанието, четейки Писмата, а Той ми отговаря по най-умиротворяващия начин. Не съм записала досега нито един мой разговор, но ако се случи отново – дано да го направя.

И да, ще кажа кога се обръщам към него. Когато текстове от Писмата не са ми ясни, когато усещам, че има твърде много в думите му, а той е бил пестелив и не го е казал, защото в дадени текстове ме третира като „първолак“, а на други места ме счита за „академик“. Защото често откривам зад текстовете още и още, а аз като човешко същество не бръквам в себе си да намеря отговора, а търся наготово и питам. И не само че питам, ами и оспорвам. В тези редки случаи на контакт, когато изпраща отговорите директно в моя ум, аз излизам умиротворена, щастлива и успокоена.

Давам си сметка, че ако наистина тези отговори съм получила от Него и Той ми въздейства по този начин, само с кратки мисли, какво би станало с мен, вибриращата все още на твърде ниски човешки енергийни честоти, ако се появи със своята мощна, чисто духовна космична енергия до мен. Вероятно би ме разпилял на милиарди атоми (после да се чудя как да се събирам). 2.06.15

Х. П. Много хора съзнателно или несъзнателно са променили и променят постоянно психичните си нагласи в положителна посока. За мен човечеството вече е в другата половина на „игрището“ – може с 1% „доброто“ да надвишава „злото“, но то вече е с повече „гласове“.

Светлината стремглаво навлиза в мислите и телата на хората. Има най-различни източници, с които да си помогнем за промяната на индивидуално и колективно ниво. А сега вече с Писмата колебанията и страховете би трябвало напълно да се оттеглят от нас по простата причина, че знаем как да изменим, повишим, личната и колективната вибрационна честота на духовност.

Затова, Приятели, за да се избегнат всички страховити сценарии, предвидени не само в Евангелието, предлагам – не се взирайте във филмите на ужасите, а гледайте и създавайте красиви постановки, композирайте в съзнанието си нови взаимоотношения и ги реализирайте в живота си по най правилния начин – чрез ИНТЕЛИГЕНТНА ЛЮБОВ. 28.05.15

Н. Ш. Писмата И ПОСЛАНИЯТА НА ХРИСТОС – това е Учението, на което реагира всичко в мен – разум, сърце, дух, душа, тяло – всичко което съм!

Не се появи никакво съмнение, просто Знаех, че това е моят Път – този, който с желание и удоволствие искам да следвам, който ще ми разкрие така жадуваната Истина. Път, по който с лекота се движа, без умора, без страх, без да се двоумя. Път, който е зареден с Любов към всичко и всички. Безценни са знанията и насоките. Не бих ги заменила за нищо друго. Този Път, който съм поела, успя да донесе спокойствие и хармония на душата ми! Благословени бъдете всички! Благодарна съм на Христос, че въпреки човешкото предателство, Той не се отказа от нас!!!

…Аз, наистина се чувствам разкошно. Ще опитам по друг начин да ви кажа точното си чувство – познато ли ви е усещането, когато сте Абсолютно Уверен, когато отвътре почувствате трепета на Истината, топлината, която се влива в момента на осъзнаването, че сте преоткрили себе си, едно велико блаженство… Непоклатимата Вяра в Исус Христос, …ето това е, което ми дава безстрашие и сила! 5.05.2015

Е. Н. Само до неотдавна в моментите на спадове бързо влизах в режим на самообвинения и самоомраза. Никой в живота ми не ми е пакостил така, както аз самата го умеех. Благодарение на Писмата започвам да се обичам и съм много по-търпелива към себе си. От години ме измъчваше този проблем; молех се…. не знаех как да го постигна. Обкръжението ми си е същото, но аз вече живея по-щастливо. Споделям го искрено. Сега в дните на спад автоматично се сещам, че колкото и зле да се чувствам, винаги е повече това, на което да съм благодарна. Чувството за самота ме напусна – вярвам завинаги… 27.04.2015

Е. В. Винаги съм усещала истината, която блика от тези Писма, докосвали са ме, усещала съм ги и това особено силно се затвърди след едно предаване по телевизия СКАТ ОТ 21 .03.2015 година, в предаването Паралакс на Касабов. Гостът беше много ерудиран и смел човек, който сподели много истини за живота ни сега. Накрая той 3 пъти препоръча да четем в нета Писмата на Христос, за които каза, че идват от високите нива, предава ги духът Христос, пребивавал и в тялото на Исус , а за приемането им една жена от Англия е била подготвяна 40 години. Сега, когато стана разделянето на хората на два потока напълно подкрепям откъса от 7мо Писмо, просто , защото наблюдавам същото около себе си. Хубавото в случая е, че всеки има право на избор да се преориентира на коя страна би искал да отиде, защото момента за това е настъпил… Светъл ден на всички! 31.03.2015

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 16)

Т. А. От първия миг, в който се зачетох в Писмата, разбрах, че това е нещото, което отдавна търся и чакам; обещаното от мистици и просветлени души – Линда Гудман е една от тях, за безсмъртието на душата, за истината за Христос – липсващите страници от живота му, както и уверението, че Ти, читателю, ще бъдеш свидетел на това…Навлизането в Писмата надмина собствените ми очаквания, защото от информация за живота и делото на Христос – които очаквах – аз получих ръководство как да живея оттук нататък, как да се изградя наново, та аз да се харесам, каква е мисията ми, защо съм тук…С всеки следващ прочит и с всяка следваща медитация усещам движещата се енергия в тялото ми…виждам промените в заобикалящата ме среда, т.е. всичко, което Христос ми е обещал, се случва…в движение…

Кога и как да изпитам съмнение? Единствено ако нещо не мога съвсем да разбера, давам си кураж да постоянствам и че щом съм готова – отговорът ще дойде…Вики отговаря на въпроса както и аз бих отговорила – за „Аз“-а, его-то и душата. А може би „Свръх Аз“-а е онзи, който има поглед върху различните ни „Аз“ -ове? И там егото не управлява, там нашата истинска същност пребивава в по-близък контакт с БС и помага на ето-тата в отделните ни проявени азове, па белким накрая успеем да осъществим скока. 25.03.2015

К. П. Писмата са „входната врата“ за света, към който сме се запътили. Аз искрено вярвам, че ВСЕКИ в даден момент ще прекрачи този „праг“ и тогава… О, тогава наистина ще види истинското съдържание на Светлината, която е толкова сияйна, че дори няма да има мисъл за съжаление за отминалото, напразно пропиляното време в лутане и обезсмисляне на съществуване. Вечността е необхватно понятие! Ние сме това, което сме и дали ще останем в ниските вибрации още хиляди и хиляди години или още СЕГА ще се измъкнем от тях, е въпрос на осъзнаване, къде същността на душата ни ще се разгръща в пълния си потенциал. 16.11.2014

В. К. Всички ние сме различни индивидуалности /индивидуализирано Божествено Съзнание/ и вървим по собствен път с различни преживявания, опит, грешки…С израстването си съм осъзнала, че това, което възприемаме като трудности, мъки и страдания са следствия от наши мисли, емоции, действия от този и минали животи и уроци, които трябва да научим, за да се придвижим напред или те ще се повтарят, докато не се поучим. И това зависи единствено от нас… Уча се и до голяма степен успявам да приемам всичко с усмивка и благодарност Ще споделя, че не съм имала съзнателно търсене и запознаване с други духовни материали освен Библията. Запознаването ми с Писмата на Христос стана „случайно”, всъщност няма нищо случайно, всичко е в Ритъм, Закон и Ред на Божествения Живот и нивото на съзнание, което сме достигнали до този си момент. Писмата ме поведоха по Христовия Път, защото интуитивно с прочитането на първите няколко изречения разбрах без съмнение, че това е моята Истина и това е словото на Христос. Живота ми започна целеустремено да се променя във възходяща посока. Виждам проявлението на мои мисли, утвърдени като мечти в моето съзнание още от детските ми години, виждам и проявлението на Христовите думи в живота ми и този на близките ми, като същевременно се стремя да не давам контрол на Егото си над моята Божествена същност. Молитвата, медитацията и четенето на Писмата /сега съм на 5 прочит/ са моя ежедневна практика. Усещам Христовото присъствие в/с мен и чувам Неговия глас 16.11.2014

В. К. Любовта става все по-присъща наша характеристика в ежедневието ни. И за мен е любопитно, но усещам, че промените ще са много по-осезателни. Все повече хора ще поемат по Христовия Път. Инстинктивно знам, че Писмата са несравним помощник в духовното развитие и съм щастливка, че внезапно осъзнатото ми духовното пътешествие започна с тях. Знам и че все повече хора ще ги възприемат с отворени сърца. 7.11.2014

Писмата са нашата духовна вода и храна.Те ни дават всичко, от което се нуждаем като духовни и човешки същества, да сме обгрижени и защитени, да придобием висша мъдрост и познание, спокойствие и мир в сърцата си и излъчваме БезУсловна Любов. Контактът с Христовото Съзнание става много бърз, неусетен и силен, често и без да се търси целенасочено…просто ей така разхождайки се в парка… Нямам думи да опиша това блаженство и безгранично щастие… 10.10.2014

А. A. За връзката между Христовото Съзнание и Писмата на Христос… О да, със сигурност се установява връзка, и то, както се казва в Писмо 7, всеки път все по-силна. В началото усещането ми беше на радост и вдъхновение, че съм намерила това, което в пълна степен отразява убежденията ми. Сега, докато ги чета, сякаш съм в транс и изгубвам представа за времето – 2-3 часа минават като миг… 09.10.2014

О. Х. …За тези, които от много скоро четат Писмата да подчертая, че тази „връзка“ се осъществява много постепенно и неусетно. Просто в един момент ти се струва, че нещо „има“, по-късно се появяват все по-ясни знаци, после започваме да усещаме една нова хармония в нас и около нас, към която ни се иска да се придържаме… И най-вече, всичко това е изключително индивидуален процес, зависи, струва ми се, от личното състояние на всеки. 09.10.2014

К. П. Един мой приятел, вдъхновен от Писмата на Христос, е написал вчера това стихотворение. С удоволствие го публикувам на нашата страница.

АНТИХРИСТ (П. П.)
Предаваме те всеки ден,
не всеки ден докосваме ти кръста,
гнои си раната във нас, във мен,
разяжда ни отвътре.
Продаваме те всеки ден,
окото все към чуждото ни гледа,
за трийсет сребърника и един овен
продадохме си и съседа.
Търговци сме си всички днес
търговците дошли във храма,
кълнем се в честност,
а без чест живеем си отдавна.
А ти ни гледаш все така
смирен от своята голгота,
за греховете сторени от нас, от мен,
дал си бе живота!
Но кой да чуе твоя глас свещен,
когато кръстим се накриво,
дори грехът ни да е опростен,
стъпваме си пак на гнило.
Предаваме те всеки ден,
не всеки ден докосваме ти кръста,
макар да знаем, че след теб,
малцина ще възкръснат!
19.04.2014

Н. К. Много дълъг път изминах през годините на търсене и съмнения. Същите въпроси които не са ти давали покой, ме измъчваха и мен. Постоянно търсеща отговори във религията, в духовни книги, в разговори с мои приятели не ми даваха просветлението, което така силно желаех. Вече знам, че пътят не е свършил. Той едва сега започва и съм сигурна, че когато го искаме със сърцето си Вселената с много Любов и много нежно ни насочва към Истината. Едно голямо Благодаря на Писмата на Христос!!! 09.08.2014

К. П. Достигнала си до голямата Истина Х… и добре си я осъзнала. Ние всички долу горе сме като теб. Дошли сме тук с определен багаж, взет от тук от там. Стъпили сме на някакви знания, но с напредване на времето постепенно ги заменяме с реалността от извора, дарена ни от Христос чрез Писмата. За мен лично, Писмата са „новото Слънце“, което ми даде старт за нов живот. Осъзнавам благотворната промяна не само аз, но и моите приятели ми казват, че има нещо ново, хубаво и привличащо в мен. 09.08.2014

В. К. Ще споделя, че усещам Писмата НА ХРИСТОС като Новото Свято Писание, което ще ни даде ясни напътствия как да живеем по-добър и щастлив живот в нашето съвремие и отвъд него. И да отбележа, че Писмата идват от Извора. Прочела съм веднъж Стар и Нов Завет и повторно Новия Завет, уважавам Библията. Но смятам, че тя е съставена от исторически факти, на които не можем да се доверим абсолютно, като се има предвид разликата във времето; тя е пророчества, които са се случили вече – нейния завършек “ Откровение на Йоан“ е ДНЕС. От тук нататък какво се случва…?! ХРИСТОС ДОЙДЕ ЧРЕЗ Писмата и докосва всеки от нас, който е готов да го приеме 08.08.2014

О. Х. …За Писмата, ако мога да съм ти полезен – лично аз си дадох сметка за мащаба на прочетеното чак след 6-то Писмо. Вече се бях запознал с Корана, Кабала и др., както и Новия завет, разбира се. В случая се опитвам да подчертая единствено важността и нивото на Христовото познание. Не говоря умишлено за Вяра, а за Ниво. Един приятел беше споделил, че е повярвал чак след 3-я прочит… 08.08.2014

В. К. …Доста страдания и трудности съм преживяла за 30 г., за които съм и изключително БЛАГОДАРНА, те са ме довели до тук. В мен винаги е имало Вяра в Божественото Начало (за мен Христовото и Божественото Съзнание е ЕДНО, както и ние всички сме ЕДНО)…и тази Вяра е вътре в Мен, не е била в църква или религия, тя ми е давала сили да продължа напред и да знам, че един ден всичко ще се промени и ето дойде….Аз преоткривам Себе си, променям се, живота ми се променя и знам, че ми престои само хубаво занапред…С всеки изминал ден съм все по-спокойна, смирена и ЩАСТЛИВА сама със Себе си Сърдечно го пожелавам на ВСИЧКИ. Щастлива съм и от това, че съм извикала усмивката… Да подадем ръка на всеки нуждаещ се и да сторим според възможностите ни, така се доближаваме до Спасителя! Малкото, което съм прочела от Писмата УСЕТИХ точно като ЛИЧЕН РАЗГОВОР на Христос към мен, но и като лично свидетелство за правилния Път, по който вървя и вижданията в мен…И се чувствам преизпълнена с енергия и позитивизъм. 08.08.2014

К. П. Много често съм си задавала въпроса как стават магиите, как стават чудесата? Ами стават! Те просто стават пред очите ни, пред нас, в нас, само че съм била сляпа да ги осъзная до сега. Толкова много информация ни дава Христос, само в тези три абзаца, че ако вникнем по-внимателно, по-съсредоточено, ще открием ФОРМУЛАТА за чудесата в живота ни. Ще открием как да ги правим и как да бъдем полезни за себе си и света около нас. Понякога, не, винаги когато чета Писмата, в тялото ми, в мозъка ми, прониква нова енегия, която честичко не съм в състояние да я побера или усвоя и спирам да чета. Отклонявам поглед и мисъл, защото явно, моя съд, все още не е станал достатъчно гъвкъв да поема толкова божествена информация, че да се разширява и да я поглъща без да усеща напрежение. Но със сигурност и това ще се промени постепенно!

Споделено за Писмата

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)” и 
Страницата на “Писмата на Христос” във Фейсбук
(стр. 17)

А. А. Тези Писма толкова силно резонират в съзнанието ми и толкова точно отразяват същността ми, че за мен те са новата Библия, появата на която Ванга предрече… Продължавам да откривам все повече и повече отговори, да намирам все повече и повече любов в сърцето си… Надявам се тези да достигнат душите на много хора и, ако мога да помогна с нещо в тази посока, ще го направя с удоволствие и любов! 14.06.2014

К. П. Тези, които са повярвали за сега в Писмата са първите малки светлинки, които проправят пътя. Те, светейки на останалите, осветяват и собствения си път. Приемани и отхвърляни, преглъщайки не един път болката от това, че не са разбрани, а често и презирани, тези хора продължават с още по-голяма сила да излъчват светлината на знанията и способностите си, които получават благодарение ИСТИНАТА дадена от Христос, чрез Писмата. Ще дойде ден, много по-близък, за тях, от колкото за останалите, опитващи се също да вървят към просветлението, но за съжаление подхлъзнали се по неправилния път, тези хора ще са първите МОЖЕЩИ И ЗНАЕЩИ, защото ще имат пълната подкрепа от Духовния Свят на Божественото Съзнание. Тази група е създадена за всички, които искат да вървят по Христовия Път, посочен от Писмата. Тази група е само за тази цел и за нищо друго. 05.06.2014

Днес в нашата епоха се използва най-оптималния и безопасен начин, отново да се възстанови знанието, което е било спуснато чрез човека Исус, преди две хиляди години. Този път обаче не идва като човек, който да говори и след това да му тълкуват и преиначават думите, според угодата на политическото и религиозно време. Този път знанието се спуска чрез написани Писма черно на бяло, в които Христос ни казва истини, за да знаем за Творението, за Битието, за нашето съществувание, за това как да променим вибрационното поле в нас и около нас, с цел, да се издигнем и поемем пътя към истинския си Дом. Този път Космичното Съзнание на Христос не избира дванадесет апостоли, които никога няма да успеят да се отърсят от еврейската теология и капани, а ще има хиляди апостоли, които са чули и познават не една религия и са започнали да осъзнават несъвършенствата им. Тези нови апостоли – тоест ние – сме неуспелите с досегашните догматични учения да си помогнем и постигнем по-добър живот, мир на земята и добруването на народите. Писмата ни посочват всичко онова, което спъва индивидуалното ни и колективно духовно израстване! Писмата също така ни посочват с много Любов и търпение, съвсем разбираемо, пътя и начините за Просветлението ни, с цел щастие и преминаване в други по-фини нива на Съзнание. Е, как мислите, кой от религиозните водачи или от политическите управляващи ще подкрепи и благослови Писмата!!?

Да, не са спуснати случайно Писмата в сегашните времена. Цялата планета се променя. Всичко ври и кипи. Много хора са отворили сетивата си, като са станали по-сензитивни и променени в добрия смисъл на думата. Мнозина усещат на физическо ниво различен дискомфорт, та често дори и болка, които преминават точно както са дошли – сами, без медицинска помощ. Аз забелязвам как моите домашни любимци също имат промяна в поведението си. Те сякаш са станали като малки деца. Приемат и разбират информацията безпроблемно и най-важното проявяват двойна по-голяма загриженост за мен. Сега говоря за позитивно променящи се хора и животни. Да, също така забелязвам и много злина, носеща трагедии на хората, но мисля, че ние които променяме/повишаваме личните си вибрации, се издигаме над злото. Аз поне си мисля, като че ли ставам недосегаема за лошите помисли и намерения. Надявам се и други да споделят дали са доловили промени с тях, около тях и т.н. 04.06.2014

Х. П. Аз бях „лутаща“ се Душа! През годините прочетох много писания за невидимия свят. Колкото повече четях, толкова повече въпроси изникваха в мен за духовното, за божественото. Окултните писания, езотериката и ученията на различните религии ме привличаха като магнит. Обаче, вечното „защо“ и „как“ не ме оставяха на спокойствие. Като прибавя и хората, чието самочувствие се виеше до облаците и съвсем назидателно ме обучаваха чрез книгите си, кое е „най-правилното“, ме стресираше и плашеше, защото практическата конкретика липсваше а назиданията (съветите) бяха в изобилие. Те просто нямаха правилния подход към моята, може би, твърде нежна душа. Стигнах до мой си извод. Реших, че истината ще я търся сама, чрез мои долавяния, усет и интуиция.Уви и този път се указа доста дълъг и труден. Аз знаех, че знам, но нямаше кой да ми каже, че знанието, заложено в мен е истинско, правилно и да го дефинира. Природата постоянно ми говореше, но аз не познавах добре нейната реч. До скоро нямаше кой да ми каже, „Х…, продължавай, това е правилния път“. Цялото това пътуване „на тъмно“ приключи в момента, когато се срещнах с Писмата НА ХРИСТОС. Вече НИКОЙ не е в състояние да застане между мен и ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. Аз съм устремена към БОЖЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ и случайните попътни спънки ме правят по-силна и по-мотивирана да следвам Любещите съвети на Христос. В групата съм дошла, за да не съм сама, за да срещна приятели, с които да вървим по пътя и да се подпомагаме с Любов при обсъждането и осъзнаването на Писмата. Искрено се надявам всички вие, които сте в тази група да сте тук със същите намерения и мотивация. 09.08.2014

А. A. По своя път винаги съм се опитвала да чувам вътрешния си глас, когато търся отговори на въпросите си за Битието, за Сътворението и за начина, по който мога да издигна съзнанието и вибрациите си. Също като много други, и аз прерових доста различни учения и религии в търсене на Истината, но все се оказваше че не мога да приема всичко, а само отделни елементи, за които вътрешният ми глас казваше „Да, това е Истина“. В медитация също търся отговори и често ги получавам – като знание или като картина. В момента, в който срещнах Писмата, вече бях сглобила някакъв пъзел (с липсващи части), но не намирах автор, учител, религия или каквото и да е друго, където моят пъзел да се вписва изцяло. Да не говорим, че изобщо не вярвах в нашата християнска религия, а още по-малко – в православната църквата като институция, дори се бунтувах срещу генералната идея „Бог е наш Отец и ни обича, но зверски ни наказва, когато съгрешим…“

После всичко се наводни с нови движения, религии и учители. Спрях да чета, с изключение на това, което интуитивно усещам, че ще ми бъде полезно. А и него приемах избирателно – само това, което не се сблъсква с разбиранията ми, а ги надгражда.

Докато четях Писмо 1, си казвах постоянно „Да, това е Истина. И това, и това, и това… Знаех си, че Христос не би казал/направил това…“ и т.н. Бях намерила пъзела си и то с липсващите му части Толкова се развълнувах… Усетих топлина и закрила, усетих трептящата Любов навсякъде около мен.

Сега, когато изпадна в трудна ситуация, се питам „Какво би направил Христос? Какво би казал за това?”, сещам се за групата, сещам се за участниците в нея и ми става по-леко… И Писмата, и групата вече са важна част от живота ми… 12.08.2014

Н. Г. Благодаря! Писмата на Христос чета отдавна и препрочитам, когато имам нужда, и с радост мога да споделя, че ми помогнаха да си отговоря на много въпроси, да осъзная за себе си Истината, „показа ми се“ на практика, че ние никога не сме сами… Помогнаха ми да преодолея носталгията и самотата и да се чувствам еднакво щастлива далеко от Родината, независимо в коя част от света се намирам… 13.08.2014

Ш. Ш. По повод на въпроса за мотивацията, то аз бих казала, че Писмата ме привлякоха от първата секунда, в която се докоснах до тях и това, което ме караше да потъвам все по-дълбоко и по-дълбоко беше безумното ми желание да разбера нещо по-вече за живота и личността на Христос. В тях той споделя моменти, които както разбирам не са споменавани никъде или почти никъде до този момент. Споделя моменти на своята собствена мотивация, подтикнала го да се превърне в най-големият духовен учител на всички времена. Не е ли много вълнуващо!?… Според мен това да се докоснеш до мислите му и чувствата му, да навлезеш в бита му, да се запознаеш със семейството му, да почувстваш атмосферата на онази епоха, мислите и чувствата на учениците му, реакцията на учениците му в различните моменти е просто едно благословение, бих казала, за всички онези, които четат Писмата… Но това да се докоснеш до личността на Христос…, това е уникално усещане, което усещане трябва да става все по-вече и по-вече достояние на все по- вече и по-вече хора. Що се отнася до мен – до този момент прочетох Писмата само веднъж на един дъх, но знам, че от тук нататък ми предстои истинското четене, което предполага многократно препрочитане и дори може би предполага едно съпътстване и непрекъснат размисъл върху тях до края на живота ми. 05.02.2014

В. Д. Дълго време ме измъчваха ред въпроси, на които нямах директни отговори, а само ми идваха отделни мисли, които дори ме разколебаваха в предишните ми утвърждения. Тези Писма „дойдоха“ в моя живот точно в най-важния момент и ми дадоха СЪВЪРШЕНИЯ, най-пълен и точен отговор. Просто като че ли, моят по-голям и Велик брат Исуса Христа, си е записвал въпроси ми и в тези Писма ми разясни всичко. Сега просто нямам такива, а съм обладан от огромното желание да практикувам казаното в тях. 13.03.2014

Бях прочел много неща от Ошо, Маслов, Щайнер и Учителя, но не свързвах всичко в стройни и задоволителни отговори. Колебаех се непрекъснато и в молитвите си се молех за конкретни отговори. И точно тогава попаднах върху Писмата. След като ги прочетох 2-3 пъти всичко се изясни в главата ми като в „бял ден“. И това което научих от „Писмата“ и всичко, което знаех от преди това, се подреди, като една прекрасна картина. Разбрах, че не съм готов и трябва да започна упорита работа (макар, че не съм спирал да работя върху себе си), но сега трябваше да наблегна на медитацията с „всички сили“, за да мога да направя нужната ми връзка (по силна и ясна) за да продължа, и да се зареждам с необходимата енергия за привличане към „БОЖЕСТВЕНАТА ПРОГРАМА ЗА ПРЕОБРАЖЕНИЕ НА ПРОСТРАНСТВОТО“ (израза е от Диктовките до Маслов). 02.03.2014

Д. Ц. Най-напред, благодаря на Исус от цялото си сърце за всичко, което вече е направил за мен и мои близки. Оставам на колене пред безценната Му помощ! Благодаря също на Христос за тази невероятна възможност, чрез неговите Писма, да придам духовен смисъл на живота си. Да се преборя с моето собствено его не изглежда лесна задача. Надявам се, с Неговата помощ, да продължавам напред по Христовия Път.

Присъединявайки се към прекрасните хора, последвали Учението, съдържащо се в Писмата на Христос, изпращам на всички моята най-искрена Любов! 20.08.2012

Споделено за Писмата на Христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *