Писмата на Христос – Писмо 7, стр. 3

Когато бях на Земята, предсказах, че ще дойде време да се върна „като светкавица, която пронизва небето от изток на запад“. Това беше нагледно описание на начина, по който действам в момента. Може би сега вече ще приемете, че „светкавицата“ е ударила целия свят под такава форма, че да достигне до всички, които пламенно се надяват да се върна.

Моята Истина е предназначена да извиси и просветли умовете на онези, които се стремят да пробудят хората за многобройните причини за тяхното нещастие и бъдещото унищожение на планетата ви. Безчет „стари души“ работят самоотвержено по стотици различни начини, за да облекчат страданията на нуждаещите се; посвещават цялата си енергия, време и обществено положение, за да насърчават любов, закрила и грижа за доброто състояние на природата и животните, чистотата и бъдещите условия на Земята. Макар че тези прелестни души може и да не знаят, нито една такава загриженост не възниква от човешкото мислене, насочено основно към задоволяване на егоистични потребности, а от измерението на Христовото Съзнание, където всички живи същества се приемат като израз на Любовта и Интелигентността на Източника на Цялото Творение.

В това Писмо искам ясно да обясня, че съм дошъл, за да помогна на възприемчивите хора във всички слоеве на обществото – от работника до генерала, от чиновника до президента – да постъпват единствено от позицията на ЛЮБОВТА. Съществуват духовни/научни материалистични причини, заради които е абсолютно наложително да посветят цялата си умствена и емоционална енергия и чувствителност, за да приведат своите действия и реакции в съвършено съответствие и хармония с безусловната ЛЮБОВ – БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ. Да останете в състоянието на световното съзнание, каквото е то в момента, означава да продължавате да се спускате надолу към безброй болести, нещастия, катаклизми и най-дълбоки страдания.

Мъжете и жените могат да живеят в две измерения на съществуване: изключително в нивото на его-подбудите – контролиращите сили зад и във всички ежедневни събития, които включват и човешките преживявания – или в умствено-емоционално равновесие с Божественото Съзнание, докато телата им са все още на Земята.

Плодовете на его-съзнанието са раздори и разрушения, климатични катаклизми и аномалии, убийства и войни, бедност и болести, лъжи и измами, кражби и злоупотреби, клевети и обиди, критики и обвинения, завист и гняв, двуличие и сарказъм, лошо настроение и подли мисли, всякакви зависимости, отхвърляне на другите и т.н. Тези вибрационни честоти винаги пораждат „огледални отражения“ на обстоятелствата и емоционалните реакции, които са ги създали, и са неизменно подвластни на „възходите“ на изпълнените очаквания и „паденията“ на разочарованията, люшкайки ви между щастието и нещастието.

Хората, които чрез молитва, медитация, самодисциплина и решителност успяват да пречистят съзнанието си от егото и да го извисят, като създават и поддържат все по-искрено любещи мисли към другите и към света като цяло, постепенно се издигат към вибрационните честоти на Божественото измерение – Небесното Царство, където живеят удобно и спокойно, в хармония с Всемирните Закони на Съществуване. Установяват, че каквито и да са проблемите и бъркотията около тях, те са хранени, изцелявани, закриляни, обгрижвани и поддържани в съвършено спокойствие – ако останат в тези духовни честоти.

Когато позволят да бъдат въвлечени в себични спорове или друго негативно човешко състояние, което включва някоя от характеристиките на егото, покоят внезапно изчезва и те се озовават в капана на честотите на вибрации, подхранвани със сходно съзнание на други хора в тяхната среда. Стават като уловена в паяжина муха и битката, която ще последва, за да освободят мислите си от по-ниските честоти на вибрации, може да бъде изтощителна и болезнена.

В такива моменти постоянната медитация и молитва, молбата за помощ, за сила и напътствия за постигане на „правилните емоционални нагласи” са единствените средства, чрез които духовният пътешественик може да се измъкне от клопката на понижените енергийни полета и да се върне в състояние на хармония с небесните честоти на вибрации на съзнанието.

Вероятно си мислите, че това е прекалено трудно за разбиране и не е нужно в търсенето на духовно извисяване. Напротив, разбирането на естеството на вашето съзнание е изключително важно. Ако започнете да пропадате в по-ниски честоти и усещате противоречие между „чувствата си в момента“ и това, което знаете, че трябва или бихте искали да чувствате, ще постигнете по-добър контрол, ако разберете, че страдате, защото сте позволили обичайните ви вибрации да се понижат. Установете причината и я отнесете към Божественото Съзнание, за да разреши вътрешния ви конфликт. С течение на времето и в отговор на вашата молитва бързо ще ви бъдат дадени насоки за правилните нагласи и утвърждения, с които да преодолеете проблема.

Нещо повече, когато издигате „честотите на съзнанието си“, ще установите, че духът и жизнената ви сила са вътрешно укрепени. И обратното – когато се окажете уловени в по-ниски вибрации, независимо дали чрез собствените си мисли или сте били емоционално въвлечени в тях заради общуване с неприятна или егоистична личност, ще загубите предишната си енергия. Това ще доведе и до изчерпване на физическата енергия в клетките на тялото ви.

Затова, когато съзнателно предприемете духовно пътуване, трябва да си представяте, че сте се качили на влак, който се движи към избраната от вас дестинация. Ако скочите през прозореца, щом видите зелени долини или вълнуващи градове с някакви удоволствия, и тръгнете да се скитате по магистрали и пътеки, далеч от първоначалния си маршрут, ще ви бъде много трудно да възобновите истинското си пътуване. Преди всичко, ще трябва да се пречистите от енергиите на ниско съзнание, които сте поели по време на отклонението си в други сфери на интереси. Този процес може да е много дълъг и да се наложи да преминете през други болезнени преживявания, които да ви помогнат да го постигнете.

Всичко, което правите в живота си, или ви придвижва напред в духовен аспект, или ви въвежда в зони на съзнание, които са пагубни за вашето търсене и дългосрочно пътуване към по-високите нива. По никакъв начин не можете да избегнете процесите на съзнанието, нито непреклонното действие на Законите на Съществуване. Не можете да спрете живота си „на пауза”, докато отскочите за малка забежка, която смятате за незначителна, тъй като никой няма да узнае.

Каквото и да правите, без значение дали стимулирате или пречите на своето най-висше добро, то е действие в съзнанието и ще предизвика последствия със сходно естество. Всяко нещо във вашия живот е свързано с някаква друга дейност в съзнанието – нищо не е изолирано от останалото. Хората смятат, че това, което правят днес, е съвсем отделно; че „днес“ става „вчера” и вече е минало, така че не може да повлияе на тяхното „днес“. За тяхно съжаление, ще установят, че то изниква в преживяванията им като „период на жътва“ след шест месеца, година или дори десет, когато енергиите на съзнанието ще са привлекли каквото е необходимо, за да му дадат видимо проявление. Тогава хората ще се чудят – защо се случва точно на мен? Защо аз?

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *