Как да подхождаме към младежите?

Въпрос: Какъв да бъде подходът ни към младите хора?

Здравейте!

Омъжена съм и имам две деца. Прочетох всички Писма и така се радвам за тези послания от нашия скъп Исус! Но защо е толкова трудно да докоснат сърцата на хората?Дори собствените ми деца са толкова заети с материалния си живот, че изобщо не искат да чуят! Имам сериозни затруднения с по-малкото – не знам как да стигна до нея. Каквото и да направя или кажа, предизвиквам нейната омраза и пренебрежение! Често слуша музика и гледа видеоклипове с повърхностен секс и изключително ниски вибрации!!! Тя е на седемнадесет години и начинът, по който се държи и облича, е много СМУЩАВАЩ… Показва гърдите и бедрата си и така провокира сексуалните желания на мъжете!!! Но ако ѝ кажа нещо, силно се разстройва.

Семейството ни е с религиозни вярвания и етика, които предадохме и на децата си до тяхната дванадесет-тринадесетгодишна възраст. Но когато пораснаха, започнаха да отхвърлят напълно нашите норми и избраха друг начин на живот – без духовни ценности. Имам брат и сестра, които също са изправени пред подобни затруднения с децата си.

В Писмо 9 се казва ясно, че порнографията и насилието създават много ниски енергии и аз вярвам в това. Но когато го спомена пред дъщеря си, тя не иска и да чуе, гневи се, нагрубява ме, затръшва вратите и т.н. Ненавижда мен и баща си…

Какво можем да направим ние, родителите, за да обясним на децата си колко много неща е нужно да разберат, докато растат? Как да постъпваме, когато се прибират в два часа след полунощ и дори по-късно? Когато се опитваме да общуваме с тях, те затръшват вратата пред лицата ни и се затварят напълно…

Моля ви, помогнете ни да намерим най-любещия и най-правилния начин да им обясним, че такова поведение е неприемливо!!!

Отговор:

Напълно разбирам мъката ви, че не можете да достигнете до дъщеря си и да ѝ покажете, че нейните действия ще ѝ донесат много болка. Такава е епохата, в която живеем. Заобиколени сме с подобно поведение, затвърдено от филмите, книгите, вестниците, което е и причината то да доминира в умовете на децата ни. Така че в никакъв случай не можем да ги виним. Единствено бихме могли да проявяваме любещо състрадание, защото са принудени да растат в такъв свят.

На човешко ниво не можете да направите абсолютно нищо друго, освен да се опитате да обясните на дъщеря си вредните последици и преживявания, които нейните действия биха могли да привлекат в живота ѝ. Вярвам, че дните, в които никога не говорехме на такива теми с децата си, отдавна са отминали. Трябва да им разясним пределно ясно защо се противопоставяме на поведение, което предизвиква сексуални апетити. Но имайте предвид, че гневните думи няма да помогнат. Вероятно бихте могли да намерите някои видеоклипове, които показват нагледно опасностите от нейното поведение – изнасилвания, проституция, СПИН и т.н. Споделете, че в такива времена всяка майка би се тревожила за детето си. Дъщеря ви трябва да се постарае да разбере, че вашият житейски опит ви прави така решена да се стремите да я предпазите. Обяснете ѝ, че телата ни като цяло са красиви и би трябвало да ги обличаме по начин, който ще подчертае тяхната красота. Кажете ѝ, че ако този свят беше различен и нямаше толкова много егоистични и похотливи мъже, нямаше да имате никакви възражения към дрехите, които иска да носи. Постарайте се да осъзнае, че книгите и филмите представят секса привлекателен – колко е хубаво някой мъж да е влюбен в теб и да те желае. Но пък колко тежко е, когато му омръзнеш и си намери друга… Пояснете на дъщеря си, че ако привлича мъжете само сексуално, те няма да я уважават и най-вероятно ще я отхвърлят. Но пък има много, много други, които биха искали да намерят добри момичета, за да ги обичат, закрилят и да се грижат за тях и точно това искрено желаете за нея.

Ако дъщеря ви може да почувства, че наистина сте загрижена; че я обичате и се стремите да я предпазите от страдания; че я почитате като възрастен човек, способен да мисли трезво, тя може би ще отвърне с благодарност на вашата благост и ще започне да се вслушва в думите ви. При положение, че ѝ дадете цялата си любов и подкрепа, на която сте способна, а тя все още не иска да ви чуе, просто спрете да опитвате. Продължавайте да я обичате, четете „Писмата на Христос” и се постарайте да разберете, че МИСЛИТЕ и ЧУВСТВАТА ви в крайна сметка ще създадат за вас това, което искате да се случи в живота на дъщеря ви. И най-вече – тихо отнесете проблема си към Христос и го помолете за подкрепа, насоки и сили, за да ѝ помогнете по ПРАВИЛНИЯ НАЧИН. Така наистина ще намерите най-голямата опора.

Никой от нас не знае какво ще му донесе утрешният ден. Можем само да се обръщаме постоянно към Христос и Божественото Съзнание, откъдето произлиза ВСЯКА МЪДРОСТ, и да молим да ни бъде показан правилният път. Хиляди хора получават утеха, прозрения и насоки от Създателя, нашия „Отец”, което дори Христос е правел, докато е живеел на Земята.

Надявам се да съм помогнала. Ако намирате думи, които ви се струват полезни, подчертайте ги, после ги наизустете и си ги повтаряйте, когато се почувствате обезпокоена. Може да си направите утвърждение, което ще издига духа ви и ще ви носи мир и любов, например: „Аз съм произлязла, пребивавам и се движа в Божественото Съзнание – моя Източник, от когото получавам вдъхновения и насоки. Знам, че ми показва правилния начин да помогна на дъщеря си и че тя е под Божествената Закрила във всеки момент от живота си. Благодаря ти, Отче!”

С цялата ми Любов,
Христовият Писар

Как да подхождаме към младежите?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *