Обградете се с Любов

Посланията на Христос, Послание 5

ОБГРАДЕТЕ СЕ С ЛЮБОВ, ПРЕВЪРНЕТЕ СЕ В ЛЮБОВ.

Както вече обясних, тази поредица от Послания ще бъде практична, реалистична и на разговорен език, за да достигне по-лесно до вас.

Знам, че веднага, щом чуете Послание за „любов“, може да повдигнете рамене и да си помислите: „Да, всички говорят за това. Много е лесно да се твърди, че Христос е изпратил послание за Любов – кажете ни нещо ново, нещо истинско!“

Най-напред искам да поясня следното: има два вида любов – и двата напълно различни, защото възникват в две различни измерения на съществуване.

Едната е Духовна любов, която е непостижима за човешкото съзнание, докато не премине през определени етапи на първоначално пречистване на егото.

Другата е човешка любов и няма нищо общо с Духовната. Когато душата започне да се освобождава от Егото, тя отпечатва в съзнанието спешната нужда да се премахнат бариерите, които я отделят от другите и ѝ пречат да се чувства в духовен мир с тях. Тогава тя навлиза в своя напреднал стадий и ще срещне личен Учител, който ще я преведе през различните етапи на смъртта на егото.

Ако изследвате естеството на човешката любов, ще установите, че тя е основана изцяло на „желание за нещо, което ще ви достави удоволствие“ – по-специална храна, по-скъпа кола, по-голяма къща, нови дрехи, нов партньор. Ето защо с течение на времето човешката любов „се изпарява“.

Ако срещнете човек, който продължава да бъде дълбоко загрижен за благосъстоянието на партньора си след много, много години заедно, можете да бъдете сигурни, че определени негови аспекти са издигнати в духовното измерение и той черпи способността си да обича безусловно от по-висши нива. А когато се сблъскате с нагласата: „Не те обичам вече, искам някой друг!“, ще разберете, че това е Човешка Любов, ръководена от гласа на Човешкото его. Личност с такова съзнание е напълно неспособна да каже нещо различно, защото това е нивото на нейните духовни възприятия във вашия свят. Затова такива хора по никакъв начин не трябва да бъдат осъждани.

Ако поне един аспект от вашето съзнание вече е в духовното измерение, ще можете да отговорите на партньора си спокойно и търпеливо: „Да, разбирам думите ти. Трябва да направиш това, което смяташ за правилно в такива обстоятелства. Върви си в мир. Да ти помогна ли да опаковаш багажа си и да повикам такси?“.

Ако отговорите така на ЧОВЕШКО съзнание, ръководено от егото, ще чуете крясък: „Винаги съм знаел/а, че си к… с…! Не искам повече да виждам противното ти лице…!“ ИЛИ: „След всичко, което направих за теб, така ли ми се отплащаш?!“ Или думи, предаващи сходно послание на гневно отхвърляне. ИЛИ пък ще заплаче и ще промълви: „Знаеш много добре, че нямаш предвид това, което казваш!“ (макар току-що да е станало пределно ясно, че той/тя има предвид точно това, което казва) и ще остане вкопчен/а във вас, докато го/я влачите към изхода. (Споменах, че ще използвам разговорен език, за да достигна до вас. Моят Писар беше шокирана – изобщо не подозираше какво всъщност смятам да направя, преди да започнем това Послание.)

Мисля, че вече започвате да разбирате „езика на егото“, защото разпознавате „АЗ ИСКАМ“ и „АЗ НЕ ИСКАМ, ЗАТОВА ОТХВЪРЛЯМ“. И ДВЕТЕ ЧУВСТВА СА НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИ И ОПРАВДАНИ (според Всемирния Закон), при условие че не причинявате страдание на някого, като се отдръпнете или избягате от него.

Ако четете Писмо 7 и Писмо 8, ще разберете какво имам предвид, като казвам Его-любов и ДУХОВНА ЛЮБОВ. Ще се научите как да преодолеете Бариерите на Егото, за да се свържете с духовните вибрации на БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ и да можете да изпитвате и да изразявате истинска, духовна, безрезервна Обич. Това е от съществено значение, ако имате намерение да вървите по Христовия Път.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

One thought on “Обградете се с Любов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *