Истинското Царство Небесно на Земята

Посланията на Христос, Послание 15

Това са думи на Христос от Януари 2006 г.

Бих искал да можете да видите и усетите света такъв, какъвто той наистина би могъл да бъде за вас. Този жив свят – цялото творение – трепти от радост. Той е създаден с ЛЮБОВ, проектиран е с ЛЮБОВ, за да отговори на личните потребности на всяко същество, еволюирало през милионите години съществуване. Само да можехте да почувствате тази велика радост и искряща ЛЮБОВ, докато се разхождате в градината си или сред природата. Само да можехте да навлезете в съзнанието на едно величествено дърво, стоящо високо и изправено, разгръщащо клони за птиците, за да кацнат върху тях и да свият гнездата си. Само да можехте да навлезете в съзнанието на птицата, когато намери най-удобното място за гнездене; да изпитате удоволствието ѝ и да усетите любовта ѝ към дървото, което ѝ осигурява дом и сянка.

Взаимна обич протича между всички живи същества – растения, насекоми, птици, животни, риби – и тяхната среда. Само хищниците се поставят извън това любещо съзнание. Наблюдавайте очите им – без изключение – и сравнете тяхната жестока напрегнатост с умиротворението в очите на кротките тревопасни; вижте свирепото излъчване на едните и спокойствието на другите. Както казвах, когато живеех на Земята: „Очите са прозорци към душата“, но вие не разбирате, че те излъчват към света вашите качества и вътрешното ви съзнание, като благославят това, което виждат, или го карат да вехне заради лошия ви нрав.

Когато сте изцяло и единствено на нивото на човешките вибрации – подвластни на своите мисли и обичаен изказ, на постоянните си преценки на хора и явления, – вие сте неспособни да вземете участие в РАДОСТТА от СЪЩЕСТВУВАНЕТО, която спонтанно изпълва съзнанията на всички миролюбиви живи твари и която те усещат (освен ако сушата не ги е лишила от прехрана). Вие обаче не можете да я почувствате, защото умовете ви са се развили въз основа на логиката и разума и действате според своята воля, въображение, желания и его. Цялата тази мисловна дейност блокира духовния аспект на ума ви (в най-горната част на главата); пречи на шестото ви чувство да влезе в контакт с красивия свят, в който живеете и който никак не разбирате, дори смътно. Можете да виждате телата и действията на насекоми, птици и животни, но не можете да навлезете в съзнанието на тяхната предимно невинна и непокварена жизнена сила. Може би смятате, че то вероятно е като вашето, но грешите – всички живи същества, с изключение на хората, следват своята интуиция и общуват по начин, който е невъзможен за вас. Да, те общуват много ясно и на дълги разстояния и заедно се радват повече, отколкото можете да си представите.

Само Отшелникът, който седи със своята паничка за подаяния и медитира, може да се издигне в безкрая и да усети радостта и величието на Божественото Съзнание, в което ВСИЧКИ НИЕ – вие и аз съществуваме и черпим вечен живот и битие. Може да го почувства в тишината и покоя на ума си и може да бъде извисен в такъв екстаз, че повече да не се нуждае от светски живот – и той всъщност го избягва.

Хората ще си кажат: „Колко хубаво, че е отдал живота си на Бога!“, но това е погрешно възприятие. Отшелникът се отказва от типичното си ежедневие, за да открие ИСТИНСКИЯ СЛАВЕН ЖИВОТ, от който цялото творение е приело форма и съществуване – не би могло да има по-велико усещане на искрящо сияние и духовен екстаз. Ала все пак представлява и бягство от действителността, което предлага големи награди, но в същото време противоречи на целите на вашето съществуване на този свят.

Наистина е прекрасно и изключително вдъхновяващо да отдъхнете за малко в сиянието на абсолютна Любов и Покой и да овладеете мъдростта на удивителното измерение на вечността, където умът ви може да навлезе в трансцеденталните аспекти на всемирното познание. ВАШИЯТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ ПРИДОБИВА НОВО ОЧАРОВАНИЕ, СВЕТЛИНА, РАДОСТ И ПО-ДЪЛБОК СМИСЪЛ, но това не е истинската ви цел на Земята. Тя е да ИЗРАЗЯВАТЕ БОЖЕСТВЕНОСТТА на съществото си в мислите, думите, делата и желанията си. Можете да го направите чрез медитация, чрез пречистване на ума си от негативни мисли и също така като протегнете ръка към другите и им предложите приятелска усмивка. По такъв начин признавате тяхното битие – че те също са ЖИВИ и следователно – значими; че съществувате съвместно, без значение от социалното си положение.

Каква огромна радост е да сте способни да обичате човек, облечен в дрипи, изпаднал в нищета и принуден да оцелява от просия, също толкова, колкото и този, който е спечелил несметни богатства, престиж и начин на живот, на който всеки би завидял. Умението да обичате безрезервно всекиго и всичко в действителност е БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ – чиста и безусловна. Това е качество на ума и сърцето, в които чувството за превъзходство или малоценност вече не съществува.

Може би се питате: „Защо би трябвало да носи толкова много радост?” Радостта е невъобразима, защото сте преодолели изискванията и критичността на сетивата на собственото си „Аз”, което съди и омаловажава другите.

Какво огромно освобождение на духа ще усетите накрая, когато някой ви огорчи или ограби, а вие успеете да се издигнете над думите и действията му и да видите Божествената му същност. Ще се намирате в състояние на искрено и спокойно приемане на всичко, което хората може да се опитат да ви сторят, и никога няма да спрете да се усмихвате, защото вашият свят ще е изграден от слънчева и духовна светлина, създадена от Божественото. Тогава осъзнавате, че щом искат да ви наранят, те все още не са успели да открият този свещен свят, замислен и сътворен от Чиста Любов. Знаейки го с такава сигурност и яснота, как може да НЕ изпитвате единствено най-дълбоко състрадание и загриженост към тях, след като се борят, понякога доста смело, за да се измъкнат от примката на егото си.

Докато се учите да обичате еднакво всички състояния на човешките същества, ще започнете интуитивно да усещате и тяхната действителна земна индивидуалност. Ще можете да преценявате сами за себе си кое в живота е ценно и кое – просто „повърхностен блясък” на егото за удобство и престиж. Вече няма да се отклонявате от пътя си или пък да се вълнувате от показността.

Ако изучавате Писмо 5 и Писмо 6, ще разберете защо казвам, че светът е изграден от ЛЮБОВ, с ЛЮБОВ и се подхранва от ЛЮБОВ. Когато ви стане напълно ясно защо е така, е възможно да отидете още по-далеч в осъзнаването си, че и най-малката мисъл, несъвместима с ЛЮБОВТА, ви изолира от основната Реалност на Съществуването. Това ви поставя в една съвсем различна реалност от сенки, откъдето вече не можете да видите света такъв, какъвто е създаден от Божественото Съзнание след Големия Взрив; ще бъдете в състояние да приемате от него само ОБРАЗИ, но без да можете да изпитате тяхната радост.

Замислете се за момент за вашия свят, какъвто е той днес; вижте средното равнище на манталитета на хората, ръководени от егото, и после си дайте сметка за радостта и красотата на ОНОВА, КОЕТО ДЕЙСТВИТЕЛНО Е непосредствено извън обичайния ви взор – извън полезрението ви – заради човешкото ви мислене и ЧОВЕШКОТО ВИ ПОВЕДЕНИЕ.

Всички мои Писма имат единствената цел да ви помогнат да се издигнете над настоящите си страдания, които вероятно търпите, и да осъществите истински контакт с Божественото Съзнание, което незабавно ще се заеме с възстановяването на вашето здраве и сила, ще насочи вътрешната ви ориентация към по-висши цели на съществуване.

Имате възможност да излезете от своя ад, но единствено ВИЕ можете да го направите за самите себе си. ВИЕ трябва да свършите първоначалната работа, но можете да поканите Божественото Съзнание да навлезе в ума и сърцето ви и да ви даде допълнителна сила, която да гарантира успеха ви. Колкото повече хора с подобно ниво на духовност и духовни възприятия се обединяват в търсенето на Царството Небесно на Земята, толкова по-често ще се оформят малки пространства от животворна светлина, озаряващи мрачния ви свят и привличащи все повече и повече нови членове, които да се присъединят към вашето щастие.

Как да пречистите съзнанието си? Помнете, че ако разчитате ЕДИНСТВЕНО на своето собствено човешко съзнание, вие призовавате егото си да прогони мислите, които самото то е породило, а това е невъзможно. Егото не може да преодолее егото. Трябва да се пробудите за разбирането, че над човешкото е Супер Съзнанието на Божественото (Четете Писма 5, 6, 7 и 8).

Никога няма да успеете да навлезете в съзнанието на растенията или насекомите, защото вашият свят е свят на логика. Но можете да създадете Земния си Рай, като се научите да се свързвате с Божественото и го каните да изпълни ума и сърцето ви, давайки нова насока на мисловния ви живот, а след това и на бъдещото ви съществуване и действия.

Копнея да се освободите напълно от егото си и да навлезете в превъзходната радост на Божественото, докато сте все още на Земята. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Царство небесно

Вашият коментар