Писмата на Христос – Писмо 4, стр. 5

Когато бях на Земята с личността на Исус, в пристъпи на отчаяние често възкликвах: „Бих искал да мога да ви кажа и да ви покажа, да ви накарам да видите, че „Отца“ знае вашите нужди. Бих искал да мога да ви обясня как сами допринасяте за създаването на собственото си бъдеще и за бъдещето на всички, които ви заобикалят. Само ако можех да ви помогна да разберете, че наистина жънете каквото сте посели! Само ако можехте да видите истината за съществуването, както аз я видях в пустинята на Палестина, тогава щяхте да знаете, че вашите мисли и действия ден след ден растат по мащаб и сила и приемат външна форма, точно както семената влизат в земята и ден след ден растат, като приемат все по-голяма външна форма – стъбла, листа и плодове.

Бих искал да мога да ви покажа колко сте важни във всяка секунда за „тъканта” на дома, работното място и страната си. Копнея да ви помогна да видите, че вашите мисли са източникът и основата на вашето добро и зло. Ако ви сполети нещо лошо, не гледайте ближния си, за да разберете откъде е дошло, а погледнете в собственото си сърце – кога за последен път влязохте в пререкание с някого, кога бяхте разрушителни с клевета, подправяне на истината, отхвърляне, критика? Точно тогава се е зародило сегашното ви страдание!

Казвали са ви, че трябва да изтръгнете окото на онзи, който е извадил вашето, но аз ви казвам, че това е глупаво. Ако останете без око и на свой ред отнемете окото на противника си, вероятно скоро ще се окажете без ръка и крак. Все пак е по-добре да ги запазите – извисете ума и сърцето си към „Отца“ – „Аллах“ – Божественото Съзнание и се молете за помощ, изцеление и закрила от по-голяма беда! Молете се и за своя противник, защото всички лоши чувства, които таите към него, само ще привлекат повече болка и страдание към самите вас. Простете му, благословете го и така ще благословите и себе си. Но не защото сте „угодили“ на „Отца“ – „Аллах“ и сте „постъпили правилно“, а защото вашето съзнание ще привлече благодат в живота ви. Когато се молите за другите, всъщност благославяте себе си, но нека не това е мотивът ви, иначе вашата благословия ще бъде опетнена от користта ви.

Винаги, във всяка ситуация, в която се чувствате застрашени, спрете, запазете спокойствие, призовете „Отца“ – Божественото Съзнание за помощ и вижте как идва избавлението. А то със сигурност ще дойде.

Казвам ви без никакъв страх от опровержение, че ако живеете под закрилата на „Отца“ – „Аллах“Божественото Съзнание, като излъчвате добронамереност и любов към всички хора около себе си и към страната си, дори и към своите така наречени врагове, никога няма да бъдете нападнати, няма да разберете що е мъка, никога няма да бъдете подложени на болестите и нещастието, които причинява човешкото съзнание. Ще бъдете обгърнати в мантия от Светлина и Любов… Божественото Съзнание ще се влива в ума, тялото и живота ви. Хората около вас може да се разболяват, да стават жертви на нападения или да се „давят“ в агония от страх, но вие ще се придържате към същото ясно разбиране, че никой не притежава каквато и да е човешка сила срещу СИЛАТА – ИЗТОЧНИКА на цялото ТВОРЕНИЕ, от който произлизат всички същества и живота на Земята.

Никой няма да посмее да отрече думите ми, тъй като никой, който би поискал да ги отрече, не е достигнал до това ниво на духовно съзнание, където такава закрила е нещо обичайно. Тогава как някой би могъл да ги опровергае?

Казвам същата истина и на хората, достигнали ниво на съзнание, в което възприемат всемирността на „Отца“ – „Аллах“ – Божественото Съзнание и изобилната любов, която Той излъчва към всичко и всички. Такива духовни адепти, които се стремят да живеят в тази любов и да я предават на другите, с радост ще потвърдят истината, която ви разкривам. Те ще са изпитвали чудодейната закрила и удовлетворяване на нуждите и ще знаят, че могат да се отпуснат в „лъчите“ от доброжелателност и любов на „Отца“ – „Аллах“. И с радост ще се съгласят, че Той – Бог, Яхве, Абсолют, Безкрайност, Аллах – винаги си остава всемирно, всепроникващо Божествено Съзнание въпреки различните имена, които отделните народи са му дали. Ще са достигнали до онова ниво на духовно прозрение, когато могат да възприемат, че отвъд цвета, езика, вярванията и действията си всички хора – цялото творение – са едно в дълбините на своето същество. Човекът и мравката са с един и същ произход в равновесието на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ.

ТОВА Е ИСТИНСКАТА СВОБОДА. Единствената свобода.

Докато не станете готови да разберете и приемете, че ИЗТОЧНИКЪТ на вашето СЪЩЕСТВО във вас, над вас и около вас наистина може да се влее в ума и тялото ви като ДИРЕКТЕН ОТГОВОР НА МОЛИТВА, ще бъдете подложени на всички болести на земното и човешкото съзнание.

Когато крадете, ще губите притежания. Когато се биете, наранявате, осакатявате, убивате, ще бъдете наранени, осакатени, убити – телом или духом. Когато започнете война, тя ще бъде дълга и мъчителна. Вие сте първопричината за всяко зло, на което сте подложени.

Имате възможност да изберете начина, по който искате да живеете занапред, като промените съзнанието си от враждебност към любов и равнопоставеност.

Ако си представяте болката и вредата, която искате да причините на друг човек, мислите ви ще достигнат до врага ви и ще отслабят силата му според интензитета на вашето намерение. Но не допускайте, че след това ще се разпаднат и повече няма да съществуват, защото те са електромагнитна сила, която приема форма, докато не отскочи обратно към вас, за да ви нарани.

Вашите мисли и чувства могат да нанесат сериозни щети на някого, но и на вас самите. Затова ги пазете добре – те са инструментите на вашата съзидателност. Винаги се обръщайте към „Отца“ – „Аллах“ – Божественото Съзнание и се молете да се освободите от всички мисли, които противоречат на истинската безусловна любов, и в зависимост от силата на вашата молитва и искрена вяра, с които издигате ума си към Божественото Съзнание, те ще бъдат наситени с нов живот и нова любов.

Това, което Ние, Братството на Просветлените и Просветените в ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ, ще ви кажем, е жизненоважно за света като цяло. Обръщаме се еднакво към християни, юдеи, мюсюлмани, индуси, будисти и привържениците на всяка друга религия и раса по Земята. Говорим на всички, защото всички се нуждаете от тези напътствия, за да можете да се придвижите към по-високи нива на духовно осъзнаване.

Вашите лични и сексуални отношения са много по-значими за цялостното ви благоденствие, отколкото можете да си представите в момента. Ще ги разгледаме подробно в следващите страници само защото е абсолютно наложително и жизненоважно и за двата пола да се пробудят за фундаменталната реалност на своята мъжка или женска индивидуалност и идентичност, както и за истинския източник на различията помежду си.

Трябва да разберете напълно истинския произход на своите мъжки и женски характеристики и тела. Те не са просто тела с различни физически органи и начини на сексуално изразяване, за да създавате деца, а черпят произхода на своята мъжественост или женственост от самия ИЗТОЧНИК на СЪЩЕСТВУВАНЕ, от равновесието на ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ. (Говоря ви за вашата сексуалност, преди да прочетете Писмо 5, за да го имате предвид по-късно, когато преминете към него.)

Така че, ако и мъжът, и жената не използват своята сексуалност в съответствие с Намерението на Божественото Съзнание, изразено в първоначалния акт на сътворение по време на „Големия взрив“, е очевидно, че дори и да създават деца, тя няма да им донесе единението на техните същества, личното удовлетворение и радост, които е предназначена да носи. Всъщност ще стане точно обратното – в крайна сметка половият акт ще бъде източник на разочарование и пресищане, след което цялата предишна „любов“ между партньорите постепенно ще изчезне.

Със знание и разбиране духовно настроените мъже и жени ще положат всички усилия, за да се издигнат над сегашното състояние на съзнанието си по отношение на своите контакти, независимо дали са сексуални или не. С умовете и сърцата си ще се стремят да изразяват целите, заради които притежават различни форми. Ще разберат и произхода на различията в присъщите си импулси, темперамент и начин на себеизразяване, ще ги ценят и ще ги използват, за да подобряват състоянието си един на друг. Съревнованията ще изчезнат. И когато го правят, все по-лесно ще се настройват към Божественото Съзнание и така все повече ще се издигат в по-висши нива на духовност.

В момента подходът ви към сексуалността е преграда за вашето издигане в съзнанието. Той ви приковава към вашата човешка природа.

Аз (Ние) не мога да подчертая достатъчно силно, че няма да откриете Истината за своето съществуване, докато не разберете напълно същинското значение на „мъж“ и „жена“ и не се стремите да го прилагате в ежедневието, домовете и работните си места.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *