Писмата на Христос – Писмо 1, стр. 1

Аз, ХРИСТОС, използвам тази възможност да говоря директно с ВАС.
Дойдох да поправя грешните тълкувания на учението,
което ви дадох, когато бях известен като „Исус“
преди две хиляди години в Палестина[1].

Думите записва жена, която през последните четиридесет години беше достатъчно духовно чувствителна и отдадена, за да ги приеме и да действа според тях.

Тези ПИСМА СА ИСТИНА.
Те надхвърлят всички религиозни доктрини по света.
Тези ПИСМА ще ви ОСВОБОДЯТ.

Те са предназначени за хора, които търсят смисъла на съществуването, целта на живота, силата да се изправят пред житейските проблеми на ежедневието и да издържат на изпитания, болести и отчаяния. Те са вдъхновение за всички, които се стремят към по-дълбоко духовно осъзнаване. Може да се каже, че моите Писма са МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА за онези, които са готови да поемат по пътя, който аз следвах, докато бях на Земята в Палестина.

Може би се съмнявате в думите ми, но докато четете тези страници и вниквате във фактите за съществуването и произхода на личността, които ви разкривам, ще осъзнаете, че такава истина би могла да дойде само от най-висшия източник. Ако ви е трудно да я разберете, трябва да медитирате върху всяка прочетена страница и така смисълът постепенно ще проникне в съзнанието ви, защото тези ПИСМА са връзка между вашето и моето трансцедентално съзнание.

Подходете към ТЯХ напълно свободни от идеи, убеждения и предразсъдъци, като малки деца, преди да им бъдат втълпени човешки вярвания. Отворете за мен своя необременен и търсещ ум и аз ще го изпълня с истинско съкровище – най-висшето познание. Щом го усвоите, то ще облекчи бремето на ежедневието ви и ще ви отведе в „зелени пасища от най-ярка светлина“ – изобилие, радост, възторг и удовлетворяване на нуждите. Ще откриете какво е да бъдете щедро благословени с всичко, което съществува отвъд сегашните ви човешки разбирания.

Изпращам тези ПИСМА до хората по целия свят. Докато ги четете, вие ще почувствате моето състрадание и любов и ще осъзнаете, че вашите ежедневни житейски борби никога не са били предназначени за вас. Няма да се налага да изпитвате болка и стрес, когато разберете, усвоите и редовно практикувате ИСТИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО.

ЦЕЛТА НА ПИСМАТА
Тези Писма са предназначени да донесат просветление по целия свят, да дадат възможност на човечеството да изгради НОВО СЪЗНАНИЕ през следващите две хиляди години. Тези ПИСМА са семената на бъдещата духовна еволюция на човешкия род.

Обърнете внимание: духовната еволюция на „човешкото съзнание“ води до умствено и физическо развитие във вашия личен и обществен живот и ви носи все по-хармонично състояние на благоденствие.

Ако ви е трудно да повярвате, помислете за изминалите две хиляди години и вижте какво е постигнато откакто за последно лично говорих с хората. Има тенденция за постепенно развитие на братската любов, която постоянно проповядвах на евреите. Когато бях на Земята, нямаше такива хуманитарни организации, каквито имате днес. Амбицията, алчността и задоволяването на собствените нужди и желания се смятаха за напълно нормални. Братската любов се срещаше рядко дори сред евреите, чиито пророци поколения наред ги увещаваха да обичат ближния както себе си.

Като разви способността си да изпитва братска любов, човечеството направи живота си по-приятен и спокоен, като го изпълни с взаимно внимание, любезност, доброта; като създаде болници и организации за закрила на децата и грижа за възрастните, движения за защита на човешките права и още много други институции, посветени на подобряване състоянието на хората. Всичко това се е породило в сърцата и умовете на онези, които искрено са се вслушали в моите първоначални проповеди в Палестина, с които призовавах към братска любов и състрадание към ближния.

Тази духовна грижа и братска любов получиха огромен тласък през 19 век, когато моите думи се проповядваха с нов устрем и искреност от амвоните и се приемаха с радост от сериозни и почтени енориаши. По онова време проповедниците и паствата бяха разпространени навсякъде по света. Шабатът наистина се приемаше като ден за почивка, в който мислите на повечето християни се извисяваха за контакт с Божията сила. Това прекъсване на обичайните задължения и занимания по цялата планета означаваше, че двадесет и четиричасовото издигане на „съзнателните мисли“ към Божествената Съзидателна Сила пораждаше редовно и мощно „човешко-Божествено“ съзнание, подкрепящо и обединяващо човешките животи. Колективните молитви привличаха Божествената Сила в съзнанието и преживяванията на хората, което директно водеше до растеж и развитие във всеки аспект от тяхното съществуване.

Въпреки това хората все още не знаеха как умствено да насочват Божествената Сила в духовни, а не в „его“ канали на съзидание. Така разрастването на „колективното съзнание“ доведе до „лоши“ резултати, възникващи от „силата на егото“, както и до „добри“, породени от „духовното съзнание“ на вдъхновените и просветлените.

ВАЖНО: ЗАТОВА……… дойдох изрично, за да ви обясня……… един жизненоважен факт за съществуването. Моля, прочетете го внимателно:

*Вашето лично съзнание носи пълна отговорност за всичко, което получавате в живота и преживяванията си. Вашето лично съзнание е това, което ви носи добро или зло.*

*Вашето подсъзнание носи силно отпечатани, но скрити спомени за стари травми и емоции от минали прераждания, които може да изригнат и да повлияят на сегашното ви съзнание.*

*Вашите специфични и пламенни молитви за някакво облекчение може да бъдат изпълнени, но това няма да ви бъде много полезно в дългосрочен план, ако умът и сърцето ви продължават да действат в нарушение на Всемирните Закони на ЛЮБОВТА и сте постоянно критично настроени.*

Всемирните Закони на Съществуването касаят САМО „дейността на съзнанието”……… и са прецизни и неотклонни……… Те НЕ са награди или наказания от „Бога“. Повтарям: те не са „НАКАЗАНИЯ ОТ БОГА“, а касаят „Причинния фактор на Съзнанието“, който привлича/магнетизира електрически частици, като по този начин ги свързва заедно и ги проявява в света като външно-видими солидни форми и преживявания.

ВАЖНО: Понякога чрез молитвите си хората установяват силна връзка с БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ във и зад цялото творение. Тя откликва и скоро дейността ѝ се проявява като необходими подобрения в личния и обществения им живот. Някой дори може да възкликне: „Това е чудо!“ Но в дългосрочен план състоянието на Личното или Националното съзнание отново ще се върне към предишните си преживявания и ще предизвика същите негативни въздействия върху здравето или делата им, както и преди.

Не е възможно да внесете трайни промени в живота си, ако не промените съзнанието си. Затова винаги трябва да се молите и да се стремите да постигнете безусловна Любов, защото в 20 век умствените ви способности надминаха духовното ви развитие.

Учените смятат, че могат да обяснят произхода на творението и да го припишат на някаква случайност. Като пряк резултат от това хората изоставиха морала и започнаха изцяло да се отдават на своеволия. Така задвижиха нова вълна от заплахи по Земята, тъй като създадоха нова форма на „световно его-съзнание“, в директно противодействие с ЕСТЕСТВОТО на Божественото – БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ. Човешкото съзнание блокира притока на Божественото.


[1] „Палестина по времето на Исус“ ­– от момента на завладяването ѝ от Помпей през 63 г. пр. н. е. е била разделена на шест административни региона, управлявани от Рим: Юдея, Самаритания, Галилея и т.н. Исус Христос е проповядвал във всеки един от тях и областта се упоменава под общото ѝ наименование – Палестина.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща>>>

5 thoughts on “Писмата на Христос – Писмо 1, стр. 1

 1. Ако това са наистина писма от Христос, то би трябвало да има обяснението за човека, като координатна система. Би трябвало да има и обяснението за кръстното слово, което не е
  свързано с голготския кръст, а и с никакъв друг. Някак си писмата са блудкави с обясненията си. Извадка от едно от писмата, мисля, че е първото и е написано това: Бъдещата духовна еволюция на човешкия род . Нима Христос не знае,
  че еволюцията няма минало и бъдеще, а че тя е винаги в настоящето и ; тя е винаги настоящ процес. На мен не ми приличат на писма от Христос, а умело използване на името.
  Това не е Христовия речник. Всеки труд заслужава уважение,
  но не мога да приема тези писма за Христови такива. Христос ползва кръстното слово, което няма нищо общо с никакви
  земни представи за кръст.

  • Скъпа Зора Маринова, в Писмата се съдържат много обяснения, много повече отколкото е възможно да си представи човек, който не ги е прочел. Вие се позовавате на една извадка от незнайно кое Писмо и вече имате категорично мнение!? Това изглежда повече от странно, също както и твърдението ви за това какво е еволюцията, но имате право да мислите и да приемате каквото намерите за добре. Благодаря, все пак, че сте си направили труда да пишете за Христос и за неговите Писма.

  • Здравейте, г – жо Зора Маринова.

   Еволюцията е процес на развитие. Тя не седи в определено време , а е в ход и прогрес. Нещо което върви напред остава своя отпечатък във времето, следователно има своето минало , настояще и бъдеще.

   Едно което разбрах до този момент в Живота си е, че с Четенето идва Разбирането.

 2. Приемам тези писма за истинни,защото не трябва да затваряне нашите разбирания за Бога само в нашето ограничено човешко мислене,Той има своя мисия и друг поглед на нещата,тоест неговият божествен промисъл.Па времето,когото се е изявил на израилтяните се е наричал Йехова ,това е била първата стъпка от неговия план за управление на света,втората му стъпка,вторият етап от управлението му е била коренно различна от първата-Исус сина Божий се е наричал,и е бил разпнат ,за да ни освободи от греха,защото човечеството е било вече по-напреднало и най-вече в това отношение да е по-оцсебен от Сатана,сега има различен етап от неговото управление ,човечеството е много по-напреднало умствено и може да разбере Словото му по-добре,той вече не ни говори като на малки деца,а като на зрели хора.Божият промисъл не трябва да се затваря в това което е писано в Библията и в това,което ние мислим за Него,не можем да го ограничаваме само в това,което знаем,трябва да можем да изследване дали това,което казва е Истината или не е.Самият Той е казал:Моите овце познават гласа ми и ме следват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *