Как да намерим мир и хармония?

Въпрос: Как да намерим мир и хармония, ако светът ни се разпада?

Вече знам, че ако човек вярва, всичко е вътре в него и зависи от него – сам решава дали да се чувства добре или зле. Но въпреки това разбиране, когато малкият му розов свят се разпада, той продължава да се чувства зле, не знае как да контролира състоянието си и как да го преодолее. Такива обстоятелства са извън неговия контрол.

Хиляди благодарности за вниманието!

Отговор:

От собствения си горчив опит знам, че наистина е много тежко, когато нечий сигурен и щастлив малък свят изведнъж се преобърне с главата надолу. Но вие казвате, че всичко зависи от нас, че сами избираме дали да се чувстваме добре или зле, но все пак това не е приложимо в безнадеждни ситуации, които идват с голяма мощ и за които не намираме причина. Сега съм много, много тъжна, че такова прекрасно, вдъхновяващо и силно подкрепящо Учение, каквото Христос ни донесе с Писмата си, се изопачава сериозно от хора, които не са разбрали какво са чули или прочели. Като го казвам, със сигурност не целя да ви упреквам. Просто съм разочарована, че това великолепно духовно знание не се използва правилно, защото се предава от човек на човека по различен начин и истината за него отново остава скрита.

Абсолютна безсмислица е, че в безнадеждна ситуация можете да се почувствате по-добре с правилни мисли. Никой не може да го направи. Това, което можете и трябва да направите, е да отнесете тежките обстоятелства към Божественото Съзнание, да се молите, медитирате и да поискате напътствия, сили и спокойствие, които да облекчат болката ви. От всеки проблем или сложна дилема винаги има правилен изход, който ще излекува страданието ви и в крайна сметка ще промени живота ви. Можете да го намерите САМО ако имате познания за Божественото Съзнание – какво представлява, как действа в целия свят и как да осъществите контакт с Него, за да получите Неговата Любов, подкрепа, насоки, сила, изцеление и да откриете нов път към ново щастие.

Всъщност катаклизмите в нашия сигурен живот понякога наистина са необходими, тъй като в безопасна ситуация никога няма да израснем духовно, какъвто е замисълът зад съществуването ни. Дори безпокойството в момента да е крайно изтощително, то може да бъде и прелюдия, начало на нова глава в живота ни, който да стане толкова удовлетворителен, колкото никога не сме си и мечтали; в който ни очакват толкова много неща, стига да спрем да се самосъжаляваме и да се отдадем напълно на Божественото Съзнание, като го помолим за правилния и радостен начин пътят пред нас да се отвори. И в никоя библиотека няма по-полезна книга от „Писмата на Христос”, дадена ни лично от него с изричната цел да ни помогне да се издигнем от мрачните си пропасти към предишната си цялостност и пълноценно съществуване. Хиляди хора откриха в нея ключа към успешен живот, но разбраха, че трябва да четат, да препрочитат и да осъзнаят, че се налага да изхвърлят завинаги старите фалшиви убеждения като тези, които току-що описах.

Не сте сам. Ние всички сме произлезли от Източника на Битие – Божественото Съзнание. Когато е бил на Земята, Исус го е наричал „Отец” – и ТОЙ е! Можете да МУ се доверите безусловно.

С цялата ми Любов,
Христовият Писар

Как да намерим мир и хармония

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *