Съдържание – Писмата на Христос

◊ Посвещение

◊ Предисловие

◊ Въведение

◊ Писмо 1
Христос говори за причините да се завърне и нуждата от тези Писма. Казва, че човечеството самó причинява неволите си със своите мисли и действия. Обяснява защо неговата истинска мисия на Земята не е била документирана правилно. Казва още, че няма „грях към Бога“ и че реалният Източник на Съществуване не е бил разбран. Описва шестте си седмици в пустинята и какво всъщност се е случило там – какво е научил и как това знание го е превърнало от бунтар в Учител и Лечител.

◊ Писмо 2
Христос продължава историята за живота си на Земята; как се е върнал при майка си в Назарет и как е бил приет! Разказва за първото изцеление пред очите на хората, за неговия силен отзвук, за избора си на последователи и за истинското си учение.

◊ Писмо 3
Христос продължава описанието на своите преживявания и проповеди; на осъзнаването си, че времето му на Земята ще бъде прекъснато на кръста. Разказва как е предизвикал гнева на еврейските религиозни водачи; какво се е случило на „Тайната вечеря“ и как са реагирали учениците му. Разкрива истината за своето „възнесение“.

◊ Писмо 4
Христос обобщава учението си в Палестина и казва, че той, както и други велики Учители са се издигнали в ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. Говори за истината за сексуалните връзки и пояснява, че отношенията между мъжете и жените в крайна сметка ще се променят; ще бъде отбелязан духовен напредък и ще се раждат деца с нов духовен потенциал.

◊ Писмо 5
◊ Писмо 6
Христос започва да разкрива истинските процеси на сътворението. Отхвърля някои научни теории и религиозни доктрини и дава определение на ИСТИНАТА за всичко СЪЩЕСТВУВАЩО. Спира се на същността на човешкото его – необходимо средство на земната индивидуалност, но и източник на всички страдания.

◊ Писмо 7
Христос описва истината за сексуалния акт – какво представлява той в духовно и физическо отношение. Пояснява, че децата се раждат с различно ниво на съзнание. Разкрива ролята на мъжете и жените в световния ред.

◊ Писмо 8
Христос описва същността на двата пола. Пояснява как да създадат хармоничен и благословен живот според ЗАКОНИТЕ на СЪЩЕСТВУВАНЕТО, в който всичко е осигурено в изобилие, здравето е възстановено и радостта се превръща в естествено състояние на ума. Казва, че всеки човек може да постигне този вътрешен покой и тогава мирът ще стане обичайна норма на Земята.

◊ Писмо 9
Христос обобщава предходните Писма и дава на хората ясни насоки как да преодолеят егото, да добият истинно самочувствие и да изпитат радостта от съвършения вътрешен мир. Засяга темата за расизма и изпраща насърчаващо и любещо лично послание към всички, които са привлечени от неговите Писма.

◊ Послания

 1. Пукнатините във вашата Планета
 2. Сътворете Прекрасен Живот
 3. Съществува ли Бог наистина?
 4. Прогонете Злите Духове
 5. Обградете се с Любов
 6. НЕ сте сами!
 7. Моята ИСТИНСКА МИСИЯ
 8. Кога ще се събудите?
 9. Човешката любов носи разочарование
 10. Енергия на Съзнанието
 11. Христовото Съзнание
 12. По-плодотворен Живот
 13. Ако вярвате…
 14. Спешно послание от Христос
 15. Истинското Царство Небесно на Земята
 16. Последните дни

◊ Послание от 2007 година

◊ Послание от 2014 година

Нуждата от настоящите Писма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *