Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 6

Повечето от вас ще потвърдят, че смехът създава усещане за благополучие, дори само минута преди това да е имало разногласия. Ако можете да се разсмеете искрено на някаква абсурдна ситуация, която по-рано ви е дразнила или наранявала, напрежението ще отслабне и приятелските отношения ще се възстановят спонтанно.

Смехът е един дар на любов за творенията, които са обладани от егото и се нуждаят от облекчение. И докато его-подбудите постепенно губят контрол над ума и емоциите, ще установите, че смехът бликва спонтанно и ви носи прекрасно чувство на облекчение. Неговият „пулсиращ ефект” повишава честотите ви на вибрации не само защото освобождава енергия там, където най-много се нуждаете – около сърцето и диафрагмата (седалището на вашите емоции), – но и защото идва директно от Божественото Съзнание.

Следователно СМЕХЪТ е Божествен.

СМЕХЪТ и детето във вас.

Когато четете тези Писма, медитирате и така повишавате честотите си на вибрации, ще установите, че старите мисловни модели в ума ви вече не ви успокояват. Ще търсите начини и средства да ги изхвърлите от съзнанието си. Докато се развивате в духовен план и все повече копнеете да се освободите от нежеланите подбуди на егото, конфликтът във вашата чувствителност ще става все по-обременяващ и все по-силно ще жадувате и ще се молите за облекчение.

Ще откриете, че когато се обръщате към Божественото Съзнание и пламенно търсите Божествено Съдействие, помощта със сигурност идва.

Ще се избавите успешно от нежеланите нагласи и реакции и смехът ви ще става все по-спонтанен. Напрежението ще отслабне и мислите ви ще бъдат много по-леки, а отношенията – по-лесни, по-грижовни, много по-приветливи и по-осъзнати за самия живот и всичко, което той може да ви предложи като наблюдения и опит. Ще се наслаждавате още повече на малките удоволствия; материалните апетити няма да ви измъчват толкова и ще се нуждаете от по-малко храна и развлечения.

Ще бъдете по-доволни от себе си и в крайна сметка ще започнете да се радвате на собствената си компания, защото БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ ще изпълва вашето със своето собствено възвишено Състояние на БЛАГОДЕНСТВИЕ. Малко по малко ще се връщате към живота си на „дете”, което гледа на света с щастлив, любознателен поглед.

Това не е старческо оглупяване. Това е състояние на по-добро осъзнаване и по-високи вибрации и не зависи от възрастта ви.

Точно това „състояние на вашето същество” имах предвид с думите „Ако не станете като малко дете, няма да влезете в Небесното Царство”. Всъщност казах, че когато влезете в Небесното Царство, ставате малки деца, деца в почуда и радост.

Давам тези Писма на света, за да помогна на хората, които ги четат и усвояват, в крайна сметка да влязат в „Небесното Царство” и да постигнат онова състояние на радост, което идва от невинността и чистотата на ума.

ДУХОВНИ УПРАЖНЕНИЯ

Ако някой ви каже да правите „духовни упражнения” и да си „представяте” определени обстоятелства, бъдете сигурни, че следвайки такива инструкции, ще останете приковани в материалното измерение на егото. Въображението няма нищо общо с „духа”. То е упражнение за вашето човешко съзнание, над което трябва да се опитате да се издигнете, като влезете в по-високи духовни нива. Но те не са нива на земно мисловно въображение, а на „Реалността” – различни духовни измерения на честотите на вибрации на Божественото Съзнание. Затова внимавайте кого приемате за свой учител.

Единствено пълната „Тишина” и „Покой” на вашето съзнание ще отворят вратата в ума ви, която води към Божественото, и точно към това трябва да се стремите. Ако сте жадни и имате нужда от напитка, защо да си представяте, че сте близо до езеро? Идете до него и пийте чиста, освежаваща вода.

Повтарям: въображението не е духовно – то е упражнение за волята ви във вашето настоящо ниво на съзнание.

РАСИЗЪМ

За вас, които сте разбрали истината за това „кои сте в действителност”, искам да кажа нещо за разпространената по целия свят загриженост, свързана с „расизма”.

Важно е да знаете, че такива дискусии възникват единствено от его-подбудите на хора, които са се почувствали презрени и отхвърлени заради расовите си различия. Тези емоции се коренят толкова дълбоко в тяхната „същност”, че независимо как се променят обстоятелствата за тях и какви са техните възможности за развитие, дори и да се превърнат в известни личности от световна величина, в тях винаги остава едно чувство за малоценност и възмущение към хората, които най-напред са го предизвикали.

Трябва да разберете, че усещането за „изключителна малоценност” не е типично само за чернокожата раса, но и за повечето хора, подложени на кастовата система в Индия, класовите разделения в европейската култура и в онези държави, където „различията” са превърнати в планини, отделящи човек от човека. Такива болезнени и разрушителни усещания за „по-нисък статус” са характерни дори за някои така наречени високопоставени личности, които никога не се чувстват съвсем удобно на позициите си във властта.

Чувството за малоценност, неспособност и безполезност е свойствено за човешкия род като цяло, независимо от длъжността, расата или образованието. То до голяма степен възниква от дълбокото осъзнаване на психиката, че его-поведението противоречи на най-висшите принципи на земното съществуване. Когато този естествено вграден импулс за „нищожност“ се подсили от близостта с други, видимо по-уважавани или по-успешни хора, той става мъчителен и непоносим.

Единственият начин да преодолеете болезнените чувства за етническо отхвърляне, дори когато сте изключително успешни, е да достигнете до ясното разбиране, че ако не е имало етнически размирици, преселвания, бежанци и имигранти, с техните различни езици, култури, образование и подчинение на живота и традициите в приемащата страна, сега представителите на отделните раси нямаше да заемат отговорните длъжности и социално положение, каквито някои от тях са успели да постигнат.

Затова единственият изцеляващ и жизнеутвърждаващ курс на действие е да медитирате, обмисляте и търсите Божествена Светлина по темата, докато не си кажете съвсем честно: „Господи, искрено се радвам и съм щастлив, че всички тези ужасни неща са се случили, защото благодарение на тях стигнах дотук и получих възможност да проверя и изпитам степента на издръжливостта, интелекта, емоциите и талантите си. Така мога да ги съпоставя с постиженията на другите раси и вероятно – да продължа да се уча как да се издигам все повече в съответствие със своя произход. Благодаря Ти за силата и вдъхновението да покажа изначалното си равенство с всички останали. Изпращам мисли на любов и признателност към онези, които преди много, много години са положили основите на сегашното ми благополучие.”

Също така можете да се замислите върху факта, че според ЗАКОНИТЕ на СЪЩЕСТВУВАНЕ хората, които по някакъв начин са били свързани с търговията на роби и други трагични събития, които са изтезавали човешки същества и са им причинявали болка, в бъдещ живот неизбежно се връщат на Земята като представители на угнетените раси и също страдат. Ако се преродят като чернокожи, е повече от сигурно, че ще бъдат гръмогласни в исканията си за равнопоставеност и хуманно отношение към чернокожите. Това дори може да е бил вашият прадядо или баща, а вие вероятно се чудите защо животът се е отнесъл толкова зле към „бедната душа”.

От друга страна, „белите”, оковавали и затваряли в тъмници „черните“, навярно и сега продължават да предизвикват хаос за хората, като се прераждат в социалните прослойки на всички раси, които гръмогласно се бунтуват срещу миналото. А може би това е миналото, което е било създадено с тяхна помощ.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *