Писмата на Христос – Писмо 9, стр. 4

Моята цел да дойда при вас с посредничеството на тези Писма е да ви покажа как да живеете в хармония със Законите на Съществуване, да ви помогна да избегнете ненужни страдания, ограничения и лишения, които ви причинява вашето невежество за  тях. Искам също да запечатам в съзнанието ви, че всички вие сте подложени на ритмите в своя живот. Минавате през силни периоди, когато притокът на благословение ви носи това, което сте искали, и сте на върха на човешкото си щастие и успех. Вие ликувате! После идва време, когато ритъмът на живот внезапно се променя – ресурсите пресъхват, взаимоотношенията стават трудни и нестабилни, кариерата ви тръгва надолу или възникват пречки, които дълго време ви държат пасивни. Вероятно ще се питате къде сте сбъркали – по-рано сте действали много успешно в ЗАКОНИТЕ на СЪЩЕСТВУВАНЕ, а сега всеки ден се сблъсквате с предизвикателства и нищо, което мислите или правите, не облекчава реално този стрес.

Когато – ако – ви сполетят такива времена, останете тихи и спокойни в сърцето и ума си; бъдете уверени, че все още черпите живот и насоки от Божественото Съзнание, макар да изглежда точно обратното и въпреки силното страдание на повърхността. В такива моменти е изключително важно да се отдръпнете от ситуацията, да направите равносметка по какъв начин съзнанието ви може да се е подхлъзнало през силните ви периоди и да укрепите доверието си в Божественото.

Без тези тъмни времена на депресия няма да израснете духовно. Те ви носят специално послание, така че не се поддавайте на отчаяние или огорчение. Макар че може да се чувствате крехки, това е вашият „зимен сезон“ на себепознание и вътрешно обновяване, който в крайна сметка ще се окаже по-голямо благословение, отколкото някога са били „върховите ви периоди“.

Бъдете смели и не губете вяра. Изчакайте търпеливо, докато зимата отново постепенно  отстъпи място на вашата духовна пролет. Поддържайте упорито покоя и увереността си, че чакате момента, в който Божественият Живот пак ще потече в ума, сърцето и ежедневието ви и всичко, на което сте се надявали, ще започне да се проявява в преживяванията ви. И през това време осъзнайте и се придържайте към факта, че ако сега не усещате притока на Божественото Съзнание в медитациите си, то не е защото сте били изоставени, а защото вашите космични, следователно лични честоти на вибрации са се понижили и вече не сте способни да се издигнете и да се докоснете до НЕГОВИТЕ, както сте го правили преди. Но дори и да не ги чувствате, бъдете сигурни, че винаги сте обгърнати в тях и в БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ.

Искам също така да ви напомня и да отпечатам в съзнанието ви, че когато и най-онеправданите човешки същества могат да разберат истинското естество на своя произход и да се възползват от това знание, ще започнат да се измъкват от „коловоза“ си и после да се издигнат до всяка желана висота. Ще го постигнат, при условие че всеки ден се настройват към ИЗТОЧНИКА НА СВОЕТО СЪЩЕСТВО и черпят Живот, посока, вдъхновение и напътствия от Неговата Безкрайна Мощ.

Вие не сте жертви на съдбата, вие сте жертви на собственото си съзидателно съзнание, докато не разберете напълно, че съвсем сами създавате неговата структура. Когато тази възхитителна Истина ви озари, ще започнете да преобръщате живота си и в крайна сметка ще установите, че можете да работите, за да се превърнете в Учители и да постигнете пълна свобода в БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ.

Опитайте се да помните, че целта на вашето духовно търсене трябва да бъде да поддържате честотите на съзнанието си възможно най-стабилни в своите най-висши възприятия. Това е изключително трудно за човешкия ум, тъй като той е нетърпелив да достигне нови духовни/мисловни стимули, които предизвикват интереса му.

Но трябва да поясня, че не е достатъчно да прочетете тези Писма и после да преминете към други книги, с надеждата да намерите някаква по-висша, по-вдъхновяваща истина. Аз, Христос, ви казвам, че до този момент реално не ви е дадена по-висша истина или по-извисен път. Вероятно понякога чувствате, че сте намерили нещо по-възвишено, защото на нивото на сегашното си човешко съзнание сте способни да възприемете онова, което е написано по-достъпно, но можете да бъдете сигурни, че ДУХОВНАТА ИСТИНА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО е единственото ПОЗНАНИЕ – и никое друго, – което накрая ще ви отведе до ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ – вашата истинска дестинация.

ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ е духовното съзнание на всички велики Учители. Няма по-висше.

За да разберете по-добре, можете да потърсите автори, които вече са открили и прилагат знанието в тези Писма. Но не следвайте такива, които подражават на други писатели, цитират други източници и все още чрез човешката си мисъл търсят път към необятността на духовната Истина, която е отвъд нея. Те също като вас все още са в началото на развитието на съзнанието си и не са успели да пробият умствено-емоционалния слой, за да се приближат до пределите на ПРОСТРАНСТВОТО.

Не следвайте и онези, които се наслаждават на „чудесата” в окултните практики и пишат за тях, в стремежа си да ви накарат да ги преживеете и вие, като ви препоръчат да използвате материални структури, за да увеличите енергията си в различни области на живота. Когато си служите с предмети – кристали, свещи, тамян, ароматни пръчици, – фокусирате съзнанието си върху нещо, което има само човешко значение за вас и ви доставя удоволствие. Така тези предмети държат съзнанието ви приковано към материалните „ефекти”, като непрекъснато ви връщат обратно в определени земни нива. А всъщност, ако искате да се изкачите в истинските духовни измерения, вашата цел е да пробиете и след това да се издигнете над нивото на земното човешко съзнание. Докато се придвижвате нагоре, ще се запознаете с по-фините вибрации на астралните равнини, но не се бавете там, тъй като те са само проявления на по-висши физически форми на съзнание и не трябва да бъдат ваша истинска цел.

Единствената истинска енергия и динамична, изцелителна Жизнена Сила идват от постоянния ви контакт с БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ. Хармонията с НЕГО и пълното ви самоусъвършенстване трябва да бъдат смисълът на вашия живот и вашата единствена цел. Когато постигнете това, всичко, което някога сте искали за себе си, ще бъде ваше – по един нов, превъзходен и вечен начин.

Може да прочетете тези Писма и да решите, че искате да продължите както досега – в своето его-съзнание и разчитайки на помощта на Божественото в трудни моменти. Но мога да ви кажа, че самият живот в крайна сметка ще ви убеди, че нито един друг път не носи тези награди, за които душата ви, скрита и мълчаливо чакаща освобождение, копнее – най-вече за пълно повторно единение с Божественото Съзнание.

Най-големият дар, който можете да дадете на себе си или на някой друг, е да приемете с благодарност – и да се опитате да убедите повече възприемчиви умове – пълното вдъхновяващо разбиране за това кои сте в действителност „вие и те“ и какво наистина можете да постигнете, когато „вие и те“ изоставите собствената си воля и се обръщате към ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО за помощ, напътствия и удовлетворяване на всяка нужда.

Превърнете се в Светлина – за себе си и за всеки, способен да я получи.

В същото време никой не може да усвоява знания на празен стомах. Затова, ако се опитвате да достигнете до материално онеправданите, за да подпомогнете процеса на духовно-физическото им развитие, трябва да им подсигурите определено количество храна.

Бъдете готови да давате на другите и разберете, че когато го правите, ставате част от системата на „даване и получаване” в цялата Вселена. Не е възможно да дадете и да не получите в замяна, освен ако вие самите не сте убедени, че живеете единствено благодарение на работната си заплата, банковата си сметка и инвестициите си. Ако вярвате в това, това и ще преживявате.

Докато хората наистина не се събудят и не отворят очи за пълното осъзнаване, че са индивидуализирани проявления на ИЗТОЧНИКА на своите СЪЩЕСТВА, който е комбинация от СЪВЪРШЕНИ ИМПУЛСИ на Съзидание и Любов, те ще останат привлечени от примамките на материализма, задоволяването на телесните страсти и желанието за самовъзвеличаване – от поглъщания на фирми, стачки в бизнеса и индустриите и груби разногласия в отношенията до убийства, изнасилвания и войни. Когато някой упражнява егото си спрямо друг човек, гневните раздори са в изобилие.

Това е първият Закон на Съществуване, който трябва да бъде огласен по цялата планета.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *