Писмата на Христос – Писмо 6, стр. 6

Може би ще попитате: „Защо трябва да пречиствам съзнанието си?”

Казвам ви: ВИЕ никога не бихте засели поле с царевица, преди да сте обработили земята с рало, да сте бранували и да сте разпръснали тор. Ако в невежеството си посеете семената в буци пръст сред плевелите и не наторите, реколтата ви ще бъде слаба и неравномерна. Така e и когато се вкопавате в своите земни, егоцентрични мисли и живеете единствено със собственото си човешко знание, сила и воля. Тогава сте ограничени във всичко, което правите, и несъзнателно създавате обстоятелства, които ще отслабят реколтата на вашите усилия.

Когато осъзнаете своя истински произход;
потърсите Силата, на която можете да разчитате,
за да постигнете всяко нещо в живота си,
и предприемете спешни мерки да изкорените плевелите,
за да пречистите почвата на своето съзнание,
тогава ще привлечете тази СИЛА,
която ще насити и ще донесе благоденствие в
в ежедневните ви дейности и преживявания.

Бихте могли да кажете, че СИЛАТА е вашият тор, но това би било напълно неточно и погрешно. Торът е нежива химическа храна за растения, докато СИЛАТА, от която можете да черпите чрез ежедневна медитация, е ЖИВОТЪТ, който ще укрепи цялото ви същество и битие, дори цветята, тухлите и машините ви, далеч отвъд сегашните ви представи.

Хората, които посвещават цялата си воля, за да прилагат тази Истина, виждат безспорните плодове в живота си, а това засилва вярата и решителността им. Така влизат в кръг на благословения и се чудят защо другите се съпротивляват на истината и избират да останат извън духовната и земната хармония, в която е възможно да живеят.

Ако сте готови да слушате, обмисляте и медитирате върху следващите страници, ще започнете да разбирате какво е това, което е скрито от самото начало на сътворението.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО

Докато извършвате цялата изключително необходима работа по умствено-емоционалното си пречистване, използвайте думите ми от предходните страници, описващи… „ОНОВА”…, КОЕТО Е ДАЛО ВИДИМА ФОРМА НА ВАС И ЦЕЛИЯ СВЯТ, за да изградите разбиране и да се свържете с НЕГОВОТО мощно БОЖЕСТВЕНО СЪЗНАНИЕ. Този контакт ще ви даде вдъхновение и сила, за да направите пречистването по-бързо. Още докато процесът тече, ще намирате ново щастие и ново удовлетворение във всяка сфера на своя живот; ще получавате вдъхновени напътствия за ежедневието си по време на медитация или като лъч светлина в ума си, когато сте в покой и обмисляте някакъв банален въпрос. Ако не ги омаловажавате или отхвърляте, а ги следвате внимателно и с вяра, ще направите първите си стъпки, за да се превърнете в крайна сметка във велик и успешен сеяч и жътвар на съзидателни идеи в своята среда. Всичко, свързано с вас, ще напъпва, разцъфтява и дава плодове, ще откликва и ще ви благославя с нов живот.

Ако си наложите да медитирате всеки ден с нестихваща отдаденост, накрая ще започнете да чувате отговорите и да усещате притока на ОНОВА, ОТ КОЕТО СТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ, а думите, които използвате, ще придобиват ново значение – ще бъдат пропити с ВСЕМИРЕН ЖИВОТ. Ще бъдете изпълнени с безкрайна радост и ще ликувате, защото вече ще ЗНАЕТЕ, че силата е реална и действа в ума и ежедневието ви. Все по-уверено ще разчитате, че тя започва да се проявява в делата ви.

Ще искате да привличате и други хора в своето състояние на благословена хармония, защото те ще го усещат и ще ви питат за него. И не само това – ще изпитвате нов вид братска любов и ще жадувате да споделяте с тях какво ви прави толкова щастливи.

Не бих могъл да наблегна достатъчно на тази Истина – нуждата да медитирате. Толкова много хора се отказват от търсенето и самодисциплината за ежедневно вслушване, още преди да са пречистили напълно съзнанието си и да са достигнали до онова вътрешно състояние, което е така необходимо, за да се направи съвършен контакт с ВСЕМИРНОТО – Източникът на вашето Същество. А когато се свържете с Него, сякаш се случват чудеса! Всемирната Сила започва да приема форма и облик в душата, тялото, ума и сърцето ви, както и в обстоятелствата около вас.

Истина ви казвам и можете да се доверите безусловно на думите ми: ако постоянствате, ще дойде момент, когато ще усетите реално този контакт и ще знаете, че вече сте се свързали.

Тогава ще сте достигнали до най-решаващия етап от своето духовно-човешко развитие!

Толкова много души се чувстват извисени и радостни за няколко часа, но после всекидневните грижи нахлуват в умовете им; пречупват преживяното през интелекта си, описват го с човешки термини.

Не правете така, защото ще загубите това, което ви е било дадено! Ще забавите сериозно духовния си напредък.

Ако четете думите ми и се страхувате да им повярвате; ако смятате, че са глупави или че ще загубите престижа си, създавате съзидателна форма на съзнание, обезсилваща всяка градивна реакция, която първоначално може да сте имали към това Писмо.

Ето защо ви казвам: почитайте своите моменти на вяра, пазете грижливо специалните си мигове на контакт с… „ОНОВА”…, ОТ КОЕТО СТЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ, задръжте ги бързо в съзнанието си и вярвайте в тях. Така постепенно ще се придвижите към висините на „духовното” съзнание – до велики прозрения и радост.

Повтарям отново: не отхвърляйте с лека ръка тези Писма. Не мога да подчертая достатъчно силно нуждата да ги обмисляте и да си припомняте техните послания. Ако ги забравите, прочетете ги отново и отново, и отново, докато не попият в съзнанието ви. Колкото повече медитирате ежедневно върху тях, толкова повече ще се изясняват в ума ви и ще добиват все по-голямо значение за вас. В крайна сметка ще установите, че те са ви нужни колкото храната и водата, тъй като изграждат морала и решителността ви да промените настоящите условия около себе си в такива на хармония, повсеместен растеж, просперитет и мир.

Великото вдъхновение и радост ще бъдат ваши, когато осъзнаете, че „Онова, от Което Сте Произлезли”, е необятна, лъчиста, възторжена, екзалтираща Сила, отвъд мечтите и представите, на които сте способни в момента. Тя е Реалността, ИЗТОЧНИКЪТ на цялото СЪЩЕСТВУВАНЕ и ИЗТОЧНИКЪТ на всичко, което виждате в живата природа на своя свят и в много нива, отвъд това, в което се намирате сега.

Когато поемате в изобилие Божественото Съзнание в себе си, в ума си и във всеки аспект от живота си, ще започнете да забелязвате огромна разлика – ще се връщате към периодите си на стрес и нещастие и ще виждате, че ограниченията в ежедневието ви постепенно ще са отстъпили място на повече благословения. Това става непрекъснат процес във вашия живот.

Бъдете добронамерени – наистина съм аз, Христос, който достига до ВАС и до света чрез тези Писма. Искам специално да запечатам в умовете ви, че умишлено направих изказванията от последните страници по този начин, за да издигна мислите ви към по-високо ниво на съзнание, описвайки ползите, които ще получите от своите усилия да го извисите, като го избавите от отрицателните черти, изброени в началото на Писмото.

Искам да разберете напълно, че съм дошъл единствено, за да ви съдействам да се освободите от нежеланите мисли и емоции, задвижвани от егото, които в момента ви контролират. Тук съм изрично и за да ви насърча, да „ви помогна“ – да, да „ви помогна“ – да развиете в сърцата и умовете си всички основани на любовта мисли и емоции, които ще ви въведат в хармония с Божественото Съзнание. Моята най-належаща и любеща цел е да ви изведа от сивите сенки на съществуване, които обитавате в момента, към „слънчевата светлина” на духовното просветление. То ви очаква, когато овладеете подбудите на егото си, когато душата ви се слее с „Баща-Майка-Живот” и влезете в хармонията на безусловната любов към всичко.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща>>>


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *