Писмата на Христос – Писмо 5, стр. 2

За да ви донеса ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО на съвременен и разбираем език, аз ИЗПРАЩАМ – ИЗЛЪЧВАМ – ПЪЛНАТА МОЩ НА ХРИСТОВОТО СИ СЪЗНАНИЕ. Така ще ви дам възможност да изградите ново съзнание и ново разбиране за „Истината, каквато е тя в действителност“, вместо да ви позволя да продължавате да се придържате към тези фалшиви вярвания, на които сте били научени или са ви били предадени по традиция.

Когато започнете да използвате и разбирате моята терминология, тя ще пробуди у вас същите – или по-големи – благоговение, любов и духовно прозрение, каквито сте имали и преди, когато сте използвали думата „Бог”. Заредени с всемирно значение, по-подходящите понятия в крайна сметка ще ви изпълнят с духовна сила, когато ги прилагате и визуализирате смисъла им.

Тук съм, за да ви кажа, че когато сте се пречистили от грубите човешки мисли и чувства, присъщи на егото, и сте постоянни в медитациите и извисяването на съзнанието си към Всемирното, ще започнете да усещате как духовната мощ навлиза в ума ви и накрая – в цялото ви тяло. Затова изключителната цел на моите учения е да ви помогнат да отворите съзнанието си за нов живот, нова жизненост и духовна сила, за да можете да се откажете от стария си ограничен и неудовлетворителен начин на живот и да намерите нов източник на вътрешна радост и задоволяване на всяка своя нужда.

Помислете за следното: аз не ви нося никакви „трябва” или „не трябва”, нито обезсърчаващи ограничения, които самите вие не бихте искали да си наложите. Без съмнение дойдох, за да ви кажа, че вашите „форми на съзнание” носят в себе си живот и в крайна сметка се проявяват в света ви. Но оставям на вашия усет да избере жизнеутвърждаващите мисли, любещите действия и правилния път, който води до радост и удовлетворение тогава, когато разбирате истинската природа на творението.

Дойдох също, с пълната сила на Христовата си Мощ, за да ви помогна да осъзнаете, че няма прегради между вас и… „ОНОВА“…, ОТ КОЕТО СТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ, освен тези, които сами сте си поставили заради невежеството си за Законите на Съществуването.

Дойдох, за да ви помогна да премахнете тези прегради, като просветля сегашното ви невежество и като ви науча как да отворите съзнанието си, цялото си същество, за притока на ОНОВА, ОТ КОЕТО СТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ.

Затова ПОВТАРЯМ: изключителната цел на моите учения е да ви помогнат да отворите съзнанието си за нов живот, нова жизненост и духовна сила, за да можете да се откажете от стария си ограничен и неудовлетворителен начин на живот и да намерите нов източник на вътрешна радост и задоволяване на всяка своя нужда.

Копнея да достигнете с Божествена Любов до това върхово състояние на своето същество, преди да преминете в следващото измерение. Само така преходът ви може да бъде безболезнен и изпълнен с възвишено очакване. Това е единствената мотивираща цел зад моите Писма.

Горното твърдение е същото, но по-завладяващо и по-мощно формулиране на моите думи, когато бях на Земята: „Първо търсете Небесното Царство и другото ще ви се придаде.” Но не съм ги казвал, за да примамвам хората да бъдат „добри”. Посочвах един факт от съществуването.

Трябва също да разберете напълно и ясно, че… „ОНОВА”…, което наричате „Бог”, а аз – „ВСЕМИРНО”, не притежава нито едно от човешките качества, които много религии МУ приписват. Гневът, заплахите и наказанията например, са присъщи само на човешкото състояние.

Повтарям отново: аз, ХРИСТОС, дойдох, за да продиктувам тези Писма с изричната цел да освободя умовете ви от старите „човешки словесни образи”, измислени от пророците. Моето твърдо намерение е да ги заменя с описания на СИЛАТА – ВСЕМИРНОТО СЪЗНАНИЕ, което всъщност създава, подкрепя и се движи във видимата Вселена и всички други измерения, отвъд сегашните ви възприятия и разбиране.

Тук съм и за да ви кажа, че когато усвоите знанията в моите Писма и те станат самата тъкан на вашето индивидуализирано съзнание, тези следващи вселени или измерения ще бъдат отворени и достъпни за вас.

В крайна сметка смъртта ще означава за вас щастлив преход от едно ограничено ниво на съществуване към друго, по-светло и по-мощно. Ще знаете, че когато сте достатъчно духовно пречистени и е дошло време да излезете от „капсулата” на своето тяло, ще я напуснете с облекчение, че ще бъдете освободени от физическите ограничения, за да влезете в измерение на любов и красиво, удивително съществуване. Ще възприемате смъртта такава, каквато може да бъде и каквато е всъщност за просветлените души – славен преход, дар за по-възвишен живот, велика съзидателност и преживявания като „възторжено същество”, за които дори не сте и мечтали.

Също така искам да поясня, че много, много хора вярват, че могат да водят плодотворен и пълноценен живот, следвайки стотиците различни учители по „позитивно мислене”. Като променяте съзнанието си, казват те, ще промените живота си. Това до една ограничена степен е вярно, но за еволюиращите духовни търсачи такава промяна в съзнанието все пак оставя духа им жаден и копнеещ за нещо повече. Това „нещо повече”, за което душата копнее, е истинският контакт и повторно единение с ИЗТОЧНИКА на нейното СЪЩЕСТВО.

Макар че може да постигнете известен духовен растеж, като следвате пътя на възприемане само на доброто, правдивото и любещото, вие оставате самостоятелна единица, която функционира сама в собствената си ограничена земна територия, без подкрепа от вечния безкраен Всемир. Щом веднъж осъзнаете неговото естество и насочвате мислите си към истински контакт с Него, започвате да разбирате, че вече не сте сами – получавате помощ от Реалността, която поддържа и подкрепя цялата Вселена.

И когато казвам: „истински контакт с Него”, имам предвид, че смирената молитва за някакви облаги не прави такъв контакт с ИЗТОЧНИКА на вашето СЪЩЕСТВО. Разбира се, тя достига до НЕГО и често отговорът пристига бързо и нуждата ви е задоволена, точно както сте поискали. Но истинската връзка с Източника на вашето Същество се преживява само когато съзнанието ви е достатъчно пречистено от груби човешки его-подбуди и сте прекарали известно време в медитация и редовно, мощно емоционално „достигане” до Него, търсейки контакт, обновяване и ободряване на духа.

Това е истинската цел зад съществуването – постоянно и споделено взаимодействие чрез общуване между Източника на всички Същества и самото творение.

Тук бих искал да ви напомня, че когато живеех на Земята, всеки ден казвах на евреите съвършено ясно: „Сам не бих могъл да направя нищо!” Постоянно им повтарях: „Отца върши всичко, а не аз!”

Дойдох в настоящия момент, за да ви дам възможност да направите прехода си от ограниченото в земното измерение човешко съзнание към състояние на просветление – когато знаете, че най-после разбирате Истината за Съществуването.

Без съмнение за дълбоко религиозните хора, на които догмите и теологиите са били втълпени необратимо – евреи, християни, мюсюлмани, хиндуисти или принадлежащи към всяко друго вероизповедание, – първоначално ще бъде трудно, дори болезнено, да приемат и да се възползват от тези Писма, защото обусловеният и програмиран ум е като бетон. Съкровените вярвания, които използват като талисмани, сантиментални опори и утвърждения, за да им дават сили във времена на изпитания, са емоционално отпечатани в подсъзнанието им и обикновено включват страх да не „обидят Бога”, когато обмислят да преминат към някаква по-висша Истина. Ако у тях няма искрен копнеж да знаят ИСТИНАТА за СЪЩЕСТВУВАНЕТО, а не традиционните вярвания, е почти невъзможно тези мисловни модели да бъдат заличени от ума и чувствата и те блокират реалния им духовен напредък.

Дойдох изрично, за да помогна на всички, които имат волята да го направят и да преодолеят преградите към истинското просветление. Затова, ако интуитивно усещате, че думите на тези страници са ИСТИНА и се чувствате привлечени от тях, бъдете сигурни, че сте готови да започнете духовното пътешествие, очертано в моите Писма. Аз съм наблизо, за да ви давам кураж да продължавате напред, докато не постигнете целта си – истинско духовно просветление, нов живот, сила на волята и откриване на това, което нарекох „Небесно Царство”.

Ежедневната искрена молитва и медитация ще ви помогнат да пречистите умовете си и тогава старите митове, които някога са били толкова скъпи за вас, постепенно ще бъдат заменени с ИСТИНА и РАЗБИРАНЕ.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща>>>

2 thoughts on “Писмата на Христос – Писмо 5, стр. 2

  1. Благодаря Ви!!!

    Някъде описани ли са ” Законите на Съществуването “?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *