Споделено

СПОДЕЛЕНИ ПОСВЕЩЕНИЯ и ПРЕЖИВЯВАНИЯ
от ПОСЛЕДОВАТЕЛИ на ХРИСТОВИЯ ПЪТ
от ФБ Групата “ПИСМАТА НА ХРИСТОС (Christ’s Letters)”

Споделени посвещения

Вместо УВОД – A. A.: Скъпи приятели, ХРИСТОВИЯТ ПИСАР ни оказа честта да се обърне лично към нашата Група със следната молба: “Моля те, предай на хората от Групата ви моята Любов и им кажи, че би било добра идея да пишат и говорят ПРАВДИВО как “Писмата на Христос” са им помогнали да променят живота си към по-добро, за да помествате такива свидетелства на сайта.”
Дали това ще е цялостна промяна или просто случка от ежедневието, е изключително добра идея, защото опитността на всеки един от нас би помогнала на останалите да направят асоциация със своите лични преживявания, със своите чувства и емоции, със своя прочит на Писмата.

В. К. 

Какво са Писмата за мен? – Моя пътеводител в този живот, тук на земята, за да премина както през всички щастливи, така и през трудни моменти, да науча нужните уроци, които ще ме отведат на следващото стъпало на духовната ми еволюция.
Понякога съм постоянна, понякога не, но никога няма да забравя преди повече от 2 г. усещането при първия прочит на думите от Писмо 1: “Аз, ХРИСТОС, използвам тази възможност да говоря директно на ТЕБ.
Дойдох да поправя погрешните тълкувания на учението,
което проповядвах, когато бях известен като „Исус“
преди две хиляди години в Палестина.”
Тогава си казах: “Ето това съм чакала винаги!”
До този момент не бях имала целенасочено търсене на Бог, но многократно ми е било показвано в тежки ситуации, че съм закриляна и подкрепяна.
Сега вече знам благодарение на Христос и Писмата, че БС е винаги с/в/около мен и мога да се обърна за помощ, да чуя Гласа Му, ако заглуша и покоря егото си. Уча се на това.
От както се запознах с Писмата ми се случват много хубави неща. Едно от тях е, че като директен отговор на молитва срещнах любимия човек. Получавах като внушения в медитация, че ме чака изненада и не след дълго, той “падна от небето” по най-неочаквания начин.
Щастлива и благодарна съм на БС за всичко и знам, че занапред ме очакват много прекрасни изненади. 10.12.16

Т. А.

За мен – след като открих Писмата – започна най-вълнуващата среща със самата себе си. Бях приела клишето “Майка на три деца, която се е справила сама с отглеждането им”. Без постоянна работа. Без удовлетворяваща връзка. С голяма фамилия, която се събира по празници на трапеза. Много и различни приятелки, предимно у дома. Самотни разходки – след като децата “отлетяха”. Все по-малка потребност от социални контакти, връзки, масови мероприятия… 🙂 И една постоянна в непостоянството си връзка с мъж, доста години… И едно чувство, че аз не съм аз. Че като че ли по-голямата част от мен е скрита някъде дълбоко, тайно и от мен самата, незнайно къде… Започнах работа с прословутия списък с негативните прояви на егото, близо две години вече (и това ще продължава); преминах през насочване на безусловна любов и благодарност към всеки един член на фамилията (и всички, с които е свързан), като това също е “нишка в развитие”; – тук вече има някои награди!… Съвсем скоро и за кратко имах опит за нова връзка с мъж. Човекът ме отряза. Аз отрязах косата си. 😉 (имам над какво да работя година и половина – две, докато порасне отново!) Важното е, че през последните два месеца поведението ми във връзка беше необичайно. Вече анализирах не само себе си, но и себе си във връзка с цялото. Благодарна съм, че започнах да се уча да разпознавам чувствата си, да говоря за тях открито с другия (или да му пиша поне). Преди мълчах, за да не нараня някого и в крайна сметка наранявах себе си. Започнах да разбирам, че дълбоката неувереност, която ме е спъвала във всичко досега, започва постепенно да избледнява. Чувствам се все по-обичана, харесвана, подкрепяна от БС, от всички вас. А това ми дава сили да изляза навън от пашкула си и да позволя на светлината да мине през мен и да се излъчи към света. 10.12.16

Ж. Ж.

Какво са писмата за мен ?!? Отвори ли сте една изключителна тема и няма как да не се включа в нея ! Вчера си говорим с Т..  и разбрах, че тя и М… ходят по духовната пътека от години… Сигурно са много повече хората от групата които търсят истината, но конкретно Т.. спомена М… … Веднага ми направи впечатление, че аз сега прохождам ! Винаги ме е привличало мистичното, но никога не съм търсил нещо в дълбочина, може би заради интензивния начин на живот – работа, сметки, квартири, приятелка, градски транспорт, стрес, умора… Докато не се контузих сериозно и не смених изцяло начина си на живот ! Преживях близо 2 години най-голямата си криза и депресия в живота… Всичко започна в началото на тази година 2016… споделих на Т.., а сега и на Вас, че видях НЛО незнам дали наистина беше, но на 99 % за мен беше НЛО !!! И от там започна моето търсене… !!! Разбрах, че не сме сами !!! В рамките на около 3 месеца четох за разни неразгадани загадки и учения, докато не написах в Google послания от Исус ! И познайте къде се озовах ? В ПИСМАТА НА ХРИСТОС ! След кратко четене, както каза Митко в неговия коментар, разбрах, че това е ВЪРХОВНАТА ИСТИНА ЗА БИТИЕТО ! Спирам до тук… Какво са реално за мен Писмата в момента ! – За мен Писмата, както ги усещам в момента, Са ОГРОМЕН ОКЕАН ОТ ДУХОВНА МОЩ И СИЛА, която стои зад самите текстове ! Ако се потопиш в тях и ги “РАЗБЕРЕШ” истински, а не да ги назубриш… ще ти дадат по-плодотворен живот ! Това не е поредното учение… Писмата са фундаменталната истина за човека и ТВОРЕЦА ! Всички го виждаме, но почти никой не го казва на глас, че вървим към пълно самоунищожение на човешката раса ! Шепа магнати вкопчени в своите милиарди си мислят, че държат света, но те го убиват… Как да се справим с този Огромен проблем всички ние на земята ?!? За мен решението е само едно – пътят към ХРИСТОВОТО СЪЗНАНИЕ ! 10.12.16

Д. П.

За мен „Писмата на Христос” са запознаване с върховната истина на съществуването. ИСТИНАТА е донасяна от много учители в миналото и сега, но само в Писмата виждам точния смисъл, неоспоримо обединяване на всички Учители Знания и нещо повече … Единствено обединението може да ни извади от кашата, която сами сме забъркали.
Тяхната ценност не се изразява само в това, че аз ще науча нещо за себе си. Те очертават пътя за създаването на „По-плодотворен живот” и „Божието Царство на Земята”.
Защо точно Писмата?!
НЯМА по-кратко, точно и ясно описание на краткия Път. Пресилено ли ви звучи?! Помислете. Колко учители могат да заявят „АЗ СЪМ ПЪТЯТ И ИСТИНАТА И ЖИВОТА”
За всички нас Писмата дават едно ново и съвсем различно, дори противоположно на нашето досегашно разбиране. Затова някои се отказват още в началото и не стигат до Любовта, която изпълва всяка дума от написаното. За тях има учители, които по подходящ начин ще ги въведат в знанието, за съжаление след „някои преживявания”. Тази книга не е за всеки. Тя е „Това, което не очаквате”.
Както винаги бях кратък. Не мога да напиша повече, по скоро бих допълнил с цитат – „ЦЕЛТА НА ПИСМАТА” – или друг.  09.12.16

[…]

Пропуснах да пиша за личните си облаги и награди в предишния си отговор. Може би започвам да свиквам с тях като даденост (а не е ли така?!) Всяко ново преживяване не толкова ме изненадва, колкото ми е интересно защо се случва, какво следва и докъде ще се стигне в крайна сметка. Гледам да не пропусна нещо, което ми предлага живота, освен ако личния ми опит от проба – грешка ми подскаже, че това не е за мен.
Благодарение на Писмата осъзнах, че Божественото Съзнание е в мен, както във всичко живо и неживо в творението със всичките си „принципи“ и „характеристики“ (от П1). Независимо, че все още контакта ми с НЕГО не е стабилен и толкова явен, че както се казва да го пипнеш ежедневните резултати са на лице. В работата, въпреки че не е най-желаната от мен, се чувствам много добре. Работя с машини (на пръв поглед твърде тежка материя, за да се повлияе от нещо духовно, съзнание или подобно). Без да правя нещо по-особенно от колегите си при мен машините работят безупречно. Често съжалявам, че повечето настройки и ремонти се правят от другите смени и съм благодарен, че при мен си вървят и разполагам с време да си чета или за фейса. Съжалявам също, че има хора смятащи се за каръци. Ремонтите се падат при тях и съответно – дават по-малко продукция и получават по-малки заплати.
Доходите в семейство ми от преди година и половина до сега се удвоиха. Всеки месец имаме нова придобивка и мисля, че така е по-добре отколкото всичко да дойде на куп. Имаме време да се порадваме на всяко ново нещо. Има още много, но мисля че и това е достатъчно. И всичко това при условие, че не съм от най постоянните с медитациите (макар и рядко пропускам ден), а някои неща правя по свой начин!
10.12.16

 M. L.

Не е важно какъв извод си прави всеки поотделно от Писмата. Няма човек, който би могъл да си направи погрешни изводи, ако не е предубеден.
Писмата изпълнени с толкова много любов са: най-силното оръжие срещу всяка злина. Ако духа Им владееше сърцата на хората, омразата на верска основа, насаждана от хилядолетия, не би имала тези измерения днес. Толерантността на Христос към другите религии и техните учители, можеше да спаси човечеството от мракобесните “свещени” войни, пренесени днес в рафиниран вид и в още по-злокобен вариант. Цитирам книгата:
“Чудите ли се, че аз, Христос, се връщам отново при вас в сегашната епоха, за да ви обясня какво си причинявате? Как би могло едно духовно въплъщение на ЛЮБОВТА да остане далеч от такава агония на духа и да не се опита да окаже помощ, когато тя е възможна?“ […]
„Затова, както казах и преди, не съм сам в тази задача. Чрез настоящите Писма говоря от името на всички Учители, които служат на последователите на земните си проповеди и ги призовават да четат, да се вслушват и да се молят, за да могат да попият ИСТИНАТА, съдържаща се на тези страници; да се стремят да пречистят мислите и действията си и да се превърнат в олицетворение на любовта към другите.“
„Писмата ми ще положат началото на Епоха на Промяна.“
„Когато хората по целия свят наистина се пробудят и разберат какво са причинили на съзнанието им такива алчни, безскрупулни и деградирали магнати, ще изпитат силен гняв. Ще започнат да разпознават коварството и подлостта, с които постепенно са били примамвани в мрежите на „мерзостта”.“ 09.12.16

О. Х.

Най-напред да благодаря на Христос и на Божественото Съзнание (БС) за споделеното в следващите редове!
Христос обещава доста подобрения в живота на последователите на Неговия Път. Аз съм един от тези, които вече няколко години се стремят да го следват и въпросът на В… ме подсеща, че е време да кажа нещо конкретно.
Възможно най-кратко за практиката си – започнах да медитирам всекидневно около година след като прочетох Писмата. Внимавам добре за мислите, думите, делата и емоциите си и следя за проявите на егото (улавям го ежедневно и не само в незначителни ситуации, подхождам с разбиране към усилията му да ме владее, доколкото може, и така съжителството ни е „мирно“).
През цялото това време се радвам на перфектно здраве, но ще добавя, че се грижа за него – спортувам редовно и хранителният ми режим е все по-близък до вегетарианския. Като резултат, вкл. и от медитацията, имам достатъчно енергия за всичко, което правя през деня.
Доходите ми бяха намалели в годините около запознанството с Писмата, но постепенно се стабилизираха и в последните 2-3 години изкарвам колкото ми е необходимо и то с все по-голяма лекота. Отбелязвам, че паричните ми нужди ми са нормални, в смисъл, че нямам амбицията напр. да си купя Ферари, за да впечатлявам съседите.
Щастлив съм, че трима от най-близките ми хора прочетоха и харесват Писмата. Единият дори ми помага в дейността, там, където е компетентен. Другият е млад и все още експериментира в духовните практики, но е наясно и го заявява, че не е срещал по-висше Учение от Писмата. За съжаление, както често се случва, голямата част от близките и приятелите ми не реагират – изглежда, че от добри чувства към мен предпочитат да не ги коментират.
Истина е, че годините с Писмата се отличават все по-силно и ясно от предишния ми живот. С ограничената си фантазия не съм вярвал, че е възможно да изпитвам толкова щастие, и от друга страна – да не „плащам“ за него със съответни моменти на страдания или някакви мъки – нещо, което съм приемал за нормално. Сравнително рядко преди, сега всекидневно се радвам на вдъхновение и намирам (или получавам по време на медитация) отговорите и важните решения.
Споменах за доходите си и ще допълня с друг интересен факт. Оказва се, че колкото и време да отделям за Писмата (за работа в Интернет, помощ за екипа около книгата и други свързани дейности, както и за личното ми развитие), то винаги е „компенсирано“ от леснотата, с която другата работа ми върви, сякаш от само себе си. Там където преди беше нужно да влагам много труд и енергия, да мисля и премислям в стрес, да убеждавам…, сега просто успявам и нещата се случват с лекота, почти автоматично. В началото, когато започнах да забелязвам този ефект, ми стори почти невероятно да е истина и си мислех, че е просто поредица от щастливи случайности, но днес, след няколко години, разбирам какво точно означава да прехвърля грижите си на БС…
Свидетелството стана дълго, а и няма как да спомена за всичко, което ми донася практиката на Писмата. Ще добавя само за перспективите – вече съм убеден и от опит знам, че с бедната си човешка фантазия не бих могъл да си представя почти нищо от предстоящото по пътя към просветлението. Благодаря отново на Христос и на БС! 10.12.16

Р. В.

Не съм чел друга духовна книга като Писмата на Христос, която да е толкова точно, ясно и разбираемо предадена. 08.12.16

 M. L.

Защо са толкова важни Писмата за мен? Защо искам да докоснат всяко човешко сърце? Защо точно Писмата и Посланията на Христос?
Защото след дългото лутане по духовните пътеки на съзнанието ми и търсене на Истината от различни източници, все някак си недоверието се промъкваше по гънките на достигнатото знание, все нещо не ми достигане накратко като усещане, че това е моя Път. Чувството,че изпадам в клопката на догматизма, непрекъснато ме държеше в напрежение.
Откакто прочетох Писмата, независимо че не съм проникнала в дълбочината на всички Божествени категории, усещам как се освобождавам от веригите на привързаността и Божествения дух навлиза в мен като Тържество на свободната воля, защото всеки ден, всеки час, аз разговарям с Бог, съветвам се с него, споделям без страх от възмездие, виждам недостатъците си и се старая да ги преодолявам, вглеждам се в себе си, вслушвам се във вътрешния си глас. Чрез Писмата навлизам все по-дълбоко в себе си и се идентифицирам все повече с Божественото Съзнание и то е това, което ме мотивира да го правя.
Сигурно всичко това изглежда наивно за поколението, което има достъп до цялата информация в света, по един или друг начин, но само преди 30 години достъпът до духовна литература не беше възможен, не защото някой я беше скрил, а просто я нямаше. Нямаше съзнание за духовна култура в обществото. Всякаква информация беше класифицирана, без да бъде обявявана за такава и най-вече духовността беше последната човешка категория, от която се нуждаеха хората. Малцината, които са имали потребност те не са били от “уважаваната” част на обществото. Ако някой се нуждае от духовна подкрепа, може да потърси упование в църквата,(ако разбира се не се страхува да не бъде уволнен от работа, порицан или осмян). За да намери човек отговори на духовни въпроси от морално естество : нежелана бременност, връзка с неправилния човек, междусъседски спорове, трябва да се разрови из дълбините на душата си и сам да намери моралния отговор: дали да убие детето си, да разбие сърцето на партньора си или да разстреля съседа си. Всички тези морални решения всеки взема еднолично, сам за себе си, воден от етичните си или егоистични подбуди.
Истина е, че вярата си сме засукали със майчиното мляко, но тя не само че не беше подхранвана (макар и неосъзната), напротив, беше изтръгвана по най- прагматичния начин от безсмисления ни начин на живот, чрез натрапване на модели на поведение и всичко, което ни отклонява от Бог. Ако обявиш вярата си публично, се превръщаш в нищожество, което няма място в обществения живот.
Днес ние можем да оспорваме, да имаме смелост и самочувствие да го правим, да подлагаме на съмнение генезиса си, посредством научните си познания, дори, когато 50 Нобелови лауреата недвусмислено заявяват безпогрешната намеса на Бог във всяка една човешка дейност.
Само до преди 120 години Планетата е тънела в мрак, а Никола Тесла заявил претенциозния си план , че може да я залее в светлина. Човечеството гледа на него като на чудо…
Откритията си Тесла прави изхождайки от убежденията, че вселената предлага всичко от което имаме нужда. Хората само трябва да използват ума си, за да създадат устройства, улавящи потенциала, който ни се предлага.
Писмата на Христос ни дават яснота за нашата същностна характеристика и връзката и с вселената. За мен те са необорими и в това е силата на Писмата и надеждата за нашето спасение. Дори и да гледаме скептично на тях, ако ги допуснем в съзнанието си, ще намерим опорните си точки и онази яснота, която ще ни даде увереността, че сме на Христовия Път!!! 07.12.16     

M. L.

Зад всички споделяния стоят много емоции и лични преживявания, които ме изпълват със съпричастност. В момента в който ги чета ме изпълва топло чувство на приятелска взаимност, каквато в живота много рядко ми се случва. Дори съм сигурна, че остават много недоизкани неща, които могат да ни трогнат до сълзи, но не това е целта. Важното е, че намираме ключа към сърцата си и омесваме оная гъвкава сплав, която ни е нужна, за да вървим към общата цел, която събира толкова различни хора в едно цяло. Хора за които дори не съм подозирала, че съществуват до преди няколко месеца, да усещам като родни братя и сестри. Това е уникалното въздействие на Писмата на Христос върху всички нас чрез магнетизма на Божествения дух. 01.12.16

V. D.

“ПИСМАТА” ПРОСТО ЩЕ ГИ НАРЕКА ТАКА, какво значение има, кой ги е дал на човечеството!? Дори и това да е самия Мефистофел. Те просто, при приложението на написаното вътре, “РАБОТЯТ”! УВЕРЯВАМ ВИ В ТОВА! Поне при мен е така, а и май (като чета изявленията им) при още хиляди хора е така! Те просто ти подобряват живота (във всичките му аспекти), в зависимост от степента, на която ги приложиш, ЗАЩОТО ПРИЛОЖЕНИЕТО ИМ НЕ Е ЛЕСНА РАБОТА (ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ), но си заслужава труда, УВЕРЯВАМ ВИ! Така че не губете и минута от ценното си време, а ги проучете и приложете в живота си, ако нямате нещо друго по-добро за вас. А дори и да имате друго по-добро (за вас си) от “ПИСМАТА”, просто ги прочетете (за сравнение), възможно е, начина по който нещата са представени в тях, да ви помогне по-добре да разберете нещо от вашата система, което по един или друг начин ви е убягвало. Аз съм ги изпробвал и да ти кажа при мен те работят. Живота ми се преобрази значително, в сравнение с хаоса в който живеех преди това (на мен и моите близки също), имам почти всичко необходимо за физиологичните ми нужди, без да работя някъде постоянно и под напрежение, и без особени усилия. И ред други плюсове. Живота ми потече, като пълноводна и спокойна река, след като изпълних на 70 %, това което ме съветват “Писмата”, а какво ли ще е при 100 % изпълнение. “Кризата, която имаме не е политическа, социална или икономическа, тя е криза на съзнанието, на начина на мислене, на вътрешното състояние на хората.” Това е и ценното на “ПИСМАТА” […] ТЕ ПРОСТО ПРОМЕНЯТ СЪЗНАНИЕТО и така ще решат кризата, в която сме изпаднали. Разбира се, те не са единствени, има още много други подобни, но препоръчвам ви ги, защото (ПОНЕ ЗА МЕН) са уникални по формата и начина си на поднасяне, на нещата от живота. 04.11.16

M. L. (из разговор на страницата на Писмата на Христос)

Б. Д., благодаря за усърдието, с което се постара да ме спечелиш за твоята Истина. Не мисли, че Писмата са първият ми сблъсък с тази тема. Повече от 30 години провокирам съзнанието си с всякаква литература и религиозна, и научна, но никога не съм практикувала сляпа вяра. Вярата е свободен избор и никой не е в състояние да ме спечели за собствените си вярвания, ако те не преминат през личният ми опит и убеждения. Христовият Писар не ми е сложила пистолет на слепоочието, за да приема нейните аргументи. По силата на убежденията и личния си опит в годините на моето израстване в духовен план Писмата и още няколко други източници на информация заслужиха окончателно доверието ми, което не само ти, но и никой друг не би разклатил. […] Не ти давам съвет, а ти предоставям още една гледна точка: “Как да пречистите съзнанието си? Помнете, че ако разчитате ЕДИНСТВЕНО на своето собствено човешко съзнание, вие призовавате егото си да прогони мислите, които самото то е породило, а това е невъзможно. Егото не може да преодолее егото. Трябва да се пробудите за разбирането, че над човешкото е Супер Съзнанието на Божественото. Можете да създадете Земния си Рай, като се научите да се свързвате с Божественото и го каните да изпълни ума и сърцето ви, давайки нова насока на мисловния ви живот, а след това и на бъдещото ви съществуване и действия. Копнея да се освободите напълно от егото си и да навлезете в превъзходната радост на Божественото, докато сте все още на Земята. ” 30.10.16

K. G.

С цялата си любов на която съм способна, искам да благодаря на моят Отец , за това че Ви има! Четейки тази сутрин вашия материал за въпросната самотна душа и проблемите й във въпроса към Христовия Писар “Изглежда, сякаш няма никакъв изход” направо се стъписах. От доста време търсех отговор за повече от нещата, които споделя с вас тази жена. Разликата между нас обаче е тази, че аз бях омъжена и след 30г. брак осъзнах, че трябва да се разведа, след като бях създала две деца, дом и семейство. До този момент на съществуването си бях силна и имах ясна представа, как да продължа и какво да очаквам от живота. От няколко месеца изпитвам подобни несгоди със самота, близки и роднини, все хора на които съм помагала безрезервно, но които изоставих, за да направят сами своят избор. Моля се непрекъснато и търся отговор на въпроса, защо няма изход? Сега когато разбрах, че съм създала настоящата ситуация с предишните си действия, болката ми се удвои, сълзите ми рукнаха, но пък нахлу надеждата у мен за промяна и разбрах, че изход винаги има. БлагоДаря Ви! Благословени всички до един! Любов и светлина!  27.09.16

         В. Х.

Искрено благодарим за това сърдечно споделяне, скъпа К.! Сълзите ви са били пречистващи и освобождаващи! В никакъв случай обаче не се обвинявайте за предишните си действия – всички човешки същества грешим в определени моменти, но това са били действия, които сме сметнали за подходящи и правилни на този етап от пътя и развитието си. Страданието изцелява душата и пречиства духа – колкото и странно да звучи, трябва да сме му благодарни. Така че вина няма, а само необходимост от промяна на съзнанието – вие вече го знаете и най-доброто от живота ви тепърва предстои. Искам да ви уверя, че наистина се случват чудеса и то такива, които човешкият ум не е способен да си представи! 27.09.16

         M. Ch.

Бих искал да споделя, че когато искрено се придържаме към Писмата на Христос, и, че самият Христос ни казва, че ако поставим притесненията си в ръцете му, той ги поема и намира решение за нас. Ето че вече от една година бях предал в ръцете му моите финансови притеснения и тази седмица Той отговори на молитвите ми. Вратата на рая се отвори за мен. Никога не падайте духом! Дръжте се здраво за вярата! От всичко прочетено за Христос, Писмата са, които ми донесоха Радост, Щастие и Надежда за един по-добър свят. 24.09.16

Н. Б.

Бог да ви благослови за тези Писма!
Тук вече дори не става дума за “вярване” а за “знаене”! Аз не вярвам в и нищо, докато не попадне на място като липсващ пъзел в съзнанието ми. Никога не съм била религиозна, винаги нещо логично липсваше в религиите, които изучавах половин век. Този път, За мен лично, “Писмата на Христос” са абсолютното доказателство за ИСТИНАТА, която съм носила в себе си през моя дълъг живот, търсеща я също така половин век, но никога до сега не е била така представена и доказана от точно Този, който не можах да приема, както бе “предложен” от църквата , с всичките последствия от религиозните убеждения и ВЯРА на “последователите” Му за цели 2000 години! Писмата на Христос са духовната революция, от която имах нужда, преди да се срещна лично с Него! Искрено БЛАГОДАРЯ освен на ХРИСТОС, така и на всеки и всички останали, които “доведоха” до мен този дар от Бога! Сляпата вяра без ум е опасна! Христос иска да ЗНАЕМ, преди да вярваме! Затова дойдоха тези писма. Българите са благословени да ги имат на родния си език, при това. Чета ги на английски, но друг ефект има за българина да ги чете на български! Благодаря за чудесният превод на един така труден и отговорен материал! Бог да благослови хората, предали това съкровище на човечеството! Дано този път бъде разбрано правилно, стане същността на човека и замени сляпата, дискриминираща “вяра” с възвишено, интелигентно съзнание, съзерцавайки и приемайки БОЖЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ и ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ с отворени очи, умове и сърца, така както ХРИСТОС ни учи в писмата си да го направим! АМИН! ❤️

Благодаря и на вас! Трогната съм до сълзи от отговора ви. Не очаквах, но съм щастлива, че съм правилно разбрана! Вдъхновението, екзалтацията ми по правилно, идва от дълбоката истина в думите, която най после чувствувам изцяло разкрита за мен. Живея на запад от 53 години и на множество езици прочетох до днес може би хиляди книги, слушах велики гурута по телевизията и в действителност, глътнах в real time the New Age “истините”; От Блаватски, Кейс, Безант, Кришнамурти, Ошо до Ерхарт Толе, Дънов, дори Давид Айк – всичко и всички по средата (за половин век) е минало през очите, вниманието и съзнанието ми. Лиана Антонова бе моя колежка и тутор дълги години. Оставям чистото изучаване на религиите и развитието на науката по “темата” в друга страница от обучението ми! Не казвам всичко това, за да се правя на важна! Напротив! Искам да подчертая само, че след такъв – 5 десетилетия – непрекъснат труд , страстен копнеж и драйв да науча “истината”, нищо не можа да ме разтърси така тотално както Писмата! Една книга за Христос “Words like fire” от днес Ошо – тогава Bhagwan Shree Rajneesh (като жив), имаше подобен ефект, но аз не приемам нищо сто процента от живи хора, поради филтърът на личността им, затова така си и останах жадна! Защо не станах просветлена на собствен мотор, не мога да отговоря. Явно имам друг път на развитие и друга карма! Сума сумарум: целта ми е само да подчертая значението на Писмата и вашата изключителна мисия за разпространяване на Абсолютната ИСТИНА! Щом имаха такъв колосален ефект при един трениран адепт, представете си пред новодошлите! С цялата си душа ви желая да изпълните мисията си отредена ви в този живот блестящо! Вие сте вече благословени! Изпращам ви искрена обич и благодарност за дарът, който давате на мен и българите! Страхотна нужда има от него! Пак казвам, дано само го приемат и изтълкуват правилно! Амин! ❤️

Добро утро! Първото, което благослови денят ми с умиление и радост до сълзи е вашият отговор! Наистина съм благодарна, защото се боях да не би моят отговор да се приеме малко като самохвалство за духовния background, който съм построила през годините в чужбина по времето на комунизма в БГ и до днес. Щастлива съм отново, че съм разбрана! Всъщност, души разбрали и разпространили ПИСМАТА не са дребни с повърхностно възприятие, а дълбоко прозрение на същността на нещата. Да, но се притесних. Сега мога да бъда спокойна във връзката ми с вас, за което съм щастлива и благодарна! Душата ми е с вас – екзалтирана, както споменах!
Аз, от своя страна, тук (Швеция, където живея от точно 50 години), ги разпространявам сред всички, не само българите), които мисля биха могли да ги разберат. Католиците са трудни, лутераните още по вече, но християните от Близкият Изток може би ще разберат поради хаосът, в който се намират душите им днес и имат нужда от стабилност. Няма превод на шведски и унгарски, (съпругът ми е унгарец), но изпращам английската версия. На близките ми в България препоръчвам да купят, книгата (и една за мен), като новата Библия и подчертават, препрочитат и се опитат да отворят замръзналите си от неволята днес сърца за единственото възможно лекарство – Христосовите съзнание и послания, така, пак казвам, висококачествено преведени от вас. Българите обикновено имат много добри преводачи, но Писмата са най отговорният и изискващ феноменалсност превод смятам, в преводаческата история! Тук всяка дума носи отговорност. Затова съм също в АВЕ, че сте намерили разковничето и в превода! Аз съм много чувствителна към преводите, понеже обикновено познавам оригиналът, но рядко срещам лош превод на български.
Българинът, когато иска, е неповторим!
Благодаря, че ме поканихте в групата! Влизам с радост! Предполагам, всички сте млади хора. Каква утеха е мисълта, че ИСТИНАТА е вече при вас и я разпространявате ТОЧНО ТАМ, където най много има нужда днес! А казват, че нямало ангели! Вие сте благословени и благославяте нас с мисията си и Христовите слова! Амин! ❤️
П.С. Това го казва същество, което за своите 79 години, НИКОГА не е употребявало името Христос с подобно убеждение и ВЯРА (абсурдна дума за мен) както след вашият труд и ВЯРА в словата Му! Една скептична душа да достигнете, сте успели! УСПЯХТЕ!!! ❤️ 09.09.2016

Е. Н.

Наистина възхитително! Приветствам Н. Б. с цялата си душа и сърце! Бъди благословена, Н. Б.! Огледах се в теб, в пътя ти и търсенията като в близначка. Върна ме към момента, когато “случайно” открих писмата и цялото ми същество откликна с неизпитвани до тогава възторг, нежност и милост. Душата и умът ми намериха отговорите,които и аз търсех къде ли не. Сега Писмата са в моя живот, в който има много повече любов и осъзнатост. Не ми достигат думите… Мога само да благославям и благодаря , че съм част от всичко това!

Н. Б.

Скъпа, скъпа Е.! Не бях сигурна за момент не съм ли аз писала думите по горе! Видях името и заплаках! Това са мои мисли! Мои чувства! Господи, какво чудо! Колко сме благословени, скъпа, че преживяваме това действително чудо по този животворен начин! Желая го искрено на всички от цяло сърце! Тази реакция у нас и сигурно много други – дано- е доказателство за мен за автентичността на Писмата! Те идват от ХРИСТОС! Изведнъж нахлу съмнение: “в този свят на фалшификация, и това може да е блъф”! Добре! Благословен да е, щом толкова прилича на Христовото съзнание, знание и ударна сила, причиняваща невиждано цунами в съзнанието на много, готови за това души! Така че, каквото и да се говори, дрънка в последствие, аз лично приемам Писмата като извор от ИСТИНАТА за ИСТИНАТА! Ти си вече благословена, иначе не би чувствала така! Аз също! Нека взаимно пожелаем на всички благословени с Писмата да изживеят същата еуфория и прозрение за Бог, Христос и съществуванието! Амин! С много обич! ❤️

Е. Н.

АМИН! Как добре го каза “животворен начин”! А за “Писмата” нямам съмнение, както и нямам импулса да доказвам на някого дали са автентични. Те са всичко необходимо за настоящия ми живот а виждам, че и на вас, приятели на душата ми.

Н. Б.

Аз НЕ съм по рождение “неверний Тома”! Дългият ми живот и жажда за знания ме направиха да стана такава – да слагам всичко под въпрос, специално днес, когато всичко ТРЯБВА да се слага под въпрос, толкова софистикирано е измамничеството. Дори плащът на (Христос е с модерна дата… ) Затова Писмата имат такъв феноменален ефект върху мен, защото аз дори и “блъфът” бих приела за истина! Аз знам в този момент, че приемам Писмата с пълна отговорност и с всичките си тела: физическо, етерно, астрално, ментално и причинно/светлинно го наричат на български! Тези писма не са за мен еднодневка за улесняване на живота ми днес като наркотик. (Говоря принципно! ) На моята възраст те са търсената десетилетия от мен духовна платформа, на която Христос скоро ще ме посрещне. Писмата ни “задължават” също към съществувание според тях! Не е танц по рози да си “праведен” , когато егото е моторът на личността, когато светът е всичко друго освен това, за което Христос зове. Когато еуфорията от Божестеното прозрение у нас мине, идва всекидневието, ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА. Не я ли направим съзнателно БОЖЕСТВЕНА с деянията си ще се върнем назад и не вярвам Христос да диктува нови Писма скоро! Ние сме абсолютно отговорни вече пред себе си и ХРИСТОС за ПРИЛАГАНЕТО ИМ в личния ни земен живот! Желая успех на всички по този “Богоизбран” път! Дано е лек! ❤️

М. В.

Прочетох я. Забележително четиво! Мисля че Бог ми се откри по подобен начин, затова съм впечатлена от всичко описано в нея. Много ми харесва описанието на царството божие – то е състояние на ума и сърцето. Не мисля че съм срещала по добро . А разделението на толкова много религии, които претендират за достоверност не може всичките да са истинни, защото Бог е един и няма как да се раздели така че всички да са прави. 06.09.2016

Ж. Ж.

Четох публикациите в сайта раздел споделено и се сетих как попаднах на Писмата… Ровя си в мрежата дълго време за различни учения, но все нещо им липсваше бяха някак “постнички” или прекалено фантастични… Често изникваше в главата ми мисълта да прочета нещо за Исус, но умишлено я отбягвах, защото ми се струваше някаква фантасмагория Бог да има син ! Но се уморих да чета за различните учения и един ден просто написах в търсачката съвсем съзнателно “послания от Исус”… и познайте какво ми се отвори – ПИСМАТА НА ХРИСТОС след 30 минути четене бях зашеметен… разбрах, че съм открил отговорите на всички въпроси… Бях чел някъде, че когато ученикът е готов идва учителят ! А сега след месеци откакто чета Писмата нещо ми светна… Дали онази натрапчива мисъл да прочета нещо за Исус не е било внушение от Христос ??? Чак настръхвам докато пиша това!

Всеки разбира Писмата по свой начин… Аз мисля, че Христос набляга върху ОСНОВНИТЕ-ФУНДАМЕНТАЛНИ ИСТИНИ за битието… Той казва – “Има толкова много да учите, че не знам от къде да започна…” Той ни показва плевнята Ние сами трябва да намерим вратата !!! Силно впечатление ми прави естеството на създателя и изцеленията и управляването на елементите на Христос !!!

Разбрах и друго за себе си… Егото ми ме е СТИСНАЛО здраво и не знам как да се освободя 🙁 … Усещам кога то говори, хващам го в крачка, но не мога да го контролирам… Понякога като чета Писмата ме залива едно много топло чувство и започвам да разбирам поне малко на кое казват БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ… Жалко, че трае кратко, няколко часа… Но неусетно Егото ме дърпа надолу (мисля, че вече усещам вибрациите когато паднат ми става зле и Егото започва да мърмори за всичко). Не знам дали имам напредък или не, но се опитвам да се контролирам ! 07.09.2016

T. A.

Питам се, О…, защото виждам светналите лица на хората около себе си – когато се събираме да медитираме заедно…и промяната е очевидна…И вдъхновяваща. И да, все повече Го усещаме в себе си, как ни изцелява, как ни насочва, как ни утешава, как ни насърчава…Може би започваме да се чувстваме по-живи, сензориката ни се е усилила; тихата, бавна, вътрешна промяна заискрява навън полекичка, за да ни мотивира още по-силно да продължаваме напред. И да, С…, “Всеки ден “хващам” себе си в издънки -и си казвам -това е добре -защото можеше и да не го забележа това дребничко нещо”, това е вярно и за мен…Вече не подминаваме “дребните си прегрешения”, а ежедневно молим за помощ да бъдат изличени от нас…Много благодаря, че сме заедно. Вярвам, че личното ни израстване се дължи до голяма степен на факта, че работим съвместно! 14.08.16

Ж. Ж.

Аз ще съм кратък… Тези текстове са най вдъхновяващото нещо което някога съм чел !!! С всяко ново препрочитане осъзнавам нещо ново… Трябва не просто да четете, а да се потопите в текстовете !!! 04.08.16

Д. П.

След последните събития реших да направя една силна и качествена медитация в която единствената цел е контакт с Божественото Съзнание. От много време се обвинявам за непостоянството си, но не започнах веднага. С ясното съзнание, че ще го направя се подготвих за работа (нощна смяна), за да нямам ангажименти до часа на тръгването, с един душ почистих храма на душата (тялото) и с пълна увереност легнах на леглото по гръб. След кратко отпускане казах молитвата Божествен Живот и се съсредоточих върху целта си. Мина ми мисълта, че може да закъснея за работа. Изсмях се, че пак кроя планове, които не зависят от мен, а има кой да се погрижи за всичко (обикновено се присмивам на закачките от егото). Започнах отново молитвата. Когато казах „Знам, че моята крайна цел е да те изразявам”, започнах да чувствам леко изтръпване в горната част на главата и спрях до там (с молитвата). Усещането се промени като движение/разместване, а лекото изтръпване слизаше надолу към тялото. Ох, казах си, пак някакви енергии, не ми трябва енергия за да ходя на работа, тук съм за контакт с онова което е създало всичко, каквото и да е, както и ще да изглежда. Не исках да визирам нищо, знаех че трябва да се издигна по някакъв начин и въобще знаех си това което си знам от писмата, но това не бяха мисли, с които трябва да се боря, а просто утвърдено знание, което си стоеше там и не ми пречеше.

Хванах се за пореден път, че не държа очите си нагоре (не ми е приятно, усещам напрежение в очите, което не е пълно отпускане). След като ги обърнах нагоре, същото леко изтръпване се появи в челото. Стоях си така в очакване. Леките изтръпвания под темето и на челото на моменти се усилваха и намаляваха, според концентрацията ми, която се налагаше да усилвам, като си напомням целта си без думи. На моменти двата (не знам как да ги нарека) снопа като че ли се обединяваха в един по широк, но това не ме интересуваше в момента. На моменти чувах дишането си. Като му обърнех внимание ставаше по тихо, а концентрацията ми намаляваше и се налагаше пак да я усилвам. Вече цялото ми тяло беше с лекото изтръпване. Копнеех от очакване. Не след дълго се появи образ, по скоро картина, която не бях виждал никога до сега, с толкова красиви цветове, с такава детайлност, която не съм виждал дори с очилата си в най-изчистените и красиви компютърни графики. Около мен беше осеяно със звездички, по-наблизко и по-далеч с различна големина и много по на гъсто отколкото са на небето. Загледах се в една по-голяма. Беше петолъчка и излъчваше топла жълта светлина но не светеше. Цветът ѝ беше по-скоро жълт но имаше малко бяло и още по малко оранжево. Картината се появи за много кратко, няколко секунди. Когато изчезна поисках да спра медитацията и да запомня всичко.

Всичко беше в главата ми. Запитах се какъв беше фона на картината, ако трябва да я нарисувам, и знаех без да съм я видял, че зад тях е топла бяла светлина, но тя не осветяваше до мен, при мен беше здрачкаво, почти тъмно, но виждах.
Отворих очи, леко схванат, но пълен с енергия. Съжалих че не съм я изразходвал. Засрамих се че отивам на работа да правя оръжие с Божествената сила. Все още бях в близко до молитвеното състояние. Затворих очи и помолих Божественото Съзнание да изпрати тази сила на О… и Д…, за разпространението на писмата, но не усетих нищо и станах. Цялата медитация продължи около половин час. През времето ѝ няколко пъти леко ми се стягаха мускулите на левия крак и ми се налагаше внимателно да го отпускам без да изгубя концентрация. Сега с усмивка си помислих, че може би там се е било свряло егото ми. 🙂
Лекото изтръпване не ме оставяше. Като си спомнех за картината се засилваше, особено когато се опитах да я опиша тука. То беше по-скоро по кожата на тялото, усещах го, като настръхване, но не точно, като придърпване на космите от намагнитизиран гребен. Вече стана късно за мен седем сутринта е. […] 27.07.16

1 Следваща>>>

2 thoughts on “Споделено

  1. Здравейте, бих искала да получа информация за преводите на испански на тези послания! Моля да ме насочите към достоверен източник! Благодаря!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *