Споделено за книгата Писмата на Христос

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата „ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)“ и 
Страницата на „Писмата на Христос“ във Фейсбук
(стр. 1)

Вместо УВОД – A. A.: Скъпи приятели, ХРИСТОВИЯТ ПИСАР ни оказа честта да се обърне лично към нашата група със следната молба: „Моля те, предай на хората от Групата ви моята Любов и им кажи, че би било добра идея да пишат и говорят ПРАВДИВО как Писмата на Христос са им помогнали да променят живота си към по-добро, за да помествате такива свидетелства на сайта.“
Дали това ще е цялостна промяна или просто случка от ежедневието, е изключително добра идея, защото опитността на всеки един от нас би помогнала на останалите да направят асоциация със своите лични преживявания, със своите чувства и емоции, със своя прочит на Писмата.

С. К. Благодаря на А. А. за умелото представяне на опасностите, които може да срещнем по пътя на духовното развитие. Бих искала да споделя с Вас, че като търсач на Истината за Съществуването съм прочела много книги на духовна тематика. До известна степен, част от знанията ми допадаха и ми помагаха като някои в по-голяма степен, други в по-малка. Но нито една от прочетените досега книги не успя да ми въздейства по такъв начин както Писмата на Христос. Знанието, което ни е дадено в Писмата наистина е несравнимо, посочени са много ясно и точно причините за несполуките ни и са ни дадени правилните средства за тяхното преодоляване. Голяма част от другите учения призовават да се използва въображението и така неусетно оставаме приковани в материалното измерение на егото, а „въображението не е духовно – то е упражнение за волята ви във вашето настоящо ниво на съзнание“ – Писмо 9. „Единствено пълната „Тишина” и „Покой” на вашето съзнание ще отворят вратата в ума ви, която води към Божественото, и точно към това трябва да се стремите. Ако сте жадни и имате нужда от напитка, защо да си представяте, че сте близо до езеро? Идете до него и пийте чиста, освежаваща вода“ – Писмо 9. Знанието, което Христос ни дава в Писмата са „най-високите стандарти, познати по света“, „магистърската програма“, те представят „единствените правилни средства за духовно развитие“, но както ни предупреждава Христос, Пътят който води към Небесното Царство е труден за следване, защото най-напред трябва да се справим със себе си, да поемем отговорност за мислите и чувствата които изпитваме към себе си, близките ни, хората които ни заобикалят и света като цяло. Трябва да анализираме емоциите си доколко са градивни и доколко са насочени за подобряване на условията за живот. А това не е никак лека задача, защото автоматично се включва егото и не ни е лесно да оставаме безпристрастни когато лично сме засегнати. И тъй като нашето съзнание е съзидателно ние неусетно сами си създаваме плановете за собствения си живот и собствените си преживявания по великия ЗАКОН „ЖЪНЕТЕ ТОЧНО ТОВА, КОЕТО СТЕ ПОСЕЛИ“. Безспорно Писмата на Христос са единствения правилен, но не лек път. И най-важното винаги да търсим напътствия от Божественото Съзнание, но не помощ само за нас, а за най-правилното, най-съвършеното разрешаване на ситуацията, „Затова най-напред винаги търсете напътствията на Божественото Съзнание и се опитайте да направите това своя втора природа. Дори и да ви се струва, че не долавяте нищо от Него, истина ви казвам, ако останете непоколебими във вярата си, в бъдеще Неговите отговори ще се проявят във видима форма“ – Послание от 2007 г.
И накрая бих искала да споделя разбирането си, че следва да се проявява толерантност и уважение към хората които са избрали да следват друг път за духовното си развитие както и към тези които проявяват неразбиране и безразличие, и въпреки това да продължаваме искрено да вярваме в разпространението и усвояването на знанията от Писмата, защото както Христос е казал в Писмо 8 „Това със сигурност ще се случи, защото СЕМЕНАТА на такова бъдеще вече са посети в тези ПИСМА“.

K. K. Когато чета Писмата на Христос или си казвам молитвата, подскачам. Някаква огромна сила ме кара да подскачам. Облегната на дивана, с потвърждение на това което чета, някаква сила ми казва“Да“и подскачам. Колкото повече чета, толкова повече подскачам. Седнала казвайки си молитвата, някаква сила ми блъска краката! Сега докато пиша това, подскачам и силата ми казва „Да“! Много ми липсва контакта с вас, мили хора! За съжаление имам проблем с компютъра и не мога да присъствам с вас в неделните срещи! Гледам срещите в ютуб! Благодаря ви! Обичам ви!

И. К. Четенето и усвояването на Писмата на Христос ни действат така както ние ги чувстваме или както ги приема нашето съзнание.Понякога когато тялото ни се намира в ниски вибрации при четенето се извисявам,а когато си напрегнат те ме успокояват! Вълшебни са и сякаш улавят нуждата от подходяща вибрация! Те не само ни носят знания,но и ни помагат да се чувстваме хармонично!

F. R. C. As terapias podem „ajudar“ a lidar com um bloqueio emocional, mas somente As Cartas de Cristo trazem TUDO para a Elevação Espiritual. Gratidão eterna a Claire, por seu trabalho e amor, pelo bem maior da humanidade. (Терапиите могат да „помогнат“ да се справяме с емоционалени блокажи, но само Писмата на Христос довеждат ВСИЧКО до Духовното извисяване. Вечна благодарност на Христовия Писар, за нейния труд и любов, за най-голямото благо на човечеството!)

E. A. Когато чета Писмата на Христос, започвам да изпитвам толкова силна любов, която не мога да опиша с думи….Чувството е невероятно!!!

Вашият коментар