Спешно послание от Христос

Посланията на Христос, Послание 14

Идвам при вас чрез ума на своя Писар, защото има нещо СПЕШНО, което трябва да ви кажа!

Обичайте враговете си; прощавайте на тези, които злоупотребяват с вас; молете се за хората, които злословят по ваш адрес… И ако не можете да го направите със собствени сили, потърсете силата на духа – Божественото Съзнание – с всички възможни средства. МОЛЕТЕ СЕ, МЕДИТИРАЙТЕ и искайте помощ. Ако постоянствате, тя ще ви бъде дадена.

Ако егото продължава да държи мислите ви в ниските вибрации на злобата и гнева и да намира всякакви доводи защо трябва да обвинявате някого, който ви е засегнал дълбоко или ви е наранил физически, медитирайте отново и отново, като търсите прозрение и облекчение на дилемата си и като се молите тези смущаващи и натрапчиви идеи на ярост и отмъстителност да бъдат премахнати от вас…

НЕ за да угодите на Бога,
както са ви учили в църквите,

а за да се предпазите от ответния удар на собствените си гневни мисли, които се връщат в живота ви и ви носят бурни вълнения, още спорове и дилеми, с които да се справяте. ЗАЩОТО, каквато и да е силата на вашето възмущение, тя ще изпрати директен електрически поток на съзнание към човека, който ви е наранил. В определен момент този поток ще промени курса си и ще се върне обратно при вас като бумеранг.

Трябва да знаете, че всяко електрическо поле създава сходно магнитно – двете винаги действат заедно, така че ОНОВА, КОЕТО ИЗЛИЗА, В КРАЙНА СМЕТКА ВИНАГИ СЕ ВРЪЩА. Това е научен закон за съществуването, макар науката все още да не признава, че електрическата сила задвижва ума; че тя е съзнателният импулс „Действай“ вътре в него. Електрическата сила е елемент на съзнанието.

Двупосочният Магнетизъм задвижва емоциите на хората и животните – „привлича“ и „отблъсква“; той е импулсът на човешката любов и импулсът на омразата. Магнетизмът се преживява от всички живи същества като емоция, чувство. Описах подробно тази Истина в Писмо 5 и Писмо 6.

Нещо повече – научната медицина е установила (това, което аз разбрах толкова добре преди две хиляди години в Палестина), че всички ваши мисли се спускат от мозъка в хипофизната жлеза (през хипоталамуса) и така негативността и емоционалните травми, ниските вибрации, които те съдържат, се предават на кръвта, органите и цялото ви тяло, което води до изчерпване на енергията и вероятно – до болест. Това е феноменът, признат от медицинската общност, който поражда психосоматични заболявания.

Когато бях в Палестина преди две хиляди години, казвах на хората да не се притесняват какво влиза в устите им, когато пият от неизмити чаши, а да обърнат внимание и да се тревожат какво излиза от тях. Пояснявам това, което е написано в евангелията на Новия Завет по същия начин, както тогава говорех и на евреите, но те нямаха ни най-малка представа какво се опитвах да им кажа.

За съжаление, днес различните „християнски“ църкви също са толкова невежи. Как биха могли да разберат – те нямаха просветлението, което аз получих в Пустинята и което озари ума ми и отпечата в него духовното познание за произхода на съзиданието и законите на съществуването?

Но ВИЕ, хората от съвременния свят, сте имали безброй Учители, които са идвали на Земята, за да ви обяснят научните факти, а също – и мистици, които са ви въвели в метафизичните духовни истини. Те са ви подготвили за моите Писма, които съдържат най-висшата Истина от всички – истинското Естество на Източника на вашия Произход, който наричате Бог, и Всемирните Закони на Съществуването.

Сега искам да ви обърна внимание на ужасните и възмутителни дела, които някои хора вършат във вашия свят, въпреки всички тези Учители по аспекти на Истината. Продължаващите кръвопролития в Ирак[1] са пример, който би трябвало да ви накара да се замислите дълбоко за вероятния ефект на бумеранга след такива разрушителни действия. Искам да разсъждавате върху това от духовна гледна точка, която не ОСЪЖДА, но вижда „истината“, присъща на мислите и действията в такава ситуация.

В конкретния случай става дума за човек, Саддам Хюсеин, който беше решен да поеме властта в Ирак и да донесе мир и благоденствие на своя народ. И тъй като не беше развит в истинската духовност, той използваше най-суровите и жестоки методи да контролира нацията и да усмири онези, които му създаваха проблеми. Когато въставаха срещу Саддам, тези хора използваха насилие и в отговор той също ги заля с насилие. Ето един тираничен диктатор и секта от хора на същото умствено и морално равнище – духовните им вибрации, въпреки всички молитви и показни религиозни прояви, бяха толкова тъмни, гъсти и ниски, колкото е възможно да бъдат във вашия съвременен свят. Хюсеин и тези непокорници взаимно се заслужаваха.

Иракският народ го толерираше, някои дори му се възхищаваха и го аплодираха, защото той поддържаше мира в една нестабилна нация и даваше шанс на хората да живеят толкова спокойно, колкото тяхната вродена агресивност им позволяваше.

После Саддам попадна под ударите на САЩ – РАЗГНЕВИ ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ, също толкова подвластни на егото, затова те решиха да го накажат и наложиха санкции.

По-късно хуманитарният импулс подтикна създаването на системата „Петрол срещу храни“, която помогна на гладните в Ирак и даде на Америка достъп до петрола, от който се нуждаеше. Но тази мярка беше тежък удар за гордостта на Хюсеин и не облекчи националния недостиг на луксозни и потребителски стоки, с които разполагаха съседните държави.

Искам вие, хората по света, да помислите със съчувствие за огромното негодувание, омраза и страдание, които тези действия причиниха на един народ с Изобилни Богатства, въоръжение, обучени войници, моряци и пилоти. Искам да разберете, че такава НАЦИОНАЛНА ЕМОЦИЯ се превръща в разрушителна „жизнена сила“ с колосална величина.

Със сигурност ЧОВЕК, който наистина е стъпил на ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, – никога не би последвал такъв садистичен курс на действие. Изправен пред необходимостта да се справи със Саддам Хюсеин, един лидер, който познава духовните и научните Закони на Съществуването, би събрал просветлени хора, за да медитират и да се помолят за напътствия.

Моите напътствия със сигурност щяха да бъдат да се организира среща със Саддам и да се изтъкне трагедията, до която в крайна сметка би могла да доведе безизходната ситуация между двете страни. Вместо да се държи властнически с Хюсеин и да го заплашва с война, един просветлен лидер щеше да помоли него и съветниците му да изготвят споразумение, въз основа на което двете държави биха могли да живеят в разбирателство и което би насърчило националните им програми за растеж и развитие. След това щеше да се запознае с иракските предложения за установяване на мир и хармония и да ги обсъди спокойно и с искрено желание да бъде постигнато благоденствие за всички. Накрая щеше да призове своите просветлени съмишленици да медитират и да му предадат всички идеи, КОИТО СА ПОЛУЧИЛИ ПО ВРЕМЕ НА МЕДИТАЦИЯ.

Така хората, които Саддам управляваше, постепенно щяха да бъдат освободени от хватката на един тиранин; самият той щеше да види ползите на мирния подход пред агресивния, а арабските държави щяха да бъдат впечатлени от успеха на начинанието. В допълнение, всичко това щеше да подтикне мюсюлманите да преосмислят начина, по който понастоящем тълкуват Корана.

Но кой е всепризнатият и общоприет СВЕТОВЕН ПОДХОД? Какво е постигнал до днес „Човешкият Дух“ – Човешкото Его?

Помислете дали може да има някаква трайна полза от такова поведение: мирна нация, мирни хора, вече лишени от нормални търговски отношения с другите народи, са бомбардирани всяка нощ. Сградите им, построени с големи усилия и много средства, за да предлагат различни услуги на населението, са унищожени. Нощ след нощ невинни хора са подлагани на терора на бомбите, питайки се: „Къде ще паднат? Кой ще бъде ударен? Ще ни намерят ли в развалините? Ще загубим ли член на семейството? Всички ли ще бъдем убити?” Какво са направили тези хора, за да заслужат такова ужасяващо изпитание, освен че са работили усилено и са се опитвали да живеят толкова щастливо, колкото биха могли под властта на един тиранин, когото Америка мрази?

Преди това друг деспотичен фанатик изпрати самолети, за да унищожи Кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Мощен вик на ярост, гняв и отмъщение се надигна от американския народ. В разрушенията те загубиха много близки и обичани хора. Оттогава всяка година някои християнски църкви отслужват литургии в памет на загиналите и в потопа от мъка и скръб за тях се вливат още много сълзи.

Помислете за момент: в „християнските“ литургии говори ли се изобщо за ПРОШКА на онези, които са послужили като инструменти в това разрушение? Американците проливат ли сълзи за невинните жертви на градушките от бомби, които са се изсипвали нощ след нощ без основателна причина, освен заради яростната омраза към Хюсеин? Отслужват ли се литургии за загиналите иракчани? Дали изобщо са се замисляли, че са били убити невинни хора, които не са имали никаква закрила от ужасяващите американски оръжия и които никога не са им навредили?

Помислете само за тежестта на емоционалната болка, която се е отприщила в резултат на цялото това безмилостно и арогантно унищожение на друга държава. Унищожение, дало свобода на всички бунтовнически групировки, които Хюсеин беше държал под контрол, и въвело най-отвратителния начин за масово изтребление – самоубийствените бомбени атентати. Всеки път, когато избухне такава бомба и отнеме живота на невинни хора, американците, които подкрепиха войната срещу Ирак, трябва да са наясно, че именно тяхната подкрепа е направила тази самоубийствена атака възможна.

Помислете само какви огромни, неимоверни емоционални вибрации на неописуем ужас, омраза, отмъщение и възмездие са се отприщили и насочили към Съединените Щати. Американците имат ли представа как ще се прояви цялата тази „Енергия на Омразата“ срещу самите тях? Ще се прояви като смърт и разруха, защото това е закон за съществуването, в който дори „християнските“ църкви твърдят, че вярват.

Където няма ПРОШКА, има възмездие – като Причина и Следствие. Пълната искрена и ЛЮБЕЩА ПРОШКА разсейва енергиите на насилие и омраза. Ако няма прошка, те набират инерция от продължаващото недоволство на противника.

Прочетете посланието „Пукнатините във вашата планета“ и после се запитайте: как ще се прояви целият този ужасяващ заряд от омраза? Кои ще бъдат мишените в Америка – РАНО ИЛИ КЪСНО?

Затова ви казвам ясно: където и да се намирате – в своя дом, общност, град, регион, държава, – ПРОЩАВАЙТЕ на всички, които са ви наранили по някакъв начин, повече или по-малко. Нека тази дума отеква по цялата Земя чрез всички средства, които имате.

Ако ви е трудно да простите, защото егото ви не позволява, отнесете болката и гнева си към Божественото Съзнание (което наричах „Отец“, когато бях в Палестина) и помолете Неговия прилив на Духовна Насочваща Сила внимателно да облекчи и премахне бремето от умовете ви.

Вашите религии ще ви кажат ли това? Не, те не го направиха, докато бях в Палестина, няма да го направят и сега.

Всъщност онези, които заемат най-високите постове в най-могъщите нации и причиняват най-ужасните щети по света, се посрещат с пищни церемонии, усмивки и ръкостискания от религиозните водачи на различните „християнски“ църкви. Слепци стискат ръцете и благославят други слепци.

За да чуете ИСТИНАТА, ТРЯБВА ДА ДОЙДЕТЕ ДИРЕКТНО ПРИ МЕН. Аз наистина съм жив и всемирен като същество. ЕЛАТЕ – аз ще чуя вашия зов и ще му отговоря с любов.

Имайте смелостта да се присъедините към ХРИСТОВИЯ ПЪТ и да следвате Ученията, които донесох на света с тези Писма. Те ще ви покажат как да останете в хармония и съзвучие със ЗАКОНИТЕ на СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Ще ви помогнат да влезете в хармония и със самата Вселена. Тогава всичко това ще работи за вашето най-висше благо, щастие и закрила.


[1] Посланието е от 2004 г. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

9 thoughts on “Спешно послание от Христос

 1. УДИВЕНА И ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ПРОЧЕТЕНОТО ПОСЛАНИЕ НА ХРИСТОС. НЕ ЗНАМ КАК ДА ОБЯСНЯ С ЧОВЕШКИ ДУМИ ЧУВСТВАТА СИ КОИТО ИЗПИТВАМ В МОМЕНТА. ЩЕ КАЖА САМО ЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ БОГАТ МНОГО БОГАТ ЧОВЕК. КНИГАТА – ПИСМАТА НА ХРИСТОС ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ СЪМ Я ПРОЧЕЛА НЯКОЛКО ПЪТИ И ВСЕКИ ПРОЧИТ ОТКРИВАМ НОВИ МОМЕНТИ. СЕГА СИ ПОРЪЧАХ И ВТОРОТО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ ДНЕС – ЧАКАМ Я С НЕТЪРПЕНИЕ. ПОЖЕЛАВАМ НА ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ ДОКОСНАТ ДО ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.

 2. Невероятно!!! За мен В написаното има толкова Истина и Мъдрост. Усетих го със сърцето си ….оставих и сълзите да потекат свободно. С удоволствие бих поръчала книгата,,,!

 3. БЛАГОДАРЯ НА БОГ,че ми е разрешил да дойда на Земята в тези времена за да се докосна до божествената ИСТИНА предадена от Възлюбения Учител Исус Христос ,която стигна до най–Сакралното място на Душата и Сърцето ми,за да отприщи потока и на моите сълзи на Радост от Възможността да се Приближа до Съкровената Христова Истина и Получа тези Познания!!! Благодаря от Сърце Учителю на Учителите!!!

 4. Спрях да чета в момента ,че кулите са взривени от друг фанатик…..ТОВА, АКО ИДВА ОТ ХРИСТОС…
  нямаше да е написано…безброй публикувана доказателства и свидетели има кои сториха това.!

  • Благодаря за коментара, г-жа Савова. Предлагам ви да продължите четенето на това важно послание, което със сигурност ще ви обогати с гледната точка на Христос за значими съвременни събития. Той казва следното:
   “Преди това един друг деспотичен фанатик изпрати самолети да разрушат кулите-близнаци на Търговския център в Ню Йорк.”
   Струва ми се очевидно, че само фанатичен и деспотичен дух би могъл да планира, организира, осъществява подобно брутално и престъпно деяние. Защо е направено, кои са участниците, как точно е станало… това са въпроси за следствието, журналистите, историците и т.н., но ако прочетете Посланието докрая, ще разберете нещо по-важно от конкретните извършители и версии за случилото се. Ще научите защо Христос използва точно този пример. Приятно четене!

   • Нуждата от прошка изчезва, когато си осъзнал причината, породила агресията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *