Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 7

ФАКТ Е, че хората се въплъщават в различни общности и раси, за да се даде възможност на душата да усвои някакви значими уроци, докато пътува нагоре към ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ.

Затова имайте предвид фундаменталния принцип на съществуване – вие сами създавате своето утре. Освен това, посягайки към него, вие създавате всичко, от което се нуждаете за издигането си. Независимо дали сте наясно или не, като подобрявате условията си на живот, спонтанно достигате до по-високи нива на духовно съзнание.

Както вече ви казах, БОЖЕСТВЕНАТА ВОЛЯ е да освободи творението от стреса, следователно уроците, които са необходими за вашето извисяване към Божественото Съзнание, ще се появят в преживяванията ви. Затова ПРОЩАВАЙТЕ, защото не знаете нищо за пътуването на душата си през многобройните векове земно съществуване. Нямате никаква представа какво сте правили в предишните си прераждания. Простете настоящето, простете миналото и приемете, че от тях е произлязло много добро. Научете се да благославяте и обичате онези, които смятате, че са наранили вас или вашите предци.

А вие, които в момента сте част от расите, носещи силата на привилегията, съобразявайте се с другите раси и техните проблеми и имайте предвид факта, че в бъдещ живот може да се въплътите в непривилегировано тяло и да узнаете „от първа ръка” какво означава да се родите с усещане за „второ качество“ човек. Помислете и върху предишните си прераждания – какво може да сте направили (или да не сте), за да се намирате в сегашното си положение.

Истината за РАСИЗМА е следната: Всяко нещо под слънцето е произлязло от Божественото Съзнание по един или друг начин. В най-дълбоките и съкровени корени на своите същества всички вие сте обединени в ЕДИНСТВО.

Тогава къде са разликите?

Различията между видовете възникват от тяхната генетика и развитие, от обусловеността и мисловните им модели, от традиционните им учения и обичаи, образователните и семейните навици за общуване. Но не цветът ви разделя. Едно малко дете, независимо от раса и цвят, ще бъде добре прието в сърцата на повечето възрастни заради своята невинност и спонтанност на себеизразяване. СЪЗНАНИЕТО е това, което ви разделя и което се усеща на всяко ниво от вашето същество, защото въпреки материализираните си тела, вие сте ФОРМИ НА СЪЗНАНИЕ, изразяващи модели на съзнание и получаващи такива от другите. Вашето съзнание е вашата реалност – не цветът на кожата или външният ви вид. Вашето съзнание привлича или отблъсква хората.

Можете да бъдете сигурни, че ще преодолеете усещането си за расови различия единствено когато умствено-емоционалните ви мисловни модели и ЦЕННОСТИ, с които избирате да живеете през целия ден, са симпатия и съчувствие. А докато този момент настъпи, няма полза да се ядосвате един на друг заради расовите си различия – те са присъщи само за човешката природа.

Ако искате да бъдете напълно приети в друга раса, трябва да промените своите ценности, възприятия, идеи, начин на живот и общуване, за да съответстват с тези на всички нейни представители. Тогава различията ще изчезнат от само себе си. Ако не сте готови да придобиете „съзнанието” на расата, към която искате да се присъедините, поне трябва да го признаете, приемете и УВАЖАВАТЕ с ЛЮБОВ. Но никой няма право да изисква от вас да пренебрегвате разликите.

И НАЙ-ВАЖНО ОТ ВСИЧКО: Избирайте най-високите стандарти, познати по света, и се постарайте да ги усвоите и използвате. Тогава външният вид на всички цветове на кожата също ще се променят и те ще добият една нова вътрешна красота, на която никой няма да може да устои, и вие с готовност ще се свържете в съвършена хармония.

Когато тези Писма бъдат разпространени по целия свят и хората се обединят в групи, в които са валидни духовните закони на съществуване, те ще установят, че живеят в хармония и закрила, дори около тях да цари хаос. Навсякъде, където са свързани от стремежа си да се научат как да влязат и да живеят в Целостта на Съществуването, която преди две хиляди години нарекох „Небесно Царство”, ще открият, че обстоятелствата около тях без съмнение се променят.

Призовавам ви да се събирате всяка неделя и да споделяте многобройните си благословения, да благодарите искрено и всеотдайно и да издигате мислите си във възхвала на Онова, от КОЕТО сте произлезли. Медитирайте заедно, за да привлечете чрез умовете си Божественото Съзнание в световното и така Неговото естество на съвършена Любов все повече и повече да насища земната психика.

Вашите групи ще излъчват енергия на духовно съзнание, която ще влияе на умствените енергии около вас.

Искам да ви напомня, че светът не е бил в такава опасност, когато хората са се събирали всяка неделя в църквите, за да се прекланят пред Бога. Тези дни вече са минало. Вие няма да се прекланяте пред Бога. Ще изграждате стабилно разбиране за Божественото Съзнание, което присъства в цялата Вселена. Неговата всемирност и обхват на съзидание ще се установяват все по-твърдо във вас чрез искрени възхвали. В тишината и покоя всички вие ще достигнете до БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ и ще ГО поканите да завладее с любов умовете и сърцата ви. Така малко по малко ще ставате единни, а ТО все повече и повече ще направлява света, каквото е и изначалното МУ намерение.

ПРЕРАЖДАНЕ

Много хора ще попитат как в момента на зачеване една душа може да бъде извлечена от Божественото Съзнание, но самото тяло може да бъде използвано като средство за себеизразяване в неговия предстоящ живот от друга душа, която е готова да се превъплъти.

Когато една душа е готова да влезе в материалните условия за следващия си период на земно обучение, тя е привлечена към родителя или родителите, които могат да ѝ предложат онези обстоятелства, които ще ѝ дадат възможност да направи следващата необходима крачка напред в духовното си развитие. В момента на зачеване тя влива в този процес личното си съзнание от минали прераждания и духовния си напредък досега и става душа на оплодената яйцеклетка. Някои жени почти мигновено усещат чуждото съзнание, което са получили в утробата си, и понякога това сериозно влияе на хода на мисленето, бременността и здравето им. След като бебето се роди, те отново се връщат към нормалното си състояние. Чувствителните майки често предугаждат дори посоката, в която ще поеме животът на детето им, но е възможно да решат, че това всъщност са собствените им желания за него.

Прераждането не е нито случайно, нито без последователен план за действие. Целта винаги е на пътуващата душа да бъдат осигурени много и напълно различни преживявания, които ще обогатят скритите ѝ резерви от земни знания. Така тя получава стимулиращи и необходими промени в околната, семейната и заобикалящата среда и генетичните характеристики. Но тънката нишка на нейното пътуване винаги остава скрита в подсъзнанието и ще се появява, за да повлияе на настоящото ѝ въплъщение, макар и човекът изобщо да не е наясно с това. Ето защо е възможно характеристиките, твърдите убеждения или страстните амбиции да се повтарят и да се предават от едно прераждане в друго. Понякога силните желания се формулират в един живот и могат да се реализират успешно само в следващия, при съвсем различни условия. В такива случаи душата трябва да изчака, преди да се прероди отново, докато земните обстоятелства ще могат да подпомогнат успешното изпълнение на скритите ѝ амбиции.

Ако можете да си представите как една душа първо се потапя в червено езеро и излиза от него оцветена в червено, започва живота си като червенокож, с всички присъщи за расата наклонности, на които ще бъде приучена в детството си, ще разберете, че в неговия край тя ще напусне тялото с много „червено” в съзнанието си. После ще се потопи в син вир и ще изплува в синьо, с всички отличителни черти и начин на живот на сините хора. Когато отново напусне света, тя ще е натрупала аспекти на синьо съзнание, смесени с червеното. И така прераждане след прераждане душата израства чрез различни преживявания на цветове, религии, статути, бракове, полове, държави, политики, докато накрая не се пробуди за факта какво се случва с нея и не реши, че е уморена от всички тези цветови комбинации – иска само да се издигне в СВЕТЛИНАТА. Тогава започва нейното истинско духовно пътуване. Постепенно, живот след живот, тя се освобождава от червеното, синьото, жълтото, зеленото, черното, кафявото, лилавото, които е натрупала в предишните, докато най-сетне не изхвърли всички илюзии и фалшиви представи от миналото. Тогава навлиза в СВЕТЛИНАТА и вече не се нуждае от нови прераждания. Душата е силна, изобретателна, съзидателна, но нейната индивидуалност е все така неприкосновена и започва да се издига в различни нива на духовна СВЕТЛИНА, отвъд честотите на вибрации на света.

Както казах в това Писмо, аз съм винаги с вас и излъчвам ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО във вашето съзнание. Колкото повече четете посланията ми, толкова повече ще долавяте моето Присъствие и моята Любов и чрез този контакт моите любещи цели за вас ще бъдат изпълнени. Само вие ще можете да прекъснете връзката помежду ни. Аз излъчвам Любов, без значение как се чувствате.

Оставям ви с моята ЛЮБОВ и копнея за вашето бързо пътуване към Духовната Светлина.

*************************************************************************

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7

2 thoughts on “Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 7

  1. DES LECONS PARFAIT DE NOTRE CHRIST, écoutons bien, acceptons & agissons selon la VOLONTE DU PERE/MERE….<3 <3 <3 ….ALLELUIA…<3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *