Писмата на Христос – Писмо 7, стр. 4

Трябва да разберете, че когато предприемете духовно пътуване, вече сте стъпили на пътя, който ще издигне вибрациите на съзнанието ви до по-високи нива. Нехайството и непоследователността ще ви въведат в състояние на колебания в честотите, а такива моменти са изпълнени с емоционална болка. Докато се люшкате, първоначалният импулс на висша енергия, който по-рано е издигал духовната ви визия, изчезва, а в последствие се оплаквате, че ви е трудно да се върнете към молитва и медитация и да се свържете с Божественото Съзнание, което е било възможно, преди да се впуснете в някаква носеща удоволствие забежка, довела до понижаване на вибрациите ви. По този начин, като се поддавате на непреодолими пориви, правите живота си по-труден и пътя си – по-каменист.

В същото време импулсите във вашето човешко съзнание показват, че някои негови области се нуждаят от пречистване. Тези импулси стават необходимото средство да научите някакъв важен урок.

Всъщност никой не може да напредва по тесния път, който води към „Небесното Царство“, без да се отдалечи или отклони от него, докато старателно не събере плодовете на скритите си пориви. Като преживявате всичко, което те трябва да предложат, в крайна сметка ще достигнете до ясното разбиране, че това са били фалшиви примамки, които не са си заслужавали болката и огромните усилия при връщането ви на духовния път.

Едва когато дълбоко вкоренените ви импулси са задоволени и резултатите са отпечатани в съзнанието, ще можете да направите обмислен умствен и емоционален избор да живеете на по-високо духовно ниво. Ако решението ви е категорично и окончателно, предишните пориви ще бъдат изтрити от съзнанието ви.

Но трябва да ви кажа, че когато направите избор да живеете в по-високи вибрации, проблемите невинаги приключват. В невежеството си за това кое е истинско и кое – фалшиво в по-висшите нива на духовност, може да се окажете привлечени към различни култове, които ще ви отведат по-далече в безкрайната пустош.

Аз, Христос, дойдох чрез тези Писма, за да ви покажа как да избирате най-висшите цели в човешкото си съществуване и истинската крайна дестинация на земното си пътуване.

В своите духовни търсения вие сте като хора, на които се подават различни красиви и пъстри туристически брошури за удоволствията и разкоша на всевъзможни екзотични курорти, където могат да се отпуснат и възстановят силите си. Някой духовен учител ви предлага примамливо пътешествие към конкретна цел – разрешаването на умствен/емоционален проблем, друг ви дава различна цел и различен път, който да следвате. Всеки един от тях предлага облекчение на някаква човешка болка и страдание, които в миналото самият той е преживял и преодолял, като в крайна сметка е намерил облекчение по свой собствен, уникален начин.

Без съмнение всички тези учители имат някакво ценно послание за хората, които са объркани от проблемите в живота си и не знаят как да потърсят помощ и утеха в трудното си ежедневие.

Но аз идвам при вас от най-висшето ниво на всемирно съществуване чрез посредничеството на внимателно пречистен и наситен с духовен живот ум, посветен на делото да предаде това послание на всички, които са готови да го получат. Дойдох при вас, за да ви покажа кои сте в действителност в дълбините на своята индивидуалност… и кои, и какви можете да станете.

Също толкова важно: дойдох при вас, за да ви покажа средствата, чрез които можете да постигнете прехода от човешкото съзнание към по-висшите измерения на духовното.

Когато бях на Земята, казвах:      „Аз съм Истината, Пътят и Животът.“
И такъв бях – и съм.
В тези Писма ви давам                    Истината,
показвам ви                                       Пътя,
за да постигнете                               Изобилен Живот.

Да се нуждаете от външен фактор като духовна „патерица“, означава, че душата ви отслабва, затова, ако се осланяте дори на мен, трябва да го приемете само като временна мярка. Ето защо полагам всички усилия (чрез своя Писар), за да ви помогна да разберете, че вашата истинска подкрепа и опора, „ИЗТОЧНИКЪТ НА ЖИВОТА И ВСИЧКИ СЪЩЕСТВА“, произлизат директно от всемогъщото измерение на Всемирното Съзнание в равновесие.

Дойдох при ВАС – при вас, които четете това Писмо, – за да ВИ помогна да намерите по-изобилен ЖИВОТ и онова, което нарекох „Небесно Царство ”, когато бях на Земята.

Какво означава това от човешка гледна точка? Какво имам предвид с „по-изобилен Живот“? За мен е по-лесно да го обясня сега, през 2001-ва, отколкото беше през година 1-ва, макар да знам, че на много хора, чиито вътрешни духовни възприятия все още не са отворени, ще им се стори нереално.

Затова, за да ви помогна да го проумеете, трябва да ви напомня и да ви помоля да разберете напълно, че вие не сте тела, притежаващи съзнание, вие сте:

Божествено Съзнание, индивидуализирано в отделни „съзнателни същества“ и проявено на Земята посредством електрически частици, привлечени и свързани в елементи, за да ви дадат видима форма на живот според фундаментален физически модел.

За да разберете Истината за Съществуването и произхода на своята физика, трябва да полагате ежедневни усилия да се освободите от ограничените си земни възприятия, че тялото е създадено, заченато и се развива изцяло – и само – според неизменни физични/научни закони.

Вместо да поддържате старите, ограничени човешки вярвания, трябва всеки ден да се стараете да развивате силна и ясна представа, че вашата „лична реалност“ – душата – произлиза директно от Всеобщата Реалност – ИЗТОЧНИКА на ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ.

Физическото ви тяло също черпи Живот от Всеобщата Реалност, но се влияе и от първоначалното ниво на „честотите на вибрации на съзнанието“, на които е било заченато. С течение на годините то се свива и капсулира все по-силно от магнитно-емоционалните импулси „свързване-отхвърляне“, които контролират човешкото съзнание.

Какво имам предвид?

Това, което ще ви кажа, ще има огромни последици за бъдещето на човечеството, ако вие, които сте способни да го направите, положите всички усилия да го разберете. Всъщност начинът, по който гледате на моите Писма, ще определи хода на предстоящия ви живот. Те ще означават за вас разликата между това да останете затънали в сегашните параметри на вибрационните си честоти или постепенно да се придвижите напред към по-високи нива на съзнание и да създавате деца, които ще се възползват от прилагането на знанията, които ще ви дам.

Когато бях на Земята, многократно повтарях, ­но никога не беше разбрано: „Роденото от плътта е плът, роденото от Духа е дух.“ Имах предвид, че някои хора имат естествена способност да се връщат към първоначалните вибрации на духовно-емоционално съзнание, в които са били заченати. Години по-късно може да се преродят, да поемат ново духовно-умствено осъзнаване в същите честоти и после да живеят, да се развиват и да функционират от това ниво. Първоначалните честоти на духовно-емоционалното съзнание при зачеване ще станат платформата на духовното пътуване на детето.

За тези, които са заченати само с „плътски похотливи желания“, ще се окаже много трудно да възприемат каквато и да било „истина“ извън доказателствата на зрението, слуха, обонянието и осезанието си.

Ако се съмнявате в думите ми, спрете за момент и помислете за неизменния принцип на съществуване: ЦЯЛОТО ТВОРЕНИЕ е видимо проявено СЪЗНАНИЕ. Всяко същество мисли и действа единствено от това ниво на духовно или егоистично съзнание, в което живее.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *