Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 2

Оставах равнодушен към словесните им атаки. В подкрепа на твърденията си фарисеите разполагаха само с убежденията на еврейската традиция, докато по време на просветлението ми в пустинята моят ум бе пропит с истинско познание за самото съществуване. Беше ми дадено да разбера каква е всемирната и съзидателна ДОБРА ВОЛЯ на „Отца”, което ми позволи да възприема и правя неща, немислими за един първосвещеник, фарисей, садукей или книжник.

Тъй като разбрах естеството на ИЗТОЧНИКА на нашите СЪЩЕСТВА, можех уверено да положа ръце върху сакат човек и отново да го издигна в неговата цялост. Кой би могъл да сравни това знание с нелепите традиционни закони на свещениците? Свещениците, фарисеите и всички останали религиозни фокусници знаеха, че никой от тях не би могъл да направи такова нещо, и затова ме мразеха. Мразеха ме, задето оспорвах властта им; ненавиждаха ме заради силата, с която им се противопоставях; хулеха ме, защото привличах тълпи от хора, когато правех изцеления, и така никой не можеше да ги отрече.

Лекувах на открито, за да видят всички един акт на любов, за който свещениците настояваха, че само Бог може да извърши и затова би трябвало да съм дете на Сатаната! Нещо повече, те не смятаха изцелението за акт на любов, а по-скоро за необяснимо богохулно присвояване на ролята на „Бога”. Обвиняваха ме, че „парадирам” с чудотворните си сили, но не можеха да си обяснят как съм се сдобил с тях и затова решиха, че би трябвало да съм син на Велзевул.

Сега, след като обясних ситуацията, вие, които четете тези редове, би трябвало също да сте толкова наясно, колкото бях и аз, когато бях в Палестина, че цялата йерархия на юдаизма се състоеше от егоцентрични, самодоволни, объркани мъже, които живееха само по правила и закони. Но когато бяха предизвикани да използват умовете си, не можеха да се справят и получаваха силно емоционални пристъпи на язвително възмущение.

Учудвате ли се, че когато бях изправен пред техния съвет, запазих покоя си и отказах да общувам с такива ограничени умове?

Да, аз наистина бях в Палестина преди две хиляди години. Живях сред обикновени мъже и жени, които бяха научени съвсем реално да се страхуват от Йехова; които бяха обсебени от плащането на греховете си с изгорени жертви, за да избегнат наказание. И аз бях отгледан така – програмиран със страха от Йехова, – но бях роден, за да събудя евреите от дългия им сън в митове и заблуди; да ги освободя от тяхната обременяваща история, изпълнена с войни и кръвопролития, свади и спорове, отмъщения „глава за око“ и тайни прегрешения, които не се считаха за такива, ако не бъдат разкрити. А когато някой бъдеше разкрит, тогава цялата тежест на Мойсеевия Закон се стоварваше върху главата му, без състрадание или милост, дори без колебание за истинските обстоятелства около неговото прегрешение.

Тъй като бях роден с мисия да отворя умовете и сърцата на евреите за Реалността, от която са получили съществото и живота си, още от най-ранна възраст отхвърлях юдейските учения. Някакъв дълбоко скрит духовен инстинкт вътре в мен се бунтуваше срещу техния вековен замисъл – друго живо същество да носи отговорност и да „плаща цената” на собствените им своеволия и грехове. Нещо повече, не можех да приема, че един „Бог”, за когото се предполагаше, че е създал такъв прекрасен свят, би се радвал негови собствени творения, на които е осигурил толкова изобилие, да бъдат изгаряни като жертви.

Установих, че е невъзможно да зачитам подобни нелогични вярвания и практики. След просветлението си в пустинята станах още по-страстен противник на юдейските традиции.

Точно както преди две хиляди години дойдох в човешко тяло, за да спася еврейската нация от една вековна система от изкуствени и обременяващи религиозни практики, създадени от човека, така идвам и сега чрез тези Писма, за да заявя пределно ясно, че „християнската доктрина” по никакъв начин не отразява моите истински ХРИСТОВИ послания, както ги предадох в Палестина и както ги предавам в момента. Затова, когато бъдат разпространени по целия свят, тези Писма ще предизвикат същата ярост и същите обвинения от страна на ортодоксалните „християни”. Религията – такава, каквато е сега, – е само един „миш-маш“ от обърканите мисли и избирателни спомени на моите ученици, достойните проповеди на Павел и други ранни писания. И тъй като беше лишена от визуалното въздействие на римските богове и богини, много по-късно тя беше украсена с „театрални”, но „целесъобразни” глупости, за да се впечатлят наивниците, които Църквата искаше да привлече в лоното си, а после да им наложи парично бреме, още по-несправедливо от данъците, които светската Римска Империя събираше от завладените народи. Дори Цезар не е изисквал от душите да плащат, за да получат достъп до рая!

Може би се чудите защо толкова категорично отхвърлям „юдаизма” и „християнството”. Жизненоважно за успешното разпространение на моите ХРИСТОВИ ПОСЛАНИЯ е да разберете напълно истинското естество на религиите, които до 20 век държаха човечеството в хватката си. Докато не осъзнаете митичните основи, върху които сте поставили всичките си съкровени убеждения, ще ви бъде трудно да се освободите от тях.

Моля, разберете, че когато правя такива изказвания, имам предвид „християнската религия”, „каноните на вярата”, „догмите и теологията”. Не говоря за онези велики души, които са търсили и продължават да търсят Бога и Истината отвъд догмите и поверията. Много от тях са получавали моите вдъхновения в умовете и сърцата си, но са се страхували да се разделят със съкровените си вярвания. Пречили са им религиозните практики, но вече дойде време да ги изоставят, да израснат духовно, да осъзнаят истинския ИЗТОЧНИК на СЪЩЕСТВУВАНЕ и да поведат със себе си и своите паства.

На всички „християнски” църкви казвам: „Събудете се! Настъпи моментът да излезете от дългия си неестествен сън, в който здравият ви разум е потискан от хипнотични и емоционални традиции, предавани през вековете от хора, които претендират да са най-висшите и достоверни източници на моите проповеди в Палестина. Ако анализирате предишните си вярвания и поискате да се пречистите от тях, не се страхувайте от последствията. Отървете се от паяжините на илюзиите и МИСЛЕТЕ!“

Когато „християнските” свещеници приемат, че аз, Христос, действително се върнах като „светкавица, поразяваща небето от Изток на Запад”, за да се обърна към цялото човечество, и са готови да проповядват моите истински послания от амвона, ще видят църквите си отново пълни с хора, нетърпеливи да открият и да се свържат с Реалността, която ще им помогне да живеят в съвършена хармония с ИСТИНАТА за своето СЪЩЕСТВО.

От друга страна, тези, които умишлено и егоистично продължават да втълпяват „християнската” догма, за да спасят репутацията и доходите си, ще гледат как през следващите тридесет години тяхната религия умира от естествена смърт; ще бъдат изоставени от паствата си, които вече усещат, че думите на свещениците са само думи – изпразнени от съдържание и духовен живот. Ще видят как църквите им се поемат от онези, които вече са осъзнали, че аз наистина се върнах сред вас, за да ви покажа как да намерите и да влезете в „Небесното Царство”.

Ще има и такива, чиито позиции във властта ще бъдат застрашени от Писмата на ХРИСТОС, от мен, и яростно ще им се противопоставят. Ще бъда клеветен по всякакъв начин чрез услугите на всички видове медии от хора, които нямат никакви скрупули да разпалват обществения гняв, за да печелят пари от разрушителни, отмъстителни сензации.

Трябва да ви кажа, че колкото по-голяма е врявата по света около тези Писма, толкова по-бързо те ще достигнат до хората, които вече са уморени от старите вярвания, и ще ги убедят, че най-после са чули простата ИСТИНА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Бързо ще реагират на нейната любов и призива ѝ да напуснат ниските нива на човешко съзнание и да започнат да се изкачват към по-висшите духовни измерения, където ще почувстват първия прилив на вътрешен мир и удовлетворение.

Ще се появят конфликти навсякъде в развлекателната индустрия, тъй като все повече и повече хора ще разпознават и ще се противопоставят на насилието и деградацията, с които се облъчва цялото им съзнание – ум, емоции и тяло – от „ДЕГЕНЕРАТИ”, обсебени от желание да трупат богатства. Тези духовни таласъми са разбрали странното очарование на нечестивото и зловещото за невежите, които са толкова преситени със сигурността, удобствата и лукса на 20 век, че вече не намират удовлетворение в тях. Нуждаят се от вълнения, за да възбудят презадоволените си съзнания.

Ако животът ви наистина беше толкова ужасен, колкото ви го представя развлекателната индустрия всеки ден, щяхте да извърнете поглед от екраните и да потърсите нещо красиво и успокояващо, което да даде почивка на измъчените ви нерви.

И все пак, ако осмислите честно условията в настоящия си живот, ще осъзнаете, че те вече се превръщат в ужасяващ огледален образ на всичко, което тази индустрия ви е дала през последните петдесет години. Консумирали сте медийни сензации и възможно най-лошите сценарии на киното, телевизията и книгите и сега се оплаквате, че те са отнели чувството ви за сигурност, на което сте се наслаждавали преди.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *