Пукнатините във вашата планета

Посланията на Христос, Послание 1 

Дойдох този път не за да ви насърчавам с красиви думи и да пробуждам духовните ви копнежи, а за да стигна до вашето ежедневие на собствения ви разговорен език и да хвърля СВЕТЛИНА върху това, което си причинявате – на телата, живота, взаимоотношенията и планетата си като цяло.

В момента съм особено обезпокоен за вашите мисли, които пораждат думи, а те от своя страна – действия.

Хора от всички раси и култури, чуйте ме!

По-голяма част от мислещите сред вас разбират и признават, че научните технологии и широко разпространената индустриализация постепенно убиват планетата ви. Но кога ще се събудите за още по-жизненоважното и завладяващо осъзнаване, че мислите, думите и действията, продиктувани от егото, са също толкова разрушителни за нея, тъй като са енергийни форми на съзнание – точно това, от което е създадена и самата планета? Целият ви свят не е нищо повече от една гигантска енергийна форма на съзнание, съставена от милиарди индивидуални форми на съзнание, които извират от – и се основават на – Празнотата на Всемирното (бихте могли да го наречете „Бог“), еволюирали от привидна пустота до сегашното си състояние чрез вашите собствени желания и копнежи.

Затова трябва да се опитате да разберете, че когато всеки ден вливате личното си его-съзнание в своя свят чрез мислите, думите и действията си, изпращате енергийни форми, които са напълно противоположни на Законите на ВСЕМИРНОТО. Така помагате на милиарди други хора със сходно мислене да създават разрушителни сили, в пряко противоречие с ИЗТОЧНИКА на всичко СЪТВОРЕНО – ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, което е в основата и поддържа цялото съществуване.

Ето защо образуването на ПУКНАТИНИ В СТРУКТУРАТА НА ВАШАТА ПЛАНЕТА е неизбежно и хората са подложени на торнада, земетресения, наводнения и виелици. ВСИЧКИ те са физически прояви на нарушаването на ВСЕМИРНИЯ ЗАКОН – ВСЕМИРНАТА ЛЮБОВ, направляваща вашия свят.

Това означава ли, че „Божествената“ любов ви е била отнета?

Не! Няма такова нещо като „наказание от Бога“, защото няма такъв индивидуализиран Бог с човешко мислене. Това е един мит, който трябва да бъде заличен от умовете на хората.

Вашата планета и самите вие сте били индивидуализирани и сте произлезли от ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, а то САМО ПО СЕБЕ СИ е Законът, който постоянно повтарях, докато бях на Земята – ЗАКОНЪТ за ВЯРАТА в добро и зло, ЗАКОНЪТ за УБЕДЕНОСТТА: това, в което наистина вярвате – добро или зло, или към което сте безразлични, – в крайна сметка ще се прояви в живота ви. Така че, считайте се за предупредени и използвайте знанието от този извор, за да се освободите от най-разрушителното съзнание във вашия свят – его-съзнанието.

Ходенето на църква няма да ви помогне; неделните богослужения няма да ви освободят. Единствената ви надежда да се избавите от егото и разрушителното за вашата планета съзнание е да следвате ХРИСТОВИЯ ПЪТ – ПЪТЯТ, който лично аз следвах, и НАЧИНЪТ, по който живях след пълното си просветление в пустинята – просветлението, което ми позволи да се върна в Назарет и да започна нов живот на изцеление, проповядване и контрол на елементите. И тъй като моето учение беше в пряко противоречие с юдейското – учение на възмездие и един отмъстителен Йехова, – в крайна сметка бях разпнат. Всяко друго обяснение за смъртта ми на кръста е фалшиво и напълно невярно.

Преди тези шест седмици в пустинята на Палестина[1] бях мързелив нехранимайко. След просветлението си станах единствен пазител на тайните на съзиданието и творчеството. Този период е подробно обяснен в Писмо 1, а моето пълно трансцедентално възприятие на истината за самото съществуване е изложено в Писмата ми.

Тези Писма се предлагат безплатно на всички, които имат волята и куража да ВЪРВЯТ по моя ПЪТ, ХРИСТОВИЯ ПЪТ, който в крайна сметка ще ги отведе до просветление, свобода от егото и до Небесното Царство.

А просветлението може да дойде по различни начини – като зашеметяващо преживяване, което незабавно преобразява възприятията ви за ИЗТОЧНИКА на вашето СЪЩЕСТВО и старите ви интелектуални разбирания за вашия свят. Истинското Просветление е прилив на Божествено Съзнание във вашето човешко, което никога няма да загубите и което преобразува завинаги отношението ви към вашия Създател и живота ви като цяло.

Просветлението може да дойде и чрез упорито изучаване на моите ПИСМА – като кратки моменти на необикновени прозрения, малки озаряващи лъчи СВЕТЛИНА, които ще проникнат в ума ви и ще изместят фокуса на вътрешния ви поглед; ще почистят „обектива“, през който виждате света и преценявате валидността на всички мнения и вярвания в него. Постепенно ще изхвърлите илюзиите, които са ви заслепявали преди, и ще откриете, че вече владеете мислите и действията си, а това води до пълнота и цялостност на всеки аспект от вашето индивидуално същество.

Да вървите по ХРИСТОВИЯ ПЪТ, както е посочено в ПИСМАТА ми, е работа за цял живот, която директно ще ви освободи от тревогите и лишенията.

Докато четете, ще откриете в тях моето Присъствие и моята Любов.

——–

[1] „Палестина по времето на Исус“ – от момента на завладяването ѝ от Помпей през 63 г. пр. н. е. е била разделена на шест административни региона, управлявани от Рим: Юдея, Самаритания, Галилея и т.н. Исус Христос практически е проповядвал във всеки един от тях и областта се упоменава под общото ѝ наименование – Палестина.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следващо>>>

23 thoughts on “Пукнатините във вашата планета

 1. Поредният опит за сензация, поредната сатанинска заблуда, поредният опит Ню Ейдж да бъде промотиран.
  Това са толкова смешни твърдения, че ако се пропагандират за истина, биха обидили интелигентността на повечето хора.

  Само една от многобройните грешки от невежеството на автора:
  “Преди шестте седмици в пустинята в Палестина…”

  По времето на истинския Христос, Палестина не е съществувала. Провинцията се е наричала Юдея.
  Името Палестина е било дадено на Римската провинция, след възставието на Бар Кохба, след 136 година след Христа.

  • Megi, невежеството ви за Ню Ейдж,Библията и тези Изключителни Писма на Христос,лъха много силно от вашия коментар,с който се излагате пред наистина челите и осведомени хора! Горещо ви препоръчвам да прочетете тези Писма! Те правят излишна много голяма част от днешната литература и ще си спестите доста четене,а чрез Тях,най-малкото ще придобиете доста обаща култура за доста сфери от нашия Бит,които се коментират в тези Писма! Желая ви от сърце да ги прочетете и удоволетворението ще последва!

  • Имате право да вярвате в каквото си пожелаете. В основата си написаното е така и вие го знаете. Информацията от нелинейното време и другите паралелни реалности постъпва по много канали. Би трябвало да знаете, че трансформирането на тази информация от енергия в слово, не е толкова лесно и елементарно на дело. А тези ваши проблясъци за някакво разминаване в горния текст са просто смешни. Вие изобщо знаете ли как точно да назовете територия от преди 2000 години за да е лесно разбираемо за днешният човек? Ако сте достатъчно просветлен би следвало да ви е ясно, че всичко е тук и сега, можете да се върнете ТАМ и да видите, да участвате във всеки миг на Сътворението или събитието, преживяното от всяка една божествена частица, която е съществува в Мирозданието.

 2. Христос споменава много често Палестина като мястото, на което са се развили описаните събития. Струва ми се, че Magi малко прибързано обявява Писмата за фалшификат, доколкото според нея, името Палестина се било появило много по-късно. До тогава провинцията носела името Юдея…
  Реших да проверя дали Христос не е забравил името на мястото, все пак 2000 години вече са минали… Обърнах се към историческите сведения, цитирам материал от тази година, който описва, забележете, „Палестина по времето на Исус“. Казано е, че под Римско владичество от момента на завладяването от Помпей през 63 г. преди Христа, Палестина Е РАЗДЕЛЕНА на няколко административни региона, администрирани от Рим от смъртта на Херод, последният цар на Юдея, в година 4-та преди Христа: Юдея, Самаритания, Галилея, Перея, Декапол и Итюрея.
  Както се вижда на картата, Исус Христос е проповядвал практически във всеки от тях и споменаването на общото название Палестина ми се струва далеч по-удачно, доколкото Писмата не са географски справочник.
  Надявам се също картата да онагледи до известна степен представите ни от разказа на Христос.

 3. Най-големия дар на човечесвото е мисълта. При това този дар ние го получаваме напълно безплатно.Трябва ли да спориме или е по-добре да се замислиме дали нашите мисли наистина не са катастрофални за нашата планета.Защото нашите мисли се превръщат в наши думи,нашите думи в действия ,а действията ни в реалност.Не е ли по-добре да не сме критични към всичко и към всеки , а да дадем малко от себе си.Да забравиме за малко старите си вярвания, да замениме критичните си мисли с градивни и да опитаме да се зарадваме на големите-малки неща в живота.Ако сутрин поспрем за малко да се зарадваме на изгрева,на красива птичка в парка,на величествено дърво или пък просто поздравим някой с усмивка може би денят ни ще е по-красив.Толкова ли много се изисква ако от това зависи да спасим планетата си.

  • Съвършено точно казано, благодаря Мариета! Това е една от базисните промени, необходими на човечеството, за да върви във възходяща посока…

  • Напълно съм съгласна с мнението ви. Може да има някаква грешка е географски план или данни, но не това е важното. Важното е истинския смисъл който е от ясно по ясно

 4. Я да се поразсъждава малко. При въплъщаването й, на душата за й заличени сякакви спомени за собствената й същност. Всичко. В последствие тази душа е упреквана за постъпките й, при условие, че на ней й е отнето всичко ценно – познанието за самата нея и за (както говори авторът на тези писма) “всемирното съзнание”. При тези обстоятелства всяко обвинение или претенция за отговорност на засегнатата душа е форма на цинизъм. Ако изтриеш съзнанието на някого, ще можеш ли да го обвиняваш за постъпките му, които прави на практика в безсъзнателна форма?!?!? Няма земен съд, който да обвини такава личност, но самоопределящите се като “любящи” не секват упреците си и това от хилядолетия… Замислете се, хора, това добри ли са или зли същности?

  • Да, хубаво е да поразсъждаваме малко, но нека да е след като сме се запознали с текстовете, а не само с кратък цитат от тях. Иначе “оценката” няма да е обективна, а обвиненията ще са чисто и просто клевета.
   Първо, никъде в “Писмата на Христос” не се казва, че нещо е “заличено” от душата. Напротив, казва се, че тя е божествена и вечна. Знанието за нейната същност е скрито, за да можем да стигнем сами до него, пречиствайки се от човешката си същност – двойнствените импулси на егото. Ако наистина прочетете Писмата, със сигурност ще го разберете. Един показателен цитат:
   “ТОЧНО ТОВА НАРЕКОХ „ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО ВЪТРЕ ВЪВ ВАС“ – В ДУШАТА ВИ, В НАЙ-ДЪЛБОКИТЕ КЪТЧЕТА НА ПСИХИКАТА ВИ (посредникът между сиянието на душата и сенчестото „Аз” на егото).

   Най-дълбокият копнеж на душата ви е да се завърне към съвършеното състояние на величествено, красиво, щастливо и хармонично съществуване! Именно този устойчив копнеж, този вроден несъзнателен спомен за равновесието и мира, радостта и хармонията подтиква ЕГОТО (чрез психиката) да манипулира средата ви от ваше име. Неговата постоянна цел е да ви върне към първичното ви начално състояние на възвишен екстаз, от който сте почерпили душата, съществуването и формата си.” Прочетете повече

   Второ, никой никого не осъжда, а още по-малко божествената душа. Писмата не са “захаросани”, да. Те предават ИСТИНАТА в най-чистия и вид и “който има уши, нека чуе” 🙂 Ето един цитат в тази връзка:
   “Аз съм ЛЮБОВ – чиста и безусловна – и в думите ми няма ни най-малко осъждане. Затова, ако словото ми ви се струва сурово, а вие не очаквате да бъда груб, след като твърдя, че съм олицетворение на самата ЛЮБОВ, то моля ви да разберете, че днес не идвам на приятелска визита – да ви утешавам и повдигам духа ви – или да ви кажа колко сте благословени всъщност, но все още не го осъзнавате. Дойдох, за да ви направя истинска услуга. Идвам изрично, за да ви посоча конкретни факти, които, макар и въображаеми, ви причиняват болка; да ви обясня, че сами допринасяте за това, което ви се случва.

   Никой любещ и успешен учител не обича да произнася определени думи, които все пак трябва да каже, за да помогне на буйните си ученици да видят и признаят безредието, което създават в клас. Също така се налага да използвам достатъчно конкретни изрази за настоящата ви ситуация, за да може да ме разберете и да започнете работа по преодоляването ѝ. Но чрез тях не съдя нито действието, нито неговия извършител. Аз съм олицетворение на ЧИСТАТА ЛЮБОВ и обичам всички, но все пак казвам това, което обстоятелствата изискват, на хората, все още не успели да превъзмогнат недостатъците на егото си. А ЛЮБОВТА надява много маски в любещия си опит да достигне и помогне на хората, които търсят облекчение на сегашните си страдания.

   Обръщам се към вас с логически аргументи, защото сте създали своя свят така, че да пасва на всичко, което смятате за логично, а следователно – правдоподобно. Ако още в самото начало ви бях представил „значението” чрез Любовта, щяхте да бъдете напълно изгубени, защото то нямаше да съответства на вашата логика и отново щяхте да откажете да повярвате, че съм аз.” Прочетете повече

   • И още един цитат от Писмо 2, който е показателен за това доколко даваме шанс на всемирната си душа да се прояви в живота ни:
    “Защото най-големият дар, който човек би могъл да даде на друг, е просветление на невежеството за битието и неговите космични закони, тъй като ИСТИНАТА е, че всяка душа е обгърната от ВСЕМИРА, но степента на ВСЕМИРНИЯ ПРИНОС в земния ѝ живот чрез ЛЮБЕЩАТА РАБОТА на „Отца“ зависи изцяло от индивидуалната ѝ възприемчивост.”

  • Здравей Николай

   Душата се преражда в нов път за усъвършенстване, а всички спомени за предишните и опитности са в подсъзнанието.

   ТЕ НИКОГА НЕ СЕ ИЗТРИВАТ !!!

   Когато душата достигне определено ниво на развитие всички тези опитности и се откриват.

 5. Очевидно, автор на ПИСМАТА е самият АДМИН. Макар да отклоняват човека от обществения живот, те могат все пак да привлекат някои “изгубени” души за делото на индивидуалното спасение… ЧОВЕК е продукт на ОБЩЕСТВОТО, самото ОБЩЕСТВО е резултат от дейността на ЧОВЕКА.
  Тези писма, без дори да ги чете човек, са насочени към индивидуалното съзнание. Но човек, добър или зъл, умира и друг се ражда. Ако отделното ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО не се възпитава като член на една БОЖЕСТВЕНА ОБЩНОСТ, наречена ЧОВЕЧЕСТВО, с интерес към усъвършенстване на нейното политическо устройство (държавата), ще има да се пишат от АДМИНИ много подобни писма…

  • Уважаеми Никола, благодаря за любопитното изказване! Ще добавя и аз няколко думи – изглежда, че сте привърженик на индивидуалното духовно развитие чрез средствата на обществото (комуната). Радвам се, че имаме обща принципна визия за човечеството като БОЖЕСТВЕНА ОБЩНОСТ! Изглежда странно, но мненията ни за това какъв е пътя за възпитанието на отделния човек коренно се различават. Убеден съм, че политическото устройство е следствие от развитието на индивида и да го насочваме към следствието едва ли ще е полезно както за него, така и за самата държава. Хилядолетната политическа история (и тази на държавността) го показват добре. Във всеки случай Христос не е обръщал никакво внимание на политиката и държавата, бидейки самите те следствия, нито преди 2000 години в Палестина, нито днес (спомнете си отговора Му на фарисеите, които са търсели да го дискредитират, опитвайки се да го намесят в политиката, та отговорът му е бил: “Божието – Богу, Кесаревото – Кесарю”). Писмата на Христос са оригиналното Христово Учение и засягат чисто духовното развитие на човека.
   Относно кой е написал Писмата – ласкаете ни много с твърдението, че това би могло да сме ние (истината е, че АДМИНИТЕ сме няколко и по чисто технически причини работим в екип). Твърдението, че това е някой от нас ми звучи леко комично, познавайки собственото ми интелектуално ниво. Предлагам ви, независимо от познанията си, да прочетете книгата възможно най-внимателно. Отговорът на въпроса кой е писарят и кой – авторът ще намерите още на първите страници 🙂

   • “изглежда, че сте привърженик на индивидуалното духовно развитие чрез средствата на обществото (комуната).”

    Да ми обясните “по какво изглежда”, защото самият аз нямам такива нагласи. “Вън от обществото “ЧОВЕК” е ненаблюдаема величина!!” Да имате историческо доказателство отделно човешко същество (родено бебе) да е станало “човек” работейки само над собствената си индивидуалност??
    Божествената същност на човешкото същество е заложена в неговия мозък. Заложена!!! Има там такива предпоставки!! Но това е само една възможност и между нея и това да се превърне в “действителност” лежат години на упорит труд в различни области, труд по усвояване богатствата на културата на човечеството, резултат от неговата комплексна познавателна дейност.

    Това е в основата на реалността. Останалото са интерпретации, виждания, едни или други представи…

 6. Не е необходимо да се изчетат всичките писма. Достатъчно е да се знае за Капанът на душите. Това ще обясни доста неща.

  • Да, не е необходимо да се изчете “Война и мир” например, достатъчно е да се знае, че става дума за война и за мир 🙂 Само че това в никакъв случай не обяснява, че всъщност става дума за живота 🙂

 7. Похвален е целият твой труд, Админ. Той е от добра воля, безспорно. Както ти каза и както е в действителност, никъде в тези писма не се споменава за заличената същност на човешката душа, но това значи ли, че не е така? А дали пък умишлено липсва тя?
  Хората на Земята имат нужда преди всичко от истината, а после, ако тя не им е въздействала, да бъдат напътствани и “просветлявани”. Истината обаче тук не се съдържа, освен малки фрагменти, като например коментарите за погрешните доктрини на религиите по света, както и по отношение функционирането на вселената, творението или както там щете го наричайте. Много критики, много напътствия, но някъде да видя ти коментар, поради каква причина, според автора, човекът е достигнал до това “падение”? Например, да имаше коментар, защо хората непрекъснато, хилядолетие, след хилядолетие произвеждат един и същ негативен продукт? Защо огромната маса от народ не може да “пробие” невежеството и човешкото съзнание непрекъснато е на едно определено ниво? Етимологията на “случаят човечество” е важна, а не проявните му симптоми. Тук, в тези писаници има коментари на симптомите. Истината е такава – човекът или каквото и да било, родило се на земята, няма почти никаква вина за състоянието й, както и са своето собствено такова. Както проститутката, след серия от бруталности, губи усет за своята същност и принадлежност, не може да се измъкне от положението, в което се намира, и върши неща, които са неправилни, така е и с всеки човек, и цялото човечество, като колективно съзнание. Както проститутката не носи вина за положението, в което е попаднала, освен за наивността и лекомислието си, така и човечеството и всеки един негов член, не носи вина за своята участ.
  Цинизъм е, да упрекваш някого, който е в положението, в което се намира, поради брутализми, осъществявани върху него перманентно.
  Я да вземе този автор да каже от кого са извършвани те! След като е възнесен, би трябвало да е запознат. Сигурен съм, че истината е доста по-тривиална, от тези абстрактни тези, застъпени в писмата.

  Отново ще повторя – уважителен е твоят труд и намерение. Не приемай коментара като критика или присмех.

  Нека хората да разберат кой, как и защо ги поддържа в мрак. Как използва тяхното съзнание, за да създава за себе си, като в същото време поддържа това съзнание перманентно на ниво, което да е удобно за контрол. Хората са поставени в положение да произвеждат непрекъснато негативни емоции и това не е случайно. Необходимо е да страдат, за да произвеждат целия този негативизъм но това не е заради някакви техни потребности, като издигане или възнесение, или пък “изчистване на карма”. Който говори за карма, той всъщност е злодеят, поставил милиарди в непрекъснат цикъл от страдание, за да се “храни”.
  Ето тази особеност на своята участ трябва да узнаят хората, за да се измъкнат от тресавището, иначе няма да стане. Тази подробност обаче в тези писма отсъства. Вместо това има някакви почти наивистични изказвания, като това за Саддам.

  • Николай, част от мислите ти споделям, но би трябвало да се съгласиш, че без да прочетеш Писмата разговорът ни няма как да бъде успешен. Ако книгата ти се струва трудна или прекалено дълга, ето една връзка към статия на последовател на Писмата. Възможно е да се окаже, че се възмущаваш и критикуваш хора, чиито възгледи споделяш: https://www.pismatanahristos.com/traps/5/
   Капан № 9 „Карма, съдба – обречени ли сме?”

  • Като гледам хронологията доста късно се намесвам,но коментарът на Николай направо ме шокира! Първо, господине, от всяка ваша дума лъха невежество,да не говорим, че не сте прочели от корица до корица “Писмата на Христос,а имате компетентността да изписвате толкова оплюващи и упрекващи коментари срещу същите тези “писанийца”! На базата на собствената ми опитност и проучвания на същите въпроси, които поставяте като важни и основни(и твърддите, че за тях липсва разискване в “писанийцата”)в човешката история и развитие,смело и отговорно твърдя, че от това което пишете и отстоявате лъха много много незнание на основни Вселенски закони,в които ние като човеци сме преки съучастници и логично,също подвластни на тях. Ако си бяхте направили труда да прочетете,непредобедено,просто за обща култура,може би щяхте да съумеете поне да не се излагате с теи коментари,които оствяте тук. С удоволствие бих ви препоръчала доста литература за размисъл,но е безмисленно,защото каквото и да прочетете или слушате или гледате,ще бъде една много малка част от всеобхватната Истина за Всичкото и просто гледна точка,опитност на Индивидуалност,стигнала до бегли прозрения за Същността на Цялото Творение и опит да се предаде на всички останали. Единственото което горещо и от сърце бих препоръчала на всеки един Човек на тази прекрасна Планета Земя е да чете Писмата на Христос,защото там се крият отговорите на всички въпроси,на всички нива ,за абсолютно всеки човек тук и сега в тези времена! За мен няма по изчерпателна и изпълваща с Надежда Душата ми книга! А поех тонове информация във всички области от нашия живот и имам все пак базата за сравнение някакво и разбира се жизненият опит и смелостта да не си перфектен на всяка цена,а просто човек,човечен,разбиращ,любящ,помагащ,търпелив и толерантен,към себе си и всичко около се е си!!!

  • Здравейте Николай:)

   На поставения от Вас доста резонен въпрос, в първия Ви коментар:

   “Я да се поразсъждава малко. При въплъщаването й, на душата за й заличени сякакви спомени за собствената й същност. Всичко. В последствие тази душа е упреквана за постъпките й, при условие, че на ней й е отнето всичко ценно – познанието за самата нея и за (както говори авторът на тези писма) „всемирното съзнание“. При тези обстоятелства всяко обвинение или претенция за отговорност на засегнатата душа е форма на цинизъм. Ако изтриеш съзнанието на някого, ще можеш ли да го обвиняваш за постъпките му, които прави на практика в безсъзнателна форма?!?!?”

   …подкрепен и от констатацията Ви в настоящия коментар:

   “Истината е такава – човекът или каквото и да било, родило се на земята, няма почти никаква вина за състоянието й, както и са своето собствено такова”

   е отговорено ясно и точно още в първото Писмо, с главни букви:

   “Всемирните Закони на Съществуването касаят САМО „дейността на съзнанието”……… и са прецизни и неотклонни……… Те НЕ са награди или наказания от „Бога“. Повтарям: те не са „НАКАЗАНИЯ ОТ БОГА“, а касаят „Причинния фактор на Съзнанието“, който привлича/магнетизира електрически частици, като по този начин ги свързва заедно и ги проявява в света като външно-видими солидни форми и преживявания.”

   Вие сте прав, няма вина.
   Точно по тази причина, ясно е казано – няма наказание.

   Във всеки спор е много важна точката на Единение, в която противоположните (в началото) твърдения се срещат.

   Нека има благоденствие и светлина:)

 8. Уважаеми Николай, идеята ви, че “на душата са й заличени сякакви спомени за собствената й същност. Всичко.” няма много общо с Христовото Учение и с Писмата. Съвсем накратко, това че душата няма спомени за предишни животи не означава, че тя не е в развитие, т. е. предишните й опитности са я довели до настоящото й ниво. Христос обяснява подробно как и защо човекът/душата се завръща на Земята с духовното ниво, което е имал, когато я е напуснал. Смисълът на преражданията е в опитностите, които позволяват на душата да се развива в посока на все по-голяма мъдрост и духовна сила.
  Предлагам ви два цитата, но ако се окажат недостатъчни, ще ви предложа и още насоки за размисъл от самата книга:

  „Когато с разбиране и осъзнаване една душа достигне до най-високите честоти на вибрации, до Христовото Съзнание, тя може да погледне надолу и да направи преглед на възходящите и низходящи вибрационни нива спрямо тези на човечеството на Земята. С любов и състрадание ще открие, че човечеството е уловено в капана на по-ниските честоти на Божественото Съзнание, скрити в подбудите на Егото, и хората изобщо не подозират за Истината за своето същество, идентичността на душата и земното его. Дори нямат и бегла представа за всеобхватната цел зад своето съществуване и мисията, с която в крайна сметка трябва да се заемат.
  Задачата на новородената душа е с помощта на своята обвивка – Психиката – да получи опитност във всичко, което по-ниските честоти могат да предложат, и в резултат на умствено-емоционалните събития и преживявания, които възникват от мислите и чувствата в такива вибрации, да израсне. Чрез принципа „проба-грешка” тя трябва да научи кое състояние на съзнание я прави изключително щастлива и кое я обременява с мъка и тъга, които от своя страна причиняват различни физически ограничения.
  Целта на живота на Земята не е да се открият средства за постоянна радост и блаженство, за които всяка душа копнее, защото това би възпрепятствало нейния напредък към по-висши духовни вибрации.“
  Source: https://www.pismatanahristos.com/letter8/

  „И така прераждане след прераждане душата израства чрез различни преживявания на цветове, религии, статути, бракове, полове, държави, политики, докато накрая не се пробуди за факта какво се случва с нея и не реши, че е уморена от всички тези цветови комбинации – иска само да се издигне в СВЕТЛИНАТА. Тогава започва нейното истинско духовно пътуване. Постепенно, живот след живот, тя се освобождава от червеното, синьото, жълтото, зеленото, черното, кафявото, лилавото, които е натрупала в предишните, докато най-сетне не изхвърли всички илюзии и фалшиви представи от миналото. Тогава навлиза в СВЕТЛИНАТА и вече не се нуждае от нови прераждания. Душата е силна, изобретателна, съзидателна, но нейната индивидуалност е все така неприкосновена и започва да се издига в различни нива на духовна СВЕТЛИНА, отвъд честотите на вибрации на света.“
  Из Писмо 9

  Благодаря, Христос!

 9. Спорът е борба. А борбите прерастват във войни. Не трябва да се спори. Всички сме различни и всеки приема онова учение , което съответства на неговата вътрешна същност. Безсмислено е да се твърди, че някой е по-прав от другия. За да сме общност като нрод трябва всеки за себе си да търси общото, а не различното. Търсенето на различното е разделяне- най-големия грях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *