Писмата на Христос – Послание от 2007 г., стр. 1

Призив за Повисша Визия

20 октомври 2007 г.

Отново се спускам в пълнота на СЪЗНАНИЕТО, за да отпечатам още едно послание към човечеството в ума на своя Писар.

Преди да мога да направя тази нова стъпка напред, първо трябваше да ви донеса своите ПИСМА под формата на наръчник, защото бих искал да осъзнаете, че вашият свят наистина е видимо проявена ВСЕМИРНА ЛЮБОВ. А как ще го възприеме всеки отделен човек, зависи от собственото му отношение към света и живота като цяло. Вашето мнение за това е изцяло лично и не е абсолютната Истина, защото все още не сте разбрали напълно процесите на сътворението – способни сте да добиете само бегла представа за тях.

Сега, когато разполагате с моите ПИСМА като основа за бъдещо духовно извисяване, дойдох да внеса по-голяма яснота в тяхното разбиране.

ИСКАМ ДА ВИ РАЗКАЖА НАКРАТКО ЗА ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО НА ЧИСТАТА ЛЮБОВ в най-висшите сфери на Съзнанието и как я възприемате вие в по-ниските честоти на своя свят.

Искам да разберете, че макар да говоря с вас с цялото си трансцедентално Същество на ЛЮБОВТА, все пак се налага да го правя в рамките на вашето земно мислене, за да мога да ви просветля.

Там, където се намирам – Съзнанието на АЗ СЪМ, – има само ЧИСТА ЛЮБОВ. Докато се спускам надолу, моето състрадание все повече и повече расте и ме принуждава да понижавам вибрациите си, за да вляза в съзнанието на човешките тегоби във вашия модерен свят.

Как мога да ви помогна да разберете това? Представете си как бихте се почувствали, ако се озовете на място с масови кръвопролития – вашата любеща загриженост нямаше ли да бъде дълбоко състрадателна? Нямаше ли да отхвърлите пламенно такива сцени на насилие? Така се случва и с мен, макар да знам, че всичко това е част от еволюционния процес на преодоляване на его-индивидуалността. Само чрез уроците на страданието пътуващата душа опознава сама себе си, за да може да запази индивидуалността, след като е изхвърлила егото.

Аз съм ЛЮБОВ – чиста и безусловна – и в думите ми няма осъждане. Затова, ако те ви се струват сурови, а вие не очаквате от мен да бъда груб, щом твърдя, че съм олицетворение на ЛЮБОВТА, моля ви да разберете, че не съм се спуснал при вас на любеща визита – да говоря с утешителни думи, за да повдигнете духа си, или да ви казвам колко сте благословени всъщност, но още не го осъзнавате. Дойдох, за да ви направя любеща услуга. Дойдох изрично, за да ви посоча земните факти, които, макар и илюзорни, ви причиняват болка; да ви покажа това, което всички вие създавате за себе си.

Точно както любещият и успешен учител не харесва думите, които трябва да използва, за да помогне на агресивните си ученици да видят и признаят, че по този начин вредят в класната си стая, така и аз трябва да говоря за вашето състояние в момента по определен начин, който вие разбирате, за да сте способни да работите по неговото преодоляване. Но чрез думите си аз не съдя нито действието, нито неговия извършител. Аз съм ЛЮБОВ, въплъщение на ЧИСТАТА ЛЮБОВ, но говоря така, както ситуацията изисква, на тези, които все още не са успели да преодолеят недостатъците на егото си. И тъй като аз съм изцяло ЛЮБОВ, обичам всички хора, но ЛЮБОВТА слага много маски в любещия си опит да достигне и да помогне на тези, които търсят облекчение от сегашните си страдания.

Обръщам се към вас с логически аргументи, защото сте създали своя свят така, че да пасва на това, което смятате за логично и следователно – правдоподобно. Ако бях подходил по друг начин и ви бях представил „смисъла” чрез Любовта, щяхте да бъдете напълно объркани, защото той нямаше да съответства на вашата логика и щяхте да откажете да повярвате, че съм ви говорил аз.

ЛЮБОВТА превъзхожда и премахва нуждата от Десетте Божии Заповеди, но само неколцина във вашия свят наистина могат да го разберат.

ИСКАМ ДА ВИ ГОВОРЯ ЗА ИСТИНСКОТО ЕСТЕСТВО НА СЪЗНАНИЕТО, за разликите между ВСЕМИРНО, Божествено и човешко съзнание. Налага се да ги разберете, за да можете да водите духовен и проактивен начин на живот в своя свят… Дойдох, за да ви помогна да го направите.

Трансцедентално СЪЗНАНИЕ и човешко съзнание!

„Съзнание” е широко, дори лекомислено разпространен термин, но не е напълно понятен за много от вас, скъпи търсачи на Истината.

Вие сте извлекли своето същество от Всемирното Съзнание, от което Божественото се отделя в момента на Големия взрив (четете Писмо 5). То е съвършено Съзнание на Любеща Интелигентност и Интелигентна Любов. ТО представлява ИМПУЛСИ, които са най-основната енергия и ДВИЖЕЩАТА СИЛА на цялото съществуване. То е вътре във вас, заобикаля ви, надхвърля ви и може да ви издигне във все по-високи сфери на духовен екстаз и мимолетни възприятия. То е Съзнанието, което мнозина наричат „Бог”.

Но трябва да разберете напълно, че То е с толкова високи честоти на вибрации…, с такава духовна прецизност в смисъла…, че не може да бъде привлечено във вашето човешко съзнание, за да ви се открие, докато не започнете да преодолявате егото си и да издигате духовните си възприятия за Истината.

Вашето его е бариера за Супер Съзнанието.

Само най-упоритите и систематични ежедневни опити да се пречистите от мислите и поведението на егото ще направят възможно ПРОНИКВАНЕТО на Божественото Съзнание във вашето човешко. Просветлени от новите прозрения и възприятия, които ТО ще ви донесе, вашите мисли, думи и дела ще започнат да се променят.

Когато ВИЖДАТЕ нещата различно, вече ще ДЕЙСТВАТЕ различно.

Вашето човешко съзнание е несъвършено. То е изтъкано от егоистични и егоцентрични пориви. Не позволявайте на егото си да оспорва това добре обосновано твърдение. Но вие по никакъв начин не трябва да бъдете обвинявани за неговото съществуване, защото то е божествено създадено, за да може Божественото Съзнание да бъде разпределено в отделни индивидуалности. Вие се нуждаете от егото. То ви защитава и привлича към вас това, което ви е необходимо, за да оцелеете. НО и може да ви въвлече в психологически нездраво поведение. Знаете, че егото е импулсът зад всички престъпления по света.

Искам да разберете, че егото тласка хората към толкова силен нарцисизъм и корист, че всички опити да бъде пробудена някаква съпричастност или съчувствие в такъв ум, за съжаление, са напразни. Независимо каква тема може да бъде повдигната, егоистът неизбежно я обръща и свързва със себе си – как го засяга и как касае най-вече него, в позитивен или негативен план. Обсебващото себелюбие е като дебела, плътна тъкан от енергии на съзнанието, която запечатва умовете на хората от всички слоеве на обществото и във всяка част на света.

Степента на нарцисизъм е променлива. Дойдох изрично, за да ви помогна да го осъзнаете, защото егоистичните личности не могат да живеят в хармония с другите заради неспособността си да ги чуят. Това причинява вашите страдания на Земята също толкова, колкото и престъпленията.

Ще ви разкажа една притча. Виждате малко дете да играе в изкопана в земята мръсна дупка, да прави сладкиши от глина, да се покрива цялото с кал и да се наслаждава на всяка минута. Майка му идва и го увещава да се прибере, да се изкъпе и да се приготви за празненство, но то плаче и силно се бунтува. В крайна сметка майката постига своето и малко по-късно детето, чисто и спретнато, с блестящи коси и хубави дрехи, влиза в празничната зала и изумено ококорва очи. Чудни светлини! Великолепни цветя! Маси, препълнени с лакомства, торти и сладкиши! И всички тези подаръци, играчки и забавления, които имат другите деца! Сърцето му се изпълва с лъчиста радост. Смехът започва да се надига и да завладява цялото му същество. Тук е толкова по-хубаво от неговата кална дупка! Цялото миене и търкане си е заслужавало. Детето е толкова доволно, че е било послушно!

1 2 3 4 5 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *