Писмата на Христос – Писмо 4, стр. 2

Който и Пророк да сте избрали да следвате, можете да бъдете сигурни, че той е САМИЯТ ЖИВОТ и е могъщ в Братството на великите Учители. Всеки Пророк, всеки Учител е възприемал една и съща РЕАЛНОСТ и е живял с молитви, за да може да си гарантира, че в крайна сметка ще постигне своята човешка цел – съвършенство в Рая.

Жизненоважно е да разберете това и да осъзнаете, че разделенията, които правите между Учителите си, са напълно погрешни, защото ние сме обединени в своя общ ИЗТОЧНИК на цялото ТВОРЕНИЕ. Ние сме Братство от Същества на Живота, които чрез своята индивидуалност проявяват НЕГОВАТА най-висша ИСТИНА – еднакви по чистота, еднакви по сила, красота, любов и величие на духа.

ЗАТОВА „овцете“ от всички религии – тези, които са развили достатъчно духовното си разбиране за своето фундаментално единство в ИЗТОЧНИКА на всички СЪЩЕСТВА – трябва бързо да се обединят в единно сдружение в градове и държави и да потърсят връзка с духовните си съмишленици по цялата Земя, независимо какво се случва във външния свят. Трябва да превъзмогнат религиозните си различия – християни, мюсюлмани, суфи, евреи, израелци, палестинци, индуси, будисти и т. н. – и да се възприемат като равни в безопасното убежище на Всемирната Любов и Всемирната Интелигентна Закрила; в мир със себе си, един с друг и с онези, които са решени да се борят докрай.

САМО ТАКА ВАШАТА ПЛАНЕТА ЩЕ ОЦЕЛЕЕ СЛЕД СЪТРЕСЕНИЯТА, КОИТО ВИ ОЧАКВАТ.

Върнах се също и при всички онези, които не са нито мюсюлмани, нито християни, нито будисти или индуси. Дойдох при хората, които отдавна жадуват да опознаят Реалността зад цялото съществуване.

Казах ви, че бях при евреите в Палестина в личността на Исус. Мога да кажа също, че бях и при арабите в личността на Мохамед[1], тъй като Мохамед и аз сме от един дух.

Да ни разделяте на „личности“ с различни имена – ИСУС и МОХАМЕД или МОХАМЕД и ИСУС – е също като да дадете различни фамилии на еднояйчни близнаци, защото единият преподава литература, а другият – математика. Ние и двамата сме в ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ, и двамата сме индивидуализации на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ. Когато бяхме на Земята, и двамата говорихме за един и същи Бог на Любовта и Милостта, в зависимост от начина, по който човешката ни природа ни позволяваше да възприемаме вдъхновените си знания от Него. Имайте предвид, че и двамата бяхме човешки същества, дълбоко обусловени от традиционните си вярвания, наследени през вековете, и вдъхновението достигаше до нас чрез нашите умове, вече обладани от други идеи.

Както споменах, вдъхновението, освен ако не бъде насочено към чист, изпразнен от внушения ум, винаги приема някои от нюансите на убежденията, насадени при възпитанието в детска възраст. И когато притокът на вдъхновение спре, рационалният ум надделява и започва да обяснява получените нови знания и прозрения от гледна точка на това, което вече е станало приемливо за него.

Но, както вече ви казах, аз бях бунтар почти от самото начало на живота си и не можех да приема юдейските вярвания. Бях чист и жаден за възприятия, като отворен съд, в който можеше да бъде налята ИСТИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО, а това ми позволи да видя ясно ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, когато бях в пустинята.

Сега възприятията и на двама ни са от най-високо ниво – Мохамед и аз сме от един УМ, от един ЖИВОТ и една ЛЮБОВ; достигаме еднакво до мюсюлмани, евреи, християни, будисти и всички останали – атеисти или агностици. Единственият мотив да се обръщаме към тях е да им дадем вдъхновено, преобразяващо прозрение, което ще ги насърчи да променят мислите си; ще им позволи да признаят, че в същността си всички те са братя по дух; ще ги свърже помежду им, омиротворени и с опрощение в сърцата, за да могат да живеят по различен начин – като черпят СВЕТЛИНА от ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО.

И двамата, Мохамед и аз, ви говорим за ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ. Обръщаме се към вас, които живеете в настоящата епоха, защото сте стигнали далече в своите научни разбирания и сега сте готови да чуете това, което трябва да ви кажем.

И ви казваме в един глас: „Обърнете внимание, вслушайте се! НИЕ – и вие на Земята – всички сме едно в самите корени на своите същества. Без значение какво разрушение създавате за другите, вие го създавате и за себе си.”

НИЕ (АЗ) трябва да уточним, че сме дошли при всички хора със здрав разум, добра воля и добро сърце, независимо от тяхната раса и религиозни вярвания. НИЕ ви прегръщаме, обичаме и ви покриваме със своята мантия от съзнание на закрила и сигурност.

НИЕ сме наясно с вашите проблеми на Земята в момента.

НИЕ сме наясно с вековния конфликт между юдаизма и исляма. Но тази вражда няма нищо общо с НАС. Вашите разправии не ни трогват. Защо застрашавате собственото си благо и бъдещо щастие, като водите битки за идеи без никакъв смисъл и стойност? Всъщност се придържате към религиите, които сте избрали, защото дълбоко в сърцата си всички вие се обръщате към ИЗТОЧНИКА НА СВОЕТО СЪЩЕСТВО, макар да ГО наричате с различни имена.

И двамата сме наясно с усилията на някои евреи да водят „почтен живот“ и на някои мюсюлмани наистина да почитат и благоговеят пред Аллах през целия ден, като приписват всичките си дела и постижения на неговата сила, която работи чрез тях. Знаем и за онези християни, които са потопени във вярвания за собственото си спасение чрез кръвта на Исус. Всички те се стремят към „доброто“, но никога няма да го постигнат, докато остават разделени от убежденията си.

След като вихрушката на настоящото световно съзнание от взаимна враждебност окончателно стихне, със сигурност ще дойде ден, когато мюсюлмани, евреи, християни, будисти и индуси ще се обединят, ще отхвърлят религиозните си различия и заедно, като един народ, ще благодарят на БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ, от КОЕТО са произлезли и от КОЕТО ще се излеят всички бъдещи безкрайни благословения за един красив, вдъхновяващ и любещ живот. Заедно ще градят върху старите основи и ще си казват: „Нека никога повече да няма такова разделение между хората, защото сега знам, че в корените на своето същество ние наистина сме едно. Когато причинявам страдание на някого, аз също ставам слаб в Божествения Живот, страдание ще сполети и мен.“

НИЕ и БРАТСТВОТО в ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ сме напълно наясно с усилията и стремежа на будисти и хиндуисти, на последователите на Тао, на духовните адепти във Филипините, както и на всички останали секти и религиозни вярвания по целия свят, да достигнат и да се докоснат дори само за миг до равновесието на ВСЕМИРНИЯ ИЗТОЧНИК на своите СЪЩЕСТВА.

Ние знаем ВСИЧКО. ВИЕ сте обгърнати от нашата Всемирна Любов, Състрадание и Грижа. ВИЕ всички сте важни за нас, независимо какви са вярванията ви, защото вие всички сте едно в произхода на своите същества – вашите души са обединени в Божественото Съзнание.

Вие ВСИЧКИ сте еднакви и вашите души са едно цяло в ИЗТОЧНИКА на всичко СЪЩЕСТВУВАЩО.


[1] От арабски: Мухаммед (ибн Абд Аллах)

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *