Писмата на Христос – Послание от 2007 г., стр. 3

ЕРАТА на ЛЮБОВ и МИР

Ако още не сте разбрали напълно моите Писма, наистина не мога да обясня защо съм тук с вас днес. Докато не ги разберете, не можете да станете любещия съзидателен човек, който е нужен, за да донесе Ерата на Мира – толкова страстно жадувана и все пак толкова страстно възпирана от хората на Земята.

Знам добре, че това твърдение ще срещне бурна съпротива от мнозина, които ще кажат: „Бог е достъпен за всички”. И ще бъдат прави. Но повтарям отново какво казвах на Земята и какво имах предвид с него – това е Истината, дори и да предизвиква бунт в сърцата ви: „Пътят, по който трябва да вървите, за да стигнете до жадуваната ЕРА НА ЛЮБОВ И МИР, наистина е тесен и в абсолютно права посока”. Може да се отклоните от него, но когато вашите странствания накрая ви покажат, че сте направили сериозна, дори горчива грешка, ще разберете, че единственият разумен начин да продължите напред, е да се върнете отново на пътя. И тъй като тези лутания вероятно ще са ви накарали да създадете много, много отпечатъци на силно страдание и скръб, те ще чакат своето проявление по различни начини, дори когато се борите да овладеете отново съзнанието си, за да се върнете на пътя. Но тези отпечатъци също така ще ви подтикнат да потърсите Реалността с още по-голяма страст, отколкото преди.

Затова няма нищо лошо да се отклоните, няма нищо осъдително във вашите решения как да действате – те са само своевременни уроци, които ви връщат обратно на пътя ви. Това е последвано от най-блаженото облекчение, защото отново ставате получател на всичко, което изглежда е небесна благословия и нова радост от живота.

Повярвайте ми, мои възлюбени души на Земята, такива, каквито сте сега, не сте готови да създадете ЕРА НА ЛЮБОВ И МИР. Говорите много за нея, копнеете за нея, вярвате, че духовната еволюция ви е издигнала до такива възгледи и нагласи, които могат да ви отведат до нея. Това убеждение до голяма степен е илюзия, самозаблуда. Прощавате своите нагласи, мисли, думи и действия, защото живеете в този свят, оковани и заслепени от егото си. Борите се смело за по-любещи мисли, чувства и реакции към всяко преживяване, но докато вие оставате единствената движеща сила в съзнанието си, в крайна сметка егото ви ще спечели.

Как ще реагирате, ако някой влезе в дома ви и го разруши? Ще му простите ли незабавно, защото изпитвате дълбоко състрадание към неговата огромна житейска несигурност и защото знаете, че когато можете да черпите в изобилие от „Отца“, загуба няма? Ще бъдете способни на това, когато сте станали едно цяло с Божественото Съзнание.

А как ще реагирате, ако някой публично ви наклевети и се опита да унищожи добрата ви репутация? Ще можете ли да се усмихнете спокойно и с любов и искрено да го благословите? Ще можете, когато влезете в ЕРАТА на ЛЮБОВ и МИР, защото във вас вече няма да има никакво его, което да се съпротивлява на каквито и да било злословия. Ще виждате ясно клеветника и ще разбирате импулса, който го подтиква да вреди на другите. Нещо повече – вашата добра репутация вече няма да има значение за вас. Ще бъдете щастливи и в хармония с Източника на своето Същество и това ще отвори перспективи за такова възторжено съществуване, което ще ви разкрие, че всички второстепенни неща са без значение – просто негативни илюзии.

Можете ли да понесете някой да изтъква вашите малки недостатъци и можете ли да ги приемете, без да се налага да се обвивате в защитна мантия от обяснения и оправдания? Колкото повече превъзмогвате егото си, толкова по-малко ще ви притесняват вашите недостатъци. Ще приемате корекциите с благодарност и любов и ще избирате да се стараете повече в бъдеще. Това е истинско духовно развитие.

Само възгледите и нагласите на човек, който е работил добросъвестно през целия процес на пречистване на съзнанието и непрекъснато е призовавал Божественото за помощ, за да стане въплъщение на състрадателна любов, ще могат да го направят сътворец – да, сътворец – на такова съществуване, каквото наистина бихте харесали да имате на Земята.

Осъзнавате ли колко много хора по света си въобразяват, че са намерили и прилагат безусловна любов, но все пак остават нащрек с всички онези, които не отговарят на техните стандарти на поведение; радват се и се вълнуват да ги съдят или наказват? Как е възможно такъв ум да създаде ера на любов и мир?

Паякът плете мрежата си; със своите желания, намерения и цели в умовете си вие плетете средата, здравето и благоденствието си. Трябва да разберете, че това не е осъждане, а просто изказване за реалността в електромагнитните енергии. Това е вашата истина. Докато не я признаете напълно и не решите да търсите осъзнато сливане с Божественото във всеки момент, Ерата на Любов и Мир ще ви се изплъзва.

Когато съзнанието ви въплъщава съвършеното великолепие на любовта и съчувствието; когато е в мир и покой, без ни най-малка следа от критика или отхвърляне на различността, вие наистина ще станете член на Божието Царство.

Докато това време настъпи, бих искал да знаете, че аз съм на разположение, достъпен във всеки момент; че съм наясно и с най-голямо съчувствие разбирам какво се налага да понасяте сега. Аз съм на разположение като ваша любов, ваша утеха и ваша увереност. Аз съм вашият Живот, аз съм вашият Път и аз съм вашата Истина. Обичам ви с дълбоко състрадание и силен копнеж спешно да облекча бремето ви в момента. И ще го направя, ако го искате, но и ако дойдете при мен и ми позволите да отговоря с топлината на своето присъствие, насоки и прозрения, за да ви помогна да се издигнете над сегашните си слабости и мъки.

Затова, за да помогна на всички, които искат да чуят и приемат думите ми и които търсят моята утеха, повтарям това, което казах в Писмата си:

Трябва да бъде широко разпространено и прието, че за да постигнете задоволителен мир на Земята, трябва да има ПО-ВИСША ВИЗИЯ, която да се стремите да прилагате в ежедневието си. Само ако я постигнете, физическият свят ще бъде спасен от масово унищожение, когато непросветлените мъчително ще пожънат плодовете на сегашната си хаотична сеитба. И това не е критика или укор, мили души, а изказване, което произтича от Законите на вашето Съществуване.

Без по-висша визия за себе си или за света духовна еволюция не може да има или да постигнете такова състояние на съществуване, когато самото Божествено Съзнание ще бъде ясно видимо във вас, в живота и обстоятелствата около вас. Тогава всички вие ще сте станали открити за Него и като такива ще получите качество на живот, за което преди това не сте и мечтали.

ВИЗИЯТА

Вашата визия за един съвършен свят и съвършен живот трябва да бъде: ЛЮБОВ, която обгръща цялото творение; даване и получаване без ограничения; блестящо здраве, красота и светлина, която се излъчва от всички растения и живи същества; най-различна възторжена съзидателност; лекота на движение и пътуване, което е само въпрос на желание; проспериращи домове и щастливи домакинства. И навсякъде – проява на Божественото Съзнание във всеки атом.

Не мога да намеря по-добър термин за такава визия от „Божие Царство” или „Небесно Царство”, за да опиша бъдещото Качество на Съществуване на вашата планета, когато Божественото Съзнание видимо изпълва всички творения и те ясно проявяват Неговото естество във всяка секунда от своя земен живот.

За жалост, милиони хора все още не са забелязали Светлината и прекарват живота си в търсене на нови духовни преживявания, нови учители и нови знания, а всъщност би трябвало да търсят контакт с Божественото Съзнание вътре в себе си и духовната визия, която той поражда. Това може да бъде постигнато само чрез правилна и редовна медитация.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 Следваща>>>

5 thoughts on “Писмата на Христос – Послание от 2007 г., стр. 3

 1. ЛЮБОВ, ЛЮБАВ, ЛЮБОВ, – понапънете си малко мозъците бе хора, погледнете във речниците, какво означава, думата ЛЮБОВ, във българският език. Думата любов, не е нито религиозен, нито философски термин, а означава интимни полови отношения, между мъжа и жената. Бюлгарскят език е вече толкова изкълчен от чуждици, че речника за чужди думи е по голям от този за българските думи. Сигурен съм, апсолютно, че ХРИСТОС, е говорил само за ОБИЧ, между хората, добота и съпричствост и т.н.

  • Напънали сме си ги, Георги 🙂 Само ви се струва, че е чуждица, но всъщност не е. Но сме съгласни за замърсяването на езика… 🙁
   Етимология – от старобългарската дума “любъ”.
   Семантика – “интимните полови отношения” е само едно от значенията на думата, и то второстепенно. Ако случайно ви се чете, давам линк към официалния речник на Института за български език към БАН: http://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2/

  • Здравейте, г – н Петров

   Първо си поправете правописните грешки. Това също показва отношението Ви към Божественото съзнание. Второ всяка дума има много степени на тълкуване и значение , тук на Земно и на различните нива на съществуване.
   Правите ли разлика между Любов и Обич?

 2. Здравейте,
  Къде точно в писмата или посланията е посочена правилната медитация?
  (За която се говори тук в Послание от 2007 г., стр. 3?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *