Писмата на Христос – Писмо 6, стр. 7

Затова ще повторя отрицателните черти, които изложих в началото на това Писмо. Искам да ги четете бавно и внимателно и през това време да следите чувствата и реакциите си: критика, сарказъм, осъждане, отхвърляне, клеветене, враждебност, нетърпимост, омраза, ревност, агресия, насилие, кражба, лъжливост, завист, лицемерни и непочтени сделки.

Как да започнете да се освобождавате от някои недостатъци, за които знаете, че са част от вашето съзнание? Не се срамувайте толкова да се изправите пред тях, тъй като вие сте човешки същества и сте родени под влиянието на тези характеристики на егото. Така че не се страхувайте и не унивайте прекалено.

Направете абсолютно честно първата си стъпка – запишете ги. После легнете и поставете листа на гърдите си. Затворете очи и насочете мислите си към Божествената Реалност – Източника на своето Същество. Сега трябва да осъзнаете, че Той е вашият Любещ Създател, вашият истински „Духовен Баща-Майка“, който излъчва неуморно, непрекъснато и последователно БЕЗУСЛОВНА РОДИТЕЛСКА ЛЮБОВ.

Отделете време да успокоите ума си, докато почувствате, че напускате съзнанието си. След това с пълна вяра помолете за помощ и очаквайте незабавен отговор (тъй като функционирате като съзнание) как можете в бъдеще да премахнете, разтворите, преодолеете фалшивите и ненужни его-подбуди на отхвърляне.

В емоционален план обяснете на своя „Духовен Баща“, „Божествената Реалност“, следователно – на себе си, че повече не желаете тези его-негативи в съзнанието си. Поискайте вдъхновение и сила, за да положите всички усилия оттук нататък да ги избягвате или отхвърляте.

Когато следвате този курс на действие, създавате НОВА ФОРМА НА СЪЗНАНИЕ, която започва да прониква и завладява вашето.

ВАШЕТО НАМЕРЕНИЕ
сега става ваша реалност.

Предишните ви отрицателни черти, записани на листа и отнесени към „Духовния ви Баща“, вече са в състояние на неопределеност и отхвърляне от съзнанието ви. Това е и начинът да привлечете Божествената Сила в него, за да ви помогне да укрепите решимостта си и да ви напомня да отблъсквате всички импулси, които може да изригнат от отхвърлените характеристики.

Следователно, както може би разбирате, отпускането на контрола и медитацията задвижват един невидим процес в съзнанието, за който вероятно няма да знаете, докато един ден не установите, че тези характеристики са изчезнали.

Горещо ви призовавам да медитирате с написаните недостатъци няколко пъти. С всяка медитация с този лист хартия вливате още от силата на „Баща-Майка-Живот“ в съзнанието си и в целта, която сте си поставили – да преодолеете и премахнете неговите нежелани форми и влияния.

След като нежеланите съзнателни форми и сили бъдат разтворени, те повече няма да привличат в обстоятелствата около вас негативността и нещастието, които са ви измъчвали по-рано. Ще вървите по по-извисен път към свободата. И докато напредвате, ще започнете да забелязвате малки недостатъци на съзнание в ума и сърцето си, които никога преди не са ви изглеждали неправилни. Когато това се случи, трябва да изпълните същото упражнение – запишете ги и с пълна вяра ги отнесете към своя „Духовен Баща“.

Сега остава още нещо, което трябва да направите, за да завършите реконструкцията на съзнанието си. Вместо

критика, сарказъм, осъждане, отхвърляне, клеветене, враждебност, нетърпимост, омраза, ревност, агресия, насилие, кражба, лъжливост, завист, лицемерни и непочтени сделки

запишете на лист хартия златните качества на Божественото Съзнание, които искате да ви владеят и да изразявате в бъдеще. Ако е възможно, запишете ги със златни букви, за да ви дадат усещане за красота и блясък на достойнствата.

За да бъдете в съвършена хармония със своята „Божествена Реалност“, със своя „Духовен Баща“, всяко качество ще почива на безусловна любов и ще насърчава най-висшето благо на другите, защото вече няма да се опитвате да ги принизявате, за да се почувствате по-значими и по-самоуверени. Цялото ви съзнание ще бъде насочено към тяхното утвърждаване и съзидателност към всичко във вашата орбита. Ще се стремите да се грижите, подхранвате, учите, насърчавате, закриляте, поддържате, задоволявате нуждите им; да установявате любещ ред в хаотичните безумни действия.

След като сте записали златните си цели, легнете отново, свържете се със своята „Божествена Реалност“ и помолете тези прекрасни импулси – естеството на Божественото – постепенно да се разпространят чрез ума и сърцето ви и да се превърнат във ваше собствено съзнание. Когато това се случи, душата ви ще бъде като малко пиленце, което кълве ли кълве, за да счупи черупката си и да се появи в чудото на великия голям свят, където отново да се обедини с квачката, търпеливо чакаща своето дете.

Така е с мен и всички други Христови души. Чакаме, наблюдаваме и помагаме на хората, които копнеят да открият причината за празнотата на духа си; които се посвещават на издигането си над земните дела; чиито умове са привлечени от по-висши цели в живота и които мечтаят душите им да влязат в съвършена хармония с БОЖЕСТВЕНИЯ ИЗТОЧНИК НА тяхното СЪЩЕСТВО. Ние горим от любов към духовните пътешественици повече, отколкото те подозират. Което означава, че горим от любов към вас, които четете това Писмо.

Когато се слеете отново с Източника на своето Същество, вие ще сте постигнали истинските си цели на Земята. Ще сте реализирали истинската си мисия във вечността. И тогава – нека започне вашият ИСТИНСКИ ЖИВОТ! Вие ще сте влезли в Небесното Царство!

Няма да ви казвам какви качества да запишете за новото си съзнание – те трябва да произлязат от настоящите ви възприятия за най-висше и най-добро. Изучавайте отново и отново Естеството на Божественото Съзнание, което толкова ясно видях в пустинята и което ви описах в Писмо 1. Нека Божественото Естество стане ваше собствено естество.

Искам да разберете, че когато се впуснете в това пътуване с неподправена искреност, аз ще бъда на ваша страна във всяка ситуация. Моето най-съкровено желание е да знаете, че съм с вас и ви изпращам подкрепа и сила в стремежа ви да се слеете със своята „Божествена Реалност“.

ЗА „ХРИСТИЯНСТВОТО“

Предстои да ви говоря за по-земни дела. Докато четете нататък, искам да проследите промените в настроението или състоянието си. Това също е упражнение, с което можете да установите какво се случва във вашето съзнание, когато се променят мислите ви и използвате нови термини. Моля, прочетете много внимателно следващите страници, независимо дали сте практикуващи християни или не, дори и да сте силно изкушени да ги прескочите. Записвайте реакциите, идеите и чувствата си, особено ако долавяте някаква промяна в емоциите – депресия или удоволствие. Отбележете номера на страницата, където думите започват да подобряват настроението ви и да ви издигат на по-високо ниво на покой и щастие.

Това упражнение е изключително важно. Ако не го направите, ще продължавате вечно да четете за „съзнанието“, но никога няма да достигнете до задълбочено разбиране, че то е основната енергия на вашето съществуване и на „материята“ – на тялото, средата и събитията в живота ви, на НАСТРОЕНИЯТА и духовните ви стремежи. Няма да започнете да разбирате, че СЪЗНАНИЕТО е най-важно, че ТО е всичко във вашето съществуване и в преживяванията ви, докато не обърнете внимание как „идеите и мненията“ могат да повишат или понижат неговите честоти на вибрации.

Искам да бъдете наясно с думите, които използвате в ежедневието си; с качеството на живота, което те създават за вас и с въздействието им върху другите – дали подобряват настроението им до спокойствие и радост или ги депресират и изтощават.

<<<Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща>>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *