Има ли Бог наистина?

Посланията на Христос, Послание 3

Върнах се, за да говоря с вас на достъпен език и да ви кажа как да се справяте с различни проблеми, докато сте на Земята.

Правя го чрез ума на своя Писар, защото хората, които са искрено отдадени на ИСТИНАТА в моите Писма и се опитват всеки ден да направляват живота си според това дълбоко разбиране на тайните на сътворението, в крайна сметка намират огромно облекчение от предишното си бреме. Те с радост откриват, че човечеството не е родено, за да бъде жертва на обстоятелствата, и че разполагат с реално, надеждно СРЕДСТВО да преодоляват трудностите и да се справят с неуспехите с вътрешна сила, дори с щастие.

Кое е това СРЕДСТВО? То е ИЗТОЧНИКЪТ на цялото ТВОРЕНИЕ – не Бог Йехова, описан в Библията, а ВСЕМИРНАТА СВЕТЛИНА на СЪЩЕСТВУВАНЕТО, която преживяват истинските мистици.

С течение на времето хората, които копнеят да се потопят по-дълбоко в духовната ИСТИНА (не в религията), ще установят, че притежават естествени способности за мистицизъм. Когато това се случи, вече няма да питат: „Има ли Бог наистина?“, а ще знаят извън всякакво съмнение, че има една величествена, могъща всемирна ПЪРВОПРИЧИНА – ВСЕМИРЕН ИЗТОЧНИК на СЪЩЕСТВУВАНЕ, от който всяко нещо е добило индивидуализирана форма и където една възхитителна ЕНЕРГИЯ НА СЪЗНАНИЕ поддържа и подкрепя живите и неживите творения през целия им земен живот… и завинаги.

Можете ли да разберете колко удивително извисяващо и възхитително вълнуващо е да откриете, че всъщност вие не сте обременени души, жертви на обстоятелствата, появили се на този свят, за да бъдат приковани в „коловоза“, в който са се родили, или в „пропастта“, където са паднали впоследствие?

Можете ли да разберете колко вдъхновяващо е да достигнете до пълната и ясна представа, че тази ВСЕМИРНА ЕНЕРГИЯ НА СЪЗНАНИЕ през цялото време е била вътре във вас, тайно и тихо е поддържала растежа, храненето, изцелението и защитата ви от микроби, осигурявала е подмяната на умиращите ви клетки, давала е допълнителна сила на мускулите и сухожилията ви при по-силни натоварвания… И всички тези възхитителни дейности в телата ви са протичали без никакъв принос от ваша страна.

Можете ли да разберете, че ден и нощ сте били подкрепяни от нещо…, което не познавате?

Учените са способни да обяснят всички тези дейности, но не могат дори да предположат кой е великият ИМПУЛС на СЪЩЕСТВУВАНЕ, който ги задвижва. Аз мога да ви кажа, защото на Земята получих пълно просветление и защото се издигнах през различни нива на СВЕТЛИНАТА, докато не стигнах до самите порти на ВЕЧНОТО РАВНОВЕСИЕ, където нашата обща ПЪРВОПРИЧИНА, ИЗТОЧНИКЪТ на цялото ТВОРЕНИЕ, се намира в ПРАЗНОТА от Покой и Тишина. Познавам истинското естество на нашата ПЪРВОПРИЧИНА, защото аз самият съм НЕЙНА почти съвършена индивидуализация.

ВИЕ и аз – Възнесеният Христос, известен като „Исус“, когато бях на Земята – произлизаме от един и същи ИЗТОЧНИК, който наричах „ОТЕЦ“, защото след просветлението си осъзнах, че ТОЙ е ИСТИНСКИЯТ БАЩА-МАЙКА НА ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ. Човешките родители са само приносители на съзиданието, чрез които действа ИЗТОЧНИКЪТ на всички СЪЩЕСТВА.

Повярвайте ми, защото знам извън всякакво съмнение и истина ви казвам: когато вървите ПО МОЯ ПЪТ, ХРИСТОВИЯ ПЪТ, дори вашите човешки родители да ви разочароват, в крайна сметка ще установите, че ОТЦА е неизчерпаем ИЗВОР на ресурси, напътствия, неочаквани възможности, изцеление, вдъхновение и радост. Независимо къде се намирате по Земята, какви неприятности имате, пред какви унижения и безпаричие сте изправени, директно вътре в себе си, около себе си и над себе си вие разполагате с ДУХОВНОТО СРЕДСТВО, което можете да призовете с цялото си сърце и ум. И АКО НЕ СЕ СЪМНЯВАТЕ, отговорът със сигурност ще дойде.

Много хора няма да се съгласят с това твърдение и ще се присмеят. Истината е, че те по принцип живеят в неверие. Но вие, които сте избрали да следвате минута след минута МОЯ ПЪТ, ХРИСТОВИЯ ПЪТ, ще потвърдите думите ми, защото сте се научили как да медитирате правилно – като успокоявате ума си и преживявате малко от Тишината и Покоя на Празнотата и Всемирното Равновесие, самия Източник на всичко сътворено, – и така да черпите от ИЗВОРА на цялата съзидателност и съвършенство.

Нека никой не се осмелява да съди или критикува думите ми, докато също не успее да успокои глъчката в главата си и не влезе в Тишината. А след такова преживяване нито един човешки ум не би могъл да устои на призива на Божественото да потърси ОНОВА, което му е дало живот и го е отгледало до зрялост.

Четете Писмо 1, за да разберете какво научих по време на пълното си просветление в пустинята на Палестина. Когато усвоите цялата ИСТИНА за съществуването и започнете да се стараете да прилагате това знание в ежедневните си действия, както направих и аз, вие също ще откриете, че колкото по-дълбоко и по-пълно попивате и практикувате вечните Истини, толкова по-бързо се случват чудесата.

За да разберете изцяло своя ИЗТОЧНИК и истинската си връзка с НЕГО, четете Писмо 5 и Писмо 6 отново и отново, докато никога повече не си и помисляте да възприемате света като твърда материя, а незабавно да признаете, че той се състои единствено от ВЕЧНО СЪЗНАНИЕ и величествени ИМПУЛСИ, които формират ЕСТЕСТВОТО на всички СЪЩЕСТВА.

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

3 thoughts on “Има ли Бог наистина?

  1. Бог е в съзнанието, сърцето ,душата, ума на всеки един от нас.Във всеки един човек Бог е дотолкова силен, доколкото човек,може да го приеме, разбере и прояви.Ако обичаме Бога,ако Вярата и мисълта ни са дълбоки и силни той ще ни се изяви.Разумния човек има правилни отношения към своя ум,към своето сърце,към своята воля.Съвременния човек не познава себе си и не търси Бога в себе си.Когато обичаме Бога той е вътре в нас, не само около нас.Когато станеш сутрин радостен знай,че това е Божието лице в тебе. Човек трябва да бъде смел за да открие Бога.Смелият действа бързо,решително и с Вяра.Вярата върши чудеса.Трябва да се размишлява върху нещата ,но и да се действа започнеш ли да размишляваш много работата ти се върши мудно.Смелост му трябва на човек и за да преодолява трудностите в живота.Затова приложете в ежедневието си своя разум,своята Вяра и смелост и тогава си отговорете на въпроса” има ли Бог”.Предлагам ви когато търсите отговор на въпроса “има ли Бог” да се ръководите от следното:Попитай и ще ти бъде отговорено!Търси и ще намериш!почукай и ще ти бъде отворено!Обичай и ще бъдеш обичан!Мисли и разсъждавай и ще сбъднеш мечтите си !вярвай и ще успееш !Защото всеки ,който иска получава реалност която заслужава.

  2. През целия си съзнателен живот търсих Бог, но не общо приетия Бог, този в църквите… Търсих Бога, който ме изпълва с вдъхновение , който не ми налага забрани и предразсъдъци , а ми дава право на избор и свободна воля по пътя ми към усъвършенстване. Любопитството ми ме преведе през много заблуди. Много капани щракваха под носа ми.Много покаяния и катарзиси преживях, но продължавах, докато не открих едни писма на “Христовия писар Йоан предтеча” . Те откриха пред мен нови представи, различни от всичко онова, което бях прочела до този момент, а то не беше никак малко . Вълнението ми беше голямо, изпълваше ме с възторг, че най-после съм намерила отговор на моите търсения. Толкова много исках да си купя тези три книги, да са ми под ръка по всяко време, но никой в никоя книжарница не беше чувал за тях. Три месеца след това видях “Христовия писар” във Фейсбук, нямах търпение да го поръчам… мислех,че е това което познавам, но то се оказа съвсем различно издание.За голяма моя радост, в концептуален план, двете книги се припокриват, само в първата събитията са проследени в исторически план от времето когато Исус е бил на земята, възнесението Му и доста подробности в планетарен план, разказани в трето лице, а в това ново издание Христос ни говори от първо лице. Посланията са лични и неподражаеми, силно въздействащи и вдъхновяващи по невероятен начин, по силата на Божествената любов.Тя ми вдъхва увереност във всяка минута…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *