Спешно послание от Христос

Посланията на Христос, Послание 14

ХРИСТОС казва: „Идвам при вас чрез ума на своя Писар, защото има нещо СПЕШНО, което трябва да ви кажа!”

Обичайте враговете си; прощавайте на тези, които злоупотребяват с вас; молете се за хората, които злословят по ваш адрес… И ако не успеете със собствени сили, потърсете всички възможни средства да го направите със силата на духа – Божественото Съзнание. МОЛЕТЕ СЕ, МЕДИТИРАЙТЕ и искайте помощ. Ако постоянствате, тя ще ви бъде дадена.

Ако егото ви връща неуморно все надолу към злобата и гнева и подсилва доводите ви защо трябва да обвинявате някого, който ви е засегнал дълбоко или ви е наранил физически, медитирайте отново и отново, търсете проникновение и освобождение от дилемата си, молете се всички смущаващи и натрапчиви мисли на ярост и отмъстителност да бъдат снети от вас…

НЕ за да угодите на Бога,
както ви учат църквите,

а за да се предпазите от ответния удар на гневните си разсъждения, тъй като те ще отскочат и ще се върнат обратно в живота ви, като ви донесат нови бурни вълнения и допълнителни кавги и спорове, които ще се наложи да преодолявате. ЗАЩОТО, каквато и да е мощта на вашето възмущение, тя ще изпрати електрически поток на съзнание директно към този, който ви е наранил. В определен момент потокът ще промени курса си и ще се върне обратно при вас като бумеранг.

Трябва да знаете, че електрическото поле създава сходно магнитно – двете винаги действат заедно. Така че ВСИЧКО, КОЕТО ИЗЛИЗА, В КРАЙНА СМЕТКА ВИНАГИ СЕ ВРЪЩА. Това е научен закон за съществуването, макар самата наука все още да не признава, че електрическото поле захранва мозъка; че то е импулсът на съзнание за „Започване на Действие“ в него; че е елемент на съзнанието. А двуполюсният Магнетизъм захранва емоциите при хора и животни, „привлича“ и „отблъсква“; той е импулсът на човешката любов и импулсът на омразата; той се усеща от всички живи същества като емоция (чувство). Описах тази Истина изцяло в Писмо 5 и Писмо 6.

Нещо повече – научната медицина вече знае (разбрах го много добре преди две хиляди години в Палестина), че всички породени от мозъка ви мисли се спускат в хипофизната жлеза през хипоталамуса и така съдържащите се в тях негативност и емоционални травми (ниските вибрации) се предават на органите, кръвта и цялото тяло, причинявайки изчерпване на енергията и евентуално – болест. Това е феноменът, признат от медицинската общност, който води до психосоматични заболявания.

Когато живях в Палестина, казвах на хората да не се притесняват какво влиза в устите им (от неизмитите чаши), а по-добре да обърнат внимание какво излиза от тях[1]. Пояснявам написаното в евангелията на Новия Завет със същите думи, които използвах, за да се обърна към евреите, но те нямаха ни най-малка представа какво се опитвах да им предам.

За съжаление, и днес различните „християнски“ църкви са също толкова невежи, колкото бяха и навремето. Как биха могли да разберат това, без да са преживели просветлението, което аз получих в Пустинята и което озари ума ми и отпечата в съзнанието ми духовното познание за произхода на съзиданието и законите на съществуването?

Но ВИЕ, които живеете в съвременния свят, сте имали безброй Учители, идвали на Земята, за да ви обяснят научните факти, а също и мистици, които са ви въвели в метафизичните духовни истини. Те са ви подготвили за моите Писма, които съдържат най-висшата Истина от всички – действителната Природа на Източника на вашия Произход, който наричате Бог, и Всемирните Закони на Съществуването.

Сега искам да помислите за ужасните и възмутителни дела, извършвани от някои хора във вашия свят, въпреки всички тези Учители по различни аспекти на Истината, които сте имали. Продължаващите кръвопролития в Ирак (Посланието е получено около 2004 г. – б. пр.) са пример, който би трябвало да ви накара да се замислите дълбоко върху вероятния ефект на бумеранга след подобни разрушителни действия. Искам да разсъждавате за ситуацията от духовна гледна точка, която не ОСЪЖДА, и да видите „истината“, присъща на мислите и действията при тези обстоятелства.

В конкретния случай става дума за човек, Саддам Хюсеин, който беше решен да поеме властта в Ирак и да донесе мир и благоденствие на своя народ. Тъй като не беше развит в истинската духовност, той използваше най-суровите и най-жестоките методи да контролира нацията и да накара тези, които му създават проблеми, да замлъкнат. От своя страна, въставайки срещу него, те също използваха насилие, а той им отвръщаше по сходен начин. Ето един тираничен диктатор и секта от хора на същото умствено и морално равнище – техните духовни вибрации (въпреки всичките им молитви и религиозни церемонии) бяха възможно най-тъмните, гъстите и ниските във вашия съвременен свят. Хюсеин и тези необуздани хора взаимно се заслужаваха.

Иракският народ го толерираше, някои дори му се възхищаваха и го аплодираха, защото той поддържаше мира в една нестабилна нация и им даваше възможност да водят ежедневния си живот възможно най-спокойно, доколкото вродената им агресивност го позволяваше.

После Саддам Хюсеин загуби подкрепата на САЩ, РАЗГНЕВИ РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ИМ – също толкова подвластни на егото – и те решиха да го накажат, като му наложат санкции. По-късно хуманитарният импулс подтикна създаването на системата „Петрол срещу храни“, която помагаше на гладните в Ирак и даде на Америка достъп до петрола, от който се нуждаеше. Но тази мярка беше тежък удар върху гордостта на Хюсеин и не облекчи националния недостиг на луксозни и всекидневни стоки, от които се ползваха съседните държави.

Искам вие, хората по света, да помислите със съпричастие за огромните количества негодувание, омраза и мъка, породени от действията на един народ, разполагащ с Изобилни Богатства, въоръжение, обучени войници, моряци и пилоти. Искам да разберете, че такава НАЦИОНАЛНА ЕМОЦИЯ се превръща в разрушителна „жизнена сила“ с колосална величина.

Сигурно е, че НЯКОЙ, който наистина е тръгнал по ХРИСТОВИЯ ПЪТ – МОЯ ПЪТ, – никога не би следвал подобен садистичен курс на действие. Изправен пред необходимостта да се справи с иракския диктатор, един ръководител, познаващ духовните и научните Закони на Съществуването, би събрал просветлени хора, за да медитират и да се помолят за напътствия. Моят съвет със сигурност щеше да бъде да се организира среща със Саддам и да се изтъкне трагедията, до която би се стигнало накрая, заради безизходицата между двете страни. Вместо да се държи „властнически” с Хюсеин и да го заплашва с война, един просветлен ръководител би помолил него и съветниците му да изготвят документ, едно споразумение, въз основа на което двете държави биха могли да живеят в разбирателство и което би могло да насърчи разработването на програма за растежа и националното им развитие. След това би се запознал с иракските предложения за установяване на мир и хармония, би ги обсъдил спокойно и с искрено желание да се постигне благоденствие за всички, би призовал своите просветлени съмишленици да медитират и да му предадат новите си идеи, ПОЛУЧЕНИ ПО ВРЕМЕ НА МЕДИТАЦИЯТА.

Така хората, управлявани от Саддам Хюсеин, щяха да бъдат постепенно освободени от хватката на един тиранин; самият той щеше да види ползите на мирния подход пред агресивния, а арабските държави щяха да бъдат впечатлени от успеха на начинанието. Това също би подтикнало мюсюлманите да преосмислят начина, по който понастоящем тълкуват Корана.

Но кой е всепризнатият и общоприет СВЕТОВЕН ПОДХОД? Какво е постигнал до днес „Човешкият Дух“ – Човешкото Его? Помислете дали би могло да има някаква трайна полза от следното поведение: Мирна нация, мирни хора, вече лишени от нормални търговски отношения с другите народи, са бомбардирани всяка нощ. Техните сгради, предлагащи различни услуги и построени с големи усилия и много средства, са разрушени. Нощ след нощ невинни хора, подложени на терора на бомбите, се питат: „Къде ще паднат? Кой ще бъде ударен? Ще ни намерят ли в отломките? Ще загубим ли член от семейството? Всички ли ще бъдем убити?” Какво са направили те, за да заслужат такова ужасяващо изпитание, освен че са се опитвали да живеят щастливо, доколкото биха могли под властта на един тиранин, мразен от Съединените щати?

Преди това един друг деспотичен фанатик изпрати самолети да разрушат кулите-близнаци на Търговския център в Ню Йорк. Мощен вик на ярост, гняв и отмъщение се изтръгна от американския народ. В атентата те загубиха много близки и обичани хора. Всяка година някои християнски църкви отслужват литургии в памет на загиналите и така в потопа от скръбни мисли за тях се влива и огромно количество сълзи.

Спрете се за момент на „християнските литургии“ – споменава ли се нещо в тях за ПРОШКА към онези, които са послужили като инструмент на разрушението? Американците проливат ли сълзи за невинните жертви на градушката от бомби, изсипвани нощ след нощ без друга основателна причина, освен яростната омраза към Хюсеин? Отслужват ли се литургии за загиналите иракчани? Дали изобщо им е хрумвало, че са убити невинни хора, които не са имали никаква закрила от ужасяващите американски оръжия и които никога не са им навредили?

Помислете само каква тежест на натрупано емоционално нещастие е отприщена от цялото това безмилостно и арогантно разрушение на друга държава, което даде свобода на бунтовническите групи, контролирани от Хюсеин, и въведе най-отвратителния начин на изтребление – самоубийствените бомбени атентати. Всеки път, когато избухне бомба, е отнет живота на невинни хора. Американците, които подкрепиха войната в Ирак, трябва да осъзнаят, че тяхното съдействие направи тези самоубийствени атентати възможни.

Разбирате ли какви огромни емоционални вибрации на неописуем ужас, омраза, отмъщение и възмездие са отприщени и сега са насочени към САЩ? Как предполагат американците, че цялата тази „Енергия на Омразата“ ще се прояви срещу тях? Ще се прояви като смърт и разруха – закон на съществуването, в който дори „християнските“ църкви претендират, че вярват.

Където няма ПРОШКА, има възмездие под формата на Причина и Следствие. Пълната, искрена и ЛЮБЕЩА ПРОШКА разсейва жестоките енергии на омразата. Без прошка, те ще набират сили от непрестанното недоволство на опонента.

Прочетете посланието „Пукнатините във вашата планета“ и отново си задайте въпроса: Как ще се прояви този ужасяващ заряд от омраза? Кои американци ще бъдат – РАНО ИЛИ КЪСНО – негови мишени?

Затова ви казвам ясно: където и да се намирате – в своя дом и общност, в своя град, регион и държава, – ПРОЩАВАЙТЕ на всички, които са ви наранили по някакъв начин, повече или по-малко. Нека тази дума отеква по цялата ви Земя чрез всички възможни средства, които имате. И ако не можете да простите лесно, защото егото ви не позволява, отнесете болката и гнева си към Божественото Съзнание (което нарекох „Отец“, когато бях в Палестина) и помолете за прилив на Духовна Насочваща Сила, която внимателно да облекчи и премахне бремето от умовете ви.

Вашите религии ще ви кажат ли това? Не, те не го направиха, докато живях в Палестина, няма да го направят и сега. В действителност хората, които заемат най-високите постове в най-силните нации и които причиняват най-ужасяващите щети по света, се приемат от религиозните водачи на различните „християнски“ църкви с помпозност и церемонии, усмивки и ръкостискания. Слепци стискат ръцете и дават благословията си на други слепци.

За да чуете ИСТИНАТА, ТРЯБВА ДА ДОЙДЕТЕ ДИРЕКТНО ПРИ МЕН. Аз действително съм жив и всемирен в същината си. ЕЛАТЕ и аз ще чуя вашия зов, и ще му отговоря с любов.

Имайте куража да тръгнете по ХРИСТОВИЯ ПЪТ и да следвате Ученията, които донесох на света с Писмата си. Те ще ви покажат как да останете в хармония и съгласие със ЗАКОНИТЕ на СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Ще ви помогнат да влезете в хармония и със самата Вселена. Тогава всичко ще следва посоката към постигането на вашето най-възвишено добро, най-велико щастие и закрила.

[1]) Евангелие на Матей, 15:11: “не това, що влиза в устата, осквернява човека, а онова, що излиза из устата, то осквернява човека.” 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Спешно послание

7 thoughts on “Спешно послание от Христос

 1. УДИВЕНА И ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ПРОЧЕТЕНОТО ПОСЛАНИЕ НА ХРИСТОС. НЕ ЗНАМ КАК ДА ОБЯСНЯ С ЧОВЕШКИ ДУМИ ЧУВСТВАТА СИ КОИТО ИЗПИТВАМ В МОМЕНТА. ЩЕ КАЖА САМО ЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ БОГАТ МНОГО БОГАТ ЧОВЕК. КНИГАТА – ПИСМАТА НА ХРИСТОС ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ СЪМ Я ПРОЧЕЛА НЯКОЛКО ПЪТИ И ВСЕКИ ПРОЧИТ ОТКРИВАМ НОВИ МОМЕНТИ. СЕГА СИ ПОРЪЧАХ И ВТОРОТО ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ ДНЕС – ЧАКАМ Я С НЕТЪРПЕНИЕ. ПОЖЕЛАВАМ НА ПОВЕЧЕ ХОРА ДА СЕ ДОКОСНАТ ДО ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ. ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.

 2. Невероятно!!! За мен В написаното има толкова Истина и Мъдрост. Усетих го със сърцето си ….оставих и сълзите да потекат свободно. С удоволствие бих поръчала книгата,,,!

 3. БЛАГОДАРЯ НА БОГ,че ми е разрешил да дойда на Земята в тези времена за да се докосна до божествената ИСТИНА предадена от Възлюбения Учител Исус Христос ,която стигна до най–Сакралното място на Душата и Сърцето ми,за да отприщи потока и на моите сълзи на Радост от Възможността да се Приближа до Съкровената Христова Истина и Получа тези Познания!!! Благодаря от Сърце Учителю на Учителите!!!

 4. Спрях да чета в момента ,че кулите са взривени от друг фанатик…..ТОВА, АКО ИДВА ОТ ХРИСТОС…
  нямаше да е написано…безброй публикувана доказателства и свидетели има кои сториха това.!

  • Благодаря за коментара, г-жа Савова. Предлагам ви да продължите четенето на това важно послание, което със сигурност ще ви обогати с гледната точка на Христос за значими съвременни събития. Той казва следното:
   „Преди това един друг деспотичен фанатик изпрати самолети да разрушат кулите-близнаци на Търговския център в Ню Йорк.“
   Струва ми се очевидно, че само фанатичен и деспотичен дух би могъл да планира, организира, осъществява подобно брутално и престъпно деяние. Защо е направено, кои са участниците, как точно е станало… това са въпроси за следствието, журналистите, историците и т.н., но ако прочетете Посланието докрая, ще разберете нещо по-важно от конкретните извършители и версии за случилото се. Ще научите защо Христос използва точно този пример. Приятно четене!

Вашият коментар