Енергия на Съзнанието

Посланията на Христос, Послание 10

ХРИСТОС казва: „Поддържайте Съзнанието си цяло, не го фрагментирайте.“

От първостепенно значение за вашето здраве, взаимоотношения, щастие и успех е да разберете напълно истинското естество на Съзнанието (четете Писмо 5, Писмо 6 и нататък) и своето собствено уникално Съзнание. Трябва да ви стане абсолютно ясно, че това, което МИСЛИТЕ, ЧУВСТВАТЕ и ПРАВИТЕ, е „енергия на съзнанието“, формираща цялата материя на преживяванията ви. Тя е движещата сила зад всичко, което се случва с вас, и зад всичко, което вършите. Тя е основата, върху която изграждате живота си, и източник на силата, която ви дава устрем в ежедневието.

„Енергията на съзнанието“ е всичко, което СТЕ отвъд душата си в настоящия момент. Тя е пълният спектър на това, което можете да бъдете и да направите тук и сега. Нейното състояние ограничава или насърчава благополучието ви. Следователно съдържанието на съзнанието ви, както и степента на духовното ви развитие, прозренията, възприятията, вярванията, стандартите за поведение, качествата на характера, знанията и моралът са вашите съкровища, с които градите живота си. Можете да го направите само въз основа на това, което сте в настоящия момент, а всичко, което построите, ще бъде съставено единствено от елементите или „тухлите” на вашето съзнание – и нищо друго.

Ето защо, както стотици хиляди хора по целия свят вече разбраха, ако искате да промените своя живот, трябва първо да промените съзнанието си (Писмо 7 описва ясно как да го направите).

Когато шофирате, трябва да се уверите (ако сте разумни), че всяка част на автомобила ви е в изправност. И най-незначителният елемент, допринасящ за безпроблемното му функциониране, следва да бъде проверен – акумулаторът да е зареден, проводниците – свързани, свещите – почистени и регулирани, да имате достатъчно гориво в резервоара, масло – в картера и т. н. Затова, за да си създадете щастлив и успешен живот, трябва да полагате всекидневни усилия и грижи за различните елементи и аспекти от своето съзнание. Така ще помните и ще се опитвате да не бъдете критични и да не осъждате, защото това е разрушително за другите и в крайна сметка ще се обърне срещу вас. Ще се стараете да контролирате емоциите си, търсейки причините, поради които обектът на гнева ви се държи по този начин, и така ще се успокоите. Ще се стремите да намирате симпатични качества у всеки, когото срещате или виждате през деня. В противен случай несъзнателно ще излъчвате оскърбителна енергия, която ще бъде доловена от другите и ще ги възмути.

Възможно е всички тези аспекти на съзнанието вече да са ви познати. Но сега искам да ви обърна внимание на опасностите от неговото фрагментиране. Точно това правите, когато казвате дори „благородна“ лъжа. Що се отнася до грубата, тя е ужасяващо обидна както за вашето, така и за съзнанието на слушателя ви. Може да си мислите, че от нея няма никакви последствия, но когато лъжете, изпращате поток от фалшива енергия, върху който очаквате останалите да изградят отговорите си. Подобна засечка в съзнанието ви (понеже знаете, че лъжете) създава дупки в неговата материя и предизвиква насрещно недоволство, което пречи на здравето и щастието ви. Дупките представляват празнини в жизнената ви сила, която изразходвате за различни дейности и цели. Всичко това ще доведе до липса на енергия и увереност при общуване, които хората с ненарушена и здрава тъкан на съзнанието излъчват, докато говорят с другите или просто оставят гласово съобщение.

Създавате такова цялостно съзнание, когато се отнасяте към останалите така, както бихте желали те да се отнасят с вас. Затова спазвайте обещанията си или се уверете, че нарушаването им няма да причини ненужно неудовлетворение, нещастие или затруднение. Казвайте истината така, че да не засегнете слушателя си. Любовта винаги намира начин.

Не си „измисляйте“ истории, които ви правят герой (героиня) или жертва. Не преувеличавайте фактите по никакъв начин, тъй като ще изпратите събеседника си с лъжа в ума му. Това може да му навреди повече, отколкото си представяте. Никога, наистина никога, не ставайте причина друг човек да се препъва или пада по всекидневния си път. Нека всичко, което мислите, казвате и правите да бъде хармонично цяло, ръководено от ума и сърцето ви, с любов и загриженост за благополучието му. Така създавате основата за пълноценен и щастлив живот за самите себе си. Оформяте такова съзнание, което лесно се настройва към Божественото.

И тогава се случват чудеса.

Ако не постигате успехи, изследвайте съзнанието си – държите ли на думата си? 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

енергия на съзнанието

Вашият коментар