Обградете се с Любов

Посланията на Христос, Послание 5

ОБГРАДЕТЕ СЕ С ЛЮБОВ, ПРЕВЪРНЕТЕ СЕ В ЛЮБОВ.

Както вече обясних, тази поредица от Послания ще бъде практична, реалистична и на разговорен език, за да достигне по-лесно до вас.

Знам, че веднага, щом чуете Послание за „любов“, може да повдигнете рамене и да си помислите: „Да, всички говорят за това. Много е лесно да се твърди, че Христос е изпратил послание за Любовта – кажете ни нещо ново, нещо истинско!“.

Най-напред искам да изясня следното: Има два вида любов – и двата напълно различни, защото възникват в две различни измерения на съществуване. Единият е Духовната любов, която е непостижима за човешкото съзнание, докато не премине през определени етапи на първоначално пречистване на егото. Другият вид е човешката любов и тя няма нищо общо с Духовната. Когато душата започне да се освобождава от Егото, тя отпечатва в съзнанието спешна потребност да премахне бариерите, които я отделят от другите и ѝ пречат да се чувства в духовна хармония с тях. Тогава тя навлиза в своя напреднал стадий и ще срещне личен Учител, който ще я преведе през различните етапи до смъртта на егото.

Ако изследвате естеството на човешката любов, ще установите, че тя се основава изцяло на „желание за нещо, което ще ви достави удоволствие“ – по-специална храна, по-скъпа кола, по-голяма къща, нови дрехи, нов партньор. Затова с течение на времето човешката любов се „изпарява“.

Ако срещнете някого, който продължава да бъде дълбоко загрижен за благосъстоянието на партньора си след много, много години заедно, може да бъдете сигурни, че определени негови аспекти се издигат в духовното измерение и той черпи способност да обича безусловно от по-висши сфери. А когато се сблъскате с нагласата: „Вече не те обичам и искам някой друг!“, ще разпознаете Човешката Любов, направлявана от гласа на Човешкото его. Такова съзнание е напълно неспособно да каже нещо различно, защото това е нивото на неговото лично духовно възприятие във вашия свят. Ето защо то не бива да се осъжда по никакъв начин.

Но ако поне един аспект от съзнанието ви вече е в духовното измерение, ще можете да отговорите на партньора си спокойно и търпеливо: „Да, разбирам думите ти. Трябва да направиш това, което смяташ за правилно при тези обстоятелства. Върви си в мир. Да ти помогна ли да опаковаш багажа и да повикам такси?“.

Ако отговорите така на ЧОВЕШКО съзнание, ръководено от егото, ще чуете гневен изблик: „Винаги съм знаел/а, че си к… с…. Не искам повече да виждам противното ти лице…“ ИЛИ: „След всичко, което направих за теб, така ли ми се отплащаш?“ Или сходни думи на яростно отхвърляне. ИЛИ пък ще заплаче и ще промълви: „Знаеш много добре, че не мислиш това, което казваш!“ (макар партньорът ви току-що да ви е показал ясно какво мисли) и ще остане вкопчен във вас, докато го влачите към изхода. (Споменах, че ще използвам разговорен език, за да достигна до вас. Моят Писар е шокирана – тя не подозираше как възнамерявам да се изразя, преди да започнем това Послание.)

Мисля, че вече започвате да разбирате „езика на егото“, защото разпознавате „АЗ ИСКАМ“ и „АЗ НЕ ИСКАМ, ЗАТОВА ОТХВЪРЛЯМ“. И ДВЕТЕ ЧУВСТВА СА НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНИ И ОПРАВДАНИ (според Всемирния Закон), при условие че не причинявате страдание на някого, като се отдръпнете или избягате от него.

Ако четете Писмо 7 и Писмо 8, ще разберете какво имам предвид, като казвам „егоистична“ и „ДУХОВНА“ ЛЮБОВ. Ще се научите как да преодолявате Бариерите на Егото, за да се свържете с духовните вибрации на БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ и да бъдете способни да чувствате и изразявате истинска, духовна, безрезервна Обич. Това е от съществено значение, ако имате намерение да вървите по Христовия Път.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Обградете се с Любов

One thought on “Обградете се с Любов

Вашият коментар