Споделено за взаимоотношенията между последователите

Споделени посвещения и преживявания
от читатели и последователи на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от групата „ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)“ и 
Страницата на „Писмата на Христос“ във Фейсбук

 

 

D. P. Здравейте, скъпи Приятели! Днес няма да задавам въпроси, нито ще споделям. Днес изпитвам нужда да благодаря с цялото си сърце на всички вас, че ви познавам, че ви има! Да ви благодаря за подкрепата, която ми оказвахте, за топлината, за обичта…за любовта! Вярвам, че и за напред ще е така.

Специално искам да благодаря на създателите на тази група, на всички админи и на човека, донесъл тези святи Писма в България!
Хора, направили всичко възможно и ежедневно полагат усилия и труд. Наградата ще я виждат във всеки един успял да поеме по пътя на любовта!
Горда съм отново да благодаря на две Слънца, които бяха до мен в най-трудния ми период (период на промяна и осъзнаване)! Както съм ви споделяла, нито за миг не се усъмниха, вярваха в мен! Имаха търпение, дадоха ми подкрепата, любовта си! Да върнеш светлината в нечий живот …. не намирам думи да опиша колко съм благодарна и щастлива!
Човека, който ми подари първата книга Писмата на Христос е най-скъпия човек за мен в земния живот и много съм щастлива за това! Бианка Павлова Благодаря ти, Мамо, че не спря да вярваш в мен! Обичам те!
И най–важното: това, за което благодарих нямаше да бъде без намесата на Божественото съзнание! Без Писмата на Христос!
Веднъж прелистила първата страница… промени целия ми живот!
В момента водя наистина тежка битка със себе си, но вярвам, че спасението ми е в знанието, което ни е дадено на всички! И колкото и по–трудно да става, аз няма да се откажа! Защото вярвам, че не съм сама и Божественото съзнание ме подкрепя във всеки един момент!
Вярвам, че ще успея!
Вярвам, че всички заедно ще успеем и най-хубавото предстои!
Благодаря ви, скъпи Приятели за всичко!
Обичам ви!
И любимото ми…: „Да следвате моя път – Христовия път е работа за цял живот.“
А. А. (в отговор) Много се радвам, че започваш да вярваш в себе си, мило дЕтенце! ❤ Много се радвам също, че си осъзнала тази работа за цял живот, защото сега има по-голяма вероятност да не се отчайваш от себе си всеки път, когато пропаднеш. Случва се на всички ни! Едно нещо е най-важно и то е съвсем сигурно, ако наистина се наблюдаваме и се стремим да напредваме – когато се изправим, да сме направили крачки в правилната посока. Е, все нещо остава, после пак нещо остава и… така цял живот 🙂 Но напредъкът става все по-очевиден, а заедно с това животът – все по-хубав.
Сещам се, че Толстой е казал за Христовия път , че той се състои само в движението – вътрешно като стремеж към съвършенство и външно като установяване на Божието Царство. Не зависи от степента на съвършенство, до която човек е достигнал, защото всяко едно състояние е само определен етап по пътя и затова е без значение. Дори казва, че заблудената и върнала се обратно овца е по-скъпа на Бога от неподвижната, никога не губила се овца. 🙂 Зависи от по-голямото или по-малкото ускорение на движението!

 

D. P. Любими, приятели или…по-скоро семейство,

Искам да благодаря на всички присъстващи на срещата в Бургас! За пореден път се убеждавам колко любов има във вас и си нямате представа(или може би най-добре знаете )какво давате на човек като мен, току що излязъл от един негативен свят. Уверих се за прекрасните последствия от това, че си позволих да докосна книгата на книгите. (Моят най-голям подарък!)

Благодаря за (както обичам да казвам) лекциите от някои хора.

Благодаря ви за топлотата, за подкрепата, за любовта и вярата в мен!

Направи ми впечатление, че хора,които за първи път ме видяха ми казаха:“Аз вярвам в теб!“ Благодаря !

Благодаря на виновника донесъл тези свети Писма в България!

Благодаря на трите слънца, които за миг не се усъмниха в мен, за усилията и работата им, за подкрепата,за търпението и за безкрайната им любов!

Благодаря на Христос за тези Писма!

Благодаря на БС за Христос!

Благодаря, че ви имам!

Очаквам зареждане и на срещата в София

Прекрасен ден,Приятели!

 

G. I. С най-голямо удоволствие ви казвам „Здравейте, семейство“ ! 🤗
Така, спонтанно реших да ви пиша. Отдавна не съм го правила и дори не знам дали ще излезе нещо накрая и дали въобще ще го публикувам.
Откакто Писмата присъстват в моя живот аз живея не един, а всичките си животи на веднъж. Смея се по-искрено и чисто от всякога и съжалявам за неща, които преди не подозирах, че бих направила. Неща които са част от ежедневието ни и не прави впечатление, че се държим по един или друг начин. Схеми на подсъзнанието.
И преди съм практикувала техники за изчистване на подсъзнанието, защото инстинктивно съм знаела, че това е ключът към свободата. Никоя от тях не направи това което Писмата постигнаха с мен. Толкова дълбоко и разтърсващо проникване на божествена любов в най-дълбоките кътчета на съзнанието ми. Може би дори си беше страшно на моменти защото да се срещнеш със себе си такъв какъвто си в действителност не винаги е хубава гледка. Да видиш всички твои действия които са наранили теб и хората около теб е не само депресиращо, но и разклащащи всичките ти устои и вярвания. Съзнаваш, че не е било нарочно, а просто травми от детството например.
С всичко това искам да ви кажа: НЕ се отказвайте!! Точно когато е най-трудно ще проблесне светлина стига да имате вяра, истинска вяра. Тогава всяка болка ще се изпари и ще станете свидетели на Божественото Съзнание в действие. Обичам ви безкрайно ! ❤❤❤
П.С. може да има грешки и неточности в текста, който умишлено оставям нередактиран.

D. P. Скъпа А., прекрасна, любима и единствена  Благодаря ти! Такъв труд си положила… аз съм без думи… Знаеш ли на мен лично колко ми помогна този твой пост ?! Надявам се и на всички като мен и останалите  Начина, по който разказваш е уникален! Толкова разбрано! Просто съм изумена… Благодаря ти отново! Много те обичам! […] Ооo, наградата имаш, да!! И най-голямата е за спасяване на живот! Защото точно това направихте с М.! Както и да звучи, както и да го приемеш, за мен е точно така… Нима случайно,че те/ви срещнах?  Тогава, когато исках този живот да свърши, вие се появихте, а сега искам да го изживея щастливо и да си ида с поне малко пречистено съзнание, защото не искам… не искам да се връщам отново в онези мрачни за мен времена!  Моля се повече хора да оценят огромния ти труд и да не завиждат на това.

V. M. Здравейте приятели!  Искам да споделя с вас (за тези, които не ме познават), че съм приела Писмата на Христос за Пътеводител на живота, за справяне с ежедневни предизвикателства и трудности. Вярвам и знам, че постоянно получавам знаци по Пътя, който ще ме отведе до един нов, по-прекрасен и съвършен свят, където Божественото Съзнание ще преобладава в съзнанията на хората. Нужно е само да се вслушваме и поддържаме връзка с Божественото Съзнание. Вярвам, че с любещата помощ на Христос и неговите Писма, всички можем да преминем в следващо измерение на благословено съществуване 🙂

K. K. Когато чета Писмата на Христос или си казвам молитвата, подскачам. Някаква огромна сила ме кара да подскачам. Облегната на дивана, с потвърждение на това което чета, някаква сила ми казва“Да“и подскачам. Колкото повече чета, толкова повече подскачам. Седнала казвайки си молитвата, някаква сила ми блъска краката! Сега докато пиша това, подскачам и силата ми казва „Да“! Много ми липсва контакта с вас, мили хора! За съжаление имам проблем с компютъра и не мога да присъствам с вас в неделните срещи! Гледам срещите в ютуб! Благодаря ви! Обичам ви!

D. P. Скъпи приятели, щастлива съм да споделя, че Писмата на Христос промениха живота ми! Той наистина се промени! С радост мога да заявя, че стъпих на правилния път и сега остава да вървя смело по него. След 2 години сега виждам и разбирам как съзнанието може да промени целия ти свят. За първи път повярвах с цялото си сърце, че животът всъщност е толкова прекрасен, но всичко зависи от нас самите. Сега просто промених начина си на мислене и гледам на живота с други очи. Едва ли ще ми стигне земния живот да се издигна до много високо духовно ниво, но си обещавам, че в този ми живот ще се боря до край! Сега повече от всичко ми се иска всеки един да знае ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО и да разбере, че няма невъзможни неща и че има начин да бъдем щастливи! Има разбира се! Повярвай и ще видиш! Чака ме дълъг път, но не ме е страх, защото знам, че не съм сама ! Благодарна съм за грешките си и човека, който бях, защото това ме доведе до осъзнаване. Благодаря на моите истински приятели за подкрепата, за това, че бяха до мен във всеки един момент. Благодаря им за неуморния труд ,който положиха да разбера Писмата. Благодаря на всички вас ! Но мисля,че най-вече трябва да благодаря на Божественото Съзнание за всичко !!! И нещо любимо… „…Защото си ВСЕМИРНАТА ЛЮБЕЩА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ, която така удивително е планирала този свят и го въплъщава във видима форма.“

M. L. Няма по- вдъхновен водач в дълбините на човешката душа от Исус Христос! Няма по- добър интерпретатор на Писмата на Христос от А… А…! Няма превъзходна степен на Екстаза на Изразената Душа! Теорията, която ни поднася А… A…, анализирайки функциите на същността на душата, ми наподобяват на един мощен, животворящ калейдоскоп, от който във всяка секунда избухват: съвършени форми, в идеален ансамбъл на перфектна симетрия – в система на Закон и ред, които се намират в съвършено съзвучие, с ярък колорит в изумителното партньорство, в пропорциите на Божествената Гениалност!
За мен беше голямо вдъхновение, да проследя срещата на групата на Писмата от 14.02.21 с всички засегнати теми и цялата дискусия, която потвърждава увереността ми, че ние сме в безкрая, човешката душа няма граници, ние – хората сме единствените, които си позволяваме да я държим заключена в затвора на нашето невежество на несъвършения ни „Аз“, който е в развитие!

G. I. Благодаря Благодаря благодаря за Писмата ❤️ те промениха живота ми по най-добрия възможен начин. Благодарение на тях сега общувам с хората на съвсем различно ниво и с разбиране🤗❤

А. А. Напълно съм съгласна, че всеки учител носи ценни послания за нас и допринася за духовното ни развитие в степента, в която успеем да вникнем и осъзнаем учението му, НО и в степента, в която самият учител е успял да се освободи от чисто човешките си вярвания и обусловености, защото това би могло дори да навреди. И ето голямата разлика между Христос и всички останали – Христос НЯМА човешки/земни вярвания и обусловености! Имах щастието да се докосна до много духовни учения, но нито едно не ми е дало тази дълбочина на знанието за… ВСИЧКО. Ако имаме цялото знание за сътворението след Големия взрив, естеството на Източника и неговите механизми и инструменти на функциониране, какво още ни липсва, за да имаме обяснение за всяко сътворено нещо и за всичко, което се случва или не се случва в ежедневието ни? Това обаче няма да стане, ако Писмата са просто поредната духовна литература, утоляваща духовното ни любопитство. Разбирането и осъзнаването отнема години и десетки четения, като накрая едва ли ще стигнем до най-големите дълбочини на това знание с все пак човешките си умове.
Но всеки, разбира се, прави своите избори и има право да върви по пътя, който смята за правилен. Затова в никакъв случай не бих отишла в група на Петър Дънов само за да кажа на неговите последователи, че е неправилно да го абсолютизират.

О. Х. Всички хора, които са получили вдъхновение от Христос, са благословени!
Христос наистина „работи“ с човечеството, той излъчва Съзнанието си върху цялата Земя! И далеч не само художници, поети, музиканти са способни да го получат. Опитът ми показва, че художниците като теб, Т. А., които го могат, процентно са толкова, колкото и хората от бедно предградие или малко селище навсякъде по света.
„Учителят“, който продава за пари „вдъхновението“ си под форма на „светена вода“ например, е точно толкова далеч от Христовата Истина, колкото и ученик, който изглежда да вярва, че (например) трябва да изпрати хиляда (ни повече, ни по-малко) усмивки към околните и това ще му отвори вратите към просветлението.
Христовият Писар казва нещо интересно:
„Тези Писма са изцяло дело на Христос. В тях няма заемки от друга литература, макар че през последните години някои автори несъмнено са получили своите вдъхновени прозрения от Истината, която неговото съзнание излъчва.
Всички, които са в хармония с Христовото Съзнание, са щедро благословени. Аз съм просто „Христовият Писар“ и нищо повече.“
Отбелязвам за важно уточнението, което тя прави – благославя тези, които „са в хармония с Христовото Съзнание“ !
Оставила е за всеки от нас преценката какво е да живеем и как се изразява в нас и чрез нас тази хармония.
Твоята представа, Т. А., е такава, каквато е. Моята е такава, каквато е, същото е и за останалите, но най-важното ми се струва да е, че всички сме „в развитие“ 🙂
От друга страна светът явно все повече се деформира духовно и в последно време рязко зачестяват случаите на хора, които претендират, че това, което правят е вдъхновено от Христос, ни повече, ни по-малко! Абсурдът и гротеската „се ширят“, вкл. и сред нас и нищо чудно – това винаги е било характерно за „Последните дни“.
Source: https://www.pismatanahristos.com/intro-4/

Б. П. Единствените човешки умове, които ме поведоха напред са: А…,М… и Д…❤️ Е, те не знаят /досега 🙂 /, но истината е, че след срещата с Писмата и влизането ми в групата, те ми бяха пътеводна светлина в самотата и невежеството ми тук. Имам предвид в Т…, където живея, че нямам съмишленици, приятели с общи духовни интереси. И когато нещо не разбирам, следя техните пояснения. Писмата на Христос никак не е лесна книга и затова винаги съм считала, че най-значимият момент в живота ми е именно това, да си набележа достойни умове и да се уча от тях❤️‼️

V. B. Просветлението ми се случи благодарение единствено на Писмата. Безкомпромисно, чрез тях се запали искрата в сърцето ми и видях на кинолента, с искряща чистота на образите моменти от живота си, в които съм наранил хора по някакъв начин, след което настъпи дълбоко Покаяни  ,от дъното на душата ми, а след него дойде лекотата. Видях най-важното. Видях, че всички тегоби които преживях в живота си, в който два пъти бях на прага на смъртта, всъщност са били онова нещо, което доведе просветлението ми чрез Писмата. Дотук няма умовe, които да са ми помогнали за това. Непоколебимо разбрах, че водещото е било Кармата – предопределение. А умовете дойдоха сами след това и чрез тях получих потвърждения и свидетелства за това, което ми се случи, особено за Самадхи, защото не знаех в голямата си част какво точно е Самадхи и доста неща, които преживявах. Това са Г. Изворски, Е. Хараш, В. Орешков и други български души, които са Посветени и всички могат да се нарекат – ученици на Учителя Дуно. Особено съм благодарен на Е. Хараш, защото той единствен разкрива много големи дълбини на словото. Но като цяло е прекрасно, че в България има много и истински дълбоки посветени, от които Учителят Дънов е уникалният Божи дар за цялото човечество. Бог с нас!

N. D. Като върна лентата назад попадайки в групата първа ме посрещна Ю… 🙂 Благодаря ти, Ю…, за топлото посрещане преди 2 години и половина 🙂 Учудих се за топлите думи ” Добре дошла, Н…” едва попаднала тук. Обля ме обич, направо я почувствах и си казах, я какви топли хора има тук. После започнах да чета дискусиите в групата и ме впечатли О… Х…, разбира се и неговата гледна точка за Писмата. Също така редовното включване на М… Л… и нейният виртуозен изказ ме завладяха за редовното влизане в групата. Основният двигател за всичко тук А… и Д…, които винаги имат какво да кажат по поставените теми и с интерес съм четяла техните интересни публикации. А…  А… имаше преди време такъв профил в групата, която ежедневно поддържаше вниманието ми към Писмата, което признавам и огромно Благодаря. Сега на този етап Т… С… и Б… правят това, мога да кажа, че всеки ден внасят с публикации от Писмата много осъзнаване, просветление, напредък лично за мен. Много са хората, които имат принос малко или много. М… е едно голямо сърце на което чувствам прекрасната енергия от километри 🙂 Повечето занаят, че когато помолих за помощ в групата се отзоваха мнооого прекрасни души и ми помагаха и в много труден за мен момент, огромно Благодаря на всички. Г… е пъстроцветната дъга, която ме подкрепи в трудният момент и още помня думите й наизуст почти. Т… е палитра от доброта и също е била невероятна подкрепа във всякакви моменти. М…, Б… и мнооого други имат също голям принос да съм тук и им Благодаря. Може би в някоя среща на групата ще имаме възможност да разкажем повече. Определено има какво да разкажем всички. Само с един пост не може да се опише всичко. Благодаря на Божественото Съзнание, че съм в тази група ❤️❤️❤️🌞

N. D. Мисля, че групата много е спомогнала за разпространението на Писмата и е инструмент в ръцете на Божественото Съзнание. Коментарите тук са много важни. Личният опит на напредващите споделено тук е ценно за търсещите.Сигурна съм, че всички групи по света са много важни за хората и разпространението. Писмата не са лесни за осъзнаване напълно самостоятелно. Мисля, че е важно да се коментират теми, гледни точки и напредъка, който се постига.

Вашият коментар