Писмата на Христос – Писмо 1, стр. 1

Аз, ХРИСТОС, използвам тази възможност да говоря директно на ТЕБ.
Дойдох да поправя погрешните тълкувания на учението,
което проповядвах, когато бях известен като „Исус“
преди две хиляди години в Палестина[1].

Думите записва лице, което през последните четиридесет години е било достатъчно духовно чувствително и посветено, за да ги приеме и да действа според тях.

Тези ПИСМА СА ИСТИНА.
Те надхвърлят всички религиозни доктрини по света.
Тези ПИСМА ще ви ОСВОБОДЯТ.

Те са предназначени за хората, които търсят смисъла на съществуването си, целта на живота си, силата да се преборят с житейските си проблеми и да издържат на изпитания, болести и отчаяние. Те са вдъхновение за всички, които се стремят към по-дълбоко духовно осъзнаване в своето ежедневие. Може да се каже, че са МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА за готовите да поемат по пътя, който аз следвах, докато бях на Земята в Палестина.

Възможно е да се усъмните във всичко това. Докато четете страниците и фактите, които разкривам относно битието и произхода на личността, ще осъзнаете, че те са Истина, която би могла да дойде само от най-висш източник. Ако ви е трудно да разберете ПИСМАТА ми, ви препоръчвам да размишлявате и медитирате върху всяка прочетена страница. Така значението на думите в нея постепенно ще проникне в ума ви, тъй като тези текстове са връзка между вашето и моето трансцедентално съзнание.

Подходете към ПИСМАТА напълно свободни от идеи, убеждения и предразсъдъци, като малки деца преди да бъдат въведени в доктрините на човешките вярвания. Отворете за мен необремененото си съзнание и търсещ ум и аз ще го изпълня с истинско съкровище – най-висшето знание, което, щом усвоите, ще облекчи бремето на ежедневието ви и ще ви отведе до „зелените пасища от ярка светлина“, символизиращи изобилие, радост, възторг и удовлетворяване на всяка нужда. Ще усетите какво е да бъдете напълно благословени с това, което съществува отвъд границите на човешкото ви разбиране.

Изпращам своите ПИСМА до хората по света с цялото си сърце и обич. Докато ги четете, ще почувствате моята любов и състрадание и ще осъзнаете, че трудностите, с които се сблъсквате във всекидневието си, не са нещо неизбежно. Няма да се налага да изпитвате болка и стрес, след като разберете, усвоите и започнете да практикувате редовно ИСТИНАТА ЗА БИТИЕТО.

ЦЕЛТА НА ПИСМАТА
Те са предназначени да ви донесат просветление, да дадат възможност на вашата цивилизация да изгради НОВО СЪЗНАНИЕ през следващите две хиляди години. ТЕ са семената на бъдещата духовна еволюция на човечеството.

Запомнете: духовното развитие на „земното ви съзнание“ ще породи психическо и материално развитие в личния ви живот и в живота на хората като цяло; ще отведе цивилизацията ви до по-хармонично състояние на благоденствие.

Ако ви е трудно да повярвате на това твърдение, помислете за събитията от изминалите две хиляди години и вижте какво е постигнато, откакто за последно лично говорих с вас. Съществува тенденция за постепенна еволюция към братската обич, която постоянно проповядвах на евреите.

При предишното ми идване на Земята нямаше хуманитарни организации, каквито имате днес. Амбициите, алчността и самодоволството се приемаха за нещо напълно нормално. Братската любов се срещаше рядко дори сред евреите, чиито пророци поколения наред ги увещаваха да обичат ближния така, както обичат себе си.

С развитието на способностите си да изпитва братска любов, човечеството направи живота си по-приятен и удобен чрез взаимно уважение, любезност, добрини, изграждане на болници, фондации за подпомагане на децата, грижи за възрастните, движения за правата на човека и още много институции, посветени на подобряване състоянието си. Всичко това е било породено в сърцата и умовете на хората, които наистина са се вслушали в първоначалните ми послания в Палестина, когато призовавах към братска обич и състрадание към другите.

Духовната грижа и любов към ближния получиха огромен тласък през 19 век, когато думите ми се проповядваха от амвоните с нов устрем и откровеност и се приемаха с радост от сериозни и искрени енориаши. По онова време проповедниците и вярващите се бяха разпространили навсякъде, по всички континенти. Шабатът[1] наистина се приемаше като ден за отмора, през който повечето християни размишляваха върху силата на Бога. Такава почивка от обичайните задължения и дейности на хора по целия свят означаваше, че за двадесет и четири часа „съзнателните им мисли“ се издигаха към Съзидателната Сила и пораждаха редовно и мощно докосване на човешкото съзнание до Божественото, с което свързваха и поддържаха живота си. Молитвите им привличаха Божествената Сила в техните умове и преживявания и доведоха до растеж и развитие във всеки аспект от земното съществуване.

Те обаче все още не знаеха как да я насочват в духовните канали на съзиданието вместо в укрепване на егото. Вследствие на това разширяването на колективното съзнание доведе до „лоши“ резултати, произтичащи от „силата на егото“, както и до „добри“, дължащи се на „духовното съзнание“ на вдъхновени и просветлени хора.

БЕЛЕЖКА: ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА……… дойдох изрично, за да ви обясня……… един жизненоважен факт за битието. Моля, прочетете го внимателно:

*Вашето лично съзнание е изцяло отговорно за всичко, което се случва в живота ви. Вашето съзнание ви носи добро или лошо.*

*В подсъзнанието ви са запечатани скрити спомени за травми и емоции от минали прераждания, които е възможно да се проявят и да окажат влияние върху съзнанието ви в настоящото.*

*Вашите конкретни и пламенни молитви за облекчение може да бъдат изпълнени, но няма да помогнат много в дългосрочен план, ако умовете и сърцата ви продължават да действат в противоречие с Вселенските Закони на ЛЮБОВТА и сте постоянно критично настроени.*

Всемирните Закони на Съществуването касаят само „дейността на съзнанието”……… и са точни и неотклонни……… Те НЕ са награди или наказания от „Бога“. Повтарям: те не са „НАКАЗАНИЯ ОТ БОГА“, а са свързани с „Причинния фактор на Съзнанието“, който привлича и зарежда електрически частици, като по този начин ги свързва заедно и ги проявява в света като външно-видими солидни форми и преживявания.

БЕЛЕЖКА: Понякога чрез молитва хората установяват силна връзка с БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ зад и във всичко сътворено. Тя отговаря и скоро Нейната дейност се проявява като необходими подобрения в личния и обществения им живот, а някои дори може да възкликнат: „Ето, това е чудо!“. Но в дългосрочен план състоянието на Собственото или Националното съзнание ще се върне отново към предишните си нагласи и ще предизвика старите негативни въздействия върху здравето и делата им, както и преди.

Не е възможно да внесете трайни промени в живота си, ако не промените съзнанието си. Затова трябва да се молите и във всеки един момент да се стремите да постигате безусловна Любов, защото през 20 век умствените ви способности надминаха духовното ви развитие.

Учените си мислеха, че могат да обяснят процеса на сътворение и да го припишат на някаква щастлива случайност. Вследствие на това хората изоставиха морала и започнаха да се отдават изцяло на своеволия. Така задвижиха нова вълна от заплахи по Земята, тъй като създадоха нова форма на „световно его-съзнание“, в пълно противоречие с ЕСТЕСТВОТО на Божественото – БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ. Човешкото съзнание блокира притока на Божественото.

–––

[1] „Палестина по времето на Исус“, от момента на завладяването ѝ от Помпей през 63 г. пр. н. е., е била разделена на няколко административни региона, управлявани от Рим: Юдея, Самаритания, Галилея, Перея, Декапол и Итюрея. Исус Христос е проповядвал практически във всеки един от тях и областта се упоменава под общото си наименование – Палестина.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща>>>

Истината за битието

Вашият коментар