Писмата на Христос – Писмо 7, стр. 7

Макар първоначално да сте извлекли своето същество от Божествената Реалност, също така набавяте физическа енергия от храната и храносмилателните процеси, които произвеждат ензими, за да я разградят до използваем вид, поддържащ всички клетки в организма и мозъка ви. Това е животът на тялото.

Много хора живеят и умират, като черпят енергия единствено и само от физическите процеси. Видът и количеството на тази енергия е силно повлияна от умствено-електрическите и емоционално-магнитните полета, които заобикалят всяко същество – от амебата до слона и човека. Те представляват съчетание от личните излъчвания на Жизнена Сила на душата и личните излъчвания на „съзнание/осъзнаване” от умствено-електрическата динамична активност и емоционално-магнитните импулси „свързване-отхвърляне“ на индивидуалното същество. Тези електрически/магнитни полета са дълбоко засегнати от всички мисли и чувства, които минават през ума и емоциите му, и на свой ред дават огромно отражение върху физическите процеси в тялото – подобряват или влошават здравето му, според състоянието на личното му съзнание – дали е в хармония с излъчванията на Жизнената Сила на Божествената Интелигентност/Любов или е в конфликт с тях заради егоистичните си подбуди.

Едно нещастно същество залинява и умира. Едно щастливо същество процъфтява. Това е основен факт от съществуването. В крайна сметка всяко живо творение се храни със своето собствено вътрешно състояние на удовлетворение или неудовлетворение.

Можете да видите истината в тези думи във физическото и съзнателното развитие на бебето. Удовлетвореното и щастливо дете процъфтява, лесно се разсмива, изпълнено е с радост. Контактът с любяща майка, нейните излъчвания на обич и удовлетворение, подобряват неговото благосъстояние и подхранват излъчванията на собственото му съзнание, които от своя страна укрепват мъничкото тяло.

Докато детето расте, неговата развиваща се личност започва да „оцветява“ излъчванията на душата му със светла или тъмна съзнателна сила, която или укрепва, или влошава здравето му.

Хората със силни психични усещания могат да видят, че когато енергията на човек или животно се изчерпва, електромагнитните полета потъмняват, макар в момента да не чувства физическо неразположение. Може да минат ден-два, преди тялото да започне да проявява загубата на енергия на съзнание под някаква форма на изтощение или болест.

На Земята има хора, които са разработили оборудване за записване на такива феномени и в следващите години това ще бъде признат метод за диагностика и лечение на предстоящи заболявания. Нещо повече, с развитието на технологиите на духовно-научното познание, умствено-емоционалното състояние, което предизвиква физическо изчерпване, най-напред ще се разкрива точно под хипноза, честотите на вибрации на различните части на тялото ще се записват по електронен път, ще се отразяват на екрани и след това ще се изследват. Процесът ще включва промените в цветовете, защото всеки модел на съзнание първо се проявява както във вибрационни честоти, така и в цветове. Като се сравнят умствено-емоционалните честоти с честотите на различните части на тялото, ще се определя органът, чиято енергия е изчерпана, и умствено-емоционалната причина за това.

Психиатрите вече няма да се ровят в минали преживявания, да изследват, класифицират и правят заключения за вероятния произход или причини за тези умствени/емоционални/физически смущения, след което да предлагат човешки обяснения, за да могат да бъдат преодолени.

Истината за духовното състояние на „вътрешния човек“[1] ще се определя ясно  и ще бъде сигурна основа за необходимите духовни указания и медитативна, умствена работа, която трябва да се свърши, за да се даде възможност на болния да възстанови здравето и жизнеността си, да задълбочи способността си за безусловна любов, да получи нови перспективи и цели.

Естествено, вече няма да се използват лекарства, с цел да се повишават излъчванията на съзнанието на страдащите, тъй като причината за всяко заболяване е изчерпването на Божествения Живот – енергията на душата. Те ще бъдат научени как целенасочено и систематично да издигат честотите на вибрации на засегнатата част на тялото и как да се справят с личните обстоятелства, които предизвикват психическо неразположение и изчерпват енергията на душата.

Болните ще бъдат сериозно подпомагани и от притока на Божествена енергия от ръцете на онези, които са истински проводници на чист духовен живот. С тези възстановяващи процедури, с новите възприятия и контрола над его-подбудите, физическото състояние ще бъде пречиствано бързо, в рамките на дни, ако не и незабавно.

Въпреки това можете сами да се заемете със своето собствено изцеление, като четете моите Писма и обърнете изключително голямо внимание на инструкциите, свързани с Божествената Реалност, която задвижва цялото съществуване, на правилния начин да се настройвате към Нея и да привличате Божествения Живот в оздравителния процес.

Когато започнете да черпите Живот от Божествената Реалност чрез духовните си търсения, въпроси, четене, медитации и молитви, вече пробуждате психиката си от нейния затворен, ръководен от его-съзнанието земен сън; привличате в ума и емоциите си Нейното естество, което се предава и в електромагнитните полета около вас. И тъй като електромагнитните ви полета се захранват от силата, която черпите от Божествената Реалност, вашата собствена сила укрепва, връща се в тялото ви и всеки орган става все по-здрав, смущенията постепенно отшумяват. Жизненоважно е да помните тези физически/електромагнитни процеси в полетата около вас, защото знанието едновременно ще вдъхнови и насърчи ежедневните ви медитации и хармонизиране с Божествената Реалност.

Ако вашите искрени търсения и медитации са насочени към ИСТИНАТА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО, а не към някаква земна религиозна форма на вяра, повърхностна, фалшива „духовност” или към някакви материални обекти, за които смятате, че притежават „сили”, ще установите, че собственото ви естество постепенно се променя и започвате да осъзнавате нуждите на другите и различията помежду си както никога преди. Ставате по-състрадателни, по-разбиращи, по-грижовни, съпричастни и благородни. Всъщност характеристиките на Божествения Живот на душата ви вече започват да контролират вашите естествени его-подбуди за удовлетворение и самозащита.

Искам да ви предупредя, че тогава ще навлезете в нов и труден период – времена на конфликти между егото, което обикновено настоява неговите „искания” да бъдат изпълнени, може би за сметка на другите, и психиката-душа, която започва да осъзнава, че „любовта е законът”, а правата на всички хора трябва да бъдат балансирани със собствените – тези на егото. И тъй като психиката попива в съзнанието си все повече и повече от душата – Божествената Реалност, старите его-подбуди започват да отпускат хватката си и ежедневните вътрешни противоречия стават още по-интензивни.

Психиката-душа, която вече работи чрез ума и сърцето, открива, че постига баланс между потребностите на другите и валидността на своите собствени нужди, но се натоварва и уморява от безкрайната вътрешна борба на съмнения и самоосъждане.

Достигането до този етап на възприятие показва, че влиянието на човешкото съзнание отслабва до такава степен, че душата се приближава и отново се обединява с Божествената Реалност. С посредничеството на психиката тя признава, че обича БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ – Божествена Реалност – повече от всичко земно и копнее за пълно единение с ИЗТОЧНИКА на своето СЪЩЕСТВО.

Накрая Психиката предава подбудите на его-съзнанието на Божествената Реалност и моли да ѝ бъде позволено да се откаже от „егото“, да преживее смъртта на човешката природа. Това се случва, когато хората наистина достигнат апогея на своя духовен живот и обикновено се нуждаят от учител, който да ги насочва в процеса.


[1] Вътрешен човек – в Библията понятията „вътрешен човек” и „външен човек” олицетворяват неговите два аспекта: душа и тяло.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

Божествената любов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *