Въпрос за Архангел Михаил и някои модерни вярвания

Въпрос за Архангел Михаил и някои модерни вярвания

Имам един много важен за мен въпрос, който не ми дава мира.

Произведенията на Ейшейана Дийн[1] и науката Кийлонтика[2] изглеждат много истински, а и съответстващи на Писмата на Христос и неговите отговори на интернет страницата ви. Но срещам голямо противоречие относно Архангел Михаил. Последователите на Кийлонтиката го възприемат като паднал ангел[3] и твърдят, че ползата да го слушаме и следваме е само привидна, а той всъщност ни подвежда, като ни дава изкривена информация.

Бих се радвал да чуя мнението ви, тъй като в момента съм доста объркан и се чудя дали да използвам помощта му при защита. Лично аз смятам, че съществува реален и фалшив Архангел Михаил, т.е. някое лице или група може да се представи за Архангел Михаил. Но като цяло все още се колебая за това, както и за истинността на Кийлонтиката.

Имам амулет – тахионов[4]медальон за защита, но сега се чудя дали да го слагам. За него се смята, че е щитът на Милорд Михаил („Подареният Ни Негов Щит“)[5]. Безопасно ли е да се носи? Ще навреди ли на моето ДНК?

Предварително благодаря!

Отговор:

Щастлива съм, че четете с удоволствие „Писмата на Христос”. Задавате въпроса си на „Исус“, но отговорът веднага изкочи в ума ми, тъй като Христос вече се е изказвал по темата преди няколко години.

Трябва да споделя, че когато за първи път влезе във връзка с мен, той най-напред освободи съзнанието ми от всички вярвания и мнения, свързани с религията, които бях натрупала от Англиканското учение и по време на Римокатолическото си образование. Като резултат от много изпепеляващи преживявания, аз станах пълен агностик. Винаги съм чувствала, че това е било ръководено от Христос, за да може умът ми да се пречисти изцяло и да се отвори, за да получи неговата истина.

През изтеклите години бях постоянно насочвана да съзерцавам простотата на формите на живот, които проявяват такова удивително сходство помежду си по толкова много начини – изпитват едни и същи нужди и зад всяка една от тях е универсалното, вечно и Любещо Интелигентно Съзнание (Христос го е нарекъл „Отец”, когато е бил на Земята в личността на Исус), превърнало се в индивидуализирано чрез Собственото си творение и задоволяващо всички негови потребности. Затова той ни съветва, че трябва само да поискаме (дори понякога да е няколко пъти) и молитвите ни ще получат отговор. Например замислете се, че когато има суша и хората заедно издигнат гласове към Бога, може да следват наводнения. Вероятно сте чували и за така наречените чудеса, след като някой искрено се е молил за изцеление или спасение от смъртна опасност.

Толкова е лесно да се повярва в учението на Христос, тъй като то се вписва в цялата система от научни знания, които вече сме натрупали. Ако сте УСВОИЛИ Писмо 1 и неговия разказ за това, което e научил за „Бога“ в пустинята, вече знаете, че една от характеристиките на „Отца“, присъстваща в телата ни, е всестранна защита. Можете да го разберете и като прочетете някой медицински учебник. Всяка животворна дейност в организма (системи и органи) включва защитни процеси, които по най-правилния начин съхраняват целостта и функциите му, осигуряват му прехрана и способност да разсъждава за нещата наоколо. Това доказва, че каквото и да стои зад творението, в основата на нашата същност и структура, то е дълбоко загрижено за безопасността ни! Толкова много хора (както и аз самата) биха могли да споделят за някакво чудотворно спасение както в по-тежки, така и в по-незначителни случаи.

Вярвам само в Божественото съзнание и в нищо друго. Благодарение на тази вяра Христос успя да продиктува Писмата си на една много стара, осемдесетгодишна жена, която нямаше никакви познания как да ги разпространи. После стъпка по стъпка те бяха представени напълно безплатно на хората по широкия свят, а скоро би трябвало да бъдат преведени на пет езика[6]. И тази възрастна дама не е направила нищо друго, освен да премине през портала, който се бе отворил пред проекта за популяризиране на знанието.

Вярвам в Христос, защото е идвал при мен многократно и е правил необикновени неща, с които е доказвал присъствието си и на които аз не бях единствен свидетел. Вярвам в него, защото знаех твърде малко, а той ме научи на всичко. И това, което ми предаваше, винаги е било с ясен смисъл и в съответствие със знанието, което ние, хората от нормалния свят, вече имаме. Прекрасно и уникално!

Христос никога не ми е споменавал, че би било правилно да се обръщам за помощ към други Същества. Дори когато говори за духовните постижения на Мохамед като за сходни с неговите собствени, той не съветва мюсюлманите да призовават пророка си. Казва, че ще помага на хората, които четат Писмата му, защото така се създава връзка между тяхното и неговото Христово Съзнание. Но пък би било редно в някакъв момент това да се прекрати, тъй като всеки от нас трябва да направи своята лична и уникална линия за контакт с Отца, Божественото съзнание. Няма как да постигнем Просветление и да се освободим от останките на човешките си характеристики, ако упорито използваме някого (или нещо) като патерица[7].

Сигурен ли сте, че Архангел Михаил съществува и че е паднал ангел? Нима не знаете, че светът е пълен с хора с истерично въображение, които се опитват да привлекат към себе си други с подобни наклонности? Единствено желанието за сензации може да породи подобни истории.

Има само две неща, на които можете да се доверите и разчитате напълно – видимия свят и невероятната Интелигентна Любов зад и в творението, която знае вашите нужди и ги изпълнява; която ви осигурява всичко необходимо, за да не унищожите цялата Му дейност в невидимото със своите негативни мисли и съмнения. Можете да докажете това сам за себе си. Ако допуснете съзнанието ви да е негативно, ще осуетите Божествените отговори на молитвите си, но вашата последователна и непоколебима вяра ще потвърди, че Творецът ни чува и обича, че проявява дълбока загриженост към нас, въпреки че не е индивидуализирания Бог, седящ на трона си някъде във висините. Представата ни за универсалния Създател е лична за всеки, но Той е наясно от какво се нуждаем и го удовлетворява много бързо, ако не се съмняваме.

Не подхранвайте никакви мисли, които не идват директно от Божественото Съзнание.

Надявам се, че съм успяла да ви помогна да се отървете завинаги от този страх, роден във вашето въображение.

С цялата ми Христова Любов,
Христовият Писар

[1]) Ейшейана Дийн (Ashayanа Deane) – автор, свързан с движението Ню Ейдж (New Age)

[2]) Кийлонтика (Keylontic Science) – нова учение за съзиданието, изследващо връзката между наука и духовност, между енергия и съзнание, между светлина и звук.

[3]) Паднал ангел (Fallen Angel) – според християнската религия е ангел, когото Бог е изгонил от рая, защото му се е противопоставил.

[4]) Тахион (tachyon) – елементарна частица, за която се твърди, че се движи по бързо от светлината и е носител на универсалната космична енергия. Съществуването ѝ не е доказаното до момента.

[5]) Разпространени от движението „Ню Ейдж” вярвания.

[6]) В момента книгата „Писмата на Христос” е преведена на единадесет езика и разпространена на петте континента.

[7]) Подробностите по темата са в края на Писмо 7.

Въпрос за Архангел Михаил

3 thoughts on “Въпрос за Архангел Михаил и някои модерни вярвания

  1. От написаното, по горе, неможе да се размбере, има ли такъв Ангел Арахангел Михаил, панал ли е, станал ли е. Подобно е и положението със Сатаната. Във Божественото пространство, НЯМА паднали Ангели, нито паднали Арахангели. Както Арахангел Михаил, така и Сатаната, са БОЖИ служители. Арахангел Михаил се грижи за това, да бъдат задоволени молбите на хората, във зависимост ОТ ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ. Сатаната, от своя страна е Божи служител, който раздава СПРАВЕДЛИВОСТ. Това значи, че Сатаната се грижи за това, всеки Човек, причинил зло или стадание некому, да си понесе, съоветното наказание. Това наказане, може да се изтърпи или още при живе, във формата на болест, катастрофа и др. под., или след смърта на Човека, във неговото енергийно състояние.

    Това пояснение, е СЪГЛАСУВАНО, със Акашовите хроники

    • В “Божественото пространство” няма божи служители, които да задоволяват молби или да раздават наказания. Христос го нарича БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ. ТО е творецът на всичко видимо и невидимо и е едновременно в нас и извън нас.
      Това пояснение е СЪГЛАСУВАНО с Писмата на Христос и Христовия Писар.

  2. Аз разбрах,дори винаги съм го знаела,че това,което църквата разпространява,като Сатана и Архангели са нелепости..Станата бил паднал ангел…ако приемем това буквално,не ви ли звучи смешно,от къде пада този ангел с крила ,от Божията обител-та нали тя е в нас самите?Ако го приемем като символика,ммм да,може да се каже ,че Сатаната е тази наша част,която ни кара да удовлетворяваме физ. си нужди,но не по простичък начин, а нещо много повече…Да изпитваме още по-голямо удоволствие,от секса,от храната,от алкохола ,от властта и др.Всички негативни емоции и чувства-алчност,гордост,завист,ревност,чревоугодничество,омраза,агресия-са били наречени с думата Сатана и когато ние им служим,все едно,че служим на Сатаната ..Хора,престанете да се страхувате от Сатаната,той не съществува,за това Христос пише Писмата,за да ни освободи от лъжата и да ни разкрие Истината …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *