Декалциране на епифизата

Прочетете Писмата и променете живота си

ДЕКАЛЦИРАНЕ НА ЕПИФИЗАТА
Част 2 – Как да я декалцираме?

Георги Петров

Как да декалцираме епифизата?

Как да изчистите и детоксифицирате вашата епифизната жлеза?

Както посочихме в предишната част, основната цел на декалцификацията на епифизната жлеза е да можете да започнете процеса на активирането й и пробуждането на третото око.
Има два етапа в декалцификацията на епифизата. Първия е да се спре по-нататъшната калцификация на вашата епифизна жлеза, причинена от някакви навици в начина на живот или фактори в средата на живот, например флуорид и т.н. Втората стъпка е да работите за намаляване и премахване на съществуващото калцифициране и да подпомогнете по-нататъчното развитие на вашата епифизна жлеза. По-долу ще поговорим за методите, които можете да предприемете за да постигнете тези две стъпки.

СТЪПКА 1 – Спрете допълнителната калцификация на вашата епифиза

Ключът към спирането на допълнителна калцификация на епифизата е първо да се определи какво причинява калцификацията, а след това да се спрат тези източници. Най-общо казано, диетата на човек (храна/напитки) и начина на живот са тези, които причиняват калцификация. По-долу е даден списък на основните причини за калцификация:

Халогениди (или халиди): Халогенидите са химически съеднинения на халогените (елементите от седма група на периодичната система) – флуор, хлор, бром, астатин. Съединенията им се наричат съответно флуориди, хлориди, бромиди, астатиниди. Всички те изглежда имат сходно въздействие върху епифизната жлеза, така че е важно да ги премахнете от вашата диета.
Флуорида е най-често срещания и широко разпространен в нашата диета. Той е магнитно привлечен от епифизната жлеза, повече от всяка друга част на тялото. Тук той образува кристали на калциев фосфат, които се натрупват. Флуорида присъства в пастите за зъби и водатa от чешмата. Това е тежка отрова и трябва да се избягва на всяка цена, тъй като калцифицира епифизната тъкан и в общи линии изключва жлезата. Преминете на паста за зъби без флуорид е пийте изворна или филтрирана вода (вж. раздел “Чешмяна вода” по-долу).
Препоръчан продукт: Manina 100% Vegetable Base Neem Advance Toothpaste 6.42oz with Mint
Препоръчан продукт: TheraNeem Organix, Neem Toothpaste with Cinnamon, 4.23 oz (120 g)
Препоръчан продукт: Kiss My Face Triple Action Natural Aloe Vera Toothpaste, Cool Mint Freshness, 3.4 fl oz (96 g) (Pack of 6)
Препоръчан продукт: AloeDent Sensitive Aloe Vera Plus Echinacea Fluoride-Free Toothpaste – Pack of 3
Сигурен съм, че ако проверите ще намерите поне един от продуктите и в България. Разбира се, изборът винаги е ваш какво и дали да го използвате. Можете също да направите и като мен, аз използвам домашно направена паста за зъби.
За повече данни от изследвания защо флуорида е опасен за вас, можете да посетите следния сайт: FluorideAlert.org Fluoride Action Network (на английски).

Калций: Калциеви хранителни добавки – Все повече и повече изследвания показват, че калциевите хранителни добавки, съдържащи калциев карбонат са вредни за здравето. За повече информация, посетете следните линкове:
Harvard Medical School: What you need to know about calcium (на английски)
Why Calcium can be toxic to our body (на английски)
Това е една от най-големите причини за калцификация, тези добавки изобщо не работят, така че ако ги приемате, препоръчително е да спрете и да потърсите други природни форми на калций. Калцият в храната – почти всички преработени храни съдържат някаква форма на калций. Тези форми включват калциев фосфат, калциев карбонат и дикалциев фосфат. Много хранителни добавки ги съдържат също. Най-добрата форма на калций е формата, която се съдържа в естествени храни, като сусам, семена от чиа, листни зеленчуци като спанак и зеле, кийнуа, портокали и броколи. Това не само ще повиши приемането на “добър” калций, но също така ще ви осигури по-балансиран набор от хранителни вещества.

Чешмяна вода: Чешмяната вода съдържа много калцифициращи вещества (включително флуорид, както споменах по-горе) и е важно за общото ви здравословно състояние да консумирате чиста питейна вода. Най-безопасният и най-здравословният избор е изворна вода, но трябва да се направи анализ за да се гарантира, че тя не е замърсена. За да тествате изворна вода ще ви е необходим TDS и рН тестер:
Препоръчителен продукт: HM Digital TDS-4 Pocket Size Tester
Препоръчителен продукт: Neewer Mini Digital PH Meter
Има много разновидности на филтри и филтрационни системи, които са обобщени по-долу:
Голяма кана – Zen Water Systems Countertop Filtration and Purification System, 6-Gallon – Този конкретен модел е много мощен и прави водата силно алкална и здравословна.
Преносим/ръчен воден филтърKatadyn Pocket Microfilter Water – Един от най-дълготрайните и устойчиви методи за пречистване на вода, които ще намерите. Чудесен за действия на открито или ако има прекъсване на захранването и водата не може да се изпомпва до вашия дом. Не изисква батерии. Най-добре е след това да съхранявате водата в метален контейнер или бутилка (не изолзвайте пластмасови бутилки, тъй като при затопляне те отделят диоксин във водата, който е много отровен).
Adya ClarityAdya Clarity 16 Oz – Това естествено вещество е направено от екстракт от черна слюда, която идва от вулкани и е в едно и също семейство с природния зеолит на прах. Това е естествен пречиствател на вода и детоксикатор на тялото от радиация, вируси, тежки метали, рак и токсини като цяло. Добавете го във всяка вода, която смятате, че може да е замърсена с радиация, бактерии, вируси или други токсини.
Йонни филтри/Йонизирана водаAlive Water 7-Plate Water Ionizer – Най-добрият цялостен метод за пречистване на вода, който превръща обикновената чешмяна вода в изцеляваща и подмладяваща, разкошно хидратираща вода. Тези водни йонизатори пречистват водата от патогени (вируси, бактерии и протозоа), променят рН структурата на водата на алкална и превръщат водата в мощен антиоксидант. Качеството на йонизираната вода е доказано, чрез десетки научни статии и хиляди здрави, подмладени спортисти и хора, които използват такава вода.
Водни дестилаториWaterwise WW1600 Non-Electric Water Distiller – Системите за дестилиране на вода са може би най-лесният начин да се пречисти водата и обикновено са по-преносими. Този вид вода е най-добра за детоксикация, но не прави това, което правят обратната осмоза или йонизираната вода за отстраняване на флуорид. Също така е силно киселинна, така че ще измие минералите от тялото ви. Тези системи са добри за краткосрочен план (за отстраняване на излишните калциеви отлагания и почистване на епифизната жлеза), но не и за дългосрочен план, тъй като може да направят костите крехки ако се отървете от твърде много калций в тялото си твърде бързо. За по-дългосрочен план използвайте йонизирана вода.
Обратна осмозаWatts Premier 131150 Reverse Osmosis 5-Stage System – Използва налягане за да прекара водата през микроскопични отвори, които хващат вредните минерали и частици, включително флуорид и други замърсители. Това е наистина добро средство за пречистване на водата, особено при спешни случаи.
ВНИМАНИЕ: След използване на система за обратна осмоза или воден дестилатор, трябва да добавите някои полезни минерали във водата, тъй като тя става киселинна и ще загуби естествената си структура (дори щипка морска сол в литър вода ще помогне отново да я минерализирате и алкализирате). Можете да използвате и преносим йонизатор на вода, който ще върне минералите в нея автоматично.

Живак: Живакът е много лош за епифизната жлеза, поради отровната си природа. Той трябва да се избягва на всяка цена. Живачните пломби са токсини за епифизата и трябва да бъдат премахнати. Също така всички медицински ваксини са третирани с живак, например Тиомерсал (консервантна ваксина, направена от метилов живак) е много трудно да се премахне от мозъка, след като вече е там. Избягвайте да ядете риба и дънни храни като стриди и скариди. Риба тон и месото на делфините са изключително лоши, тъй като съдържат по-високи дози живак. Най-общо казано, колкото по-голяма е рибата, толкова по-висока е концентрацията на живак в тъканта на тялото й. Енергоспестяващите крушки трябва да се използват също с повишено внимание, тъй като ако се счупи, живачни пари се освобождават в стаята и се вдишват. Добрата новина е, че живакът може да бъде отстранен от тялото, чрез ежедневна употреба на хлорела, пшенични стръкове и спирулина, просто отнема малко време. Билката кориандър, приемана ежедневно също може да помогне за премахването на живак от мозъчната тъкан.
Препоръчителен продукт: Ultimate Superfoods Raw Chlorella/Spirulina Tablets (1,000 count – 250mg)
Препоръчителен продукт: Rainforest Foods Organic Combined Chlorella and Spirulina Capsules 400mg Pack of 180
Препоръчителен продукт: Amazing Grass Organic Wheat Grass Powder, 60 Servings, 17-Ounce Container
Препоръчителен продукт: BodyMe Organic Wheatgrass Powder 500 g (Soil Association Certified)
Препоръчителен продукт: Organic Wheatgrass Growing Kit – Fully Stocked Kit (Trays, Seed, Soil, Instructions & More)
Препоръчителен продукт: Cilantro (Coriander) 425 mg 60 Caps by Swanson Premium
Препоръчителен продукт: Source Naturals Cilantro Metal Detox Liquid with Chlorella, with Chlorella 4 fl oz

Пестициди: Някои пестициди са токсични за епифизата, така че храните, отглеждани с помощта на тези пестициди следва да бъдат избягвани. Ето защо, пресните органични храни, в чието отглеждане не са използвани химически пестициди се препоръчва. Органичната здравословна храна с високо съотношение на сурови храни (Сурова Диета) е благоприятна за детоксикацията на епифизата. Благодарение на хранителната верига, пускаща тези химически пестициди, някои меса могат да натрупват тези химикали. Някои хора препоръчват диети без месо също, за да защитите епифизната жлеза от потенциални вредни вещества.

Други токсини: Ако нещо е токсично и не е естествено произведено от природата, не го слагайте в тялото си. Ако не можете да произнесете името на химическото вещество, тази храна най-вероятно е лоша за вас. Други токсини включват изкуствени подсладители (аспартам К), рафинирана захар, Фенилаланин (в плодови сиропи), всички “Е-та”, дезодоранти, почистващи химикали, води за уста (солена вода е достатъчно) и освежители за въздух. Чудесна защита срещу тези токсини е да засилите способностите на тялото си за детоксикация. За да може тялото ви да си върши работата както трябва, то се нуждае от протеин, наречен глутатион. Той е най-много в черния дроб и бъбреците, основните ви органи за детоксикация. Чрез повишаване на нивата на глутатион можем да изчисти повече от тези токсини. Когато глутатиона влезе с контакт с токсин, той се свързва с него и го прави разтворим във вода, така че да може да излезе от тялото като отпадък, чрез урината, червата и кожата.

Препоръчителен продукт: Liposomal Glutathione 4fl-oz. Bottle
Препоръчителен продукт: Designs for Health – Glutathione 50 gm Powder
Препоръчителен продукт: Liposomal Glutathione – 4oz

Захар, кофеин, алкохол и тютюневи изделия: Най-общо, диета без захар, кофеин, алкохол и тютюневи изделия не само ще промие системата, но също така ще доведе и до нарастване на “кундалини” и ще гарантира, че имате страхотни и балансирни ум/тяло. Диетата трябва да се поддържа за най-малко 2 месеца. Колкото по-дълго поддържате диетата, заедно с физически упражнения, ще откриете, че нивото на енергията ви ще се увеличи и ще изчисти мозъка от токсини. Това ще ви даде възможност да се съсредоточите върху активирането на епифизната жлеза.

СТЪПКА 2 – Премахване на съществуващата калцификация на епифизната жлеза

Третото окоОтстраняването на натрупаните с годините токсини в епифизната жлеза може да се постигне с малко отдаденост и ангажираност. Има редица начини, за декалцифициране на епифизната жлеза. По-долу е даден списък с тях, заедно с това, което ще трябва да направите:
Органично масло от риба скат: Едно от най-мощните природни вещества, които можете да използвате за да декалцифицирате епифизната си жлеза. Маслото съдържа много мощно вещество, наречено “Activator X”, открито от Уестън Прайс. Вижте по-долу за повече информация относно “Activator X”.
Препоръчителен продукт: Green Pastures Fermented Skate Liver Oil Capsules
Препоръчителен продукт: Green Pasture X-Factor Gold High Vitamin Butter Oil – 120 Capsules

МСМ (MSM): МСМ (метилсулфонилметан) е природна/органична сяра, едно от най-важните хранителни вещества за да остане тялото ни младо и енергично. Той е много мощен за обща детоксикация и декалцификация на епифизната жлеза, а има и други големи предимства, в това число:
1. Подобрява здравето на кожата – МСМ е необходим за производството на колаген и работи заедно с витамин С за да изгражда нови, здрави тъкани. Това означава, че повече колаген се произвежда за борба със сухата и набръчкана кожа!
2. Подобрява гъвкавостта – изследвания показват, че МСМ е високо ефективен за подобряване на гъвкавостта и помага за производството на гъвкави кожа и мускулната тъкан.

МСМ се получава естествено по време на дъждовния цикъл на Земята. Сярата присъства в много природни непреработени храни, но се губи бързо в процеса на готвене и тъй като тялото не я съхранява, е необходим постоянен източник за организма. Препоръчителни насоки за изчистване с МСМ:
1. Взимайте 1000 мг. на ден витамин C, тъй като подпомага премахването на токсини;
2. Започнете с 3000 мг. МСМ на ден, заедно с много чиста вода. Можете да разделите това количество, ако ви е по-лесно и да го приемате заедно с храна.
3. Добавете 1000 мг., към дневната си доза всеки ден, докато не достигнете 20 000 мг. МСМ на ден. Останете с тази доза за 3-7 дни, докато почувствате, че тялото ви се освобождава от токсини (ще усетите това, защото ще се чувствате чудесно!).
4. След 3-7 дни, започнете да намаляте дозата до 3000 мг. на ден за поддържане на здравето и рН буфериране. Може да се регулира дозата в зависимост от това колко киселинни храни/напитки се консумират.
От съществено значение е да използвате МСМ от растителни източници, тъй като някои евтини МСМ продукти са с петролен произход.
Препоръчителен продукт: Bulk Acerola Berry Powder (4 to 1 Extract), 1 lb.
Препоръчителен продукт: Acerola Plus Chewable Natural Berry – 60 x 1000mg Chewable Wafers
Препоръчителен продукт: MSM 1000g (2.2 lb) Pure Powder
Препоръчителен продукт: MSM Crystal Powder
Препоръчителен продукт: Colloidal Silver MSM 25 (liquid)

Суров шоколад: Суровото какао е страхотен детоксикатор на епифизната жлеза във високи дози, заради високото си антиоксидантно съдържание. Също така е много добър симулант на епифизата, което може да ви помогне да активирате третото око.

Препоръчителен продукт: Certified Organic Raw Cacao Powder 1 Pound/16oz
Препоръчителен продукт: Raw Organic Peruvian Cacao Powder – 500g (Certified Organic)

Лимонена киселина: Суров лимон, направен на сок и консумиран е много добър за детоксикация на епифизната жлеза. Лимонена киселина също работи, но се препоръчва суров лимонов сок. Препоръчително е да приемате три супени лъжици лимонена киселина или 7 органични лимона всеки ден на гладно в продължение на три седмици. Можете също така да направите това, чрез смесването му с изворна вода, тъй като лимонената киселина не е толкова добра за вашите зъби.

Препоръчителен продукт: Citric Acid, 5 lb – Food Grade, Organic, Non-GMO
Препоръчителен продукт: Citric Acid, 5 lbs (2268g)

Чесън: Чесънът е невероятен за декалцификация, защото има способността да разтваря калция и действа като антибиотик. Друга важна полза е, че дава на имунната ви система начален старт. Консумирайте от половин до две глави дневно (или повече, ако ви харесва, но внимавайте, чесъна в големи количества може да свали кръвното ви налягане). За да се уверите, че дъхът ви няма да уплаши никого, можете да смачкате чесън и да го накиснете в суров ябълков оцет или пресен лимонов сок, за да го дезодорирате. Разбира се, сложете използвания лимонов сок или оцет на салатата или на други храни. Не позволявайте нищо да отиде на буклука. Също така, черния чесън е изключителен за детоксикация и силно го препоръчвам. Той също е наистина вкусен и чудесен за готвене!

Препоръчителен продукт: Peeled Black Garlic 1 Lb
Препоръчителен продукт: Black Garlic Tub 150g

Суров ябълков оцет: Много добър за детоксикация на епифизната жлеза, тъй като съдържа ябълчна киселина. Страхотен е да се сложи в храна и има чудесен вкус. Уверете се, че е суров и че е в стъклена бутилка, иначе ще консумирате и пластмаса също!

Препоръчителен продукт: Bragg Raw Organic Apple Cider Vinegar (1 gallon)
Препоръчителен продукт: Bragg Organic Apple Cider Vinegar, Raw-Unfiltered, 946ml

Масло от риган и екстракт от ним: И двете действат като естествен антибиотик срещу калциевите черупки, които нанобактериите създават около себе си в епифизната жлеза.

Препоръчителен продукт: Oregano Oil – 1 Oz / 30ml, 100% Certified Organic
Препоръчителен продукт: Wild Organic Oregano Oil – 30ml
Препоръчителен продукт: Organic India Neem, 90 tablets
Препоръчителен продукт: Neem Leaf Capsules, Organic 60 Caps

Активатор X (Витамин K1/K2): Открит от Уестън Прайс, това е супер силен детоксикатор, особено когато се смеси с Витамин А и D3, и има много свойства. Той може да обърне процеса на артериосклероза, позволявайки на ензимния баланс да се възстанови. Това от своя страна позволява калция да бъде отстранен от артериите и от други места (напр. епифизната жлеза) и да се постави, където му е мястото, в костта. Също така е мощен катализатор за абсорбация на витамини и минерали. Витаминът се среща естествено в две форми:

– K1 (филоквинон), който се открива в зелените листни зеленчуци;
– K2 (състоящ се от менахинони) се създава от чревната микрофлора и също се получава от хранителни източници като органни меса, черен дроб (гъши/пилешки са най-добрите), яйчни жълтъци, ферментирали млечни продукти като сирене или масло (от крави, които ядат бързо растяща зелена трева), японското ферментирало соево ястие Натто (най-богатият хранителен източник на K2), кисело зеле, морски масла, хайвер и миди. Не приемайте K2 добавки ако приемате антикоагуланти (като варфарин) или други медикаменти. Също така, знае се, че пиейки кефир, това прави хомогенизираното мляко смилаемо и осигурява пробиотиците, необходими на собственото ви тяло да произвежда витамин К2 в червата.
Препоръчителен продукт: Green Pastures X-Factor Gold High-vitamin Butter Oil Non-gelatin Capsules
Препоръчителен продукт: Green Pasture X-Factor Gold High Vitamin Butter Oil – 120 Capsules
Препоръчителен продукт: Jarrow Formulas MK-7 (vitamin K2), 60 Softgels
Препоръчителен продукт: Jarrow Formulas Mk-7, 60 Softgels

Бор: Борът е друг детоксикатор и пречиствател на епифизната жлеза. Той също така работи добре като отстранител на флуорид. Присъства в цвеклото и е най-добре да се консумира органично цвекло или цвекло на прах, смесен с изворна вода или други течности/храни. Можете да добавите 1/4 чаена лъжичка натриев борат (Borax) във вашите зелени чайове. Евтин източник на бор може да бъде закупен в повечето супермаркети и е познат като общ боракс. Бораксът трябва да се приема в много малки количества в чиста вода, от 1/32 до 1/4 чаена лъжичка боракс на един литър вода. Тази смес трябва да се консумира в малки количества през целия ден и е установено, че е безопасна и ефективна. Около 1/8 чаена лъжичка с щипка морска сол е установено, че е ефективно също. Друга алтернатива на общия боракс е хранителния клас натриев борат.

Препоръчителен продукт: Boiron Homeopathic Medicine Borax, 30C Pellets, 80-Count Tubes (Pack of 5)
Препоръчителен продукт: Liquid Ionic Boron (120 Servings At 5mg. Each)

Мелатонин: Не е доказано убедително, но мнозина смятат, че мелатонинът помага за премахване на флуорида, чрез увеличаване на декалцификацията на епифизната жлеза, което помага за разпадането на съществуващата калцификация. В допълнение към добавянето на мелатонин, много дневна физическа активност и/или упражнения, здравословна диета, без преяждане и паектикуване на медитация/релаксация, всички те допринасят за по-голямото производство на мелатонин от епифизната жлеза.

Препоръчителен продукт: Source Naturals Melatonin Liquid, Natural Orange Flavor, 4 Ounce (Pack of 2)
Препоръчителен продукт: Schiff Natural Sleep Aid Ultra 3 mg – 300 Tablets

Йод: Йодът е клинично доказано, че увеличава премахването на натриев флуорид от тялото, чрез урината като калциев флуорид. На повечето диети им липсва този жизненоважен минерал и се препоръчва да се приемат храни с водорасли и йодни добавки, които съчетават йод и калиев йодид. Въпреки това, премахването на флуорид с йод също изчерпва запасите ви от калций. Поради това се препоръчва да се увеличи приема на органични зеленчуци за да се допълни положителния калций, от който тялото ви се нуждае. За да компенсирате приема на йод, се препоръчва да се консумира лецитин също.

Препоръчителен продукт: LL’s Magnetic Clay Nascent Iodine – 1 Oz.
Препоръчителен продукт: Lugol’s Iodine Solution Made with 5% Iodine and 10% Potassium Iodide 1 Fl Oz
Препоръчителен продукт: Lugol’s Iodine 3% – 300ml bottle

Тамаринд: Пулпата, кората и листата на дървото тамаринд могат да бъдат използвани за чайове, екстракти и тинктури, които ще помогнат за премахване на флуорида, чрез урината. Тамаринда е широко използван в аюрведическата медицина и има много положителни за здравето свойства.

Препоръчителен продукт: Franz Organic Pure Tamarind Paste – Seedless (400g. (14oz))
Препоръчителен продукт: Franz Market Organic Fresh Sweet Tamarind – Seedless 10Oz

Дестилирана вода: Има изследвания, които казват, че дестилираната вода може да ви помогне да декалцифицирате епифизната жлеза.
Препоръчителен продукт: Megahome Countertop Water Distiller, Stainless Steel, Glass Bottle
Препоръчителен продукт: ZeroWater ZD-023 23-Cup Water Dispenser and Filtration System
Препоръчителен продукт: Sparkletts Distilled Water – Case of 6 Gallons
Препоръчителен продукт: Water Distiller with Glass Collection Bottle
Препоръчителен продукт: Distilled Water – 5.5 Litres
Някои изследвания също така говорят за пиене на урина. Знам, че звучи налудничаво, но нашата урина днес е замърсена, поради нашите лоши диети и затова мирише и т.н. Идеята зад това е, че чистата урина по време на сурова диета е здравословна и действа като мощен изчистващ агент.

Черен кимион (Nigella Sativa) или черно семе: Черния кимион е билка, която произхожда от Западна Азия. Тя получава името си от черните си, остроъгълни правоъгълни семена (с около 3 мм). Над 200 проучвания, извършени от международни университети и статии, публикувани в различни списания, показват забележителни резултати в подкрепа на традиционнното му използване. Самото семе на черния кимион съдържа множество естери на структурно необичайни ненаситени мастни киселини и химичния му състав е много богат и разнообразен. Освен, че е активен ингредиент, той съдържа 15 аминокиселини (включително осем от деветте незаменими), въглехидрати, мастни киселини, включително олеинова, линоленова и летливи масла, алкалоиди и фибри, както и минерали като калций, желязо, натрий и калий. Последни изследвания върху черния кимион показаха, че е детоксикатор, анти-биотичен, анти-туморен, противовъзпалителен, анти-хистамин, анти-бактериален, анти-бронхиален и подсилващо средство за имунната система. Това не само, че го прави прекрасен за почистване на епифизната жлеза, но също и за повишаване на цялостното здраве!

Препоръчителен продукт: Indus Organics Nigella Sativa 1 Lb, (2 x Jars)
Препоръчителен продукт: Black Seed Oil Capsules Pack (120 x 500mg capsules)

Зеолит: Природните зеолити са основен пробив в естествената детоксикация. Зеолита е естествен кристал, който е безопасен за хора от всички възрасти (както и домашни любимци) и често се използва по време на природни бедствия, където времето и енергията са от съществено значение. Хубавото на зеолитите е, че те не само разбиват калциевите черупки, които се формират в епифизната жлеза, но те ​​също така премахват и тежките метали (включително радиация), които се съхраняват в тези калциеви черупки и по този начин премахват тежките метали от организма. Известно е също така, че се прикрепя към раковите клетки и спира растежа им. Това е сериозен детоксикиращ агент срещу вируси, бактерии и други патогени и токсини от околната среда (включително флуорид) и е основен природен усилвател на имунната система. Подобно на черното семе, зеолитът е прекрасен за почистване на епифизната жлеза и за повишаване на цялостното здраве.

Препоръчителен продукт: Zeolite Pure – 400 gm powder
Препоръчителен продукт: Zeolite Liquid
Препоръчителен продукт: Pure Planet Fulvic Zeolite, 1 fl oz (30 ml)

Гъбата Чага: Гъбата чага е най-хранително-богатата от всички дървесни израстъци и е известна на сибиряците като “дар от бога”, японците я наричат ​диамантът на гората”, а китайците я считат за “Кралят на растенията”. За да оцелее в суровите климатични условия, гъбата чага съсредоточава много природни съединения за нейна защита, и точно затова тя е толкова мощна. За да укрепи дървото, както и да лекува, тя създава мощни фитохимикали, включително стероли, феноли и ензими. Изследвания са установили, че трябва да се консумират тези горски източници на фитохимикали и хранителни вещества. Тя също така съдържа най-богатият източник на меланин, който ни дава пигмента на кожата/косата/очите и е мощен антиоксидант. Нашата епифизната жлези буквално е гладна за меланин, тъй като той ни предпазва от вредната ултравиолетова светлина, което след това позволява епифизната жлеза да регулира нашите циркадни ритми/цикли, като по този начин регулира съня ни, така че да може да се излекуваме. Той директно захранва и подхранва епифизната жлеза, като й позволява да функционира по-пълно. Определено гъбата чига е задължителна за тези, които искат да активират епифизната си жлеза като част от цялостен подход.

Препоръчителен продукт: Siberian Chaga Extract Powder 4oz
Препоръчителен продукт: Chaga Powder 50g
Препоръчителен продукт: Pure Chaga – 90 vegetarian capsules, 525 mg

Йога: Съществуват известен брой йога практики за декалцифициране (и активиране) на епифизната жлеза. Силно препоръчителна практика е йогийската медитация “Кхечари мудра” или още известна като “Божествения нектар”. Може да отнеме години за да изчистите епифизната си жлеза напълно, като самостоятелна тренировка. Извършва се с помощта на следните две фази:

ФАЗА 1

1. В йога-седяща поза със затворени очи, се концентрирайте върху това да сгънете езика си обратно в гърлото.
2. Докато правите това, поставете върха на езика си върху горната част на устата и го огънете, докато в крайна сметка достигне до главната синусна кухина зад върха на устата.
3. След като езикът ви е достатъчно гъвкав и може да влезе в синусната кухина, той ще отиде нагоре, точно в областта, която е свързана с вашата епифизна жлеза. Това е първата фаза на медитацията “Божествен Нектар” и може да отнеме седмици и месеци за да се постигне.

ФАЗА 2
Втората фаза на тази медитация е да се декалцифицира епифизната жлеза, чрез остъргване на горепосочената зона с върха на езика. Тъй като тази област е свързана с епифизната жлеза, тя помага за разчупването на слоя калций около епифизната жлеза и изчистването й, бавно и внимателно. Докато епифизната жлеза постепенно се изчиства, ще започнете да се наслаждавате на невероятен вкус на “нектар”, отделян от епифизната жлеза, неприличащ на нищо друго, което е известно на вкусовите рецептори на човека. По време на седмицата за декалцифициране, също ще изпитате отварянето на вашето трето око.
Това е бавен процес и е много безопасен и възнаграждаващ, но изисква дисциплина и постоянство.

Ето едно видео, което показва визуално как се прави тази йогийска практика:

<<< Към част 1       Към част 3 >>>

Източник 

Прочетете Писмата и променете живота си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *