Споделено за взаимоотношенията между последователите

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата „ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)“ и 
Страницата на „Писмата на Христос“ във Фейсбук

 

 

D. P. Скъпи приятели, щастлива съм да споделя, че Писмата на Христос промениха живота ми! Той наистина се промени! С радост мога да заявя, че стъпих на правилния път и сега остава да вървя смело по него. След 2 години сега виждам и разбирам как съзнанието може да промени целия ти свят.

За първи път повярвах с цялото си сърце, че животът всъщност е толкова прекрасен, но всичко зависи от нас самите. Сега просто промених начина си на мислене и гледам на живота с други очи.

Едва ли ще ми стигне земния живот да се издигна до много високо духовно ниво, но си обещавам, че в този ми живот ще се боря до край!

Сега повече от всичко ми се иска всеки един да знае ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО и да разбере, че няма невъзможни неща и че има начин да бъдем щастливи! Има разбира се!

Повярвай и ще видиш!

Чака ме дълъг път, но не ме е страх, защото знам, че не съм сама !

Благодарна съм за грешките си и човека, който бях, защото това ме доведе до осъзнаване.

Благодаря на моите истински приятели за подкрепата, за това, че бяха до мен във всеки един момент.

Благодаря им за неуморния труд ,който положиха да разбера Писмата.

Благодаря на всички вас !

Но мисля,че най-вече трябва да благодаря на Божественото Съзнание за всичко !!!

И нещо любимо…

„…Защото си ВСЕМИРНАТА ЛЮБЕЩА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, която така удивително е планирала този свят и го въплъщава във видима форма.“

M. L. Няма по- вдъхновен водач в дълбините на човешката душа от Исус Христос!
Няма по- добър интерпретатор на Писмата на Христос от А… А…!
Няма превъзходна степен на Екстаза на Изразената Душа!
Теорията, която ни поднася А… A…, анализирайки функциите на същността на душата, ми наподобяват на един мощен, животворящ калейдоскоп, от който във всяка секунда избухват: съвършени форми, в идеален ансамбъл на перфектна симетрия – в система на Закон и ред, които се намират в съвършено съзвучие, с ярък колорит в изумителното партньорство, в пропорциите на Божествената Гениалност!
За мен беше голямо вдъхновение, да проследя срещата на групата на Писмата от 14.02.21 с всички засегнати теми и цялата дискусия, която потвърждава увереността ми, че ние сме в безкрая, човешката душа няма граници, ние – хората сме единствените, които си позволяваме да я държим заключена в затвора на нашето невежество на несъвършения ни „Аз“, който е в развитие!

G. I. Благодаря Благодаря благодаря за Писмата ❤️ те промениха живота ми по най-добрия възможен начин. Благодарение на тях сега общувам с хората на съвсем различно ниво и с разбиране🤗❤

А. А. Напълно съм съгласна, че всеки учител носи ценни послания за нас и допринася за духовното ни развитие в степента, в която успеем да вникнем и осъзнаем учението му, НО и в степента, в която самият учител е успял да се освободи от чисто човешките си вярвания и обусловености, защото това би могло дори да навреди. И ето голямата разлика между Христос и всички останали – Христос НЯМА човешки/земни вярвания и обусловености! Имах щастието да се докосна до много духовни учения, но нито едно не ми е дало тази дълбочина на знанието за… ВСИЧКО. Ако имаме цялото знание за сътворението след Големия взрив, естеството на Източника и неговите механизми и инструменти на функциониране, какво още ни липсва, за да имаме обяснение за всяко сътворено нещо и за всичко, което се случва или не се случва в ежедневието ни? Това обаче няма да стане, ако Писмата са просто поредната духовна литература, утоляваща духовното ни любопитство. Разбирането и осъзнаването отнема години и десетки четения, като накрая едва ли ще стигнем до най-големите дълбочини на това знание с все пак човешките си умове.
Но всеки, разбира се, прави своите избори и има право да върви по пътя, който смята за правилен. Затова в никакъв случай не бих отишла в група на Петър Дънов само за да кажа на неговите последователи, че е неправилно да го абсолютизират.

О. Х. Всички хора, които са получили вдъхновение от Христос, са благословени!
Христос наистина „работи“ с човечеството, той излъчва Съзнанието си върху цялата Земя! И далеч не само художници, поети, музиканти са способни да го получат. Опитът ми показва, че художниците като теб, Т. А., които го могат, процентно са толкова, колкото и хората от бедно предградие или малко селище навсякъде по света.
„Учителят“, който продава за пари „вдъхновението“ си под форма на „светена вода“ например, е точно толкова далеч от Христовата Истина, колкото и ученик, който изглежда да вярва, че (например) трябва да изпрати хиляда (ни повече, ни по-малко) усмивки към околните и това ще му отвори вратите към просветлението.
Христовият Писар казва нещо интересно:
„Тези Писма са изцяло дело на Христос. В тях няма заемки от друга литература, макар че през последните години някои автори несъмнено са получили своите вдъхновени прозрения от Истината, която неговото съзнание излъчва.
Всички, които са в хармония с Христовото Съзнание, са щедро благословени. Аз съм просто „Христовият Писар“ и нищо повече.“
Отбелязвам за важно уточнението, което тя прави – благославя тези, които „са в хармония с Христовото Съзнание“ !
Оставила е за всеки от нас преценката какво е да живеем и как се изразява в нас и чрез нас тази хармония.
Твоята представа, Т. А., е такава, каквато е. Моята е такава, каквато е, същото е и за останалите, но най-важното ми се струва да е, че всички сме „в развитие“ 🙂
От друга страна светът явно все повече се деформира духовно и в последно време рязко зачестяват случаите на хора, които претендират, че това, което правят е вдъхновено от Христос, ни повече, ни по-малко! Абсурдът и гротеската „се ширят“, вкл. и сред нас и нищо чудно – това винаги е било характерно за „Последните дни“.
Source: https://www.pismatanahristos.com/intro-4/

Б. П. Единствените човешки умове, които ме поведоха напред са: А…,М… и Д…❤️ Е, те не знаят /досега 🙂 /, но истината е, че след срещата с Писмата и влизането ми в групата, те ми бяха пътеводна светлина в самотата и невежеството ми тук. Имам предвид в Т…, където живея, че нямам съмишленици, приятели с общи духовни интереси. И когато нещо не разбирам, следя техните пояснения. Писмата на Христос никак не е лесна книга и затова винаги съм считала, че най-значимият момент в живота ми е именно това, да си набележа достойни умове и да се уча от тях❤️‼️

V. B. Просветлението ми се случи благодарение единствено на Писмата. Безкомпромисно, чрез тях се запали искрата в сърцето ми и видях на кинолента, с искряща чистота на образите моменти от живота си, в които съм наранил хора по някакъв начин, след което настъпи дълбоко Покаяни  ,от дъното на душата ми, а след него дойде лекотата. Видях най-важното. Видях, че всички тегоби които преживях в живота си, в който два пъти бях на прага на смъртта, всъщност са били онова нещо, което доведе просветлението ми чрез Писмата. Дотук няма умовe, които да са ми помогнали за това. Непоколебимо разбрах, че водещото е било Кармата – предопределение. А умовете дойдоха сами след това и чрез тях получих потвърждения и свидетелства за това, което ми се случи, особено за Самадхи, защото не знаех в голямата си част какво точно е Самадхи и доста неща, които преживявах. Това са Г. Изворски, Е. Хараш, В. Орешков и други български души, които са Посветени и всички могат да се нарекат – ученици на Учителя Дуно. Особено съм благодарен на Е. Хараш, защото той единствен разкрива много големи дълбини на словото. Но като цяло е прекрасно, че в България има много и истински дълбоки посветени, от които Учителят Дънов е уникалният Божи дар за цялото човечество. Бог с нас!

N. D. Като върна лентата назад попадайки в групата първа ме посрещна Ю… 🙂 Благодаря ти, Ю…, за топлото посрещане преди 2 години и половина 🙂 Учудих се за топлите думи ” Добре дошла, Н…” едва попаднала тук. Обля ме обич, направо я почувствах и си казах, я какви топли хора има тук. После започнах да чета дискусиите в групата и ме впечатли О… Х…, разбира се и неговата гледна точка за Писмата. Също така редовното включване на М… Л… и нейният виртуозен изказ ме завладяха за редовното влизане в групата. Основният двигател за всичко тук А… и Д…, които винаги имат какво да кажат по поставените теми и с интерес съм четяла техните интересни публикации. А…  А… имаше преди време такъв профил в групата, която ежедневно поддържаше вниманието ми към Писмата, което признавам и огромно Благодаря. Сега на този етап Т… С… и Б… правят това, мога да кажа, че всеки ден внасят с публикации от Писмата много осъзнаване, просветление, напредък лично за мен. Много са хората, които имат принос малко или много. М… е едно голямо сърце на което чувствам прекрасната енергия от километри 🙂 Повечето занаят, че когато помолих за помощ в групата се отзоваха мнооого прекрасни души и ми помагаха и в много труден за мен момент, огромно Благодаря на всички. Г… е пъстроцветната дъга, която ме подкрепи в трудният момент и още помня думите й наизуст почти. Т… е палитра от доброта и също е била невероятна подкрепа във всякакви моменти. М…, Б… и мнооого други имат също голям принос да съм тук и им Благодаря. Може би в някоя среща на групата ще имаме възможност да разкажем повече. Определено има какво да разкажем всички. Само с един пост не може да се опише всичко. Благодаря на Божественото Съзнание, че съм в тази група ❤️❤️❤️🌞

N. D. Мисля, че групата много е спомогнала за разпространението на Писмата и е инструмент в ръцете на Божественото Съзнание. Коментарите тук са много важни. Личният опит на напредващите споделено тук е ценно за търсещите.Сигурна съм, че всички групи по света са много важни за хората и разпространението. Писмата не са лесни за осъзнаване напълно самостоятелно. Мисля, че е важно да се коментират теми, гледни точки и напредъка, който се постига.

S. S. Обични мои, как да ви деля – не мога. Също както не мога да деля децата си. Обичам ви еднакво и съм безкрайно благодарна на всички отдаващи себе си за всички нас тръгнали по Пътя. Връщам се години назад и чувството, че съм приета, подпомагана, разбрана и достойна и значима излиза на първи план още от постъпването ми групата. Тази загриженост, всеотдайност и любов помежду ни още ме омагьосва. Първите ми стъпки бяха нещо доста необичайно и непознато. Особено за медитациите. Никого не познавах от групата, а се оказа, че всички имаха грижата за мен. С нетърпение чаках да дойде вечерта и жадно поглъщах всеки коментар по дадена тема. Опознах ви задочно – без да гледам името вече знаех чий е коментара. Спомням си и случката с доктора К… попаднал в групата и намеренията му. Как ни защитаваше само админа. Семейство мое скъпо – обичам ви. ❤❤❤❤❤❤❤❤

И. К.  Благодаря, че съм в тази прекрасна група! Винаги се е подхождало към всеки любещо и интелигентно. Дискусията винаги е била полезна и на ниво. Спазването на добрия тон и помощта винаги е идвала за мен в подходящ момент. Работата на всеки е индивидуална,но понякога съм търсила отговори, които съм намирала тук, за което благодаря на всички ви. Много истини съм намерила в книгите на Петър Дънов. Но единствено Христос и Писмата са вечната истина. Няма друг живот и друг път освен този. Не случайно Христос ни съветва да формираме групи, където да обсъждаме духовните си нагласи. Ние сме тази група, чувствам я близка до сърцето си. Благодаря на всички ви!

А. А.  Р…, благодаря ти за тази чудесна дискусия! Тя е повод са си кажем още веднъж колко държим един на друг, колко сме ценни един за друг; колко е важна тази група за ежедневното ни развитие и като място, където винаги можем да намерим подкрепа и утеха ❤ Имала съм много вдъхновители и учители, повечето само в конкретна ситуация или урок, но най-голямото ми вдъхновение от групата е нейната силна наситеност на прекрасни, отзивчиви, благородни души, готови да се отзоват във всеки момент и по всякакъв начин! ❤

D. P. Колко хубаво споделяне ! 😊❤️ Единствения човешки ум, на който държа присъствието си тук е Б. П….освен, че е моята прекрасна майка, тя е и човека, на когото дължа всичко започнато! Тя не знае, защото не съм им го казвала никога, но ..вече ще знае! 😊
Много неща искам да кажа, но няма да ми стигне деня 😁 😉 Ще бъда кратка. Затова ще спомена и другите прекрасни умове,които ми бяха упора и все още са и много от вас знаят какво правят за мен са А. А. и М. Г. Не намирам думи да опиша всичко, което искам да кажа ,но единственото в момента, което мога да кажа е, че само енергията им и вярата им в мен ми помогнаха да се опитам да бъда човека, когото винаги съм искала. Помогнаха ми и продължават да го правят, да открия истината и пътя, по който искам да вървя. Ще бъда честна не е това,което исках да кажа или може би някой очаква за отговор ,но както казах просто не намирам думите, а исках да изкажа благодарността си! И не само те..благодаря и на G. I., която наричам Слънчево момиче и е видимо защо 😊 Благодаря и на Д. Ц. И още хора, които ми помагат, всеки по свой си начин.Надявам се да имам възможността да им го кажа лично. Благодаря на Христос за тези Писма (променили човешки животи), но най-вече на Божественото Съзнание, защото мисля , че ни е дал възможност да бъдем това, което сме в момента. А в момента тук всички са едно прекрасно семейство… което се обича, разбира, подкрепя…!! Боже, колко неща искам да кажа..!! Но ще завърша с това: Благодаря, че ви има, че има тази група, че все повече хора успяват да се освободят и да намерят пътя на щастието и на хората ,които постоянно намират време да ни напомнят и вдъхновят с постовете си!
И още едно 😁..въпреки, че съм в началото на трудния път, аз съм щастлива!! Обичам ви! ❤️
(Никой докоснал се до Писмата на Христос не е случаен! 888)

M. G. Охооо… каква хубава дискусия сте си спретнали, докато ме няма. 🙂 Благодаря за всичко, приятели! Нямаше как да не се просълзя от прочетеното! Предполагам, че всеки човек, стигнал до Учението в Писмата е минал през много и различни школи, духовни течения или преживявания, които са отворили и подготвили ума му. Същото се случи и с мен. Не мога да не си дам сметка, че трудностите, които преживявах ме подтикнаха да търся Истината за съществуването… първо през професията, а след това и през различните духовни течения. Четях и търсех… пъзелът се подреждаше малко по малко. В крайна сметка, всички тези неща се превърнаха в трамплина, който ми беше необходим за да разпозная и приема с цялата си душа Истината, донесена ни от Христос. Намирайки „Писмата на Христос“, разбрах с цялата си душа, че търсенето ми беше приключило. А като естествен бонус, получих и семейство! 😘 В тази група намерих много близки приятели. Хора, без които не мога да си представя живота от тук нататък. Нямам търпение да се съберем, за да мога да гушна всички, които успеят да дойдат! Обичам ви, приятели! <3

M. L. Давам си сметка, че за първи път се опитвам да отговоря и на себе си включително, кои хора с умствения си потенциал и определено отличителен начин на мислене, са повлияли на начина ми на възприемане, осмисляне и интерпретиране на нещата. Давам си ясна сметка, че не се поддавам на влияние, освен ако не приема фактът като единомислие или достатъчно значим, за да ме издигне във възторг….! Стигам до извода,че голям набор от книги, които няма да изброявам са довели до оформяне на цялостната ми житейска и духовна концепция, докато не се появиха Писмата на Христос. Те станаха повратната точка в живота ми. Вече пета година няма книга, с по-висша степен на значимост от Тях, колкото и виртуозно да са написани. Същото се отнася и за хората, колкото умни и интелигентни да изглеждат, ако не са духовно ориентирани губя интерес към тях, макар да не съм справедлива. Към всеки един от групата на писмата изпитвам невероятно чувство на съпричастност и единомислие, силно усещам принадлежността ни на една субстанция, независимо кой колко коментара е направил, важното е колко светлина носи в душата си.
Първият човек който, надникна в моята душа беше М…. Нямах представа, че някой се интересува от моите разбирания и от духовните ми търсения…. обади ми се, за да ме покани в групата след един мой коментар. Бях много поласкана от факта, че някой разбира какво мисля и какво говоря. Почувствах го като свой брат и още е така, въпреки че имаме различен начин на изразяване, Митко има голяма заслуга за духовното ми израстване с дълбочинното си интерпретиране на писмата. Той продължава да ме подкрепя… благодаря ти М…! О. Х. беше човекът, който на „входа“ ми направи сериозна забележка след един от коментарите ми, който ме смути. Няколко месеца не можех да си обясня защо не трябва да коментирам други източници в групата на Писмата на Христос, но когато осъзнах по колко любещо интелигентен начин ме е предупредил да спазвам правилата, егото ми се смири, беше истински пример за интелигентно общуване с непознати. Четири месеца не посмях да коментирам, но знаех, че тази е моята група, тези са моите братя и сестри, почувствах го със сърцето си и то се случи!!! След няколко години същият този човек О.  Х., без сам да осъзнае, в един коментар изрази проникновено мнение по лично мое състояние, което в последствие ме отведе в Божественото Съзнание, откъдето почерпих много ценни съвети от лично естество, които след това разрешиха огромен мой проблем. Голяма част от групата знаят, че профилът на О. Х. е анонимен, но това не го прави по-малко значим, отколкото е, а той е много значим и всички ние го отбелязваме всеки ден, защото той е пазителя на групата и нещо повече…. Благодаря ти О…! А… – моторът на групата, вдъхновителят и още 100 неща: моят сърцевед, душеприказчик, най-ревностният тълкувател на Писмата, организатор и изпълнител –  две в едно и още много неща и най-ценното – изследовател. Благодаря ти А…! Д…, благодаря ти за ценните дискусионни теми, които ни отвеждаха отвъд собственото ни въображение и ценни съвети в трудни моменти! Ю… – най- ревностен претворител на Писмата в действие. Човекът, който ме научи да не забравям никога, че за всичко трябва да се обръщам към Христос. Благодаря ти Ю…! Т…, благодаря ти Т…, че ме предизвика да погледна дълбоко в себе си и да припозная недостатъците си, за да намеря сили да ги обезлича! М…, благодаря ти за мъдростта с която откликваш на всяка ситуация! Благодаря на всички членове на групата за споделеното и още неосъзнато, което ще откриваме заедно и ще израстваме в духа на Писмата на Христос в добри и трудни времена!!! 💖💖💖

T. S. За мен също на първо място е Христос със безценното учение, което ни дава чрез Писмата. Безспорно това е висше знание и няма по-висше за мен от него. До Писмата стигнах преминавайки през много духовни учители, които няма да споменавам тук и които уважавам и сега, и са изиграли огромна роля за формирането на мисленето ми и вижданията ми за света като цяло включително, и за невидимия за нас свят. Групата за мен е семейството ми и хората, които ме разбират и споделям всичко, за което не мога да говоря с други хора.

M. M. Не очаквай някой да те разбере, Д…, и аз не те разбирам напълно. 🙂 Но донякъде разбирам радостта ти от успеха и се радвам с теб. Разказът ти ми напомни за нещо. Между другото ти се отдава с лекота да разказваш и това е много хубаво. Напомни ми за един случай, когато не медитирах редовно. За причините оправданията, че не съм медитирал редовно в този отрязък от време няма да се спирам – да кажем, че всеки си има някакви важни причини да не медитира. 🙂 Тогава един приятел ми напомни колко е лошо да пропускам медитации. Но така ми го каза, че се почувствах ужасно и много критично към себе си. Доста дълго време не бяха ми се получавали медитациите както трябва и нямах много вяра, че сега ще се получи. Но получи се запомняща медитация. Споделил съм я със сигурност в групата, защото бях много … не на себе си … без задръжки … или не знам как да го кажа – няколко дена след това наполовина бях … там … и изтръпвах с радост като се сетя. 🙂 Но преминах през голямо разкаяние преди това да се случи. Или да не го кажа разкаяние – критикувах се и се възмущавах от себе си, че съм пропускал медитациите в някои дни и съм позволил да изостане толкова, че да не мога да получа контакт с Божественото Съзнание. Еее, благодаря ти, че ме предизвика с публикацията си да го напиша. 🙂 💖

D. P. Искам да споделя нещо с всички вас, защото имам нужда. Преди две вечери се скарах с близък човек или… смело мога да кажа с майка ми, която всички познавате. Беше поредния обичаен спор… но накрая стана нещо различно… мислех, че ме заболя, защото тя не иска да ме разбира и точно в този миг… осъзнах, че не тя е причината за болката ми… причината съм аз… осъзнах, защо се държи така, осъзнах колко болка съм им причинила аз на нея… осъзнах как съм се държала с нея… и така не само с нея, а и с другите ми близки, приятели, колеги, познати и т.н. Много се замислих за лошите неща,които съм вършила… за лошите неща,които съм казвала,за обидите ми… за всичко… разбирах защо нищо не беше наред! Заболя ме наистина… плаках, плаках… Осъзнах,че всъщност аз имам всичко,от което се нуждая… имам прекрасна майка, сестра, баща… имам Истински приятели… имам покрив над главата си, здрава съм, работя… а знаех, че не оценявах това… и реших, че е крайно време да започна да ценя всичко, което имам, да се променя и да започна да живея, защото ми се Живее!! Искам да пея от радост,искам да се смея. Искам да обичам. Искам да летя! Разбрах, че промяната, която мислех за невъзможна, всъщност аз съм я била започнала. И така, това е само накратко…
След онази вечер започнах да се чувствам добре, а днес… днес просто съм щастлива, защото знам, че успях… Успях да започна едно ново начало… осъзнах, че до сега не съм била сама!
Та… искам да кажа, че всичко това… е благодарение на… тоест за всичко благодаря на Божественото Съзнание. Без невероятните ми приятели, без златната ми майчица… без тяхната подкрепа нямаше да стигна до тук! Без Писмата на Христос… нямам думи… не знам как да се изразя… Благодаря, че тези Писма стигнаха и до мен! Благодаря на Христовото Съзнание за това! Благодаря на всички вас! Щастлива съм, че мога да бъда себе си! Просто съм щастлива! И знам, пътят е труден… и ми предстоят трудности, но аз няма да се дам! Аз ще продължа! Искам да кажа толкова много неща, че може би ще напиша книга… 😁 Но стига толкова… за мен бе важно да споделя това с вас, Семейство! Благодаря ви! Обичам ви!
Но искам да спомена две имена, които са виновни за моето щастие сега – А. А. и М. Г. ! Без тях не знам дали щях да успея, без тяхната подкрепа и обич… За миг не се отказаха от мен! Дължа толкова много на тези две слънчеви създания, че не знам как бих могла да им се отблагодаря! Но знам само, че благодаря от сърце на Божественото Съзнание, че се появиха в моя живот! И ги обичам страшно много!!! ❤ Благодаря ви отново, Приятели! Бъдете щастливи, ние го заслужаваме! ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Моля се Писмата на Христос да стигнат до все повече хора, които да ги разберат!!

T. A. Мила И…, естеството на нашия Източник е ЛЮБОВ. Всичко друго с по-ниска вибрация е само в нашето човешко съзнание… Нашият Отец – Баща-Майка-Живот обича всеки един от нас, всяко свое творение с една и съща любов, милост, нежност, подкрепа, хранене, поддържане и т.н. Единствено ние можем да се отдалечим от Божествения живот, потъвайки в ниските честоти на вибрациите си – а Той е винаги в нас, с нас, около нас. Само отвътре можем да осъществим връзката си с Него, няма как да стане отвън. Осъзнаването ни води до търсенето и намирането на все по-близък контакт, с Онова, от което сме произлезли… Чети, слушай, медитирай, чувствай връзката си с живота. Усети топлината, която се разлива по тялото ти, докато си повтаряш с усмивка Молитвата от Осмо Писмо – Божествен Живот… Бавно, да почувстваш как всяка дума преминава през сърцето ти… докато ти потекат сълзи – на благодарност, на облекчение, на любов към всички и всичко, на лекота… Ще почувстваш как клетките в тялото ти зажужават – в отговор на искрените ти думи, на твоето чувство, излъчено от теб самата…Ще усетиш нежен полъх на невидима милувка – и ще осъзнаеш колко си обичана, приета – с всичко в теб – колко си чакана да достигнеш до този миг… Наслади се на мига, отпусни се в прегръдката… И от този момент нататък ще почувстваш нови сили, нова вяра, нов устрем и желание за живот. Нов живот, различен от досегашния. Хармоничен, живот в баланс, красота и нова одухотвореност. Прегръщам те! 🌞 ❤️

Ю. Н. Скъпа и възлюбена К… ! Писар на Най-силно Любещия земното човечество, на нашия Учител и Спасител! Думите не ни достигат, за да изразят цялата любов и признателност, която изпитваме към теб! Ти посвети целия си живот, за да служиш на Истината и Любовта, за да предадеш Мощната Енергия и Безкрайна Безусловна Любов на Божественото Съзнание и Божествения Живот чрез Христос в Писмата! Те са ЖИВОТ за нас, за всички, които ги следват и се изпълват с Живата Сила, която струи от Тях ! Честит 101-ви рожден ден! Нека Духът ти сияе в светлината и чистотата на висшите духовни селения, от които е част!

Р. Г. Честита да си, скъпа наша и обична К… ! Благодарим ти за твоята Любов и отдаденост, за примера ти и вдъхновението, което ни носиш! И най-главното: ти УСПЯ да ни докоснеш до СЪЗНАНИЕТО НА ХРИСТОС! Веднъж преживяно, не може да бъде забравено и съвсем естествено се превърна в най-Висшата ни цел! Бъди благословена за свещената си МИСИЯ! Обичаме те безкрайно! ❤️ 13.03.20

Я. В. Благодаря ви 🌹❤️. Радвам се, че има такива, хора. Хора, който ценят и дълбоко във себе си и пред обществото, говорят смело и благодарят на тази велика и Богоизбрана ученичка. Благодаря и аз🙏от сърце и с цялата си душа🙏❤️🙏

И. К. На 10.01.2020 направих една година от както срещнах Писмата на Христос и вас мила група. И аз като Т… с първото прочитане на Писмата разбрах, че това е което винаги съм търсила. Душата ми прие всичко без капка колебание. За първи път се срещнах с някои от вас на срещата в Бургас. Да ви кажа честно малко се притеснявах, но уви напразно. Аз ви наблюдавах и ви се възхищавах. Посрещахте се сърдечно с любов и топла прегръдка. А мен как приехте?…. Почувствах се значими и обичана. И тогава разбрах какво иска да ни каже Христос, че ако искаш да помогнеш на някой да намери пътя, дарявай го с Любов. Тази негова Любов получих тогава там чрез вас. Благодаря ви!

Ж. Ж. Здравей О…, ще бъда кратък, но ще кажа най-същественото за себе си. Откакто намерих Писмата и групата живея втори живот ! Знам, че се повтарям, но нека и по-новите членове да разберат за моето Аз преди, и моето Аз след срещата ми с Писмата ! Тези, които ме познават, знаят колко отчаян и смачкан от живота бях… Но не живота беше виновен, просто аз не познавах законите, описани в Писмата ! След като намерих книгата и малко след това групата, получих силен импулс да присъствам на първата Национална среща на групата ! Или аз съм улучил момента, или момента улучи мен ! Няма да го забравя ! Декември 2016 г. Първото ми впечатление когато ви срещнах беше нещо като шок… очаквах да видя наистина мили хора, но Вие надминахте очакванията ми. Никога преди това не съм бил в подобна атмосфера – любов и разбирателство ! Сега след толкова време с вас приятели съм много по-спокоен, по-уверен, много по-отворен за хората като цяло ! Много по-лесно се доверявам, старая се и се опитвам да бъда по-добър човек, защото всеки един от нас го заслужава, не само ние в групата, а хората като цяло !

Р. Г. Благодаря на всички ви, скъпи мои и най-прекрасни приятели! Видно е, всички ние в тази група сме БЛАГОСЛОВЕНИ! Вече от доста време сме заедно, но все още не мога да осъзная това благословение, да сме повикани и събрани от НАЙ-ВЕЛИКИЯ ДУХ, слизал някога на Земята! Това осъзнаване се случва бавно и постепенно, но неотклонно! Вярата все повече расте, Божествените преживявания изпълват нашето ежедневие, защото Христос е вече в сърцата ни!

И. К. Знаете ли аз не мога да споделя всичко което се случва при вас. Все още съм в процес на разбиране и дълбока мисъл. Но усещам много прекрасни чувства когато съм в състояние любов щастие. И това е винаги, когато чета Писмата, прилагам молитви и най-вече когато тук в групата чета дискусиите, които се провеждат. Те винаги ме зареждат с много топлина. Благодаря ви. Винаги се обръщам при нужда към Божественото Съзнанието и знам, че чува молитвите ми и ме изпълва с възторжени и любещи чувства, че ме разбира и подкрепя въпреки моите грешки понякога. Тогава знам, че не съм сама. Всеки от нас има товар зад себе си, който трябва да изплати. Приемам всички мои грешки, които съм допуснала в предишен живот и полагам ново начало на любов, разбиране и служене за по-добър живот на Земята. Благодарна съм, че по пътя на моето духовно израстване срещнах Писмата и вас приятели. Обичам ви.

Ch. Ch. Много често се питаме , милички след като процеса на усвояване на новите енергии тече с пълна сила , защо ни се струва , че понякога стоим на едно място , или се връщаме крачка назад , сякаш зацикляме . Това е така , защото живеем в триизмерния свят и не сме изолирани от него . Сякаш сме от два различни свята . Заобикалят ни хора с по – ниски вибрации, които произвеждат събития , които не резонират с нашите вибрации . Много от нас се объркват и се затварят в себе си . Това е защитна реакция на организма . Не се притеснявайте , временно е . Други приятели имат огромни проблеми с близките си , които са останали в по – ниските вибрационни нива . И колкото и да се мъчим да приемаме и помагаме , оставаме неразбрани . Останалите в по – ниски нива сякаш не искат това раздалечаване , но и не правят нищо за повишаване на вибрациите си . Няма кой да им свърши работата . Споделям с вас това , за да ви успокоя . Нормално е . Само не се поддавайте на провокации . А такива ще има . Ще чувствате , че пропадате . Отделянето на реалностите е видимо отгоре надолу . От по – висока реалност вие виждате по – ниската . А отдолу нагоре само се чувства това раздалечаване и може да настъпи нервност , или озлоблението при някои хора . Това е така , защото вие вече не сте донор на енергия на по – слабия . Не сте и попивателна на оплакванията и негодуванието им . Вие сте безмълвен слушател и не взимате особено отношение в дадените ситуации . Това ги дразни . Спокойно ….Вие сте отговорни само за своето развитие . Ако искат помощ – помагайте . Ако им се спи – да спят . Обичайте ги . Това е всичко .

И. К. Винаги съм мислила,че нещо ми липсва,докато не открих Писмата и всичко си дойде на място. Отца ни казва, че всички сме Божии деца и ни обича еднакво. Но истината е, че сме много различни. Всеки се изкачва със своя асансьор, както казва И…, но когато му дойде времето. Не трябва да се бърза, защото е катастрофално. Но помощ трябва да има и тя ще дойде от някой учител, който ще срещнем в подходящ момент. Така ни пише Христос в Писмата. Трябва само да не губим вярата си. С четенето на Писмата се пречистваш и приемаш в съзнанието си само това, което може да поемеш в този момент от своето развитие. С всяко следващо препрочитане научаваш нещо ново и ти се струва, че си пропуснал, но не си, просто ти трябва време да се издигнеш в по-високи вибрации, за да може да почувстваш и усвоиш със сърцето си написаното от Христос. Пътя е много бавен, труден, но е единственият, който трябва да извървим. Радвам се, че тук всички сме заедно, можем да си споделяме и взаимно и да си помагаме. Благодаря ви. 25.11.19

Т. А. Да, И. К., най-хубавото е, че сме заедно. И има как да сме заедно, бидейки толкова различни, защото гледаме в една посока и сме се заловили за ръце, като на хоро… И една Братска прегръдка!

Y. B. B. Приятели, бих искал да споделя, че Писмата промениха значително живота ми и ми дават смелост и решителност в ежедневието. Слушал съм ги и съм ги чел десетки пъти, но не твърдя, че ги познавам, поради което продължавам да ги чета редовно и с всеки следващ прочит пред мен се разкрива нов, по-дълбок пласт от Истината. Вярвам, че през подобен процес са минали още много хора и техния Живот, или иначе казано престой на тази прекрасна Планета, също е придобил по-висш смисъл. Още в самото начало на запознаването ми с Писмата изпитвах огромна благодарност към хората, които са организирали разпространението им в България. Бях пробвал да ги чета и на Английски, но Истината навлизаше дълбоко в мен само и единствено на български. Замислих се и осъзнах, какъв колосален труд представлява превода и озвучаването на Писмата. Помислих си колко отговорна и трудоемка е такава задача и изпитах дълбока признателност към хората, извършили тази възвишена работа, още преди да ги познавам. Днес съм особено щастлив да видя, че критичния и плашещ с възмездие коментар, идващ от профил с име C. C. /не знам дали този профил е реален/, завихри енергии на Любов и признателност и остана абсолютно изолиран в стремежа си да омаловажи и опетни безкористните усилия на хора с чисти сърца. Това за мен означава, че сме стъпили на Христовия Път ♥️

И. К. Скъпи приятели всички ние полагаме големи усилия в пътя към Христовото израстване.На всички ни е трудно. М…, скъпа напълно те разбирам и същевременно подкрепям.Пътя е много труден,но знаем че е правилен и единствен по който трябва да вървим.Хубавото е че днес ти споделяш твоите ако мога да ги нарека трудни моменти,утре някой друг и т.н. … А най -прекрасното е ,че ние всички тук се подкрепяме и помагаме.Ето това е нашата любеща Христова група, готова винаги да помага на всички в нужда.Направо е удивително!!! И М… бъди силна, ние всички сме с теб и те обичаме.

M. G. Скъпи мои, идеята да споделя с вас тези много лични преживявания дойде спонтанно, а единствената цел да го направя беше да съм максимално полезна на някого, особено когато от личен опит знам колко е трудно да се измъкнеш от дълбокия коловоз на сиво-черните сенки, в които всеки човек рано или късно попада. Предположих, че по силата на синхроничностна, която се наблюдава между нас в групата, много други хора са подложени на ритмите в живота си и преживяват трудни и тежки моменти. Знаех, че сте много състрадателни и подкрепящи, но вие отново надминахте очакванията ми. Не мога да кажа, че всичко е останало в миналото, но днес, повече от друг път зная, че края на този период е близо. Да, О…, Христос наистина ни предупреждава, че с придвижването по пътя ние ставаме все по-съзидателни в мислите си. Навремето, в един филм чух израза, че „с голямата сила идва и голямата отговорност“. Тогава не разбрах какво наистина означава това. Днес обаче, разбирам и знам, че това е точно така – за добро или за лошо. Благодаря за подкрепата! Благодаря, че ви има, приятели!

M. L. Влязох в групата Писмата на Христос преди почти четири години и първото ми впечатление беше: толерантността, разбирането и съпричастността към проблемите на другите, оказване на подкрепа при нужда, свобода на изказа в търсене на истината от гледна точка на Писмата и приятелска подкрепа в този смисъл. До този момент линията на толерантност и взаимодействие се поддържа във всички форми на общуване, независимо от личните проблеми на всеки един от групата. Израстването чрез Писмата обогатява отношенията помежду ни, на ниво Любеща интелигентност, а това оказва влияние върху магнитно-емоционалните ни връзки и въвежда егото ни под контрол, което е в основата на всички трагедии, катаклизми и драматични моменти в историята на човечеството. От два дни следя коментарите и независимо, че не ми харесва грубата намеса на хора, които смятат, че имат право да налагат как да оформям собствените си убеждения, като че ли моята интуиция е невалидна, спрямо техните убеждения….чудя се, дали да се почувствам малоценна или да защитя правото си на човешко същество с наченки на разум с Божествен произход!? Не знам на какви емпирични основания са базирани техните убеждения, освен на компрометираната Библия, която отдавна не е единственият източник на информация, но моля призива за спасението на душите ни да си остане наша отговорност, а сега по-скоро е моментът да спасяваме планетата, за да не прекъснем еволюционното развитие на индивидуализирана човешка същност, което е от планетарно значение… може би??

Вашият коментар