Изглежда, сякаш няма никакъв изход!

Въпрос: Каква е целта на такова страдание? Не виждам изход…

Живея с родителите си и се грижа за тях. Баща ми е на осемдесет и осем години, със сърдечно заболяване и рак на простатата. Майка ми е на седемдесет и осем, с Алцхаймер, тежко главоболие, безпокойство, болки в черния дроб и бъбреците. Тя също е много разстроена от състоянието на дома ни и живота ни като цяло.

Сама съм – не съм омъжена. Имам брат, който не се интересува от мен, а напротив – той и съпругата му непрекъснато ме критикуват. Работя на непълен работен ден и получавам само четиристотин евро девет месеца в годината. Пенсията на баща ми едва покрива сметките за електроенергия, газ, вода, храна и медицинска помощ за двамата. Не мога да си купя дрехи или нещо друго, което ми е нужно. Никога не ходя на лекар, когато имам здравословен проблем, защото съм ужасно уморена от всички тези лечения на родителите си. Чувствам се като затворник в такава ситуация, която става още по-задушаваща, когато състоянието им се влоши. Не виждам никакъв изход…

Молила съм се и продължавам да се моля Бог да изпрати някой да ми помогне, след като брат ми по никакъв начин не го направи, а точно обратното – винаги сваля вибрациите ми. Моите приятели ме изоставиха, с изключение на неколцина, на които им е жал за мен, защото наистина нямам собствен живот – съпруг, деца и т.н., а вече съм на четиридесет и шест години. Изпитвам и болка, когато виждам страданието на родителите си и в същото време съм неспособна да направя каквото и да било, за да го облекча. Дори не знам колко пъти съм се молила състоянието им да се подобри, но нищо не се случва. Посетих няколко обучения в Универсална Енергия, подобна на Рейки, но нямам кой знае какви резултати.

Каква е целта на такова страдание? Това не е живот! Знам, че душата се пречиства и развива чрез страдание, но изглежда, че то няма край… Може би само смъртта?

Каква е моята мисия във всичко това? Има ли някакъв урок, който трябва да науча? Къде ще ме отведат страданието и самотата? Чувствам се заседнала в капан не само физически, но и духовно.

Отговор:

Силно ви съчувствам за състоянието, в което се намирате в момента, и разбирам добре защо се усещате като в хваната капан. От човешка гледна точка наистина няма изход. Но искам да ви напомня, че всъщност единствено вашето съзнание ви държи в капана. Знам, че сега ви е трудно да го проумеете, но се опитайте да приемете, че всичко в света е съзнание – основната енергия, от която е произлязло цялото творение и с която мислите и чувствате. Следователно, ако мислите ви са постоянно тревожни – че сте заклещена в капан, че никога няма да имате личен живот, – така и ще бъде. Можете ли да го разберете? Осъзнавате ли какво правите?

Сигурно ще ме попитате как да спрете подобни мисли и чувства. Ще го постигнете в момента, в който разберете напълно и осъзнаете, че освен в материалния свят, ние живеем в едно по-висше Съзнание – Божественото, което Христос е наричал „Отец”. Ние живеем в НЕГО и ТО живее в нас. То е интелигентността в телата ни, с която те израстват до зрелост, която ги лекува и смила храната им. То работи в нас и чрез нас до самия край на съществуването ни във вечността. Наричаме го също ЖИВОТ, защото СЪЗНАНИЕ и ЖИВОТ са едно и също нещо – нашият Божествен Източник. Когато сте способна да приемете напълно, че притежавате такава прекрасна Сила – Божествена Мощ – вътре в себе си и около себе си, ще можете да ВИДИТЕ, че нямате никакво основание да се страхувате, защото ТЯ ще доведе до видимо проявление всичко, което поискате, по свой собствен, уникален начин. Затова никога не трябва да уточнявате как да бъдат изпълнени желанията ви. Божественото Съзнание знае правилния път напред – доверете му се напълно. Възможно е да се появи шанс да настаните родителите си в приятен и удобен Дом за възрастни хора; да си намерите много по-добра работа; да се появи някой, който би се радвал да ви помага с грижите за тях, или пък брат ви да промени мисленето си и изведнъж да прозре, че наистина се стараете да постъпвате разумно. Може да се случат най-различни неща, които да облекчат бремето, бедността и депресията ви. Известно е също, че много хора са намирали спътник в живота си след петдесетата си година, което е било прекрасно преживяване. Така че сте достигнали една чудесна възраст, ако можете да се опрете и да се придържате към думите на Исус, когато е бил на Земята:

„ЖЪНЕТЕ това, което сте ПОСЕЛИ”

Единственият начин да промените живота си, е да промените съзнанието си (мисленето си) и вместо да се чувствате (и да го казвате) като в капан, да започнете да разбирате, че така ще бъдете способна да намерите истинската свобода. Строите ли въздушни замъци от своите искрени желания? Придържайте се към тях. И не унищожавайте това, което вече сте изградили в съзнанието си, като се оставяте на внезапни съмнения. Те само ще ви връщат назад – не го позволявайте. Благодарете непрестанно на Божественото Съзнание, че получавате облекчение, помощ, избавление, здраве, щастие и любещо приятелство с брат си. Но трябва да помните, че най-напред е нужно да му покажете своето ново любещо отношение към него.

Единствено Божественото Съзнание, Бог, може да ви даде всички прекрасни и щастливи неща, които заслужавате и които са ваши по право и според Божествената Воля, но само КОГАТО започнете да отнасяте мечтите си към НЕГО и пожелаете да бъдат проявени в живота ви. Обаче не МУ казвайте как да разреши проблемите ви – Божественото Съзнание знае правилния начин за излизане от вашата криза, който ще донесе щастие и облекчение на всички участници.

С цялата ми Любов,
Христовият Писар

Изглежда, сякаш няма никакъв изход!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *