Истинското Царство Небесно на Земята

Посланията на Христос, Послание 15

Думи на Христос от Януари 2006 г.

Бих искал да можете да видите и усетите света такъв, какъвто той наистина би могъл да бъде за вас. Живият свят, цялото творение трепти от радост. Вашият свят е създаден от ЛЮБОВ и съставен от ЛЮБОВ, за да отговори на личните нужди на всяко живо творение, както се е развило през милионите години съществуване.

Само ако можехте да осъзнаете тази великолепна радост и възхитителна ЛЮБОВ, когато се разхождате в природата или в градината си. Само ако можехте да надникнете в съзнанието на едно величествено дърво, когато стои високо изправено и разгръща клоните си, за да може птиците да кацат на тях и да свиват гнездата си. Само ако можехте да надникнете в съзнанието на една птица, когато намира най-доброто място за гнездене; да почувствате нейното удоволствие и нейната любов към дървото, което ѝ осигурява дом и сянка.

Винаги протича взаимна обич между живите същества – растения, насекоми, птици, животни, риби – и тяхната среда. Само хищниците остават извън това любещо съзнание. Ако изучавате очите им, във всички тях, без изключение, ще откриете свирепата им сила. Сравнете ги с очите на миролюбивите тревопасни и ще разберете жестокостта на едните и спокойствието на другите.

Когато бях на Земята, казвах: „Очите са светлината на душата“, но вие така и не сте осъзнали, че те излъчват към света вътрешната природа на вашето същество; вътрешното ви съзнание, което благославя това, което вижда, или го кара да вехне заради лошия ви нрав.

Когато живеете изцяло в човешкото си съзнание, с обичайните мисли, думи и постоянна оценка на хора и ситуации, вие не сте в състояние да участвате в тази РАДОСТ от СЪЩЕСТВУВАНЕТО, която спонтанно се издига в съзнанието на всички миролюбиви живи творения и която те могат да почувстват (освен ако сушата не ги е лишила от препитание).

Вие не можете да я почувствате, защото вашите умове са се развили въз основа на логиката и разума и действате според волята, въображението, желанието и егото си. И цялата тази мисловна дейност блокира духовния ум в горната част на главата ви и пречи на интуитивния ви контакт с красивия свят, в който живеете и който в крайна сметка изобщо не разбирате.

Можете да виждате телата и действията на насекомите, птиците и животните, но не можете да надникнете в съзнанието на техните главно невинни и чисти жизнени сили. Вероятно смятате, че тяхното съзнание е като вашето, но грешите – всички живи същества, с изключение на хората, следват интуицията си и общуват по начин, който е невъзможен за вас. Да, те общуват много ясно и на дълги разстояния; общуват и се радват заедно – повече, отколкото вие някога ще узнаете.

Само Отшелникът, който седи със своята паничка за подаяния и медитира, може да се извиси до безкрайността и да изживее радостта и великолепието на Божественото Съзнание, в което ВСИЧКИ НИЕ – вие и аз се намираме и от което черпим своето същество и вечен живот. Той може да го изпита в тишината и покоя на ума си и да бъде издигнат в такъв екстаз, че повече да не се нуждае от светски живот – и всъщност го избягва.

Хората ще кажат: „Колко хубаво, че е отдал живота си на Бога!“, но това е грешно възприятие. Отшелникът се отказва от нормалното си ежедневие, за да открие ИСТИНСКИЯ СЛАВЕН ЖИВОТ, от който цялото творение е приело форма и съществуване. Не би могло да има по-велико преживяване от преживяването на възхитителна светлина и духовен екстаз. Все пак това е и бягство, което предлага големи награди, но също така противоречи на целите на съществуването във вашия свят.

Наистина е чудесно и изключително вдъхновяващо да отдъхнете за малко в сиянието на абсолютна Любов и Покой и да опознаете това прекрасно измерение на вечността, където умът ви може да проникне в трансцеденталните аспекти на всемирното знание. ВАШИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ПРИДОБИВА НОВО ОЧАРОВАНИЕ, НОВА РАДОСТ И СВЕТЛИНА; ПО-ДЪЛБОК СМИСЪЛ. Но това не е истинската ви цел на Земята.

Вашата истинска цел на Земята е да ИЗРАЗЯВАТЕ БОЖЕСТВЕНОСТТА на своето същество в мислите, думите, делата и желанията си. Можете да правите това, като медитирате, като пречиствате ума си от негативни мисли, като общувате с другите с приятелска усмивка и признавате тяхното същество – че те също са ЖИВИ и затова са значими – и вашия общ съвместен живот, независимо какво е социалното им положение.

Каква огромна радост е да можете да обичате човека, облечен в дрипи, изпаднал в нищета и принуден да оцелява от просия, колкото и този, който е спечелил несметни богатства, престиж и завиден начин на живот. Способността да обичате безрезервно всичко и всекиго наистина е БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ – чиста и безусловна. Това е и качествена стойност на ума и сърцето, където чувството на превъзходство или малоценност вече не съществува.

Може да попитате: „Защо това трябва да ни радва толкова много?” Радостта е невъобразима, защото сте се издигнали далеч над собствените си изисквания и критични възприятия, които съдят и принизяват другите.

Какво огромно освобождение на духа ще почувствате, когато най-накрая, ако някой ви оскърби или измами, вие все още можете да гледате през думите и действията му и да виждате неговата Божествена същност. Да оставате в състояние на чисто, спокойно приемане на това, което човешкият свят може да се опита да ви причини, и никога да не спирате да се усмихвате, защото вашият свят е свят на слънчева и духовна светлина, създадена от Божественото. Тогава осъзнавате, че хората, които се опитват да ви наранят, все още не са успели да намерят този свещен свят, замислен и създаден от Чиста Любов.

Като знаете това с такава сигурност и яснота, как е възможно да НЕ изпитвате само най-дълбоко състрадание и загриженост за тях, щом се борят, понякога храбро, за да се измъкнат от примката на егото си?

Докато се учите да обичате еднакво всички състояния на човешките същества, ще започнете да вниквате в тяхната истинска земна индивидуалност и ще бъдете способни да възприемате за себе си кое в живота е ценно и кое – просто „его-глазура” за удобство и престиж. Вече няма да се заблуждавате – или дори да променяте мнението си – от външната показност.

Ако изучавате Писмо 5 и Писмо 6, ще можете да разберете ясно защо казвам, че светът се създава от ЛЮБОВ, В ЛЮБОВ и се поддържа с ЛЮБОВ. Когато осъзнаете напълно защо е така, е възможно да отидете още по-далеч и да разберете, че когато се отдавате на някакви мисли, които противоречат на ЛЮБОВТА, това ви изключва от основната Реалност на Съществуването и ви ­поставя в една реалност от сенки, откъдето вече не можете да виждате живия свят, създаден от Божественото Съзнание след Големия Взрив. Ще можете да виждате само ОБРАЗИ от него, но няма да сте способни да почувствате тяхната радост.

Замислете се за момент за вашия свят, какъвто е той днес; за средното ниво на манталитета на хората, ръководени от егото, и после помислете за радостта и красотата на ОНОВА, КОЕТО НАИСТИНА Е, извън вашето полезрение заради човешко мислене и ЧОВЕШКО ПОВЕДЕНИЕ.

Всички мои Писма са насочени само към това – да ви помогнат да се издигнете над сегашните си страдания, които може би преживявате, и да направите истински контакт с Божественото Съзнание, което незабавно ще се заеме да възстанови здравето, силата и вътрешната ви посока към по-висши цели на съществуване.

Можете да излезете от своя ад, но само ВИЕ сте способни да го направите за себе си. ВИЕ трябва да свършите първоначалната работа, но можете да поканите Божественото Съзнание в ума и сърцето си, за да ви даде допълнителна сила, която да гарантира успеха ви.

Колкото повече хора с еднаква духовност и духовни възприятия се обединяват, за да търсят Небесното Царство на Земята, толкова повече ще бъдат малките средища от ярка светлина, които озаряват вашия мрачен свят и привличат все повече и повече членове да се присъединят към вас и вашето щастие.

Как да пречистите съзнанието си? Помнете, че ако разчитате ЕДИНСТВЕНО на собственото си човешко съзнание, вие призовавате егото си да прогони мислите, които самото то поражда, а това е невъзможно. Егото не може да преодолее егото. Трябва да се пробудите за разбирането, че над човешкото съзнание е Свръхсъзнанието на Божественото (Четете Писма 5, 6, 7 и 8).

Никога няма да можете да проникнете в жизненото съзнание на растенията и насекомите, защото вашият свят е свят на логическо мислене. Но можете да влезете в Рая на Земята, като се научите как да се свързвате с Божественото Съзнание и да Го призовавате да изпълва ума и сърцето ви, за да дава нова посока на вашия мисловен живот, а след това – и на бъдещите ви дела и съществуването ви като цяло.

Копнея да намерите истинска свобода от егото и да влезете в превъзходната радост на Божественото, докато все още сте на Земята.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *