Човешката любов носи разочарование

Посланията на Христос, Послание 9

ХРИСТОС КАЗВА: „ЛЮБОВ, ЛЮБОВ, ЛЮБОВ – единственият начин за изцеление, благоденствие, благополучие, истински успех и щастие.”

Знам, че считате разговорите за ЛЮБОВ за лицемерни или сантиментални; за съвет, който ще ви подтикне да „угодите“ на „Бога“, да „Му” се „харесате“, или ще ви направи „добри“, за разлика от „нечестивите“. Но това е начинът, по който са мислели вашите деди. Никога, в нито един момент от живота си в Палестина или по-късно, не съм отправял послание, че искам да ви помогна да станете „по-добри“ хора. Това е погрешно еврейско тълкуване на земните ми проповеди.

Сега подобни интерпретации трябва да се отхвърлят възможно най-бързо. Те замъгляват вътрешните ви възприятия и духовното ви зрение; пречат на искрено търсещите духовно развитие да приемат ИСТИНАТА за БИТИЕТО – познанието, което ми даде възможност да напусна пустинята в Палестина преобразен – като Учител и Лечител, контролиращ атомните елементи. Дойде моментът онези, които са готови да усвоят същото знание, да започнат да градят живот като моя, на който вече са способни. Затова умишлено създадох средство да достигна до света – изцяло отдаденото сътрудничество на моя Писар.

Опитвам се да ви издигна над убежденията, втълпявани ви от християнските църкви, които заслепяват духовното ви зрение:

ВЯРАТА, че сте създадени от „Бог“, който възприема Земята както директорът – своето училище, присъждайки черни кръстчета за лошо поведение или „златни звезди“ за добра работа;

Вярата в БОГ, когото невежите са възхвалявали хиляди години; БОГ, който изисква ПОДАРЪЦИ и СЛАВОСЛОВИЯ, за да „ГО“ разколебаят да изпраща наказания – напасти, болести, потопи, епидемии, смърт;

Вярата в БОГ, който се наслаждава на жертвоприношения на невинни птици и животни;

Вярата в БОГ, който би могъл да се помири със света, създаден от самия него, само чрез жестоката смърт на своя така наречен единствен СИН.

Аз, истинският Христос, мога само да кажа на християните по света: какъв образцов и великодушен БОГ сте си създали! БОГ за страхопочитание, но не и за благоговение!

Аз, истинският Христос, мога само да ги попитам: кое във вашата природа или характер ви подтиква в тази по-просветена епоха – на развиваща се братска любов – да се вкопчвате и ожесточено да защитавате старата Християнска Догма, където, логично погледнато, няма дори една доказуема истина, която би се понравила на разсъдливия ви ум? Създали сте си БОГ, на когото вие самите никога не бихте подражавали и за чието диктаторско поведение вашите държави са създали разпоредби и приели ЗАКОНИ за ЗАЩИТА на ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. С тях забранявате боя с пръчки в училищата, но в същото време продължавате да се придържате и да закриляте религия, в която всичко се върти около „тоягата“…

„Вярвайте в Исус Христос или ще отидете в ада.“

Тъй като аз, ХРИСТОС, съм самата Всемирна ЛЮБОВ, моля, спрете да четете за момент и се опитайте да осъзнаете, че никога, абсолютно никога не бих направил такова изявление. Опитайте се да разберете, че намесата ми чрез вашия Интернет бе неизбежна.

Сега ще ви оставя, за да ви дам време да усвоите посланието ми. Препоръчвам ви Писмо 2 и Писмо 3, в които описахме, доколкото ни бе възможно, истинската личност на Исус, който живя и бе разпнат в Палестина преди две хиляди години. 

<<<Предишно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

Вярата в Бог...

Вашият коментар