Човешката любов носи разочарование

Посланията на Христос, Послание 9

ХРИСТОС КАЗВА:

ЛЮБОВТА, ЛЮБОВТА, ЛЮБОВТА е единственият път към изцеление, благоденствие, благополучие, истински успех и щастие.

Знам, че смятате разговорите за ЛЮБОВ за лицемерни или сантиментални, или ги приемате като съвет, който ви кара да „угодничите“ на „Бога“, да „Му” се „харесате“, или който ще ви направи „добри“ хора, за разлика от „грешниците“. Но така са мислели вашите деди. Никога, в нито един момент от живота си в Палестина или по-късно, не съм казвал, че искам да ви помогна да станете „по-добри“. Това е погрешно еврейско тълкуване на моето земно учение.

Подобни интерпретации сега трябва да се отхвърлят възможно най-бързо. Те замъгляват вътрешните ви възприятия и духовната ви визия; пречат на тези, които искрено търсят духовно развитие, да приемат ИСТИНАТА за БИТИЕТО. А именно познанието за ИСТИНАТА за БИТИЕТО ми даде възможност да напусна пустинята в Палестина преобразен, да стана духовен Учител и Лечител, който контролира атомните елементи.

Сега е време хората, които вече са готови, да усвоят това знание и да започнат да градят своя живот според способностите си.

Ето защо съзнателно създадох средство да достигна до света чрез отдаденото сътрудничество на своя Писар, за да се опитам да ви издигна над убежденията, които ви втълпяват Християнските Църкви и които заслепяват духовната ви визия:

ВЯРАТА, че сте създадени от някакъв „Бог“, който възприема Земята като директор – своето училище; който раздава черни точки за лошо поведение или медали за добра работа;

Един БОГ, пред когото се прекланят невежите вече хиляди години;

Един БОГ, който се нуждае от ПОДАРЪЦИ и СЛАВОСЛОВИЯ, за да „ГО“ разколебаят да изпраща наказания – вредители, болести, наводнения, епидемии, смърт;

Един БОГ, който се наслаждава на жертвоприношенията на невинни птици и животни;

Един БОГ, който би могъл да се помири със света, който сам е създал, само чрез кървавата смърт на своя така наречен единствен СИН.

Аз, истинският Христос, мога само да кажа на всички християни: колко благороден и великодушен БОГ сте си създали! БОГ, от когото да се страхувате, но не и да почитате!

Аз, истинският Христос, мога само да ги попитам: в тази по-просветена епоха на развиваща се братска любов кое във вашата природа или характер ви кара да се вкопчвате и яростно да защитавате старата Християнска Догма, където, логично погледнато, няма нито една доказуема истина, която би се понравила на разсъдливия ви ум? Създали сте си един БОГ, на когото вие самите никога не бихте подражавали и за чието диктаторско поведение вашите държави са приели ЗАКОНИ за ЗАЩИТА на ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Те забраняват боя с пръчка в училище, но вие продължавате да се придържате и да браните една религия, в която всичко се върти около „тоягата“…

„Вярвайте в Исус Христос или ще отидете в ада.“

Тъй като аз, ХРИСТОС, съм самата Всемирна ЛЮБОВ, моля ви, спрете да четете за момент и се опитайте да осъзнаете, че никога, абсолютно никога не бих направил такова изказване. Опитайте се да разберете също, че намесата ми чрез вашия Интернет бе неизбежна.

Сега ще ви оставя, за да ви дам време да усвоите моето послание. Препоръчвам ви Писмо 2 и Писмо 3, в които описахме възможно най-добре истинската личност на Исус, живял и разпнат в Палестина преди две хиляди години. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Вярата в Бог...

Вашият коментар