Писмата на Христос – Писмо 5, стр. 10

„Лицето” на СВЪРЗВАНЕТО дърпа, тегли привлича, изисква, купува, сграбчва, улавя, вкопчва се в хора и вещи, за които копнее. Този ИМПУЛС създава илюзия за сигурност чрез близостта и притежанията. Той е „инструментът” на „СЪЗНАНИЕТО МАЙКА”, който вдъхновява изграждането на семейства, общества и нации. Той може да произведе красота, радост, хармония и любов, но може и да съсипе животи или да разруши общности, когато е ръководен от „Егото”.

„Лицето” на ОТХВЪРЛЯНЕТО отблъсква, изтласква, избутва встрани, избягва всичко, което не желае – хора, животни, притежания. Този ИМПУЛС създава илюзия за неприкосновеност и сигурност. Той предизвиква раздори в семейства, общества и нации. Предполага се, че е предназначен да спасява човешки животи, да гарантира защита и неприкосновеност, но се превръща в разрушителна сила, когато е ръководен от „Егото”.

Без тези ИМПУЛСИ-БЛИЗНАЦИ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО всички неща щяха да останат завинаги слети заедно във вечното безвремие на „ВСЕМИРНАТА СЪЗИДАТЕЛНА СИЛА в равновесие”. Без тези ИМПУЛСИ-БЛИЗНАЦИ нямаше да има взаимодействие между „даване и вземане” и „дърпане и бутане”, нужни за създаването на милионите лични преживявания, чрез които „личността” расте и се развива. Ето защо проблемите на „личността” и „его-подбудите”, през които преминават всички живи същества и човечеството като цяло, са били и са неотменим, неизбежен факт от сътворението. Всяко друго обяснение е просто мит.

Видях, че това, което хората наричат „ГРЯХ”, е прекият резултат от взаимодействието на импулсите Свързване-Отхвърляне в човешката природа. Те представляват умствено-емоционална маска, която носят всички сътворени индивидуални същества, включително птици и животни. Виждате тяхната дейност в цялата природа, дори в растителния свят.

Импулсите Близнаци Свързване-Отхвърляне ръководят ориентираното към оцеляване поведение на творенията и няма как да бъдат избегнати. Те са мимолетният източник на целия „светски” комфорт, удоволствие, „щастие”, но и източникът на всички болести, страдания и лишения.

Въпреки това добавен към тях – върховен, фундаментален и всепроникващ – е

ЖИВОТЪТ,
роден от ЕКСПЛОЗИЯТА НА ВСЕМИРНОТО –
самият източник и основа на земното съзнание.
Следователно точно както е съзидателно Съзнанието „Баща-Майка”,
така е съзидателно и човешкото МИСЛЕНЕ,
защото „мислите и чувствата” са едновременно
упражняване и обединяване на
неговите двойни инструменти.
Затова Импулсите Свързване-Отхвърляне
в индивидуалната личност също стават силно съзидателни,
тъй като те установяват – и материализират
„формите на съзнание” на „желаните неща” и „отхвърлените неща”.
Това е втората фундаментална „тайна” на Вселената.

Видях, че „ГРЯХ“ е изкуствена концепция, измислена от хората от целесъобразност – за да опишат някаква човешка дейност, която поражда болка у другите. Неизбежно е в определен момент да не причините някаква злина или страдание на другите заради естествената си природа да „заграбвате“ от тях и да ги изблъсквате грубо, за да получите каквото искате от живота. Тази човешка склонност да наранявате в никакъв случай не е „престъпление“ за ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ (Бог), както се твърди от еврейската и „християнската“ религия.

Само хората разбират смисъла на думата „грях“, тъй като само хората и всички „подчинени на тях творения” биха могли някога да познаят болката, нищетата и страданието, които причиняват двата фундаментални ИМПУЛСА на ИНДИВИДУАЛНОСТТА „Свързване-Отхвърляне“, действащи в земната „личност“.

Вроденият човешки порив да защитавате индивидуалността си ви кара да налагате правила и закони в обществото. „Всемирната Съзидателна Сила“ – ЛЮБОВТА – няма абсолютно нищо общо с установяването на вашите забрани, ограничения, закони и присъди.

Видях също, че „Съзидателната Сила Баща-Майка“ – ЖИВОТЪТ – непрекъснато тече през цялата Вселена. Тя е и животът в ума ми, който използва импулсите близнаци  „мисъл и чувство“.

Следователно всяка мощна „несъвършена мисъл и чувство“
може да наруши и да промени „модела на СЪЗНАНИЕ“ на творението.

И обратното:

„Мисълта“, когато е напълно пречистена от
импулсите близнаци на „егото“ и изцяло възприемчива за
ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА/ЛЮБОВТА на
„Съзидателната сила Баща-Майка“, би могла да възвърне състоянието на
„СЪВЪРШЕНА ИНТЕЛИГЕНТНА ЛЮБОВ“. 

Затова състояние, което преди е станало несъвършено
заради „несъвършена мисъл”, би могло отново да се върне
в състояние на „цялостност“, ако нагласите и мислите на егото
се променят в такива на БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ.
Човешкият ум е „инструмент“ на цялостния съзидателен процес,
чието начало е поставено във ВСЕМИРНОТО.

Сега, след като вече знаех това, духовно, интелектуално и емоционално, разбрах, че мога и трябва да се заема с преодоляването на ИМПУЛСИТЕ БЛИЗНАЦИ на ЕГОТО, които ме бяха ръководили преди, за да позволя на БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ да действа неограничено чрез ума и мозъка ми.

Затова по време на силните изкушения, които преживях в края на просветлението си в пустинята, се водеше борба между моето по човешки утвърдено Его и моето „Съзнание Баща-Майка“. Сатаната нямаше нищо общо с битката, която се разрази в съзнанието ми. Тя беше между

ИМПУЛСИТЕ БЛИЗНАЦИ НА ИНДИВИДУАЛНОСТТА 
Свързване-Отхвърляне и
БОЖЕСТВЕНАТА РЕАЛНОСТ, която ми СЕ разкри като
ИНТЕЛИГЕНТНА ЛЮБОВ – ЖИВОТ,

превъзхождаща ме и все пак вътре в мен. ТЯ щеше постепенно, все повече да превзема индивидуалността ми, ако бях постоянен в медитациите и пречистването на съзнанието си от егоистичните импулси.

Току-що ви описах могъщото знание, с което се върнах в Назарет.

И така, времето за физическо възстановяване, прекарано с майка ми, докато тя ме лекуваше, беше и време на молитви и медитации, които ми дадоха вдъхновение и сила, за да съм способен съзнателно и усилено да преживявам ЕСТЕСТВОТО на БОЖЕСТВЕНАТА или ВСЕМИРНАТА РЕАЛНОСТ.

Както знаете, ЕСТЕСТВОТО на БОЖЕСТВЕНАТА или „ВСЕМИРНАТА РЕАЛНОСТ“ е ЖИВОТ.

Когато ЖИВОТЪТ е активен в творението, може да се каже – в „индивидуалността“ на творението, ТОЙ стимулира растежа, храни, отглежда, възстановява, лекува, закриля, гарантира нейното оцеляване и задоволява потребностите ѝ – винаги в система на съвършена хармония, сътрудничество, закон и ред. Това е „естеството“ на ЖИВОТА. Цялата МУ дейност в творението протича в съответствие с ВСЕМИРНОТО ЕСТЕСТВО – насърчаване на най-висшето благо на всички живи същества.

Ако можете да разберете тези думи, ще разберете и защо се върнах от пустинята преобразен – изпълнен с радост, ново осъзнаване за красотата на света, усещане за пълна увереност и ЗНАНИЕ, че външният вид на „материята“ може да бъде контролиран. Ще почувствате моя възторг от това, че сега можех да съобщя на евреите славната вест: „Небесното Царство“ е вътре във вас. Всичко, което те трябваше да направят, беше с моя помощ да го „открият“ и да променят живота си завинаги.

Оставям ви със същото знание, което, напълно разбрано и прилагано с молитви, може да промени хода и на вашия живот.

Докато четете, съзнанието ви ще се извисява, а когато търсите вдъхновение, то ще идва при вас.

Копнея да разбирате, да се стремите, да израствате и да постигате. Отпуснете се в моята СВЕТЛИНА, защото, докато четете, обмисляте, медитирате и се молите, вие сте в моето ХРИСТОВО СЪЗНАНИЕ. И колкото повече се развивате в Божественото Познание, това ще става все по-осезаемо за вас.

Моята любов и вяра в растящата ви мъдрост ви обгръщат.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Импулсите близнаци

One thought on “Писмата на Христос – Писмо 5, стр. 10

  1. Когато ЖИВОТЪТ е активен в творението (може да се каже и в неговата „индивидуалност“), ТОЙ стимулира развитието, храни, отглежда, възстановява, лекува, закриля, гарантира оцеляването, задоволява потребностите му – винаги в система на съвършена хармония, сътрудничество, закон и ред. Това е „същността“ на ЖИВОТА. Цялата МУ дейност в съзиданието се извършва в съответствие с ВСЕМИРНОТО ЕСТЕСТВО – насърчаване на най-висшето благо на всяко живо същество.

    Прочетете повече на: https://www.pismatanahristos.com/letter5-p10/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *