Писмата на Христос – Писмо 4, стр. 6

Казвали са ви, че не трябва да прелюбодействате. Но аз ви казвам, че когато желаете съпругата или съпруга на ближния, в мислите си създавате образи, които ще повлияят на нейните или неговите. Тя или той ще започне да мисли за вас по същия начин или пък, усещайки сексуалните ви нужди, ще се чувства неудобно във вашата компания и занапред ще ви отбягва.

Това, което е в ума ви, със сигурност ще се прояви в свeта. Така че не се заблуждавайте, че може да мечтаете и да си представяте приятни образи, които няма да навредят на никого. Затова порнографската ви литература наистина е богохулно оскверняване на ИЗТОЧНИКА на вашите СЪЩЕСТВА; сексуален бич, който умишлено разпалва плътските апетити и чрез умовете на похотливи мъже причинява неописуемо страдание и нещастие на телата, умовете и емоциите на млади жени.

Това, което сте извършили и вършите в момента, е спомогнало вашата „цивилизация“ да бъде доведена до ръба на настоящото си унищожение. Бъдете сигурни, че денят за разплата ще настъпи – както за вас, които публикувате и разпространявате „печатните болести“, така и за тези, които ги използват, за да се възбуждат.

Вие в Западния свят сте си спечелили презрението на Изтока заради упадъчното си безразсъдство. Няма да избягате от това, което сте посели.

И вие от Изтока няма да се скриете от безумието на коравосърдечното си отношение към жените, които раждат и отглеждат вашите синове и безценни дъщери. В своето невежество за Правдата и заради собствените си егоистични цели и ползи, някои от вас се подиграват с Истината на Мохамед!

Забулили сте жените си в тежки дрехи, които не им дават свобода да се движат и да дишат свежия въздух на Аллах, когато си позволят да излязат навън сред хората. На какви мъже биха допаднали вашите вярвания и егоцентрично, нелогично поведение? Само на тези, които не питаят добри чувства към жените. Такива последователи ли е привлякъл вашият пророк Мохамед, когато беше на Земята? Не, всъщност той призоваваше само най-духовно мислещите хора.

Що за представа за своя Пророк изпращате до останалия свят? Ще ви кажа – на мъж, умопомрачен и обсебен от потисничеството над жената, който я смята за свое притежание и затова трябва да бъде държана в плен. Мъж, който не знае истинските нужди на една жена, за да бъде щастлива; сляп за нейното нещастие в такова състояние на изолация и подчинение.

Този човек няма нищо общо с истинския Мохамед, пророка на Исляма. Когато беше на Земята, той почиташе и уважаваше жените. Именно от тях получи средствата да се придвижи напред по своя духовен път към просветление. Дължеше много на жените и знаеше, че макар и в различни тела, всички са равни по дух.

Всъщност никак не беше случайно, че той дойде на този свят в бедност и лишения, за да срещне изключително добродетелна дама с материално богатство и духовно прозрение, която му помогна да се издигне до статута на Пророк, когато вече беше готов.

Такава беше целта на идването на Мохамед на Земята – да върне на жената полагащото ѝ се място като равноправен партньор на доминиращия мъж.

Помислете добре, след просветлението си аз, с личността на Исус, по собствена воля избрах целомъдрието, което по никакъв начин не повлия на любовта ми към жените, които всеки ден се грижеха за мен. Но след просветлението си Мохамед „позна“ много жени и неговото служение беше на човек, призван да научи мъжете как да живеят и да се държат с тях справедливо и с любов.

Точно както целесъобразността накара моите последователи да предадат делата и ученията ми избирателно, за да подкрепят собствените си цели, така и егоизмът на някои духовно слепи стана причина да изопачат първоначалните идеи на Мохамед с многобройни допълнения и интерпретации, каквито той никога не е имал предвид. По същия начин върху работата на всеки велик духовен Учител се наслагва грешното тълкуване на човешката мисъл, докато Истината не бъде така обвита в лъжи, че сериозно да заблуди хората и дори да ги подтиква да грешат от неведение.

Тъй като християните и привържениците на някои други религии строго се придържат към вярванията си, че Адам и Ева са били създадени, за да живеят щастливо в Райската градина; че Ева е била изкушена от змията, което е довело до нейното падение, и на свой ред е изкушила Адам, мъжът е насърчаван да възприема жената като голяма изкусителка. Този въображаем произход на човешкия вид не е истина, той е само алегория.

Нито пък е вярно, че жената е голяма изкусителка. Помислете, евнусите не са привлечени от другия пол, защо? Защото това, което подтиква мъжа да „познае” жената, е отстранено. Тогава в кого е изкушението? В мъжа – и то може да бъде физически отстранено – или в жената, която въпреки всичко остава каквато е?

Мъжът е създаден изрично, за да посее семето. За да го направи, той трябва да използва всяка възможност. Жената е създадена, за да приеме семето. В миналото, преди 20 век, тя е била сексуално инертна, докато не бъде съблазнена от мъж. Тогава кой е изкусителят? Мъжът, който възбужда и прелъстява, или жената, която е прелъстена и възбудена?

Мъжът се крие от собствената си природа в името на непорочността си и прехвърля отговорността за своето падение върху жената. Тази практика свята ли е? Достойна ли е? Трябва ли да продължава?

НИЕ се обръщаме към онези от вас, които твърдят, че се придържат към мюсюлманската вяра и се смятат за „безгрешни“ или „непорочни“ само защото са забулили жените си в тежки дрехи, за да предпазят себе си от изкушение и да не позволят на другите мъже да видят „притежанията“ им: Колко силно са ви заблудили собствените ви страсти. Когато се пазите от задоволяване на човешките си желания, те само се засилват, докато не избухнат в някаква опасна, брутална форма.

Аз (Ние) казвам на мъжете и жените по целия свят: истинската Непорочност може да се постигне само когато сте заобиколени от различни изкушения, но все пак оставате незасегнати от човешките чувства и желания, неопетнени от земните страсти, без жажда и копнеж да притежавате. Непорочността във всяка своя форма се издига над човешкия глад на плътта. Тя е способността ви да видите изкушението такова, каквото е – вулгарни мисли и чувства, които улавят в капан сетивата на мъжете и жените и ги карат да вършат нечестиви неща. Един наистина непорочен човек жадува единствено за чиста и почтена среда, подходяща за неговия вроден копнеж за духовна любов и красота на себеизразяване във всеки аспект от живота му. Това е истинската Непорочност.

Но тя не може да бъде постигната, ако преди това дълги години не сте били подлагани на изкушения – необходим етап от вашето духовно развитие; ако на моменти не сте били силно съблазнени, но в крайна сметка сте осъзнали, че има по-възвишен път, по който да поемете – пътят на себеотрицанието, истинската привързаност и грижа за добра жена. Иначе никога няма да постигнете състояние на истинска непорочност – ще останете пленници на страстта и постоянните вътрешни противоречия.

Затова, не избягвайте изкушенията, като забулвате партньорките си и живеете в изкуствени условия на псевдо-непорочност. По-скоро, мъже и жени, свалете дрехите си, почитайте телата си като външно видими, красиви форми на вътрешно БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ и преживейте освобождението, което истинската духовна чистота ще ви донесе. Подложете се на силно изкушение и го преодолейте! Отнесете своя вътрешен конфликт към Божественото Съзнание и потърсете Неговата сила, която ще ви помогне да превъзмогнете копнежа на плътта. Само така можете да намерите свободата и спокойствието, към които всъщност се стремите.

Ако в момента търсите облекчение и освобождение от страстта си, като ѝ се отдавате, това не е облекчение или свобода. Тя скоро ще се върне и за пореден път ще породи у вас изгарящо противоречие. Ако отново отстъпите, конфликтът ще е още по-силен и ще се наложи да вземете решение да останете непоклатими в силата на Божественото Съзнание, докато страстта не бъде окончателно покорена чрез вашите възприятия за свещената красота, за Реалността зад и във всяка физическа форма.

Най-висшата духовност между половете е, когато мъжът и жената могат да останат заедно голи и в покой, в състояние на взаимно благоговение между душите, умовете, сърцата и телата си. Тогава всичко, което изпитват един към друг, ще бъде само любов и загриженост за благосъстоянието на партньора си.

Такава ЛЮБОВ и нежна, състрадателна ГРИЖА ще породи възторженото единение на техните същества, което малцина са преживявали, и, ако това е целта, ще бъде заченато дете с несравнима красота на тялото и ума.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

2 thoughts on “Писмата на Христос – Писмо 4, стр. 6

  1. Добре де, защо е това заяждане със секса?! Какво толкова? Що не се заяжда(те) с пиенето на кафе?

  2. И аз се питам като вас – какво толкова, още повече, че последният абзац е пример за най-висша духовност и не се отнася в момента нито за мен, нито за вас, най-вероятно. Така както има неправилни и лоши действия, така има не само благословен, но и разрушителен секс. Предлагам ви да продължите да четете внимателно и ще разберете какво се има предвид по отношение на сексуалните връзки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *