Писмата на Христос – Послание от 2007 г., стр. 1

Призив за Повисша Визия

Послание от 20 октомври 2007 г.

Отново се спускам в пълнотата на СЪЗНАНИЕТО, за да предам (чрез посредничеството на своя Писар) едно ново послание към света.

Преди да предприема тази следваща стъпка, ПИСМАТА ми трябваше да бъдат публикувани, защото исках да разберете, че вашата Вселена наистина е ВСЕМИРНА ЛЮБОВ, превърната във видимо проявление. Но по какъв начин ще го възприемете, зависи от личното ви отношение към света и живота като цяло. Мнението ви е напълно субективно и не е абсолютна Истина, защото все още не осъзнавате напълно процесите на съзиданието. Можете да добиете само бегла представа за тях.

Сега, когато разполагате с ПИСМАТА ми като основа за бъдещо духовно извисяване, дойдох да внеса по-голяма яснота във вашето настоящо разбиране.

ИСКАМ ДА ВИ ПРИПОМНЯ НАКРАТКО ИСТИНСКАТА ПРИРОДА НА ЧИСТАТА ЛЮБОВ в най-високите сфери на Съзнанието и да ви говоря за възприятията ви за нея в по-ниските честоти на вашия свят.

Макар да контактувам с вас с цялото си Същество на трансцедентална ЛЮБОВ, разберете добре, че се налага да вляза в ограниченията на земното ви мислене, за да мога да ви просветля.

Там, където пребивавам – в Съзнанието на АЗ СЪМ, – има само ЧИСТА ЛЮБОВ. Докато се спускам, за да проникна в бедственото съзнание на вашия модерен свят, моето състрадание расте и расте, карайки ме да снижавам все повече духовните си честоти.

Как да ви помогна да го разберете? Представете си как ще се почувствате, ако се озовете на място с масови кръвопролития – няма ли да бъдете дълбоко състрадателни и любещо загрижени? Няма ли да отхвърлите пламенно подобни мъчителни сцени? Така се случва и с мен, макар да знам, че всичко това е част от еволюционния процес на превъзмогване на вашата его-индивидуалност. Само чрез уроците на страданието пътуващата душа ще успее да опознае сама себе си, за да запази индивидуалността си, след като е изоставила егото.

Аз съм ЛЮБОВ – чиста и безусловна – и в думите ми няма ни най-малко осъждане. Затова, ако словото ми ви се струва сурово, а вие не очаквате да бъда груб, след като твърдя, че съм олицетворение на самата ЛЮБОВ, то моля ви да разберете, че днес не идвам на приятелска визита – да ви утешавам и повдигам духа ви – или да ви кажа колко сте благословени всъщност, но все още не го осъзнавате. Тук съм, за да ви направя истинска услуга. Дойдох изрично, за да ви посоча конкретни факти, които, макар и въображаеми, ви причиняват болка; да ви обясня, че сами допринасяте за това, което ви се случва.

Никой любещ и успешен учител не обича да произнася определени думи, които все пак трябва да каже, за да помогне на буйните си ученици да видят и признаят безредието, което създават в клас. Също така се налага да използвам достатъчно конкретни изрази за сегашната ви ситуация, за да може да ме разберете и да започнете работа по преодоляването ѝ. Но чрез тях не съдя нито действието, нито неговия извършител. Аз съм олицетворение на ЧИСТАТА ЛЮБОВ и обичам всички, но все пак казвам това, което обстоятелствата изискват, на хората, все още не успели да превъзмогнат недостатъците на егото си. А ЛЮБОВТА надява много маски в любещия си опит да достигне и помогне на търсещите облекчение на настоящите си страдания.

Обръщам се към вас с логически аргументи, защото сте създали своя свят така, че да пасва на всичко, което смятате за логично, а следователно – правдоподобно. Ако още в самото начало ви бях представил „значението” чрез Любовта, щяхте да бъдете напълно изгубени, защото то нямаше да съответства на вашата логика и отново щяхте да откажете да повярвате, че съм аз.

ЛЮБОВТА превъзхожда и премахва необходимостта от Десетте Божии Заповеди, но в действителност само неколцина от вас могат да го разберат.

ИСКАМ ДА ВИ ГОВОРЯ ЗА ИСТИНСКАТА ПРИРОДА НА СЪЗНАНИЕТО, за разликите между ВСЕМИРНОТО, Божественото и човешкото съзнание. Наложително е да ви се изяснят, защото това ще ви даде възможност да водите духовен и проактивен начин на живот в своя свят… Дойдох, за да ви помогна да го направите.

Трансцедентално СЪЗНАНИЕ и човешко съзнание!

„Съзнание” е широко (дори лекомислено) разпространен термин, но не е напълно понятен за много от вас, скъпи търсачи на Истината. Вие произхождате от Всемирното Съзнание, от което Божественото се отделя в момента на Големия взрив  (вижте Писмо 5). 

То е съвършено Съзнание на Любеща Интелигентност и Интелигентна Любов. ТО е ИМПУЛСИ, които са базисната енергия и ДВИЖЕЩАТА СИЛА на цялото съществуване. То наистина е вътре във вас, заобикаля ви, надхвърля ви и може да ви издигне във все по-висши и по-висши сфери на духовен екстаз и ефимерно възприятие. То е Съзнанието, което мнозина наричат „Бог”.

Но трябва да разберете напълно, че То е с толкова високи честоти на вибрации…, с толкова духовно пречистена същност…, че докато не започнете да преодолявате егото си и да издигате духовните си възприятия за Истината, не е възможно да го привлечете към човешкото си съзнание, за да може Божественото да ви се открие.

Вашето его е бариера по пътя ви към Супер Съзнанието.

Само чрез всекидневни, упорити и настоятелни опити да се пречистите от нагласите и поведението на егото, ще позволите на Божественото Съзнание да ПРОНИКНЕ във вашето и да ви донесе нови прозрения и нови възприятия, които ще ви вдъхновят и просветлят. Тогава мислите, думите и действията ви ще започнат да се променят. Когато ВИЖДАТЕ нещата различно, вече ще ДЕЙСТВАТЕ различно.

Вашето човешко съзнание е несъвършено. То е съставено от егоистични и себелюбиви импулси. Не позволявайте на егото си да отрече истината, която ви казвам. В никакъв случай обаче не бива да бъдете обвинявани за неговото съществуване, защото то е божествена промисъл, разделяща Божественото Съзнание на индивидуални личности. Вие имате нужда от егото си – то ви защитава и привлича към вас необходимото за вашето оцеляване. НО пък може и да ви тласне към психологически нездраво поведение – както знаете, то е импулсът зад всички престъпления на този свят.

Искам да разберете, че именно егото тласка човека към толкова дълбоко вкоренен нарцисизъм и корист, че опитите в такъв ум да бъде пробудена някаква съпричастност или симпатия, за съжаление, са напразни. Независимо каква тема може да бъде повдигната, егоистът неизбежно я връща обратно към себе си – колко го засяга, как касае единствено него, в позитивен или негативен план. Дълбокото себелюбие е като дебела и плътна материя от енергия на съзнанието, забулваща умовете на хората от всички слоеве на обществото и по целия свят.

Степента на нарцисизъм е променлива. Идвам изрично, за да ви помогна да си дадете сметка за този факт, защото силно егоистичните личности са неспособни да приемат съобщенията на другите, не могат да живеят в хармония с тях, което причинява страданията ви на Земята също толкова, колкото и престъпленията.

За да разберете по-добре, ще ви разкажа притча. Едно малко дете, цялото изпоцапано, играе в лепкава кална локва, прави сладкиши от глина и се наслаждава на всяка минута. Майка му идва и го увещава да се прибере и изкъпе, за да се подготвят за празненство. То яростно се съпротивлява и заплаква. Все пак майка му успява да го убеди и малко по-късно детето, чисто и добре сресано, с бляскави коси и хубави дрехи, влиза в празничната зала и втренчва изумен поглед.

Какви великолепни светлини! Какви чудни храсти и цветя! Масите са препълнени с лакомства, бонбони, сладкиши, а и всички тези подаръци, играчки и забавления за деца наоколо! Сърцето му вече е изпълнено с лъчиста радост. Смехът се надига и изпълва цялото му същество. Та тук е толкова по-хубаво от неговата кална локва! Цялото миене и търкане в банята наистина си е струвало. Детето е толкова щастливо, че е било послушно!

1 2 3 4 5 Следваща>>>

Чистата любов

Вашият коментар