Писмата на Христос – Послание от 2007 г., стр. 2

ЕВОЛЮЦИЯТА

Искам да говоря за еволюцията и как нейното изучаване ще увеличи разбирането ви за дейността на Божественото Съзнание в цялото творение. Засегнах тази тема в Писмо 1, но вие трябва да я проучите самостоятелно и тогава ще бъдете изумени от откритията си за Божествената активност. Ще установите, че независимо каква е еволюционната адаптация, която протича в тялото, тя е напълно подходяща за неговите нови изисквания. Вселената не е произволно създадена или създадена без най-дълбока любеща загриженост за живите същества, които я обитават. Изучаването на еволюцията при всеки отделен случай ще разкрие един действащ в творението ИМПУЛС, който показва познание за цялото същество, познание за нуждите дори на най-малката единица в него и познание как да ги задоволи по един съвършен начин.

Ето защо, само ако можехте да разберете, че Божественото Съзнание – ЖИВОТЪТ – ви подкрепя и поддържа, че ЗНАЕ ВАШИТЕ НУЖДИ и е готово да им отговори и да ги изпълни по най-добрия начин, за да ви освободи от стреса – физически, емоционално, умствено и духовно, – щяхте да можете да отхвърлите страховете и тревогите си и да МУ се доверите безусловно.

Само ако можехте да осъзнаете това напълно, цялостно, абсолютно, съвършено и уверено и да спрете да мислите, че вашите малки ограничени умове са способни да планират бъдещето ви!

ВАШАТА САМОСТОЯТЕЛНОСТ

Искам да говоря за вярата ви във вашата самостоятелност, която ви пречи наистина да предадете себе си на Божественото Съзнание и в крайна сметка – да се издигнете до Христовото Съзнание.

Как можете да планирате нещо, когато всъщност не знаете какво ще ви донесе утрешният ден? А вие не знаете! Можете само да се надявате! Дали наистина сте осъзнавали някога каква е силата на ума ви? Можете само да се НАДЯВАТЕ, че знаете какво ще стане утре. Вие сте в капана на своето „днес“ – мислите си, че имате стабилен достъп до цялата си среда, но в действителност, заради пълното си неведение за това къде реално се намирате по отношение на света, не знаете нищо – само се надявате!

Тогава защо сте се вкопчили в убежденията си, защо се доверявате на незначителните си знания и настоявате, че вашите ограничени умове САМИ могат да направят най-добрите планове за бъдещето, при положение че БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ е вътре във вас, а ТО само по себе си е ПЪЛНОТО ПОЗНАНИЕ за вашето „утре“, за следващите 10 години и дори за вечността.

ТО знае вашата истинска цел на Земята, нали?

ТО знае какво ще ви направи наистина щастливи, какво ще ви направи наистина здрави, какво ще ви помогне наистина да изкачите духовната стълба на възторжено духовно съзнание. Защо тогава не можете да изоставите собствената си воля и да потърсите върховните Любещи Насоки на ТОВА, което е създало вашия свят, за да му се наслаждавате? Кога ще освободите умовете си от всички стари библейски истории за отмъщението на Йехова и ще откриете за себе си, че Волята на „Отца” е само РАДОСТ, Щастие, Здраве, Задоволяване на всяка потребност?

ВАШАТА СОБСТВЕНА ВОЛЯ

Искам да говоря за вашата собствена воля и самозаблудите, които тя поражда. Земното Съзнание е тъкан, която тъчете с мислите и чувствата си. Ако имахте извисени възприятия, щяхте да я виждате като гъста мъгла, която се носи във въздуха около вас. Когато не е запалена от мощния порив на някакво желание, намерение или цел, тя стои около вас като много други отпадъци. Но когато вашите мисли и чувства се обединят в мисловен модел на желание, намерение или цел, вие сте създали форма на живот. Тя е един отпечатък, електрическа схема на вашето намерение и съответстващото магнитно поле на емоцията свързва енергийни частици, за да го доведе до видимо проявление.

Моля ви, разберете, че невидимите творения около вас са ваши. Вие се стремите да изградите тези форми на съзнание – отпечатъците на вашите желания, намерения и цели, които да преживеете в бъдеще – на базата на твърде ограниченото си себепознание. Да, вие не познавате себе си, защото не знаете в какво наистина вярвате, как всъщност реагирате при определени обстоятелства, как реално се отразява това на обкръжението ви и доколко сте честни във всяка отделна ситуация. И без да подозирате, това ще продължава, докато не осъзнаете какво точно правите. Тогава вероятно ще се присъедините към група, където да се научите да го правите осъзнато.

Повярвайте ми, това са фалшиви творения. Не го правете! Вашата визия е ограничена. Всъщност нямате никаква представа как можете да изкривите пътя на другите с убеждението си, че знаете кое е най-добро за вас или за тях. Това е истинска грешка – реален капан за незнаещия, заложен от его-подбудите.

Стотици хиляди, вероятно милиони смятат, че е достатъчно да кажат с вяра „Това е така!“ и то ще стане реалност. Всъщност нямат ни най-малка представа какво ги очаква вследствие на различните космични влияния, които играят огромна роля в техните преживявания през деня. Не знаят какво ги очаква в резултат на тяхното мислене и поведение в миналото.

Не можете да създадете съвършен живот за себе си, докато самите вие не станете абсолютно съвършени в ума, сърцето и делата си и не се постараете да се реванширате за болките, които сте нанесли в миналото. Вместо това харчите милиони, за да се научите как да създавате мощни форми на съзнание, които да заличат всички енергийни отпечатъци около вас и да ги направят невалидни и нищожни. Всички вие вървите в грешната посока. Хармонията и здравето, които търсите, ще ви се изплъзват, докато не разберете напълно, че ЕГОТО не може да създаде СЪВЪРШЕНСТВО; докато не се пробудите за прекрасното всеотдайно естество на Божественото Съзнание, което е истинският Източник на вашето Същество, истинският Извор на вашето здраве, постижения и вдъхновения.

Вие сте като палавници на детска площадка – играете си заедно, измисляте си разни истории и се чудите защо измислиците ви не работят. Децата се вълнуват и стимулират един друг с въображаеми и весели истории, но когато се приберат вкъщи, те трябва да се изправят пред реалността на живота на своите родители.

ВАШЕТО ИЗЦЕЛЕНИЕ

Искам да говоря за вашето изцеление и изцелението, което изпращате на другите. За да изпратите на някого устойчива форма на ЖИВОТ, а не просто мимолетна физическа енергия, която може да го издигне само за кратко, първо трябва да Я извлечете от Божественото Съзнание по време на дълбока медитация и да Я насочите към обекта на своите добри намерения. Няма нищо във вашите лични енергии, което може да отвори вратите на нечий ум към Истината. Единствено самата Истина може да отвори вратите, да донесе прозрение и изцеление. Незначителното „аз“ на ума не е нищо друго, освен човешко и ограничено електромагнитно съзнание – човешки мнения, предразсъдъци, негативни реакции, логически аргументи и рационализации, породени от предишни преживявания. Докато малкото „аз“ на егото е неспособно да види Божественото и да се отвори, за да Го получи в толкова голяма степен, колкото време е готово да отдели за това, то ще остане непроницаемо за всяка Истина, която може да му бъде представена. Всъщност яростно ще я отхвърли.

Милиони хора обичат да се молят, да питат и да се надяват, че ще бъдат чути. Но толкова много хора отказват да отделят време за медитация. Защо? Защото всъщност не вярват, че ще се свържат с Божественото Съзнание. Ако вярваха, медитацията със сигурност щеше да бъде тяхното най-пълноценно време на покой и радост за деня.

Когато сте напрегнати и нещастието ви притиска, а страданието ви кара да плачете, колко благословено и прекрасно би било за вас да си кажете: „Ще отнеса това към „Отца“, в когото е цялата любеща утеха, подкрепа и задоволяване на всяка моя нужда в момента.“ Така правех на Земята, когато бях объркан. А когато бях щастлив, по този начин отделях време, за да дам почивка на ума си и да поканя своя възлюбен „Баща“ да влезе в пълна власт, за да се заеме с всичко и да ми донесе дълбок покой, сила и вдъхновение да продължа мисията си.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 Следваща>>>

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *