Как да премахнем емоционалните си блокажи?

Въпрос: Как да премахнем емоционалните си блокажи, за да почувстваме Бога?

Много ви благодаря, че ни дарявате текстовете на „Писмата на Христос”!

Единственият ми въпрос е: как да се освободя от емоционалните си блокажи, които ми пречат да преживея Бога напълно? От Писмата разбирам, че сам съм създал настоящата ситуация с предишни свои действия. Бих искал да разбера кой е най-правилният начин да я преодолея и да премахна емоционалните си блокажи, за да почувствам по-силно Божието присъствие в себе си и около себе си и да стана по-любещ човек.

Отговор:

Не, не сте направили нищо, което би могло да създаде във вас емоционални блокажи.

Христос обяснява как сме сътворени – духовно, умствено, емоционално и физически. Всичко това се смесва от едно състояние на съществуване в друго – духовните потоци чрез умствените, умствените чрез емоционалните, емоционалните чрез физическите, – които е невъзможно да бъдат разграничени. Но трябва да разберете, че след зачеването духът работи чрез Егото, за да изгради и развие до зрелост електромагнитната индивидуалност и тяло на бебето.

Егото е дадено на живите същества, за да подсигури тяхното оцеляване. Първото нещо, с което то се заема, е да направи битието им удобно и да премахне стреса, което ги подтиква да търсят най-добрите активни и пасивни начини да постигнат лично благоденствие. То ви защитава от външни обиди, нараняване и прави всичко възможно да привлече към вас това, което желаете. А едно свръх активно Его ще буйства, ограбва, убива… Друго може непрекъснато да мисли само за себе си и да не обръща почти никакво внимание какво вероятно искат или чувстват останалите. Егото винаги е съсредоточено върху Аз-а и неговите нужди, владее повечето хора и ги отдалечава от Твореца.

Не сте направили нищо, което да ви отделя от Бога – ако начинът ви на живот е подчинен на проявите на Егото, се създават емоционални блокажи. Това не е прегрешение, а естествен процес. Но когато осъзнаете, че отвъд физическото съществува Божественото съзидателно състояние, тогава вашият зрял и трезво разсъдлив ум трябва да поеме контрол над всичките ви мисли и реакции, постоянно да преценява и балансира нуждите на другите с вашите собствени. Непрекъснато трябва да се стремите да преобразувате егоцентричните си чувства в грижовни, състрадателни и любещи – такива, каквито бихте искали да бъдат чувствата на хората към вас.

Ако имате блокажи и не успявате да проявите любезност и добрина, както бихте искали, отнесете проблема до Божественото Съзнание (Бога, ако предпочитате) и помолете за помощ. За да усвоите получените насоки и да израснете духовно, трябва наистина да се опитвате да медитирате – отворете ума и сърцето си за Него, освободете се от всички мисли, потопете се в тишината и така ще Му позволите да се влее във вас. Ако го направите, буквално ще създадете „трасе” за общуване с Божественото и отговорите ще потекат в съзнанието ви, когато най-малко очаквате (не е задължително да стане по време на медитация или молитва).

Промените във вас вероятно ще настъпват постепенно – дори в момента да не долавяте напредъка си, поглеждайки назад след година, ще откриете, че реагирате по-спокойно и по-любещо; че ви е по-лесно да проявявате състрадание и да виждате гледните точки на другите; че сте по-малко критичен. Това е самоусъвършенстването – да поемете контрол над мислите и реакциите си, докато постепенно стъпка по стъпка не преодолеете старите си навици и взаимодействия и не се превърнете в различен човек.

Душата ви е произлиза директно от Божественото Съзнание и колкото повече преодолявате егото си, толкова повече тя се измъква от емоционалните ви блокажи, започва да ви нашепва насоки и поема контрол над действията ви, когато ѝ позволите. Тогава самата същност на Божественото Съзнание блести чрез вашата човешка личност и ви носи радост, обич и доброжелателство към целия свят.

С цялата ми Любов,
Христовият Писар

Как да премахнем емоционалните блокажи?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *