Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 3

Виждам ви на Земята, вече барикадирани зад електрически огради и високи стени; охранявани от мъже, които изменнически убиват тези, които пазят. Виждам мъже и жени, които преди не се бояха да излязат посред нощ навън, да се заключват зад железни врати, защото се страхуват от най-отвратителните и брутални атаки. Виждам раси, травмирани от собствените си представители. Виждам геноцид, революции, бомбардировки, покушения, всевъзможни безсмислени убийства. Виждам как загиналите започват следващия си живот, все още травмирани от шока на неочакваната си смърт. Виждам ги и се грижа за тях, ако са способни да ме доловят и приемат.

Много, много хора далеч не са готови да преминат към по-висша форма на съществуване и затова обитават сенките, докато не се освободят чрез ново прераждане. Земният ви живот се е превърнал в ада, който изобразявате по екраните си и описвате в литературата си. Защо? Защото така наречената ви цивилизована „култура” позволява на бруталността във всичките ѝ извратени форми да влиза в домовете ви през вашите телевизори, за да ви вълнува и възбужда. Искахте я и сега я имате в ежедневните си преживявания в най-реалния ѝ вид. Никой не е защитен от бедствията, които сами сте си създали.

Чудите ли се, че аз, Христос, се върнах при вас по това време, за да ви обясня какво си причинявате? Как е възможно едно духовно въплъщение на ЛЮБОВТА да остане далеч от такава агония на духа и да пропусне да окаже помощ, когато тя е възможна?

Но, както казах и преди, аз не съм сам в делото си. Чрез тези Писма говоря от името на всеки Учител, който служи на последователите на своите земни учения и ги призовава да четат, да се вслушват и да се молят, за да попият ИСТИНАТА на тези страници; да се стремят да пречистват мислите и действията си и да станат въплъщение на любовта към другите.

Тези Писма ще поставят началото на Период на Промяна.

Когато хората наистина се събудят и разберат какво причиняват на съзнанието им в световен мащаб такива алчни, безскрупулни и извратени магнати, силно ще се разгневят. Ще започнат да разпознават коварството и подлостта, с които постепенно са били примамени в мрежите на мерзостта. И аз, Христос, трябва да ви кажа, че когато това се случи, тази дума вече няма да се смята за старомодна отживелица. Хората ще възприемат ясно разликата между животворните и благотворни съзнателни форми (думи) и разрушителните модели на съзнание, срещу които ще се бунтуват и на всички езици ще наричат „мерзости“.

Съвестните, истински любещи родители твърдо ще се изправят срещу сегашните развлечения и ще попречат на децата си да продължават да гледат упадъка, който в момента се предлага от вашите екрани, книги и медии – неприятен и груб език, необуздано насилие и безразборен, емоционално повърхностен секс. Обществото ви е разядено от тези ниски, жалки творения на съзнанието, които се пренасят в човешкия живот и човешките действия.

Родителите ще разберат също, че ФОРМИТЕ НА СЪЗНАНИЕ, вече създадени в умовете на техните деца, представляват все по-разрастващи се основи на бъдещия им живот като възрастни и ще започнат да проучват ЕТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ, които се преподават в училище. Повече няма да ги е грижа какви религии се изучават, тъй като само малцина ще се интересуват от тях, а какви философии на живот, нагласи, възгледи, конфликти, изказвания се допускат или насърчават ­– както от преподаватели, така и от ученици.

Ще се сформират групи, които ще създават малки училища на основата на тези Писма, тъй като старата фактология ще бъде изоставена като отживелица. Ще се набляга на езиците, изкуствата, логиката, способността за ефективно и вдъхновяващо общуване; ще се развива градивното творческо въображение, ръчните умения, математиката и другите науки.

Учебната програма ще бъде съсредоточена върху разгръщането на способността да се прави разлика между истина и мит, да се възприемат ясно най-висшите ценности, които децата трябва да усвоят, ценят и използват в живота си по най-градивния и най-продуктивния начин, за да подобрят условията за себе си, за нацията си и за света като цяло. Ще им се дава възможност да добиват умения и опит в онези науки и занаяти, които ще ги направят щастливи и успешни в избраната професия. Ще бъдат възпитавани в нова атмосфера на загриженост и любов и ще бъдат обучавани как да я създават и поддържат в класните си стаи. Ще бъдат насърчавани да работят с радост и щастие. Ако някое дете се затруднява, ще му бъде показвано как да го постигне и когато успее, ще бъде възнаграждавано.

Хората ще бъдат оценявани според отдадеността им да търсят по-висши нива на духовна мисъл и всеотдайността им да служат на онеправданите и на общностите като цяло.

Изключително важно и неотложно е всички по света да признаете ИСТИНАТА, че сте родени, за да изразявате ВСЕМИРНОТО – ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО – все повече и все по-добре, достигайки върховия етап като НЕГОВИ ИНДИВИДУАЛИЗИРАНИ проявления –

ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ.

Родени сте също, за да бъдете обгрижвани и хранени; нуждите ви да бъдат подсигурявани, което да ви гарантира здраве, съвършено благосъстояние и хармонично благоденствие, докато душите ви пътуват към повторно индивидуализирано единение с Източника на вашите Същества – Божественото Съзнание. Докато не възприемете тази ИСТИНА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО, никога няма да постигнете реалния си потенциал на Земята – физически или духовен.

Никоя държава, религиозна организация или човек, без значение за колко високопоставен се смята, няма да може да промени съдържанието на тези Писма, тъй като

aз, ХРИСТОС,

също излъчвам ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО по целия свят, към всички, които са в онова ниво на духовните честоти, в което да са способни да Я получат. И те ще Я получат и почитат, ще Я приемат напълно и безрезервно като собствени насоки за мислите и действията си.

Ако има такива, които не могат да получат или разберат Писмата, ще бъде само защото все още не са успели да се издигнат до необходимото ниво на съзнание, за да бъдат съпричастни с тях – тяхното развитие предстои.

Ето защо казвам на тези, които все още не са изпитали качеството на онова съществуване, което описах като принадлежащо ви по Божествена ВОЛЯ: не питайте какъв е проблемът с живота, хората, обстоятелствата или пък със самите вас… Обърнете внимание на начина си на мислене, отношението си към живота като цяло и чувствата към себе си и другите и разберете какви са нагласите и очакванията, на които се отдавате редовно. Тези мисли създават мощни, съзидателни енергийни сили на съзнание, които излъчвате през целия ден и които ще привлекат към вас всички ваши страхове и очаквания. Понякога негативните съзидателни форми са дълбоко заровени в подсъзнанието ви заради определени обстоятелства преди много години или в предишно прераждане.

Във всеки случай, ако сте били последователно подлагани на неприятни преживявания, изследвайте подсъзнанието си и разберете кои са негативните очаквания, които го владеят; установете какви са нагласите и чувствата ви към другите.

Постоянно ли сте в хармония със Законите на Съществуването? Изразявате ли „безусловна любов“ на всяко ниво от своя живот, към всяка своя опитност? Способни ли сте да видите „светлината на душата“ във всяко живо същество или забелязвате само неговите его-подбуди – тъмната му страна?

Давате ли си сметка, че към хората, които може би отхвърляте или критикувате, аз, Христос, винаги храня най-висша обич и състрадание? Без значение кого отхвърляте, аз излъчвам към него безусловната си любов.

Никога не забравяйте, че ИЗТОЧНИКЪТ на вашето СЪЩЕСТВО се намира в две състояния –
равновесие и действие.

НЕГОВОТО АКТИВНО състояние е измерението, където сте били заченати и получили индивидуалност.

РАВНОВЕСНОТО СЪСТОЯНИЕ на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ е измерението на съвършена тишина и покой, в което фундаменталните СЪЗИДАТЕЛНИ ИМПУЛСИ са „заключени в прегръдка” на взаимно сдържане.

Когато напълно разберете, осъзнаете и приемете, че във всяко „учебно занятие в своето училище на Земята“ винаги имате достъп до Божествената Любеща Интелигентност, която разрешава всеки ваш проблем по съвършен начин, вече ще сте се издигнали извън обсега на паниката и болката; ще решавате проблемите си бързо и гладко и ще осъзнавате, че вашият собствен запас от мъдрост и знания нараства в много отношения. Така се развивате на всяко ниво от своето същество.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща>>>

One thought on “Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *